Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Lana Del Rey

Dział dla osób lubiących typowo taneczną muzykę.

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez Legend » 26 Sty 2012, 15:49

Image
Urodzona 21 czerwca 1986 w Nowym Jorku. Naprawdę nazywa się Lizzy Grant. Jej pseudonim to połączenie imienia aktorki starego, klasycznego Hollywood - Lany Turner i nazwy Forda Del Rey.

Wczesne życie i początki kariery:
Wychowywała się w Lake Placid, miejscowości w stanie Nowy Jork położonej tuż przy kanadyjskiej granicy. Ma dwójkę rodzeństwa, a jej ojciec dorobił się milionów jako inwestor domenowy.

Kontrowersyjna piosenkarka, która ostatnimi czasy zdobywa szaloną popularność. Wielu ludzi hejtuje ją ze względu na nieco sztuczny wizerunek(Usteczka), kiepski występ w programie SNL i kłamstwa na temat swojej przeszłości(mówiła, że mieszkała w przyczepie i nie miała pieniędzy na płatki nawet :( ) Najbardziej znane kawałki to chyba Video Games i Blue jeans. Można już sprawdzić jej debiut oficjalny pod tytułem "Born to die". Znacie, lubicie, czy może hejtujecie?
Tak jeszcze co do tej płyty, to właśnie słucham i nie jest źle, single najmocniejsze, reszta lekko się zlewa w całość, za dużo kawałków jak dla mnie. Na 10 powinna się skończyć.

Tu mój ulubiony track tej pani:
http://www.youtube.com/watch?v=8t-I-Lqy06g

Awatar użytkownika
Legend

• Pochwały:2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez Tkaczens^ » 26 Sty 2012, 16:08

Nie ma dnia żebym jej nie słuchała. Wyszperałam ją jakiś miesiąc temu i męczę ją do teraz.
Ludzie przyczepią się do wszystkiego, jak dla mnie może nawet założyć worek i śpiewać, jej życie jej sprawa. Nie interesują mnie jej usta w ogóle. Co do występu w Saturday night live, nie podobało mi się przyznaję, ale wydaje mi się,że trema robi swoje, no nie wiem, mam nadzieję że następne występy będą lepsze.
A płytę chętnie kupię!

Nie mogę zdecydować się na ulubioną piosenkę.
http://www.youtube.com/watch?v=rfGNMyAM ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=eaGS9J5G ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Da4aMT0sefY
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:20

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Sty 2012, 16:08

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez p4awel » 26 Sty 2012, 16:19

Podzielam opinie co do plyty. Narazie najbardziej podoba mi sie Video Game. Zobaczymy co bedzie dalej jak poslucham wiecej.
"Nie ważne jest ile zadasz ciosów lecz ile możesz przyjąć by móc dalej walczyć i iść z podniesioną głową."

Awatar użytkownika
p4awel

• Miejscowość:Podkarpacie

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez alooohaa » 26 Sty 2012, 16:37

Znam tylko 3 piosenki tej pani, nie będę robić z siebie eksperta. Po usłyszeniu ich po raz pierwszy słuchałam, słuchałam i słuchałam, do zrzygania i więcej się nie interesuję. Nie wiem nic na temat jej życia prywatnego, usta owszem widziałam i stwierdziłam - nie moja sprawa. Głos ma fantastyczny, jest w nim coś takiego, że chciałoby się uprawiać anemiczny seks na ostrej fazie na linie zwisającej z mostu 100 metrów od wody, przy huraganie i trzęsieniu ziemi w otoczeniu duchów i złowrogiej armii.
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez homesick » 05 Lut 2012, 01:26

Uwielbiam. National Anthem, You Can Be The Boss i Dark Paradise ostatnio najczęściej u mnie w słuchawkach, ale naprawdę piosenkarka godna polecenia. ( :
I desire the things, that will destroy me in the end

Awatar użytkownika
homesick

• Miejscowość:Gdańsk

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez smętnie » 05 Lut 2012, 01:41

Posłuchać raz na jakiś czas mogę. Ale nie zachwyca mnie.
Idziemy niewidomi przez ciemność, ale tą białą laską chcielibyśmy czasem zdzielić kogoś przez łeb. ~Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
smętnie

• Pochwały:2

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 05 Lut 2012, 01:41

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez hidalgo » 06 Lut 2012, 00:11

Słyszałem jej kilka piosenek i chyba najbardziej przypadły mi do gustu Video Games i On Our Way.Ostatnio gdy przeżywałem gorsze dni to jeszcze bardzo mi sie wkręciło na Born To Die.Głos ma piękny,ale znając życie to za kilka lat słuch o niej zaginie jak po większości niezłych wykonawcach.
'Są chwile które w pamięci zostają i chociaż czas mija one nie mijają.'

'Życie jest piękne... podaj sznur.'

Awatar użytkownika
hidalgo

• Pochwały:1

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 06 Lut 2012, 09:59

Ostatnio natrafiłam na nią błądząc po jutubie. Na "Video game" bodajże.
Ma coś takiego magnetycznego w tej swojej muzie.
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 09 Lut 2012, 19:40

Dopiero Ją poznaję i przesłuchuję powyższą płytę. Wprowadza w magiczny świat, mnie tym już kupiła i chcę ją poznać bardziej.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Lana Del Rey

Nieprzeczytany postprzez Blu » 26 Kwi 2012, 22:14

We are born to die usłyszana raz i już zalicza się do moje ścisłej czołówki najlepszych. Ma hipnotyzujący głos, może nie na tyle barwny, ma w sobie jakiś smutek, melancholię ale przyciąga i odciągnąć się od siebie nie daje. Mam nadzieję, że jej kariera będzie się mimo wszystko rozwijała, a nie skończy na kilku piosenkach, jak to często bywa, bo na prawdę interesująca z niej osoba.
jestem bezradny, jestem jak organiczna definicja angielskiego słówka „pathetic", jestem jak podstarzały Donnie Darko, jestem potencjalnym samobójcą z miłości przez utopienie, jestem jak otwarta czakra, cieknący kran i krwawiący nos.

Awatar użytkownika
Blu

• Pochwały:15

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry