Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Macie już prawko? Własne auto?

Dział dla pasjonatów 4 kółek i jednośladów. Jeśli kochasz konie mechaniczne, to z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie ;)

Macie już prawko? Własne auto?

Postprzez figard » 01 Mar 2007, 14:33

Kto na forum jeździ samochodem, czy mając własne auto, ewentualnie pożyczając je od rodzica musicie o nie częściowo dbać? Myjecie, płacicie za paliwo itd.? A może nawet orientujecie się w ubezpieczeniach np. obowiązkowym OC?

figard

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez kalcia » 01 Mar 2007, 14:44

Ja nie mam prawka ale bardzo lubie jezdzic samochodem...pare razy juz jezdziłam ale tylko na jakis uboczach :wink:
"Miłość jest jak wiatr, raz silniejsza, a raz słabsza..."

Awatar użytkownika
kalcia

Postprzez mgirl » 01 Mar 2007, 14:44

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Jarmax » 01 Mar 2007, 15:09

Ja za rok robie prawo :D No i autko będzie!

Awatar użytkownika
Jarmax

Postprzez alien » 01 Mar 2007, 15:23

Click! Z tego tematu uzyskasz odpowiedź na pytanie :
Macie już prawko?

Własne auto?

Nie mam, ale to tylko kwestia czasu. Już niedługo.

Awatar użytkownika
alien

• Pochwały:12

Postprzez ___MiLuTkI___ » 01 Mar 2007, 20:53

Prawko 2 lata. Nie mam jeszcze własnego samochodu, bo odkładam na jakiś lepszy. Na razie ojciec mi pożycza swój. Jak jeżdżę to tankuje za swoje. Nie interesują mnie sprawy ubezpieczenia... Będę miał swój samochód to będę się martwił...
Od 2 lat katuje sie, żeby zrobić prawko na motor i nie wiem, czy wtedy dojdzie do kupna samochodu :lol: . Jak juz się zapiszę, to możliwe że zaczekam i zafunduje sobie jakiś jednoślad( najlepiej ścigacz :twisted: , ale najpierw trzeba się poduczyć na czymś co ma mniej koników :evil: )
:rotfl:...Są chwile wciskam gaz zegar przestaje mierzyć czas, lewy pas zaglądam śmierci w twarz...:rotfl:

Awatar użytkownika
___MiLuTkI___

• Miejscowość:Z NIENACKA

Postprzez let's talk about... » 01 Mar 2007, 23:35

Mam prawko, ale prowadzę za każdym razem inne autko. A to taty, a to siostry, cioci lub brata. Niestety własnego brak, ale prawko jest :D

Awatar użytkownika
let's talk about...

Postprzez mgirl » 01 Mar 2007, 23:35

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Sebo » 01 Mar 2007, 23:43

prawko mam od prawie 4 lat
jeżdżę dosyć regularnie auto biorę albo od swojego ojca albo kiedy potrzebuje to od teściowej, bo ona mało jeździ tylko na benzynę muszę mieć ;) co do auta teściowej to czasem je umyje ;)
Love, passion, music......Trance!!!!!
Trance..Not Just Music - It's a state of mind
Image

Awatar użytkownika
Sebo
Przyjaciel

• Miejscowość:Wrocław/Legnica
  • Pochwały:22

Postprzez Rachele » 01 Mar 2007, 23:47

już w kwietniu zaczynam :D a autko to golf III, albo polo :)
Człowiek nie jest ani aniołem, ani bydlęciem, nieszczęście w tym, iż kto chce być aniołem bywa bydlęciem.
Balise Pascal

Awatar użytkownika
Rachele

• Miejscowość:ziemia niczyja

Postprzez Matthew » 01 Mar 2007, 23:56

Do prawka to sobie jeszcze poczekam.... :P, a samochód mogę mieć w każdej chwili i jaki chcę. :P
;)

Awatar użytkownika
Matthew

• Miejscowość:gliwice

Postprzez noir » 02 Mar 2007, 01:47

Argh... 13. marca zdaje, wiec 3mac kciuki. Najlepiej juz od teraz ;-)
Strony WWW Poznań - projektowanie stron i aplikacji internetowych, optymalizacja, pozycjonowanie i marketing w sieci.

Blog o web designie, tworzeniu stron, optymalizacji stron.

Awatar użytkownika
noir

• Miejscowość:Poznań

Postprzez Hex » 02 Mar 2007, 02:24

ja mam prawko od pol roku, mam A i B.
nie mam ani auta ani motoru jeszcze ale moze za jakis czas... narazie czestuje sie autkiem rodzicow. nie place za benzyne ani ubezpieczenie, myje je czasem.
Bux <=== polecam goraco!

Awatar użytkownika
Hex

Postprzez Infini » 02 Mar 2007, 08:13

mam prawko, swojego samochodu jeszcze nie mam. Od rodzicow pozyczam ;) Co do dbania o samochod to czasem karza mi do myjni pojechac czy odkurzyc go w srodku. Do paliwa sie nie dorzucam naszczescie ;P
Przed seksem mężczyzna nie myśli jasno, a kobieta tak. Po seksie sytuacja się odwraca. Męzczyzna myśli jasno, a kobieta nie.

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Postprzez figard » 02 Mar 2007, 11:44

Czyli nawet ci z was co maja prawko nie wiedzą co to jest oc? Kurcze ja już nie pamiętam jak to było u mnie na kursach i nie wiem czy uczyli o ubezpieczeniach, ale może teraz jest jakoś inaczej. Nie mówią, że auto ubezpieczamy np. w PZU bo takie są przepisy i ubezpieczenie obowiązkowe OC musi być?

figard

Postprzez Infini » 02 Mar 2007, 13:09

Ubezpieczenie OC jest obowiazkowe, musi byc. Bo jezeli np. spowodujesz wypadek to dla poszkodowanej osoby odszkodowanie jest sciagane wlasnie z OC sprawcy.
Tutaj mozesz sobie obliczyc przyblizona stawke OC jaka bedziesz musial zaplacic http://kalkulator.prometeusz.com.pl/ ;)
Przed seksem mężczyzna nie myśli jasno, a kobieta tak. Po seksie sytuacja się odwraca. Męzczyzna myśli jasno, a kobieta nie.

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Postprzez iwona1987 » 02 Mar 2007, 15:27

Ja 9 marca zdaje 4 raz....:/ tak to jest że najlepsi kursanci zdają najwięcej razy...
Chce już miec to prawko ale wiem że spadnie na mnie jeszcze 1 obowiązek - dbanie o samochód moich starych....:P pewnie będzie gadanie że jak chce nim jeździć to musze o niego dbać... i skończy sie tak ze ja go będe pucowac a oni nim będa jeździć :P:P
człowiek oszukiwany uczy się oszukiwać....

Awatar użytkownika
iwona1987

• Miejscowość:Z doliny muminków :P

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry