Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

mgirl

Mendoxes napisał:bo najlepsze jest to, że nawet nie wiesz dlaczego jesteś taki jaki jesteś, nie umiesz podać racjonalnego argumentu, dlaczego uważasz inne rasy za gorsze i mi tu nie mów, że "bo każdy powinien mieć swoje miejsce" bo Twoja ideolo... tfu....... ideolooooo......tfu.... no qrwa mać tego ideologią nie nazwę to nazwijmy to "qrwologią"
dziewczyna39 napisał:I najbardziej mnie irytuje w tej sprawie, ze jestesmy niedoinformowani. w sensie, juz nas zaangazowali emocjonalnie, pol polski chce wiedziec gdzie jest mala, a pisza o tym w tak pokretny sposob, ze trudno sie dowiedziec co tak naprawde ustalila policja.

mgirl

wolnaczeczenia napisał:Przemyślałam jeszcze trochę tę całą sprawę i doszłam do wniosku, że oszołomami próbującymi zrozumieć i wytłumaczyć morderczynię kieruje bardzo prosty mechanizm - otóż jest to kwestia NIESWOJEGO dziecka. Pamiętam, była niedawno afera o tym, że przedszkolanka poniżyła dziecko każąc mu stanąć nago przed innymi dziećmi. Ludzie chcieli jej wyrwać głowę razem z kręgosłupem. Dlaczego? Otóż dlatego, że na miejscu tego poniżonego dzieciaka mogło być każde inne dziecko, również komentatorów
Kasia zabiła SWOJE dziecko, w swoich pieleszach i czterech ścianach, więc spokojnie można mieć rozsdek w dupie i rozpuszczać politpoprawne bzdury o depresjach, nieszczęściu, samotności i charakteropatii. Gdyby to miało w najmniejszym stopniu związek z jakimś obym dzieckiem, zostałaby wdeptana w ziemię
Wiek licealny to wiek wyborów, może się zmieniać co roku więc tak dumnie tu się nie pręż "że na 100% będziesz wiedziała czego będziesz chciała się uczyć"
Jeśli ludzie chcą się czegoś nauczyć a nie tylko od 2ki do 2ki pociągnąć to się nauczą i to dużo przy naszym ogólnym systemie, wiecznie tylko słyszę "po co mi chemia" ; "po co mi fizyka" a choćby po to żeby jak idiota nie wyglądać kiedy z np. Idziesz na randkę gadasz sobie z takim super przystojniakiem o gwiazdach on coś zarzucił mądrego z banalnej fizycznej zasady termodynamiki a Ty odpadasz w podlotach bo uczyłaś się o płaczu i szczęściu; pomyśl na ile tematów nie mogłabyś powiedzieć słowa gdyby nie ta fizyka i chemia ; z historią się zgadzasz bo pewnie lubisz ;;;;;;;;;
Mówisz, że nasze społeczeństwo jest głupie ale spójrz na USA (już ktoś zarzucił ten przykład ale jest tak dobitny, że warto powtórzyć) w porównaniu do ich licealistów nasi to zdobywcy nagrody nobla.
Mówisz, że pracy się nie znajdzie ; a czy to jest najważniejsze w wykształceniu? Naprawdę najważniejsze? A przypadkiem nie samoświadomość tego, że nie jestem tępym bucem i znam się po trochu na wszystkim a nie "jestem ekspertem znam się tylko na jednym a jak będzie trzeba pokazać na mapie Francję to szukam jej w Azji"
Tym, którzy chcą być dziennikarzami, pisarzami, polonistami, językoznawcami fizyka i chemia też się przyda, bo w brew pozorów nie uczy tylko regułek i wzorów, uczy myślenia, logiki którą często humaniści tracą przy wielokrotnym czytaniu Gombrowicza.
Jeśli interesujesz się językami w większym stopniu niż tylko "wykuć słówka i z nich starać się sklecać zdanie może ktoś zrozumie" to na pewno wiesz jak logika jest ważna przy nauce gramatyk.

Jestem dumna ze swojej narodowości. Cieszę się, że jestem Polką i urodziłam się w tym kraju, wychowałam i się kształcę. Darzę dużym szacunkiem wszystkich tych, którzy walcząc o naszą wolność, zginęli. Z dumą uczę się historii Polski, która pokazuje, że mimo wielu klęsk, upadków - nie poddawaliśmy się i podnosiliśmy. Nasz naród potrafi się wspaniale zjednoczyć i walczyć wspólnie o jeden cel. Umiłowaliśmy sobie wolność i niełatwo pozwolimy ją sobie odebrać. W dodatku Polska to państwo o pięknych krajobrazach i widokach. Mamy morze, góry, jeziora, rzeki, doliny, równiny... A język polski jest najpiękniejszy i czuję dumę, że posługuję się taką trudną mową.
Kocham ten kraj, mimo jego niedoskonałości.
Rajtar napisał:Dla mnie honor to zbiór wielu wartości, nie tylko jednej. Ty przede wszystkim uczciwość, dotrzymywanie słowa, wywiązywanie się z zawartych umów, spłacanie długów. Do tego zalicza się również spłacanie długu wobec przodków i ojczyzny. Honor to też świadomość i zdecydowanie - umiejętność odpowiedniej reakcji w odpowiednich sytuacjach, sprawiedliwość, uczciwa walka. Jeśli nie jest ona zemstą - powinna być równa, jak to powiedział Sir Lancelot "Nie będę walczył konno z żołnierzem, który po ziemi stąpa". A jeśli już staliśmy się ofiarą bezpodstawnej agresji - zemsta musi być krwawa i brutalna.
Na koniec, honor to również szacunek do kobiet i moralność. Można by jeszcze parę rzeczy podczepić, ale myślę że wymieniłem najważniejsze.
Zakochuję się w charakterze, z ciałem chodzę za rękę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość