przez martuśka. » 17 Gru 2011, 22:11
Wypada czy nie to raczej trefne pytanie. Jeśli wyglądasz w miarę poważnie a nie jak dziecko z 4 klasy podstawówki to botki będą ok, czy akurat na 10cm to nie wiem. Od razu powiem (może trafię), że jeśli miałaś kiedykolwiek złamanie/skręcanie w dolnej kończynie (od kolana w dół) to wysokie buty mogą sprawić Ci wiele bólu, ja tego nie doświadczam ale moja siostra owszem i choć ma same buty na obcasie 10cm i wyżej to sama mówi jak strasznie dokucza jej noga po urazach w takich butach. W sumie nie wiem czy to reguła czy nie ale jak coś to możesz się z tym liczyć (o ile doświadczyłaś jakiegoś urazu).
Na dodatek pierwsze buty na takim obcasie plus wersja na tą pogodę (bo chcesz je teraz nosić?) nie jest dobrym połączeniem, lepiej zacznij od czegoś w granicach 5-7cm (ewentualnie z tak wysokimi botkami poczekaj do wiosny) - to w ogóle jest wysokość najbardziej optymalna dla naszego kręgosłupa (zachowuje w miarę naturalny kształt). Jesteś wysoka a może (w sumie najprawdopodobniej) jeszcze rośniesz - jesteś bardziej narażona na skrzywienia kręgosłupa a takie botki mogą się do tego przyczynić.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.