Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

ktoś z forum interesuje się kulturystyką ?

Dział dla każdego adepta żelaznego sportu. Prowadzimy dyskusje o zdrowym odżywianiu, suplementach, odchudzaniu i wszystkim co dotyczy kulturystyki.

Nieprzeczytany postprzez Marcin19 » 12 Lip 2011, 23:31

Tak jak w temacie.

Jak wiadomo w Polsce słabo się rozwija ta dziedzina tego wspaniałego sportu , może ktoś ma jeszcze jakieś opinie na ten temat ?

Awatar użytkownika
Marcin19

• Miejscowość:Toruń
Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez lasica » 13 Lip 2011, 01:21

Ja za bardzo na ten temat nie odpowiem ale nie zostawie go bez odpowiedzi;) Kulturystyka jest dobra rzeczą tylko problem w tym że każdy kto zaczyna ćwiczyć regularnie to po pewnym czasie przestaje bo woli nafaszerować się jakimiś prochami w strzykawce i iść na łatwizne.Kondycja jest dobra dla zdrowia od czasu do czasu,sam rzadko ćwicze bo nie chce mi się ale gorąco zachęcam.
Smutno mi bo jointy pale zajebiśc*e mi jest kochani ziomale

Awatar użytkownika
lasica

• Miejscowość:wrocław
Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Lip 2011, 01:21

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Marcin19 » 13 Lip 2011, 10:36

lasica napisał:po pewnym czasie przestaje bo woli nafaszerować się jakimiś prochami w strzykawce i iść na łatwizne.

dlatego jak wyżej napisałem - Kulturystyka w Polsce jest bardzo słabo rozwinięta .

Awatar użytkownika
Marcin19

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez tofik90 » 15 Lip 2011, 18:02

Ja zaczełem jakieś pół roku temu, do tej pory bez na sucho, czysto bez odżywek. Co mnie do tego skłoniło? Jedynie tylko to, że zawsze na plaży albo gdzieś w gronie albo jako jedyny siedziałem w podkoszulce bo wstydziłem się swojego ciała. Nawet dzieki temu zdobyłem ksywkę "suchy" a w głowach dziewczyn nie byłem zbytnio klasyfikowany na miano "faceta". Trudno było się do tego zebrać ale w końcu wziełem się w garść i powiedzieć sobie, że w te wakacje już tak nie będzie. Kupiłem ławeczkę, sztangę, obciążenie i hantle. Po pewnym czasie to polubiłem i przestałem patrzeć w jakim celu to wszystko się zaczeło, zaczełem to robić przedewszystkim dla siebie, bez celu imponowania innym bądź zwróceniu na siebie uwagi w tłumie. W związku z tym, że rygorystycznie przestrzegałem różnych diet dostałem 15kg na wadze co pozwoliło mi osiągnąć odpowiedni efekt bym na dzień dzisiejszy został klasyfikowany do grona tych "większych". O to z początku chodziło, ale teraz to praktycznie nie istotne. To ważna sprawa, polecam każdemu, gdyż można w ten sposób pozbyć się kompleksów i wiele innych rzeczy staje się łatwiejsze.

tofik90

Nieprzeczytany postprzez Marcin19 » 18 Lip 2011, 21:42

15 kg na początek bardzo ładnie

Awatar użytkownika
Marcin19

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez deathbringer » 23 Sie 2011, 14:45

Ja się interesuje, to prawda w Polsce jest mało osób, które są tym naprawdę zainteresowane, a nie że znają paru kulturystów, podnieśli raz sztangę i zgrywają ekspertów. Dla wszystkich fanów kulturystki polecam profil Hellhound na facebooku, bardzo fajny likepage, dużo porad treningowych, dużo luźnych wpisów, przedstawienie sylwetek kulturystów. Do tego spora społeczność zgromadzona.

deathbringer

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Sie 2011, 14:45

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Deivid » 07 Paź 2011, 16:59

Też od jakiegoś czasu ćwiczę na sucho i jak na razie tak pozostanie ;) jednak nie stosowałem żadnych diet więc masa nie poszła w górę jedynie wyćwiczyłem rzeźbę na tym co miałem. Teraz siła stoi w miejscu, ruszy pewnie gdy coś przytyję. Ale osobiście poleca sporty siłowe, jeśli masz w sobie dużo energii i ciągle myślisz by ją wyładować na kimś lub na czymś to siłowania bd dobra :) Wyżyjesz się na ciężarach i na nic więcej nie bd miał sił ;) Jednak uważaj z doborem obciążenia. Jeśli jesteś chudy jak ja to nie zakładaj za dużo nawet jeśli to podniesiesz bo Ci walnie nadgarstek i bd cierpiał katusze.

Deivid

Nieprzeczytany postprzez deathbringer » 21 Paź 2011, 09:50

Deivid z tymi nadgarstkami to niestety jest udręka, sam na szczęście nie miałem żadnej kontuzji, ale jak biorę duże obciążenia na klatę to czasem się boję, że zaraz nadgarstek strzeli. Nie da się tego jakoś trenować, można sobie zainwestować w specjalne opaski, które usztywniają tą część ręki, sam się nad tym zastanawiam

deathbringer

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez gregory212 » 05 Gru 2011, 15:48

Co dziwne interesuję się i to nie tylko ja, na siłowni poznałem moją dziewczynę ;) Także łączy nas wspólna pasja. Ostatnio uległa kontuzji, więc szybko znalazłem dla niej gabinet rehabilitacji Zaglaniczny w Gdańsku, podobno dobry specjalista, zna ktoś?

gregory212

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry