Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Kto stworzył piwo?

Przydarzyło Ci sie coś śmiesznego, zauważyłeś coś?
Pochwal sie tym w dziale humor :]

Kto stworzył piwo?

Postprzez The Almighty One » 20 Lip 2008, 18:52

Zastanawiałem się nad tym pytaniem całkiem długo. Na moje szczęście nie zagłębiałem się w historyczne machlojki i cudactwa tylko poprzestałem na rozumowaniu, które z natury jest bardziej bliskie menelowi, niż inteligentnemu człowiekowi.

Po owych rozmyślaniach doszedłem do wniosku, że ten cudowny napój, ambrozja i cudo natury(czyżby?) - piwo - zostało zaprojektowane, stworzone i wprowadzone na półki supermarketów, żabek i innych groszków przez nikogo innego jak samych bogów/boga/Boga.

Macie na ten temat inne zdanie? Przypominam, że nie zagłębiamy się w historię powstania tego, jakże aromatycznego, płynu fizjologicznego-zewnętrznego.

The Almighty One

Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Kto stworzył piwo?

Postprzez antyczny_humanista » 21 Lip 2008, 09:56

Bogowie stworzyli wino, nie piwo, ot co :P

Awatar użytkownika
antyczny_humanista

Kto stworzył piwo?

Postprzez mgirl » 21 Lip 2008, 09:56

Awatar użytkownika
mgirl

Kto stworzył piwo?

Postprzez Gunia18 » 21 Lip 2008, 10:11

A czy pisząc ten temat też byłeś pod wpływem tego "cudownego napoju, ambrozji i cudu natury"? :P Piwo stworzyli ludzie nie Bóg :)
"Rozum często nas oszukuje; sumienie nigdy."

Awatar użytkownika
Gunia18

Re: Kto stworzył piwo?

Postprzez Bourne » 21 Lip 2008, 10:26

Na moje szczęście nie zagłębiałem się w historyczne machlojki i cudactwa tylko poprzestałem na rozumowaniu, które z natury jest bardziej bliskie menelowi, niż inteligentnemu człowiekowi.

Współczuję ci twojego rozumowania.
zostało zaprojektowane, stworzone i wprowadzone na półki supermarketów, żabek i innych groszków przez nikogo innego jak samych bogów/boga/Boga.

No popatrz, a ja do tej pory myślałem, że to krasnoludki zanoszą piwo, wino, wódkę na półki sklepowe, a tu się okazuje, że jednak Bóg jest taki dobroczynny.
Macie na ten temat inne zdanie? Przypominam, że nie zagłębiamy się w historię powstania tego, jakże aromatycznego, płynu fizjologicznego-zewnętrznego.

Mówiąc w skrócie oczekujesz od innych użytkowników, ze również zniżą się do poziomu rozumowania zwykłego menela i zaczną wypisywać jakieś "ciekawe" wyimaginowane pomysły skąd się mogło wziąć piwo, zamiast dojść do tego jak na prawdę powstało?
Ścigam się sam ze sobą - w najgorszym przypadku jestem drugi ...

Awatar użytkownika
Bourne

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:2

Kto stworzył piwo?

Postprzez Arboretum » 21 Lip 2008, 10:28

No jak to kto? Jasiek Klep!

http://youtube.com/watch?v=wwTqrHhWg9A

zamiast dojść do tego jak na prawdę powstało?

Wolę nie tracić czasu na takie rzeczy, i tak się w czasie nie cofnę i nie zdzielę go po łbie, co by mu rozumu przybyło nieco.

Arboretum

• Pochwały:1
Użytkownik zbanowany

Postprzez Bourne » 21 Lip 2008, 10:39

Wolę nie tracić czasu na takie rzeczy, i tak się w czasie nie cofnę i nie zdzielę go po łbie, co by mu rozumu przybyło nieco.

Ja również nie chcę tracić czasu, na takie sprawy. Dlatego ten temat z takimi domysłami powinien raczej się znaleźć w dziale plac zabaw, a nie w tylko na poważnie. Ale to tylko moje skromne zdanie.

Awatar użytkownika
Bourne

Postprzez mgirl » 21 Lip 2008, 10:39

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Kto stworzył piwo?

Postprzez The Almighty One » 21 Lip 2008, 19:57

Po co miałbyś uderzac twórcę piwa?

Trochę poczucia humoru (chocbytak, jak antuczny humanista).

Mówiąc w skrócie oczekujesz od innych użytkowników, ze również zniżą się do poziomu rozumowania zwykłego menela i zaczną wypisywać jakieś "ciekawe" wyimaginowane pomysły skąd się mogło wziąć piwo, zamiast dojść do tego jak na prawdę powstało?

To jest dokładnie to, czego chciałem, żeby tutaj nie pisac...dojrzały człowieku.

A czy pisząc ten temat też byłeś pod wpływem tego "cudownego napoju, ambrozji i cudu natury"? Piwo stworzyli ludzie nie Bóg

W takim wypadku nie siedziałbym na tym przynudnawym forum, którego treści można przestudiowac w 2 godzinki. Polecam raczej forum ateistów, na którym znaleźc można dużo więcej wartościowych rzeczy pisanych przez naprawdę inteligentnych ludzi.

Ja również nie chcę tracić czasu, na takie sprawy.

To po jaką, przepraszam, chorobę w ogóle się odzywasz? Idź odpisz dwa razy w temacie "rzeczywistość a wiara w bajki" i "Co cię dzisiaj wkurzyło"

The Almighty One

Użytkownik zbanowany

Kto stworzył piwo?

Postprzez Arboretum » 21 Lip 2008, 20:01

Po co miałbyś uderzac twórcę piwa?

Dlatego, że tworzenie napoju w celu sparaliżowania w pewnym stopniu mobilności, przyzwoitości i własnej osobowości jest co najmniej szkodliwe, jeżeli nie idiotyczne.

Arboretum napisał:http://youtube.com/watch?v=wwTqrHhWg9A

Tyle wystarczy.

Arboretum

• Pochwały:1
Użytkownik zbanowany

Postprzez Bourne » 22 Lip 2008, 05:23

To po jaką, przepraszam, chorobę w ogóle się odzywasz?

Choćby po to, żeby powiedzieć co myślę o założeniu tego tematu. Nie oznacza to jednak, że pisząc tutaj muszę od razu się w nim zagłębiać.
Idź odpisz dwa razy w temacie "rzeczywistość a wiara w bajki" i "Co cię dzisiaj wkurzyło"

Dziękuję za twoją troskę, ale już pisałem w tych tematach i jeśli znowu nie najdzie mnie ochota to nie będę tam pisał.
W takim wypadku nie siedziałbym na tym przynudnawym forum, którego treści można przestudiowac w 2 godzinki. Polecam raczej forum ateistów, na którym znaleźc można dużo więcej wartościowych rzeczy pisanych przez naprawdę inteligentnych ludzi.

Teraz ja się ciebie spytam, po co odzywasz się nudnym forum, na którym nie ma inteligentnych ludzi i żadnych wartościowych rzeczy do przeczytania?

Awatar użytkownika
Bourne

Postprzez :D » 22 Lip 2008, 16:43

The Almighty One napisał:Po owych rozmyślaniach doszedłem do wniosku, że ten cudowny napój, ambrozja i cudo natury(czyżby?) - piwo - zostało zaprojektowane, stworzone i wprowadzone na półki supermarketów, żabek i innych groszków przez nikogo innego jak samych bogów/boga/Boga.

Nie przypominam sobie, zebym ja tworzyl piwo i wprowadzal je na polki jakichs supermarketow. Chyba nie masz chlopcze racji.
%-)

Awatar użytkownika
:D

Użytkownik zbanowany

Kto stworzył piwo?

Postprzez Cwaniaczek » 22 Lip 2008, 17:14

Obawiam sie, ze to nie bog ani inny krasnoludek z niemieckiego podworka na australijskich papierach. Ani szaleniec ktorego nalezy zdzielac przez łeb. To zapewne maz stanu, ktory niewatpliwie konszachty prowadził z szatanem a jego szczesciem było unieszczesliwienie pozornym szczesciem.

The Almighty One napisał:płynu fizjologicznego-zewnętrznego.

porownujesz piwo do moczu? Najpierw wychwala, legitymizujac sie z szeroka subkultura meneli a tu co? Wstyd.

The Almighty One napisał:Polecam raczej forum ateistów, na którym znaleźc można dużo więcej wartościowych rzeczy pisanych przez naprawdę inteligentnych ludzi.

Tym samym straciłes plusik za ten temat. Ateistów nalezy nawracać. Albo przynajmniej zabijac.
Warto otwierać się na otwartość innych.

Awatar użytkownika
Cwaniaczek

• Miejscowość:Lublin

Kto stworzył piwo?

Postprzez Gunia18 » 23 Lip 2008, 21:33

A czy pisząc ten temat też byłeś pod wpływem tego "cudownego napoju, ambrozji i cudu natury"? :P Piwo stworzyli ludzie nie Bóg :)

Ej,wydawalo mi sie ze podeszlam do tego z poczuciem humoru.wymagasz go od innych to tez sam go miej :) A czemu wyleciales z tymi ateistami to nie rozumiem,nie wiem co to ma do tematu.
"Rozum często nas oszukuje; sumienie nigdy."

Awatar użytkownika
Gunia18

Kto stworzył piwo?

Postprzez antyczny_humanista » 24 Lip 2008, 09:49

Cwaniaczek napisał:Ateistów nalezy nawracać. Albo przynajmniej zabijac.

Mam nadzieję, że to żart. Bo jak nie, to szkoda mi Cie. Każdy sam decyduje o sobie, także o tym czy wierzy w Boga, czy w zielone krasnoludki...

Awatar użytkownika
antyczny_humanista

Kto stworzył piwo?

Postprzez onaszalona » 19 Paź 2008, 15:30

co??? a co Ci oni przeszkadzają?

piwo na pewno stworzył jakiś facet hehe żaden Bóg czy krasnoludki, zwyczajny człowiek więc albo to była kobitka albo facet, ale raczej stawiam na faceta

Awatar użytkownika
onaszalona

• Pochwały:3

Postprzez honeybee » 19 Paź 2008, 15:47

onaszalona napisał:

co??? a co Ci oni przeszkadzają?

antyczny_humanista napisał:

Mam nadzieję, że to żart. Bo jak nie, to szkoda mi Cie. Każdy sam decyduje o sobie, także o tym czy wierzy w Boga, czy w zielone krasnoludki...

a mi chyba gdzieś mignęło, iż Cwaniaczek wierzący nie jest ;]

kto stworzył piwo? nie mam pojęcia, ale naprawdę kogoś może ta kwestia interesować w sferze filozoficznej? nie żebym zabraniała, ale też sobie znalazłeś problem do rozważania.

Awatar użytkownika
honeybee

Użytkownik zbanowany

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry