Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Liceum w Krakowie, profil biol-chem, która szkoła najlepsza?

Wszystko na temat życia i nauki w szkołach ponadgimnazjalnych :]

Nieprzeczytany postprzez wyimaginowana101 » 16 Sty 2012, 21:57

Jestem w trzeciej gimnazjum ( rocznik reformy edukacji). Wybieram się do dobrego liceum w Krakowie (myślę o LO Ojców Pijarów, II i I ). Interesuje mnie profil biologia - chemia. Jestem osoba raczej spokojną. Zależy mi też na dobrych nauczycielach ( jak najwięcej chce wynosić z lekcji). Nieukrywam, że myślę o szkole, w ktorej można rozwijać swoje umiejetności i zainteresowania, dobrze byłoby też natrafić na klasę, w której panuje przyjazna atmosfera. Jak myślicie, która szkoła byłaby dla mnie najlepsza? :)
Ostatnio edytowany przez johanneskate, 16 Sty 2012, 21:59, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Poprawa nazwy tematu. Staraj się bardziej precyzować.

wyimaginowana101

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Panna Ulvster » 16 Lut 2012, 21:37

Jako uczennica Sobieskiego, serdecznie zapraszam do IILO ;) Tak się składa, że sama jestem na biol-chemie i mogę z czystym sercem powiedzieć, że spełnia oczekiwania. Biologia i chemia są na naprawdę wysokim poziomie (za tą drugą szczerze mówiąc ciężko nadążyć, przynajmniej z moją nauczycielką, ale to raczej kwestia mojej osobistej awersji do liczenia itd, jestem bardziej od biologii XD), lekcje są ciekawe, większość nauczycieli wymaga, ale jednocześnie traktuje nas jak ludzi. Jeśli chcesz jakieś konkretniejsze informacje, to pisz na PW, nie jestem pewna, czy powinnam publicznie pisać nazwiska nauczycieli itd, a bez tego ciężko cokolwiek dokładnie powiedzieć ;)

Jeśli chodzi o ILO, cóż, nie chodzę tam, może nie powinnam się wypowiadać, ale słyszałam różne opinie. Moja biologiczka prowadzi kursy maturalne, ma uczennice jedynki. Podobno mają ogromną wiedzę, ale są to rzeczy kompletnie nieprzydatne w liceum, nauczyciele wciskają im wiedzę akademicką, suche fakty, a nie uczą rozwiązywania zadań maturalnych. Uczniowie, których znam, też nie są zbyt zadowoleni, podobno atmosfera jest kiepska... to wszystko jednak tylko zasłyszane opowieści, nie sugeruj się nimi zbytnio :P
Gdzie się spieszysz, dokąd pędzisz wciąż
Czy nie widzisz świateł, które
Dłońmi kryjesz tak jak murem
By nastała noc
Gdzie są chwile
Twoich wolnych dni
Gdzie marzenie długie, senne
Nierealne tak jak pewne
Co zrobiłeś, co zrobiłeś z nim

Awatar użytkownika
Panna Ulvster

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 16 Lut 2012, 21:37

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Ell2 » 28 Mar 2012, 14:06

Hej.! :) Też mam problem z wyborem liceum. Zastanawiam się nad I, II i VIII mógłby ktoś przybliżyć je troszkę? Co do profilu to myślałam o biol-chem lub humanie. Przy okazji może wiecie coś o internatach w Krk.?

Ell2

Nieprzeczytany postprzez make_life_harder » 11 Maj 2012, 22:57

Mieszkam w Krakowie i też decyzja o wyborze liceum jest przede mną. Również wybieram się na biol chem. Zastanawiam się nad VIII, VI, X i III. Myślę, ze z egzaminów będe mieć około 150-155 pkt. Najbardziej zalezy mi na VIII. Słyszałam o tej szkole dużo pozytywnych opini. Szóstka podobno jako szkoła językowa stawia głównie na języki, a nie przedmioty ścisłe. A jak myslisz, ile beziesz mieć pkt?

make_life_harder

Nieprzeczytany postprzez Davidoff » 14 Maj 2012, 22:54

Najlepszy biolchem jest w II LO. Human lepszy jest w Nowodworku. Drugiej kolezance polecam VII LO. Najlepszy biol-chem sposrod wymienionych przez Ciebie szkol.
“I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.” - Kurt Cobain

Awatar użytkownika
Davidoff

• Miejscowość:Krakow
  • Pochwały:2

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry