Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1209677 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Ludzie EMO

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Ludzie EMO

Nieprzeczytany postprzez michalsz1b2 » 08 Mar 2007, 19:41

Zastanawiam sie , co sądzicie o ludziach EMO , chyba każdy spotkał sie z tym okresleniem prawda? Coraz częściej- chyba (a w zasadzie tak mi sie wydaje) w polsce zaczynają byc takie przypadki , iż ludzie zamieniają sie w chodzące nieszczęścia, o czarnych lub ciemnych barwach... co o nich sądzicie i czy sami tacy jesteście... ;> Czasem... ludzie poprostu sie tka ubieraja a wcalenie sa nie lub sami sobie przeczą... :P jak to z waszą opinią jest? Akceptujecie ich czy odrzucacie?

michalsz1b2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez mała czarna » 08 Mar 2007, 20:11

A co tu można akceptować albo odrzucać? Człowiek jak człowiek ;)
Jeśli ktoś czuje, że w jego żyłach na prawdę płynie krew emo, no problem. Ale nie trawię wszelkiego rodzaju pozerów. A styl emo robi się coraz bardziej modny, więc będzie ich coraz więcej.

Ani mi ziębią, ani grzeją.
-pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że było warto.
-było.

navigare

Image

Awatar użytkownika
mała czarna
Przyjaciel

• Miejscowość:nie skąd, ale dokąd
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 08 Mar 2007, 20:11

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez michalsz1b2 » 08 Mar 2007, 20:49

mała czarna napisał:A co tu można akceptować albo odrzucać? Człowiek jak człowiek
Jeśli ktoś czuje, że w jego żyłach na prawdę płynie krew emo, no problem. Ale nie trawię wszelkiego rodzaju pozerów. A styl emo robi się coraz bardziej modny, więc będzie ich coraz więcej.

Ani mi ziębią, ani grzeją.

Tak ylko od tego trzeba sie chronic! Oni ciągle mają dołaa...! :/ to trzeba jakoś leczyc zwalczac albo cos.. no bo dzie to tak życ... :|

michalsz1b2

Nieprzeczytany postprzez Bishamoth » 08 Mar 2007, 20:52

http://video.google.com/videoplay?docid ... 3766953622 :mrgreen:

Jeszcze do niedawna nie wiedzialem co to oznacza EMO, teraz juz wiem ze spotkalem pare takich osob wczesniej. Nie lubie ludzi uzalajacych sie nad soba, mowiacych jak to jest zle. Takie smutki gow*** mnie obchodza :wink:

michalsz1b2 napisał:Czasem... ludzie poprostu sie tka ubieraja a wcalenie sa nie lub sami sobie przeczą... Razz

Takich nazywa sie pozerami :)

Sam sie ubieram na czarno lecz napewno nie bede sobie golil nog, scinal grzywki na ukos, malowal paznokci etc :|
Image

Szatan się tym forum interesi Image

"Złośliwość rzeczy martwych" -niestety martwy nie jestem :twisted:

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:37

Nieprzeczytany postprzez noir » 08 Mar 2007, 20:55

Ich sprawa, nie mam nic do tego. Byle tylko nie starali sie mnie zarazic swoim podejsciem do zycia. To jakas forma manifestu, ktora do mnie zupelnie nie trafia, chociaz sama stylistyka (byle nieprzesadzona!) jest calkiem atrakcyjna.
Strony WWW Poznań - projektowanie stron i aplikacji internetowych, optymalizacja, pozycjonowanie i marketing w sieci.

Blog o web designie, tworzeniu stron, optymalizacji stron.

Awatar użytkownika
noir

• Miejscowość:Poznań

Nieprzeczytany postprzez iga » 08 Mar 2007, 20:58

Może jestem ignorantką jeśli chodzi o subkultury ale co to jest do cholery te całe emo? jakie oni mają założenia, cele, filozofie itp. to coś jak tokio hotel(przepraszam jeśli kogos urażę tym porównaniem) juz któryś raz spotykam sie z tym okresleniem a nie wiem co to konkretnie jest.

Awatar użytkownika
iga

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 08 Mar 2007, 20:58

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Bishamoth » 08 Mar 2007, 21:02

Wiki mowi ze:

"Charakterystyczny styl "emo":
- farbowane na czarno włosy (grzywka koniecznie musi być ścięta na ukos - nachodząca na oczy)
- różnego rodzaju bluzki z przesłaniami
- dominacja koloru: czarnego, białego, różowego, czerwonego
- czarne rękawiczki bez palców
- czasami glany (częściej spotykane są lżejsze buty)
- naramienniki głównie w czarno - czerwone lub czarno - białe paski
- czarne okulary w cienkich oprawkach
- wręcz anorektyczny wygląd
- make-up u kobiet oraz mężczyzn (główną rolę odgrywa tu czarna kredka do oczu)
- za małe (zbyt krótkie) bluzy z kapturami
- piercing"

Jak nic pasuje do Tokio Hotel'owcow...

Emo to takie ubierajace sie jak wyzej, zalamujace sie bezprzerwy ludziska :)
Image

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

Nieprzeczytany postprzez michalsz1b2 » 08 Mar 2007, 21:07

http://video.google.com/videoplay?docid=8901841783766953622

Jeszcze do niedawna nie wiedzialem co to oznacza EMO, teraz juz wiem ze spotkalem pare takich osob wczesniej. Nie lubie ludzi uzalajacych sie nad soba, mowiacych jak to jest zle. Takie smutki gow*** mnie obchodza

Ten filmik jest straszny... :| Faceci robią z siebie BABY? ŁEeh... :|

michalsz1b2

Nieprzeczytany postprzez Bishamoth » 08 Mar 2007, 21:12

Faceci robią z siebie BABY? ŁEeh... Neutral

To juz sie nazywa transwestytyzm :P
Image

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

Nieprzeczytany postprzez lychee » 08 Mar 2007, 23:46

Mnie strasznie irytuje takie chodzenie i powtarzanie w kółko 'nikt mnie nie rozumie i chcę umrzeć'. Mam takiego kumpla, a robi to tylko przed ludźmi, którzy go nie znają.

Awatar użytkownika
lychee

• Miejscowość:hell's kitchen

Nieprzeczytany postprzez hamburg » 09 Mar 2007, 12:09

wczoraj jednemu złozylem zyczenia z okcja 8 marca, omało co sie nie poryczał i poszedł sobie :!:
Image
W obronie krwi dla której dziś tak wiele znaczysz
On poświęcił wszystkie swoje dni
Prawdziwy bóg,duch siły pośród dróg rozpaczy
W mroku nocy ognia jasny błysk

Awatar użytkownika
hamburg

• Miejscowość:NORDLAND

Nieprzeczytany postprzez bocianesq » 09 Mar 2007, 12:47

Hmmmmmm… zawsze mnie zastanawiali tacy ludzie, bo już od pewnego czasu spotykam na swojej drodze coś na ten styl ale jak do tej pory nie wiedziałem co to ma być a to po prostu było EMO!!!
Jak dla mnie to oni mają coś z psychą i powinni się leczyć. Ale z drugiej strony to ich sprawa, w co się ubierają i jak wyglądają byle by nie truli mi o swoich sprawach!!!!
Spojrzałem za siebie,
lecz nikogo nie zobaczyłem tylko cień…
Cień Anioła Śmierci!!!

Awatar użytkownika
bocianesq

Nieprzeczytany postprzez michalsz1b2 » 09 Mar 2007, 15:00

Hmmmmmm… zawsze mnie zastanawiali tacy ludzie, bo już od pewnego czasu spotykam na swojej drodze coś na ten styl ale jak do tej pory nie wiedziałem co to ma być a to po prostu było EMO!!!
Jak dla mnie to oni mają coś z psychą i powinni się leczyć. Ale z drugiej strony to ich sprawa, w co się ubierają i jak wyglądają byle by nie truli mi o swoich sprawach!!!!

No tak ale "podobno" dołek jest "tendy" :|

michalsz1b2

Nieprzeczytany postprzez Oleck » 09 Mar 2007, 18:06

Nic do nich nie mam. Ludzie jak ludzie, a to, że przeżywają wiele spraw przesadnie to ich sprawa. W sumie emo nie są źli, tylko pozerzy, szalone trzynastki, które próbują zwrócić na siebie uwagę tworzą połączenia emo z TH i tak dalej w mentalności ludzi. Zaciekawiony tym zjawiskiem zacząłem o nich czytać (bynajmniej nie na wikipedii. Zagraniczne strony dają lepsze i bardziej realne informacje), ściągnąłem kilka polecanych piosenek (oprócz sacramo) i nie wydaje mi się to w podstawowych założeniach negatywne, choć nie popieram. A muzyka przypadła mi do gustu.

Niektórzy wyrażają się przez ziomalstwo, niektórzy przez demolki, inni znowu wolą być właśnie emo. Wielu z nich jest bardzo utalentowanych i robią przepiękne zdjęcia, albo równie dobrze malują lub piszą.

Co do grzywki. Już od ponad roku mam ściętą na ukos. Wtedy nawet nie wiedziałem o istnieniu czegoś takiego, jak emo, po prostu taka mi się podoba i taką mieć będę. I nie nazywam mojej fryzury 'na emo', bo to co najmniej śmieszne.

Awatar użytkownika
Oleck

Nieprzeczytany postprzez bocianesq » 09 Mar 2007, 18:17

Co do fryzury Ala emo nawet mi się podoba ale to ich podejście do życia jest po prostu prze chore!!! Niestety znam takich ludzi nawet nie tyle emo ale z takim podejściem do życia
Spojrzałem za siebie,
lecz nikogo nie zobaczyłem tylko cień…
Cień Anioła Śmierci!!!

Awatar użytkownika
bocianesq

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry