Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235348 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Mieszkanie z chłopakiem

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez LeCatarina » 07 Lip 2011, 00:24

Witam, w tym roku rozpocznę studia no i powoli zaczynam myśleć o jakimś kącie, gdzie mogłabym mieszkać w czasie studiowania. No i właśnie, mój problem polega na tym, że dostałam propozycję mieszkania z koleżanką (i jeszcze jedna chyba z nami by mieszkała), już jakiś czas temu, no i nastawiałam się na to. Dziś jednak mój chłopak, z którym nie jestem w związku jakoś strasznie długo, aczkolwiek przyjaźnimy się od 6 lat, zapytał się mnie, co sądzę o zamieszkaniu z nim. Spodobał mi sie ten pomysł, jednak nie wiem co mam robić. Nie powiedziałam jeszcze ani chłopakowi, ani koleżance czy z nimi zamieszkam- to tylko propozycje. Mam jednak obawy, z jednej strony chcialabym mieszkać z chłopakiem, jednak mimo że między nami układa się swietnie, to boję się, że nasz związek mógłby nie do końca na tym zyskać. Nie chciałabym go też w żaden sposób urazić.
Dochodzi też kwestia finansowa, moi rodzice nie są w stanie opłacać mi wszystkiego, więc ważne byłoby dla nich, by koszta były jak najmniejsze. Mój chłopak wie o tym i szukalibyśmy czegoś w miarę taniego, jednak z koleżankami koszta byłyby mniejsze. Mam w głowie straszny mętlik, nie wiem co robić, z jednej strony chciałabym z nim mieszkać, a z drugiej wydaje mi się, że z koleżanką wszystko będzie prostsze do ogarnięcia. Nawet nie bardzo wiem co chcę osiągnąć pisząc to; usłyszeć jakieś słowa wsparcia, poznać wasze zdanie na ten temat czy po prostu chcę, żeby ktoś mnie wysłuchał i pomógł mi z moim mętlikiem.
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.”- A.S.Exupery „Mały Książę”

LeCatarina

• Pochwały:4

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez ~Nieznajoma~ » 07 Lip 2011, 23:01

Zdecydowanie zamieszkanie z chłopakiem. Nie ma nic piękniejszego jak to, że możesz zasnąć i obudzić się w jego ramionach.
Jak już wiele osób zauważyło, może być tak że będziecie się początkowo strasznie kłócić, to naprawdę zupełnie co innego kiedy ma się siebie 24 na dobę w dodatku trzeba się podzielić obowiązkami (bo to zupełnie co innego, niż wspólny wyjazd, czy weekend razem).
Ale warto zacisnąć zęby, pójść na kompromis, bo potem będzie tylko lepiej.
A kłótnie jeśli je przetrwacie, to tylko umocnią wasz związek, poznacie siebie nawzajem w różnych sytuacjach i będziecie sobie bliźsi.
Jeśli chcesz z nim być, chcesz z nim mieszkać, a wasz związek jest na poważnie - to nie masz się co zastanawiać.

Autor postu otrzymał pochwałę
Bo podobno wszystko się kiedyś kończy, nawet to co miało się nie skończyć nigdy...

A może to tylko próba...

Awatar użytkownika
~Nieznajoma~

• Miejscowość:Kraina wiecznych mgieł...
  • Pochwały:10

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Lip 2011, 23:01

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez master_jedi » 08 Lip 2011, 08:42

Ja Ci proponuję mieszkanie z koleżankami. Kiedy koleżanka Cię zawiedzie, możesz pójść do swojego faceta. Kiedy facet zawiedzie, nie pójdziesz do koleżanki, bo będą miały inną lokatorkę. To raz. Dwa, kiedy się przebywa zbyt długo, przyzwyczajasz się do tej osoby, że po prostu jest, a związek z czasem staje się nudniejszy. A tak, spotykać się będziecie i zawsze będzie to jakiś uśmiech i zadowolenie. Poza tym, sama stwierdziłaś, że nie jesteście jakoś specjalnie długo. Dystans jest potrzebny, szczególnie w związku. Nie za duży, po prostu, żeby był.

To jest wg mnie lepsza opcja, szczególnie, że jeszcze kawał życia przed wami i się jeszcze z Twoim chłopakiem nacieszycie aż do znudzenia.

Jaki by Twój wybór nie był, życzę, aby był dobry.

Autor postu otrzymał pochwałę

Awatar użytkownika
master_jedi

• Pochwały:34

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez LeCatarina » 08 Lip 2011, 15:15

Dziękuję wszystkim za porady

@Master_jedi
wspomniałam, że nie jesteśmy jakos strasznie długo razem, jednak od znamy sie i przyjaźnimy od 6 lat, tak jak i z koleżanką.
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.”- A.S.Exupery „Mały Książę”

LeCatarina

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez Claudynka » 08 Lip 2011, 18:28

Wybrałabym mieszkanie w chłopakiem. Wspólne mieszkanie uznaję jako "test na związek". Zarówno Ty jak i chłopak mieszkaliście i wychowaliście się na innych zasadach. Mieszkając razem, lepiej się poznacie, sprawdzicie się w roli wspólnych lokatorów, zobaczycie czy pasujecie do siebie, czy Wasze poglądy i warunki mieszkania bardzo się od siebie różnią. Sprawdzicie, co ewentualnie trzeba poprawić, na jakie kompromisy iść, by związek mógł się ładnie rozwijać. A przede wszystkim przekonacie się, że wspólne mieszkanie to nie sielanka, że są lepsze i gorsze dni, ale to tylko wychodzi na plus. A jeśli okaże się, że jako lokatorzy kompletnie się ze sobą nie dogadujecie to - moim zdaniem - lepiej wcześniej, niż za późno.

Życzę powodzenia ;)
I'm happy mommy..

Awatar użytkownika
Claudynka
Przyjaciel

• Miejscowość:Tarnów
  • Pochwały:45

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 11 Lip 2011, 17:16

LeCatarina napisał:Dziś jednak mój chłopak, z którym nie jestem w związku jakoś strasznie długo

Ile dokładnie? Bo to może zmienić postać rzeczy.
Wszystko zależy od stażu związku - ja na przykład nie wyobrażam sobie zamieszkać z facetem, z którym jestem, nie wiem, miesiąc, dwa. Dla mnie to za szybko, to wszystko musi dojrzeć.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 11 Lip 2011, 17:16

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez babsi » 15 Lip 2011, 11:13

Ja mieszkałam z chłopakiem i było wszystko ok wspierał mnie pomagał i ja jemu też. a teraz jesteśmy małżeństwem. Spróbuj.
Stary rok się kończy
A nowy zaczyna
Panie gospodarzu nalej lampkę wina!
A Ty gospodyni zrób nam kanapeczki
Będziemy Ci śpiewać piękne kolędeczki

Awatar użytkownika
babsi

Puchar

• Pochwały:2

Re: Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez LeCatarina » 15 Lip 2011, 12:48

Darcia K napisał:
LeCatarina napisał:Dziś jednak mój chłopak, z którym nie jestem w związku jakoś strasznie długo

Ile dokładnie? Bo to może zmienić postać rzeczy.
Wszystko zależy od stażu związku - ja na przykład nie wyobrażam sobie zamieszkać z facetem, z którym jestem, nie wiem, miesiąc, dwa. Dla mnie to za szybko, to wszystko musi dojrzeć.

Prawie rok. Znam go bardzo dobrze, bo zanim zostaliśmy parą, długi czas się przyjaźniliśmy.

LeCatarina

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez LeCatarina » 21 Sty 2012, 17:35

Pół roku minęło od założenia przeze mnie tego tematu, mogę Wam powiedzieć jak się skończyło.
Mianowicie zamieszkałam z moim chłopakiem i z trzema koleżankami, też z tą, co chciała ze mną mieszkać.
Stosunki z nią nam się popsuly, w tym tygodniu ta sama koleżanka powiedziala do mnie, że "życzy sobie żebym się wyprowadziła". -.-

LeCatarina

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez ema » 21 Sty 2012, 19:04

LeCatarina napisał:Pół roku minęło od założenia przeze mnie tego tematu, mogę Wam powiedzieć jak się skończyło.
Mianowicie zamieszkałam z moim chłopakiem i z trzema koleżankami, też z tą, co chciała ze mną mieszkać.
Stosunki z nią nam się popsuly, w tym tygodniu ta sama koleżanka powiedziala do mnie, że "życzy sobie żebym się wyprowadziła". -.-

ale z powodu chłopaka, czy z jakichś innych?

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Mieszkanie z chłopakiem

Nieprzeczytany postprzez LeCatarina » 21 Sty 2012, 19:36

Z innych, po prostu sie nie dogadujemy jako wspollokatorki.

LeCatarina

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry