Jako uczennica Sobieskiego, serdecznie zapraszam do IILO

Tak się składa, że sama jestem na biol-chemie i mogę z czystym sercem powiedzieć, że spełnia oczekiwania. Biologia i chemia są na naprawdę wysokim poziomie (za tą drugą szczerze mówiąc ciężko nadążyć, przynajmniej z moją nauczycielką, ale to raczej kwestia mojej osobistej awersji do liczenia itd, jestem bardziej od biologii

), lekcje są ciekawe, większość nauczycieli wymaga, ale jednocześnie traktuje nas jak ludzi. Jeśli chcesz jakieś konkretniejsze informacje, to pisz na PW, nie jestem pewna, czy powinnam publicznie pisać nazwiska nauczycieli itd, a bez tego ciężko cokolwiek dokładnie powiedzieć

Jeśli chodzi o ILO, cóż, nie chodzę tam, może nie powinnam się wypowiadać, ale słyszałam różne opinie. Moja biologiczka prowadzi kursy maturalne, ma uczennice jedynki. Podobno mają ogromną wiedzę, ale są to rzeczy kompletnie nieprzydatne w liceum, nauczyciele wciskają im wiedzę akademicką, suche fakty, a nie uczą rozwiązywania zadań maturalnych. Uczniowie, których znam, też nie są zbyt zadowoleni, podobno atmosfera jest kiepska... to wszystko jednak tylko zasłyszane opowieści, nie sugeruj się nimi zbytnio