Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Ludzie EMO

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Ludzie EMO

Postprzez michalsz1b2 » 08 Mar 2007, 20:41

Zastanawiam sie , co sądzicie o ludziach EMO , chyba każdy spotkał sie z tym okresleniem prawda? Coraz częściej- chyba (a w zasadzie tak mi sie wydaje) w polsce zaczynają byc takie przypadki , iż ludzie zamieniają sie w chodzące nieszczęścia, o czarnych lub ciemnych barwach... co o nich sądzicie i czy sami tacy jesteście... ;> Czasem... ludzie poprostu sie tka ubieraja a wcalenie sa nie lub sami sobie przeczą... :P jak to z waszą opinią jest? Akceptujecie ich czy odrzucacie?

michalsz1b2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez hamburg » 14 Mar 2007, 22:20

EMO uzywa takich słów "k*rwa co on sie na mnie gapi" :lol:
Image
W obronie krwi dla której dziś tak wiele znaczysz
On poświęcił wszystkie swoje dni
Prawdziwy bóg,duch siły pośród dróg rozpaczy
W mroku nocy ognia jasny błysk

Awatar użytkownika
hamburg

• Miejscowość:NORDLAND

Postprzez mgirl » 14 Mar 2007, 22:20

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez michalsz1b2 » 15 Mar 2007, 20:12

EMO uzywa takich słów "k*rwa co on sie na mnie gapi"

Ciekawe dlaczego... ? :| zwykły ąśmiertelnik nie przywykły do patrzenia na kontrastowe kolory głupieje patrząc na zagubionego EMO'wca... :| i tworza mu sie w głowie niestworzone historie "pedał , gej , homo" itp. :/

michalsz1b2

Postprzez PorzeczkaEmo » 17 Mar 2007, 11:57

Nienawidze osub pozerowatych ktorzy uwazaja sie za emo!!! prawdziwych emo jest malow wpolsce taka jeste prawda, wszyscy ich nasladuja<duza czesc> aa nikt prawie nie wie co to jest!!! bo to jest muzyka styl zycia no i specyficzny wyglad to trzeba zrozumiec a nie... na miesci coraz wiecej jets pseudo-emo i mnie to kurza na maxa!! agrrrr
your love is her pain, growing to hate
R.I.P. for rape, she’s no longer your...
[Guano apes-Anna Claire]

Awatar użytkownika
PorzeczkaEmo

• Miejscowość:ze szpitala

Postprzez ilmare » 17 Mar 2007, 20:26

a czym sie rozni pseudo emo od 'prawdziwego' emo? ma mniej blizn od ciecia na rekach? przeciez zycie kazdego emo jest taaaakie smutne i złe.
illegal girl.

Awatar użytkownika
ilmare

• Miejscowość:ysh!

Postprzez PorzeczkaEmo » 17 Mar 2007, 21:30

ilmare napisał:a czym sie rozni pseudo emo od 'prawdziwego' emo? ma mniej blizn od ciecia na rekach? przeciez zycie kazdego emo jest taaaakie smutne i złe.

To jest jzu przyjete okreslenie, ze tylko maja ciagle dola ze sie tna itp itd.
A to bzdury!!przeciez kazdy zyje jak chce,a jezeli jest emo to nie ma obowiazku sie uzalac nad soba czy tez ciachac sie zyletka o_O
nie no soryy;] glupi sytereotyp ;p wg mnie;]
A pozerskich emo łatwo poznac;p to tacy kturym sie jedynie taki styl podoba xD tzn zobaczy gdzies emo i skopiuje wyglad l i nic pozatym..
Nie wie wogule ze to jets emo a jak jzu wie to nie wie co to znaczy ahhaxD <lol2>
[Guano apes-Anna Claire]

Awatar użytkownika
PorzeczkaEmo

Postprzez mgirl » 17 Mar 2007, 21:30

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Genesis » 17 Mar 2007, 21:49

Dla mnie ludzi EMO to ludzi którzy mają pomysł na życie...mają styl, wiarę w której tkwią. W rozmowie z nimi nie ma żadnej monotonii...wręcz przeciwnie! Praktycznie każdy EMO z którym się spotkałem czymś potrafil mnie zając/zaciekawic. Rozmowa jest ciekawa, szybka oraz mądra. Ci ludzi patrzą inaczej na świat niż zwykły urzędnik w garniturku czy pozerowaty drech z pustą mózgownicą.
Mit że ludzie EMO są smutni, monotoni bez chęci do życia to bzdura totalna wymyślona przez pustych ludzi, którzy oceniają charakter człowieka po jego wyglądzie nie uświadamiając sobie że to EMO jest postacią barwną i ciekawą a ów zwykly człowieczek jest szary i nudny.

EMO MÓWIĘ TAK! :D
"...schowaj nóż, otwórz pięść, podaj rękę..."
---
Jest gwiazda która nigdy nie gaśnie...całe życie jej szukam a gdy znajdę - pokocham.

Awatar użytkownika
Genesis

• Miejscowość:Dolnośląskie rejony:)

Postprzez dziewczyna39 » 18 Mar 2007, 18:02

PorzeczkaEmo napisał:
ilmare napisał:a czym sie rozni pseudo emo od 'prawdziwego' emo? ma mniej blizn od ciecia na rekach? przeciez zycie kazdego emo jest taaaakie smutne i złe.

To jest jzu przyjete okreslenie, ze tylko maja ciagle dola ze sie tna itp itd.
A to bzdury!!przeciez kazdy zyje jak chce,a jezeli jest emo to nie ma obowiazku sie uzalac nad soba czy tez ciachac sie zyletka o_O
nie no soryy;] glupi sytereotyp ;p wg mnie;]
A pozerskich emo łatwo poznac;p to tacy kturym sie jedynie taki styl podoba xD tzn zobaczy gdzies emo i skopiuje wyglad l i nic pozatym..
Nie wie wogule ze to jets emo a jak jzu wie to nie wie co to znaczy ahhaxD <lol2>

te stereotypy moze nie zawsze sa prawdziwe ale musialy sie wziac z jakiegos powodu. keidy postanowilas byc emo chociaz nie wiem jak to u ciebie bylo musialas wiedziec jaka oni maja opinie i wiadomo, ze nie musisz sie z nia teraz godzic, ale nie dziw sie kiedy ludzie dziwnie na ciebie patrza

przypomnial mi sie odcinek sp kiedy stan chcial byc emo i mowil ze cierpi to kyle rzucil tylko "co ty wiesz o prawdziwym cierpieniu? zyles kiedys z ludzmi trzeciego swiata?". kiedy mamy szanse zyc w polsce to nei marnujmy czasu na narzekanie.
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:6

Postprzez PorzeczkaEmo » 18 Mar 2007, 20:49

[fquote]ale nie dziw sie kiedy ludzie dziwnie na ciebie patrza [/fquote]
heh mnie to nie dziwi ;] wiem ze ktos co kolomnie przejdzie i nie wie co to jest emo skrzywi sie ,popatrzy jak an dziwolonga itp Xd ale mi to juz nie przezkadza tzn. pogodzilam sie z tym,przeciez kazdy z nas jets inny;p i ma prawo do własnego zdania itp
[Guano apes-Anna Claire]

Awatar użytkownika
PorzeczkaEmo

Postprzez salimalii » 19 Mar 2007, 20:42

:razz:
Ostatnio edytowany przez salimalii, 20 Mar 2007, 16:39, edytowano w sumie 1 raz
o¤°`°¤o, Przyleciał Anioł do okna mego, usiadł na parapecie ... jeszcze nie odleciał, zdjął aureole i czeka...o¤°`°¤o

Awatar użytkownika
salimalii

• Miejscowość:prosto z dzikiej Afryki ;))

Postprzez CrazyPrincess01 » 19 Mar 2007, 23:09

Hm...Nie wiem, może się nie znam... Ale moim zdaniem ludzie Emo to niekoniecznie ludzie którzy cały czas myślą o śmierci i przez cały okres bycia Emo mają mega doła.Chociaż... Fakt, jest w tym ziarnko prawdy!
Na początku pomyślałam sobie "Emo wcale nie oznacza DOL,SMUTEK,BRAK CHECI DO ZYCIA!"...Mam znajomą Emo.Jest Ona normalną, imprezową, sympatyczną dziewczyną ;) [Bee:*]. Może nie do końca jest aż tak "nawiedzona", ale ma/miała problemy ze swoją psychiką... Ale nie Ona pierwsza i nie ostatnia! Ech... Nie wiem jak to jest. W każdym bądź razie "moje" Emo :* jest wspaniałym człowiekiem :) Chociaż bardzo samokrytycznym, zakompleksionym i pozbawionym wiary w swoje możliwości :(
!!..::CzAs w CoŚ Uw!eRzYć...ŻyJmY TaK JaKbY JuTrA M!aŁo N!e ByĆ..::!!
Bo w życ!u p!ękne są tylko chw!le;)

CrazyPrincess01

• Miejscowość:Kraina szczęścia;)

Postprzez Matthew » 20 Mar 2007, 00:52

Jestem obojętny na takich ludzi, każdy ma swoje życie i niech spełni je według Siebie.
;)

Awatar użytkownika
Matthew

• Miejscowość:gliwice

Postprzez scott. » 20 Mar 2007, 08:47

PrzeczkaEmo: i co? myślisz, ze TY jesteś emo, bo masz to w nicku? to jest własnie pozerstwo. żeby być EMO nie trzeba wyglądać niewiadomo jak, nie trzeba słuchać nawet screamo. emo trzeba się czuć, a nie wpisywać sobie to w nicku na forum. to nie jest takie hop-siup.

bo to jest muzyka styl zycia no i specyficzny wyglad to trzeba zrozumiec a nie

i znowu gadasz głupoty. i taka z Ciebie wielce emo. eh..
ludzie, skąd wy się bierzecie? ;/

dalej: w Polsce pojawił się zły stereotyp emo, który się tnie, płacze na koncertach i maluje sobie oczy czarną kredką. założę się, że nikt z was nie odróżni prawdziwego emo od normalnego człowieka na ulicy. bo emo, to tak jak na obrazku, który dałem wcześniej, nie ubiór, nie subkultura, nie lans. czasami nawet nie muzyka. prawdziwy emo ma dusze emo, a nie ciuchy..

i nie, nie jestem emo, ale obserwuje tą subkulturę od kiedy tylko wróciła do Polski. ;)
Image
wszyscy jesteśmy jedną wielką częścią istnienia!

Awatar użytkownika
scott.

• Miejscowość:Poznań

Postprzez Oleck » 20 Mar 2007, 12:53

Stereotyp jest wynikiem pojawiającej się masy czternastoletnich, albo i gorzej, pozerów. Kreowanie się na coś, bo 'będę fajny' nie ma celu i ostatecznie (całe szczęście) się takiej osobie nudzi. Wtedy albo zobaczy co robi (raczej rzadko), albo przerzuci się na coś nowego.

Także obserwuję emo. :] Jednak na co dzień nie mam okazji. Prawdziwych nie znam.. :/ Jednak na zagranicznych stronach i niektórych polskich można się nieco dowiedzieć.

Awatar użytkownika
Oleck

Postprzez Mistic » 20 Mar 2007, 15:59

scott. -> Zgadzam się... Emo nie musi się ubierac jak emo ;|

Niestety wszystcy naśladują emo :shock: Prawdziwego nie znajdziesz.... xP Przynajmniej nie chop siup :P Zreszta kto powstrzyma mode i pustych ludzi? :razz:
Brak chęci życia... Śmiech zginął gdzieś... Byli ludzie co umieli mnie rozśmieszyć do łez... Poginęli wszyscy... Powariowali... :(

Awatar użytkownika
Mistic

• Miejscowość:Toruń

Postprzez PorzeczkaEmo » 20 Mar 2007, 16:01

scott. napisał:PrzeczkaEmo: i co? myślisz, ze TY jesteś emo, bo masz to w nicku? to jest własnie pozerstwo

ha wpisujac tow mojim nicku nie mialam na mysli siebie jako emo tylko chodizlo mi o to ze mi pasuje taka muzyka;/
[Guano apes-Anna Claire]

Awatar użytkownika
PorzeczkaEmo

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry