Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Który user/jaka wypowiedź cię dzisiaj pozytywnie zaskoczyła?

Tu możecie pisać na luźne tematy zupełnie nie związane z forum.. Dyskutować, kłócić się i takie tam. Oczywiście bez przesady :)

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 28 Sty 2012, 00:43

No właśnie. Mamy temat od wyżywania się, więc ten temat niech będzie niczym kraina mlekiem i miodem płynąca - cytujcie mądre wypowiedzi, piszcie hymny pochwalne rozpływające się nad intelektem i lotnością kolegów z forum.

Nie, nie ma takiego tematu.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez mystery » 30 Sty 2012, 10:57

Okej, to może zacznę, mimo, że nie bardzo wiem jaką temat ma przyjąć formę ;)
Ponieważ spodobały mi się ostatnio (tj, teraz o nich pomyślałam) dwa długie posty podam do nich odnośniki, żeby poprzez wklejanie nie rozciągać tej wiadomości. Jeśli jednak miałyby być zacytowane tu, to proszę modów o interwencję (:

Z tymi wiadomościami, które robią na mnie wrażenie, jest tak, że czasem odkrywają w jakimś użytkowniku coś czego dotąd nie miałam okazji zobaczyć
Autorką pierwszego posta- post1331934.html#p1331934 - jest Ylxia. Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi nie miałam dotąd okazji przeczytać w jej wykonaniu niczego tak refleksyjnego. Spodobała mi się forma, bo treści tu nie ma co oceniać, ale gdzieś tez cieszę się z jej wniosków.

Drugi post dotyczy gorącego ostatnio tematu o ewolucji, który choć w podstawach swych ma bełkot, poprowadził mnie pewnych ciekawych treści. I tu pozytywne wrażenie wynikało z odkrycia własnego niedouczenia. Tekst TalRasha - post1336972.html#p1336972 - po pierwsze trafił do mnie- pustej głowy- swoją formą. Gra mi treść, język, przykłady. Nie umiem go ocenić merytorycznie, bo mam ogromne braki w wiedzy, ale sposób w jaki TalRash podjął temat sprawił, że chce sprawdzić co on tam nawypisywał. Moim odruchem po przeczytaniu tego tematu w ogóle, ale tego posta zwłaszcza, było poszukiwanie literatury, bo poczułam się bardzo zmęczona i ograniczona własnym niedouczeniem. Nieczęsto się zdarza, żebym czegoś tu na forum nie rozumiała lub nie wiedziała, ale tym razem padłam od razu. Niemniej- co cenniejsze dla mnie- tym razem nie godzę się z tym, że nie wiem i nie rozumiem. I doceniam umiejętność wzbudzenia w kimś tego stanu poprzez zastosowanie odpowiedniej formy.
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 10:57

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez NYC » 30 Sty 2012, 17:25

Mnie zaskoczyła Lisz z tym NYC to taki Wojtek(cześć jestem Wojtek i mam 14 lat) Rozwaliła mnie ta wypowiedź. Za to uwielbiam Lisz

NYC

• Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 31 Sty 2012, 16:00

W temacie o przyjaźni http://m-forum.pl/ile-lat-trwa-wasza-prawdziwa-przyjazn-t73218.html bardzo spodobała mi się wypowiedź vetusa, a szczególnie jedno zdanie: Przyjaźń nie zobowiązuje do wybaczania tylko dlatego, że nią jest. Zacytowałam jedno zdanie, ale reszta wypowiedzi w tym temacie, jest godna podziwu:)
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Nieprzeczytany postprzez JackBlue » 01 Lut 2012, 01:36

Ja się przed chwilą ubawiłem czytając ciętą ripostę Mendoxes'a na stwierdzenia typu "Polska tylko dla Polaków", "czarni won" itp... Tutaj jest fragment, lecz najlepiej będzie jak przeczytacie cały post http://m-forum.pl/post1337841.html#p1337841
Mendoxes napisał:bo najlepsze jest to, że nawet nie wiesz dlaczego jesteś taki jaki jesteś, nie umiesz podać racjonalnego argumentu, dlaczego uważasz inne rasy za gorsze i mi tu nie mów, że "bo każdy powinien mieć swoje miejsce" bo Twoja ideolo... tfu....... ideolooooo......tfu.... no qrwa mać tego ideologią nie nazwę to nazwijmy to "qrwologią"
Kto żyje bez szaleństwa mniej jest rozsądny niż mniema

Ludzie, którzy nigdy się nie śmieją, nie są poważnymi ludźmi.

Awatar użytkownika
JackBlue

• Miejscowość:KRK
  • Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 04 Lut 2012, 00:15

dziewczyna39 napisał:I najbardziej mnie irytuje w tej sprawie, ze jestesmy niedoinformowani. w sensie, juz nas zaangazowali emocjonalnie, pol polski chce wiedziec gdzie jest mala, a pisza o tym w tak pokretny sposob, ze trudno sie dowiedziec co tak naprawde ustalila policja.

Co prawda nie było to zaskoczenie, a jedynie ugruntowanie mojej mega pozytywnej opinii o dz39. Poruszyła bardzo wązny aspekt, może nie sprawy, ale całego tego kotła medialnego (mam na myśli historię z półroczną Magdą).

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 04 Lut 2012, 00:15

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez alooohaa » 04 Lut 2012, 00:43

Nie jest to może jeden post, raczej proces. Ostatnio bardzo pozytywnie zaskakuje mnie TalRash. Ma świetny sposób pisania i opowiadania, wydaje się naprawdę inteligentny, nieraz czytając jego post można się uśmiechnąć nad jakąś wstawką. Zastanawiam się tylko jak to możliwe, że go nie zauważałam do tej pory?
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 04 Lut 2012, 23:26

wolnaczeczenia napisał:Przemyślałam jeszcze trochę tę całą sprawę i doszłam do wniosku, że oszołomami próbującymi zrozumieć i wytłumaczyć morderczynię kieruje bardzo prosty mechanizm - otóż jest to kwestia NIESWOJEGO dziecka. Pamiętam, była niedawno afera o tym, że przedszkolanka poniżyła dziecko każąc mu stanąć nago przed innymi dziećmi. Ludzie chcieli jej wyrwać głowę razem z kręgosłupem. Dlaczego? Otóż dlatego, że na miejscu tego poniżonego dzieciaka mogło być każde inne dziecko, również komentatorów
Kasia zabiła SWOJE dziecko, w swoich pieleszach i czterech ścianach, więc spokojnie można mieć rozsdek w dupie i rozpuszczać politpoprawne bzdury o depresjach, nieszczęściu, samotności i charakteropatii. Gdyby to miało w najmniejszym stopniu związek z jakimś obym dzieckiem, zostałaby wdeptana w ziemię

Bardzo mądry wniosek, wnoszący świeżość do dyskusji, a także mocny argument. Zdecydowanie zgadzam się z czeczenią.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 05 Lut 2012, 19:08

Wypowiedz mystery bardzo mi się spodobała i uświadomiła pewne rzeczy oraz wartości. Może to dziwne dla Was, ale miło się czyta takie posty :
http://m-forum.pl/sytuacja-rodzinna-psuje-mi-relacje-z-dziewczynami-t73285.html#p1338888
Ostatnio edytowany przez johanneskate, 05 Lut 2012, 19:10, edytowano w sumie 1 raz
Powód: poprawa linku żeby prosto do wypowiedzi startował.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez Rajtar » 06 Lut 2012, 12:33

Post Mendoxesa w wątku o nowej reformie edukacyjnej (link do tematu):

Wiek licealny to wiek wyborów, może się zmieniać co roku więc tak dumnie tu się nie pręż "że na 100% będziesz wiedziała czego będziesz chciała się uczyć"
Jeśli ludzie chcą się czegoś nauczyć a nie tylko od 2ki do 2ki pociągnąć to się nauczą i to dużo przy naszym ogólnym systemie, wiecznie tylko słyszę "po co mi chemia" ; "po co mi fizyka" a choćby po to żeby jak idiota nie wyglądać kiedy z np. Idziesz na randkę gadasz sobie z takim super przystojniakiem o gwiazdach on coś zarzucił mądrego z banalnej fizycznej zasady termodynamiki a Ty odpadasz w podlotach bo uczyłaś się o płaczu i szczęściu; pomyśl na ile tematów nie mogłabyś powiedzieć słowa gdyby nie ta fizyka i chemia ; z historią się zgadzasz bo pewnie lubisz ;;;;;;;;;
Mówisz, że nasze społeczeństwo jest głupie ale spójrz na USA (już ktoś zarzucił ten przykład ale jest tak dobitny, że warto powtórzyć) w porównaniu do ich licealistów nasi to zdobywcy nagrody nobla.
Mówisz, że pracy się nie znajdzie ; a czy to jest najważniejsze w wykształceniu? Naprawdę najważniejsze? A przypadkiem nie samoświadomość tego, że nie jestem tępym bucem i znam się po trochu na wszystkim a nie "jestem ekspertem znam się tylko na jednym a jak będzie trzeba pokazać na mapie Francję to szukam jej w Azji"
Tym, którzy chcą być dziennikarzami, pisarzami, polonistami, językoznawcami fizyka i chemia też się przyda, bo w brew pozorów nie uczy tylko regułek i wzorów, uczy myślenia, logiki którą często humaniści tracą przy wielokrotnym czytaniu Gombrowicza.
Jeśli interesujesz się językami w większym stopniu niż tylko "wykuć słówka i z nich starać się sklecać zdanie może ktoś zrozumie" to na pewno wiesz jak logika jest ważna przy nauce gramatyk.

Image
Aha.

Awatar użytkownika
Rajtar

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez TalRash » 06 Lut 2012, 20:03

Bardzo pozytywne wrażenie wywarł na mnie post viewtopic.php?p=1340100#p1340100, którego autorką jest Ylxia. Czytając cały wątek, miałem chęć wyrazić własne zdanie na temat przyjaźni i wtedy trafiłem na jej post. Jest on w zasadzie kwintesencją tego co chciałem przekazać.
Cholernie spodobało mi się to, że z perspektywy czasu potrafi obiektywnie i z dystansem spojrzeć na całą sytuację. Bez jadu, żalu i negatywnych emocji.
Mia: Okropne, nie?
Vincent: Co?
Mia: To krępujące milczenie. Czemu ględzenie o bzdetach uważamy za wyraz nieskrępowania?
Vincent: Nie wiem. To dobre pytanie.
Mia: Po tym można poznać kogoś wyjątkowego. Kiedy można zamknąć ryj i wspólnie sobie pomilczeć.

Awatar użytkownika
TalRash

• Miejscowość:Szczecin i okolice
  • Pochwały:13

Nieprzeczytany postprzez Rajtar » 08 Lut 2012, 15:22

Post autorstwa smętnie

Jestem dumna ze swojej narodowości. Cieszę się, że jestem Polką i urodziłam się w tym kraju, wychowałam i się kształcę. Darzę dużym szacunkiem wszystkich tych, którzy walcząc o naszą wolność, zginęli. Z dumą uczę się historii Polski, która pokazuje, że mimo wielu klęsk, upadków - nie poddawaliśmy się i podnosiliśmy. Nasz naród potrafi się wspaniale zjednoczyć i walczyć wspólnie o jeden cel. Umiłowaliśmy sobie wolność i niełatwo pozwolimy ją sobie odebrać. W dodatku Polska to państwo o pięknych krajobrazach i widokach. Mamy morze, góry, jeziora, rzeki, doliny, równiny... A język polski jest najpiękniejszy i czuję dumę, że posługuję się taką trudną mową.
Kocham ten kraj, mimo jego niedoskonałości.

Piękna, rzadko spotykana dziś postawa, szczególnie wśród młodych i wśród dziewczyn. Wielki szacunek.
Aha.

Awatar użytkownika
Rajtar

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 11 Lut 2012, 21:57

Rajtar napisał:Dla mnie honor to zbiór wielu wartości, nie tylko jednej. Ty przede wszystkim uczciwość, dotrzymywanie słowa, wywiązywanie się z zawartych umów, spłacanie długów. Do tego zalicza się również spłacanie długu wobec przodków i ojczyzny. Honor to też świadomość i zdecydowanie - umiejętność odpowiedniej reakcji w odpowiednich sytuacjach, sprawiedliwość, uczciwa walka. Jeśli nie jest ona zemstą - powinna być równa, jak to powiedział Sir Lancelot "Nie będę walczył konno z żołnierzem, który po ziemi stąpa". A jeśli już staliśmy się ofiarą bezpodstawnej agresji - zemsta musi być krwawa i brutalna.
Na koniec, honor to również szacunek do kobiet i moralność. Można by jeszcze parę rzeczy podczepić, ale myślę że wymieniłem najważniejsze.

W dzisiejszych czasach usłyszeć(przeczytać) coś takiego i to całkiem szczerego i płynącego z serca, a nie np. w wymuszonym eseju na polski sprawia wielką przyjemność.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 13 Lut 2012, 22:25

Wypowiedź vetusa :

Zakochuję się w charakterze, z ciałem chodzę za rękę.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez Kizoku » 14 Lut 2012, 00:48

Epopeja mystery o walentynkach. W dzikich fantazjach wyobrażam sobie, że antywalentynkowcy rumienią się ze wstydu po lekturze jej posta :D

Awatar użytkownika
Kizoku

• Pochwały:10

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry