przez tofik90 » 15 Lip 2011, 18:02
Ja zaczełem jakieś pół roku temu, do tej pory bez na sucho, czysto bez odżywek. Co mnie do tego skłoniło? Jedynie tylko to, że zawsze na plaży albo gdzieś w gronie albo jako jedyny siedziałem w podkoszulce bo wstydziłem się swojego ciała. Nawet dzieki temu zdobyłem ksywkę "suchy" a w głowach dziewczyn nie byłem zbytnio klasyfikowany na miano "faceta". Trudno było się do tego zebrać ale w końcu wziełem się w garść i powiedzieć sobie, że w te wakacje już tak nie będzie. Kupiłem ławeczkę, sztangę, obciążenie i hantle. Po pewnym czasie to polubiłem i przestałem patrzeć w jakim celu to wszystko się zaczeło, zaczełem to robić przedewszystkim dla siebie, bez celu imponowania innym bądź zwróceniu na siebie uwagi w tłumie. W związku z tym, że rygorystycznie przestrzegałem różnych diet dostałem 15kg na wadze co pozwoliło mi osiągnąć odpowiedni efekt bym na dzień dzisiejszy został klasyfikowany do grona tych "większych". O to z początku chodziło, ale teraz to praktycznie nie istotne. To ważna sprawa, polecam każdemu, gdyż można w ten sposób pozbyć się kompleksów i wiele innych rzeczy staje się łatwiejsze.