Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

liceum muzyczne lub fotografia ;)

Wszystko na temat życia i nauki w szkołach ponadgimnazjalnych :]

Nieprzeczytany postprzez dorotal » 13 Wrz 2009, 17:13

Witam :)
Jestem w 2 klasie gimnazjum, jednak już [z resztą chyba jak większość] myślę o liceum.
mniej - więcej wiem, już czego bym się chciała uczyć. A mniej - więcej znaczy u mnie tyle co:
a) muzyka :]
b) fotografia :]
Co do tego pierwszego to patrzyłam w google jednak nie ma to jak opinie innych ;). Znacie jakieś dobre licea muzyczne? Jestem z małopolski i nie chciałabym daleko dojeżdżać, a na internat rodzice się nie zgodzą. (Chodzę na lekcję gry ;) ).
A jeśli chodzi o fotografię to wiadomo jakie studia, a liceum? Na jaki profil miałabym pójść, żeby łatwiej dostać się na studia fotograficzne? Profil informatyczny?

dorotal

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez annka17 » 14 Wrz 2009, 23:49

co do muzyki, to jestem zielona.
ale jeśli interesujesz się fotografią, to polecam Ci czteroletnie liceum plastyczne. u mnie jest tak, że fotografia w liceach trwa trzy lata, ale nie jest brana jako "kierunek zawodowy" tylko zwykły przedmiot artystyczny. Musiałabyś poszukać plastyka, w którym foto jest kierunkiem zawodowym, z którego musiałabyś na koniec nauki bronić dyplomu i mieć tytuł.a później zostaje ASP bądź filmówka.
przecież to tylko flirt, a flirt to nie zdrada

Awatar użytkownika
annka17

• Miejscowość:katowice
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 14 Wrz 2009, 23:49

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez eroico » 15 Wrz 2009, 15:17

Jeżeli chodzi o muzykę to sprawa ma się tak. Ja jestem z Podkarpacia więc to nie daleka różnica :P Chodziłam do szkoły muzycznej cała podstawówkę i gimnazjum. Z liceum odeszłam i poszłam do 'normalnego' LO. W trakcie tych lat dochodziły do mojej klasy osoby z tym, że, aby dostać się do gimnazjum trzeba było zaliczyć egzamin z instrumentu i teorii muzyki. Jeżeli ktoś z gimnazjum muzycznego szedł do liceum w tej szkole to również zdawał taki sam egzamin jak do gimnazjum. Osoby, które chciały się dostać z 'normalnego' gimnazjum do liceum w muzyku albo musiały powtarzać rok lub dwa w 3 gim, żeby nadrobić ogrom materiału (h. muzyki, harmonia, literarura muzyki itd) albo po prostu nie zostawały przyjmowane z braku wiedzy i doświadczenia.
dorotal napisał:Chodzę na lekcję gry

nie piszesz nic, ze masz teorię muzyczna więc domniemam, że nie masz zielonego pojęcia o harmonii czy formach muzyki. Toteż odradzam Ci LO muzyczne, bo szkoda zostawać kilka lat w tej samej klasie, bo na studiach jest ciężko.
Lubię takie pieprzone, drobne rzeczy, jak trzymanie za rękę i szczery uśmiech. Chcę po prostu aby Ktoś umiał wytrzymać ze mną, a ja z Nim.

Awatar użytkownika
eroico

• Miejscowość:Wrocław.

Nieprzeczytany postprzez mateush089786 » 23 Paź 2009, 07:32

Ja chodzę do zwykłego liceum oraz do muzycznej. Nie polecam takiego układu, jeżeli kształcisz się na muzyka. idź po prostu do liceum muzycznego. A rodziców na mów na internat, każdy ma swoje sposoby. Ja nie poszedłem do liceum muzycznego bo też, że daleko, że w internacie, a teraz rodzice sami widzą że warto był9o iść do liceum muzycznego, jak i tak przyszłość wiążę tylko z muzyką.

mateush089786

Nieprzeczytany postprzez Klaudynka4166 » 06 Kwi 2011, 17:21

Ja nie chodziłam do szkoły podstawowej ani do gimnazjum muzycznego bo pochodzę z małej miejscowości iii bardzo bym chciała iść do szkoły średniej muzycznej ale nie wiem co tam trzeba mieć
mam słuch muzyczny i ślicznie śpiewam kocham to robić ale nie wiem czy to wystarczy mam zdolność do nauki gry na instrumentach tylko czy to wystarczy proszę o odpowiedz :)
z góry dziękuje :) ;)

Klaudynka4166

Nieprzeczytany postprzez Licja » 21 Kwi 2011, 22:47

Ja jestem w 6 klasie podst. i chodze do szkoły muzyczne I stopnia jestem juz na 3 roku i za rok ją kończe. Moge iść na drugi stopień i chyba pujdę, ale nie wiem co dalej. Bardzo chcę poświęcić sie muzyce i iść do jakiegoś liceum muzycznego. Tylko nie wiem czy aby być w takim liceum czy trzeba miec ukończony II stopień? II stopień trwa 6 lat tak wiec skończyła bym go na 1 roku studiów. Tak wychodzi z moich wyliczeń. Moim głownym pytaniem jest to czy mogłabym pojsc do zwykłego liceum a pozniej na jakies studia muzyczne? (oczywiście bym wtedy w jeden rok zdała 2 lata w szkole muz)

Co mam tak wogole robić dalej by pojść do jakijs akademi muzycznej czy coś.
prosze o pomoc

Licja

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 21 Kwi 2011, 22:47

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Rathbone » 08 Sty 2012, 17:47

Mam pytanko. Chodzę już do II klasy gimnazjum. Naukę gry na gitarze rozpocząłem w maju 2011 roku czyli mam małe doświadczenie w dodatku uczę się sam bez żadnej szkoły muzycznej zwyczajnie na youtube. Tabulatury umiem tak sobie oby tylko dało się zagrać jakieś części w których gra się tylko pojedynczymi strunami. Nigdy wcześniej nie byłem w żadnej szkole muzycznej jedynie grałem trochę na syntezatorze jak byłem mały. Bardzo chciałbym dostać się do jakiegoś liceum muzycznego (jestem z mazowieckiego województwa) na prawdę dla mnie to jest ważne nawet jeśli miałby być to internat i najgorsze liceum muzyczne ale chcę się w tym kierunku kształcić. Czy mam jakieśkolwiek szanse na dostanie się do jakiegoś liceum muzycznego? Proszę pomóżcie. :?

Rathbone

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry