Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Leginsy jako spodnie?

Wszystko na temat najnowszych trendów dotyczących ubierania się.

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Yvonne » 16 Sie 2011, 09:05

Cześć.
Powiedzcie mi, czy można ubierać leginsy jako spodnie? Czytałam na różnych stronach o tym i tam raczej nie polecają, bo leginsy nie są zamiennikiem spodni...
Lubię wyglądać kusząco, ale czy to nie jest lekka przesada? Np leginsy i zwykła bluzka... (nie tunika)
Chciałabym przeczytać zdanie kobiet, bo mężczyźni pewnie na to jak na lato :D

Awatar użytkownika
Yvonne

• Pochwały:2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Leginsy jako spodnie?

Postprzez MissTake » 16 Sie 2011, 09:38

Mi zdarza się, że noszę legginsy do zwykłych bluzek i nie wygląda to źle.To jest kwestia tego co Tobie pasuje. Jeżeli masz ubrać legginsy w ten sposób i idąc przez ulicę cały czas się gryźć, że wyglądasz źle i niestosownie - odpuść sobie. Jednak dużo dziewczyn tak nosi i nie widzę w tym nic złego, chociaż też wolę ubierać dłuższą bluzkę do tego : )
I don't ever want to hate U
It's not part of the plan
So keep Ur charms where I can't see it
And Ur hands where I can

Awatar użytkownika
MissTake

• Miejscowość:Rumia
  • Pochwały:12

Leginsy jako spodnie?

Postprzez mgirl » 16 Sie 2011, 09:38

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Leginsy jako spodnie?

Postprzez kendi » 16 Sie 2011, 10:00

a dlaczego nie? jasne, ze mozna założyc leginsy jako spodnie, chyba ze sa one prześwitujące to nie polecam, a ostatnio widziałam taka kobiete przed sklepem. całe białe majciochy jej było widać, naprawde nie wygladało to w zaden sposób apetycznie.
jezeli jednaks a to ładne zakrywające wszystko getry - no problem. : )
mówisz coś o jakichś zasadach
mówisz coś, że szkoda słów
przecież od dawna nie mamy skrupułów
przecież gówno to ciebie obchodzi

Awatar użytkownika
kendi

• Miejscowość:Katowice
  • Pochwały:28

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Tkaczens^ » 16 Sie 2011, 10:32

Jeżeli masz figurę Gisele Bundchen czy Anki Rubik, nie widzę problemu, inaczej odpada - jak dla mnie. Mam alergię na dziewczęta tak się noszące, nie wiem co chcą tym osiągnąć *__* Dupa ma być zakryta, koniec kropka! Akceptuję dłuzsze bluzki zakrywające poślady, ale nie bluzki do pasa. A nie wspomnę o kopytku z przodu, to już w ogóle koniec świata. Drażni mnie to po prostu, ten TREND, kiczowaty. Nie lepiej ubrać spodenki i pokazać zgrabne nogi, skoro tak bardzo chcesz kusić?
Z drugiej strony, to Twoja dupa, Twoje wszystko, noś się jak chcesz. ;)
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:20

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Kropka. » 16 Sie 2011, 11:35

Zupełnie nie podoba mi się coś takiego. Moim zdaniem leginsy założone do zwykłej bluzki, wyglądają brzydko. Widząc takie osoby mam wrażenie, że zapomniały się do końca ubrać.
Tkaczens^ napisał:Mam alergię na dziewczęta tak się noszące, nie wiem co chcą tym osiągnąć *__*

I ja mam takową alergię.
Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I think of nice thing to say
But I dont think I can so fuck you anyway.

Awatar użytkownika
Kropka.

• Pochwały:16

Leginsy jako spodnie?

Postprzez evances » 16 Sie 2011, 11:59

Dobrze wyglądają leginsy zamiast spodni, ale najlepiej jeśli ktoś ma długie, szczupłe i zgrabne nogi. Koniecznie muszą to być leginsy zakrywające pupę i ogólnie, bardzo kryjące.

Tu jest też fajne połączenie:
Image

O, i tutaj dziewczyna nie ma nawet bardzo szczupłych nóg, więc wniosek, że jeśli się je fajnie skompletuje, to mogą wyglądać naprawdę ładnie i stylowo.
Czy tu się głowy ścina?
Czy zjedli tu murzyna?
Czy leży tu Madonna?
Czy tu jest jazda konna?

Well come on and let me know,
Should I stay or should I go?

Awatar użytkownika
evances

• Miejscowość:Somewhere over the rainbow.
  • Pochwały:4

Leginsy jako spodnie?

Postprzez mgirl » 16 Sie 2011, 11:59

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Laraine » 16 Sie 2011, 12:12

Nie każda pupa w legginsach wygląda apetycznie. Czasem jak widzę tak ubrane dziewczyny w mieście to aż mi się śmiać chce, strasznie to wygląda. Ja zawsze zakładam do nich tuniki, nawet dla własnego komfortu. Źle się czuje z wrażeniem odstającego i opiętego tyłka. Nie sądzę, żeby to wyglądało kusząco :P
A jak są jeszcze prześwitujące to już w ogóle tragedia.
just breathe

Awatar użytkownika
Laraine

• Pochwały:7

Leginsy jako spodnie?

Postprzez alooohaa » 16 Sie 2011, 12:16

Straszne to jest bo tak naprawdę jedna na dwadzieścia dziewczyn ma figurę do tego typu stroju, a większość tak chodzi. Nie podoba mi się i nikt mnie do tego nie przekona. Tandeta i beznadzieja.
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Leginsy jako spodnie?

Postprzez johanneskate » 16 Sie 2011, 12:19

Chude dziewczyny + długa koszula -> jestem na tak i to bardzo. Świetnie to wygląda. Ale jak chodzą w tym troszkę inaczej zbudowane... To już nie za bardzo.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Peggy » 16 Sie 2011, 12:25

Yvonne napisał:Powiedzcie mi, czy można ubierać leginsy jako spodnie?
Można wszystko. Tylko nastaje pytanie: "Jak to wygląda". A wygląda to okropnie. A jak jeszcze dziewczyna ma duży tyłek i grube nogi, to o Boże, o Boże. Ja bym tak w życiu z domu nie wyszła. Leginsy noszę ale tylko do tunik, bądź długich koszul.
evances, podała przykład, gdzie akurat dziewczyna ma dość długą tą koszulę, więc jeszcze jako tako to wygląda. Zgoda. Ale gdyby koszula była ciut krótsza i ona miałaby zaświecić obciśniętym tyłkiem i dość masywnymi udami, to wyglądałoby to już zwyczajnie ŹLE.
W mojej szanownej klasie jest dziewuszka, która ma zbyt wysokie mniemanie o sobie. Spoko, może i ma fajny tyłek, ale jak idzie do tablicy na matematyce i świeci nim w tych leginsach na pół klasy, każdy widzi, czy ma ubrane dzisiaj stringi czy figi (a czasami nawet widać w jakim kolorze, bo przecież jej leginsy muszą prześwitywać), to jedynym moim komentarzem na takie coś jest 'o kur*wa' i odwracam głowę.
It' simply as that
you shouldn't look back
and cry, cry for what's been misunderstood.

Awatar użytkownika
Peggy

• Pochwały:11

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Ylx » 16 Sie 2011, 12:32

Peggy napisał:Można wszystko. Tylko nastaje pytanie: "Jak to wygląda". A wygląda to okropnie. A jak jeszcze dziewczyna ma duży tyłek i grube nogi, to o Boże, o Boże

Zgadzam się z Peggy. Niejednokrotnie miałam wątpliwą przyjemność widzieć trzęsące się zbyt duże pośladki w obcisłych legginsach i muszę przyznać, że po tym widoku straciłam ochotę na cokolwiek.
Peggy napisał:Ale gdyby koszula była ciut krótsza i ona miałaby zaświecić obciśniętym tyłkiem i dość masywnymi udami, to wyglądałoby to już zwyczajnie ŹLE.

Na przykład tak?
Image
Czyż to nie odrażające? A brrrr. :mrgreen:

Myślę, że jeżeli ktoś nie potrafi ocenić swojej figury, nie powinien się wciskać w byle ciuch, który mu się podoba i obecnie jest modny. Zamiast fajnych połączeń najczęściej wychodzą tragedie, co z resztą widać na ulicach.
Sama bym legginsów nie założyła, do czegokolwiek.
.

Awatar użytkownika
Ylx
Moderator

• Pochwały:55

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Hard Candy » 16 Sie 2011, 13:08

Do dłuższej bluzki (choć takie połączenie mi się raczej nie podoba, wolę połączenie z koszulową tuniką) lub krótkiej sukienki - zdecydowanie tak. Ale połączenie takie jak wstawiła Ylxia to jakaś masakra, nawet na szczupłej osobie nie spodobałoby mi się.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Leginsy jako spodnie?

Postprzez martuśka. » 16 Sie 2011, 13:20

Dla mnie legginsy to w ogóle porażka, jak to można ubierać? Rozumiem tylko kobiety w ciąży i dzieci ale reszta zawsze wygląda strasznie.
Połączenie legginsy + krótsza koszulka to dla mnie jakby zapomnieć się ubrać albo wyjść w piżamach - legginsy są takie piżamowe właśnie.

Kiedyś widziałam moją sąsiadkę, która na brak tyłka narzekać nie może i do tego miała przyciasne legginsy - po prostu tego widoku nie da się opisać, to było straszne... I praktycznie w większości te legginsy z H&M tak się zachowują gdy ktoś się wypnie - dziewuchy, nie straszcie innych.

Kiedyś myślałam, że może bym się przekonała do tego typu ubrania ale nigdy nie zauważyłam kogoś, kto by w tym dobrze wyglądał.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Leginsy jako spodnie?

Postprzez johanneskate » 16 Sie 2011, 13:28

No chyba że będzie to wyglądać jak coś takiego:

http://wallbase.cc/wallpaper/580510

Jak są leginsy po angielsku? leggings? Bo jak tak to mało na google, więc jakoś inaczej musi być.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Leginsy jako spodnie?

Postprzez Peggy » 16 Sie 2011, 13:49

johan, dla mnie okropnie.
Ostatnio na mieście też widuję mnóstwo takich skórzanych, lateksowych czy Bóg wie jakich, mniej więcej jak to: http://wroclaw.olx.pl/sprzedam-leginsy- ... d-96274082 hehe to jest dopiero szczyt tandety. To już nie wygląda dobrze zdecydowanie z niczym! Jak spod latarni...
It' simply as that
you shouldn't look back
and cry, cry for what's been misunderstood.

Awatar użytkownika
Peggy

• Pochwały:11

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry