Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210434 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Księżyc w nowiu

Jeśli jesteś fanem dużego ekranu, to nie możesz przejść obojętnie obok tej kategorii.

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Adele » 20 Lis 2009, 09:54

Druga część ekranizacji sagi "Zmierzchu" już w kinach.!:)
Wczoraj byłam na premierze, wróciłam do domu po 2 w nocy zafascynowana tym filmem.
O wiele lepiej zrobiony ( według mnie bynajmniej) niż "Zmierzch".
Nie wiem na co liczyłam i może dlatego czuję się usatysfakcjonowana. Wiele, wiele interesujących rozwiązań i pomysłów.
Widać gołym okiem, że inny reżyser.
A co wy o tym filmie sądzicie? Widział już ktoś?
.Po bezsennej nocy papieros ma smak złowieszczy.

na szczęście rodzice mi dali
łatwopalne ciało

Awatar użytkownika
Adele

• Miejscowość:Toruń
  • Pochwały:6

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez kendi » 20 Lis 2009, 10:50

nie widziałam, ale mam zamiar wybrać się jutro, bo chyba do tego czasu już wyzdrowieję :)
mam nadzieje, że sie nie zawiodę na tym filmie, bo książki mnie naprawdę urzekły. czekałam na niego z niecierpliwością. taka ckliwa historyjka, ale coś w sobie ma - ja jestem na tak, i czekam na jutro (;
mówisz coś o jakichś zasadach
mówisz coś, że szkoda słów
przecież od dawna nie mamy skrupułów
przecież gówno to ciebie obchodzi

Awatar użytkownika
kendi

• Miejscowość:Katowice
  • Pochwały:28

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 20 Lis 2009, 10:50

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Tkaczens^ » 20 Lis 2009, 19:36

Zazdroszczę Ci kochana,że już widziałaś ;p Ja muszę przemęczyć się jeszcze tydzień,uff. Czułam,że będzie lepszy od Twilight,którego nie można oglądać,można co najwyżej posłuchać ścieżki dźwiękowej -.- Catherine nie jest dobrym reżyserem.
;)
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:18

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Darita » 20 Lis 2009, 19:45

Obawiam się trochę, czy chcę to zobaczyć, bo powiem szczerze, że dla mnie ekranizacja pierwszej części to totalna pomyłka. Ale już od kilku osób słyszałam, że "Księżyc w nowiu" jest o wiele lepszy od "Zmierzchu". Chyba się jednak wybiorę :)
Always look on the bright side of life

Awatar użytkownika
Darita

• Miejscowość:Oświęcim

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Adele » 21 Lis 2009, 12:26

Darita napisał:że "Księżyc w nowiu" jest o wiele lepszy od "Zmierzchu".

zdecydowanie, ogólnie widać to od początku filmu.. Ja byłam na tym z kolegą, który żadnym fanem nie jest, a wręcz ekranizację :Zmierzchu" wyśmiał.
O "księżycu w nowiu" powiedział, że jest o wiele bardziej ambitnie zrobiony, to zupełnie obiektywna ocena, także warto zobaczyć.

łatwopalne ciało

Awatar użytkownika
Adele

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez ennostiel » 21 Lis 2009, 13:13

Ambitniejszy, fajnie zrobiony. Mi się podobało ;) Według mnie w tym przypadku lepszy od książki, bo uważam 2. tom sagi za najsłabszy. I wielki plus za soundtrack ;) Ale niektóre postacie wyglądały jakoś gorzej, w tym sam Edward czasami :p
'Sometimes it falls upon a generation to be great. You can be the great generation'
(N. Mandela)

Awatar użytkownika
ennostiel
Moderator

• Miejscowość:Szczecin/Wawa
  • Pochwały:28

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 21 Lis 2009, 13:13

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez rebel » 22 Lis 2009, 14:14

wczoraj byłam, bardzo mi się podobał, jednak niektóre rzeczy mnie wkurzały, m.in. to, że czasami odnosiłam wrażenie, że sceny się niemiłosiernie przeciągająąąą, tak jakby było robione na siłe. wkurzało mnie też to, że było strasznie dużo długich zbliżeń na twarz aktorów, a sceny które były odgrywane 'w biegu' były krótkie i niedokładne. (albo po prostu mi się to wydawało, nie wiem ;p)

co do porównania Zmierzchu do Księżyca powiem tyle, że ja jakoś bardzo nie jestem wymagającym widzem, dlatego obie części 'zaczarowały' mnie tak samo.

a co do końca i tego wychodzenia za mąż - uważam, że reżyser zrobił świetną sprawę tutaj, bo taka nutka tajemniczości i niepewności zachęca do przeczytania książki lub oglądnięcia kolejnych części. (;

rebel

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Adele » 22 Lis 2009, 16:54

rebel napisał:a co do końca i tego wychodzenia za mąż - uważam, że reżyser zrobił świetną sprawę tutaj, bo taka nutka tajemniczości i niepewności zachęca do przeczytania książki lub oglądnięcia kolejnych części. (;

a ja właśnie sama nie wiem, co myśleć o tym zakończeniu. Takie sobie mi się wydaję. Oczywiście jest niezaprzeczalnym zachęceniem i zapowiedzeniem części następnej.

Dużo było zbliżeń twarzy- to prawda, dlatego czasami ci aktorzy wydawali mi się brzydsi. Szczególnie postać Jacoba wolę oglądać z daleka. :D

łatwopalne ciało

Awatar użytkownika
Adele

Re: Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Laraine » 23 Lis 2009, 12:33

Byłam wczoraj. Mimo tego, że cała saga stoi na półce, to specjalną 'zmierzchomaniaczką' nie jestem. Film baardzo mi się podobał ;) Nie odbiegał tak strasznie od książki, właściwie to brakowało mi tylko jednego fragmentu. Jeśli chodzi o postacie to zdecydowanie najbardziej zwracałam uwagę na Bellę. Kristen zagrała świetnie, zdecydowanie była górą nad wszystkimi. No i jej uroda. O tyle, o ile w "Zmierzchu" wydawała mi się całkiem przeciętna, to w "Księżycu w nowiu" wyglądała naprawdę przepięknie. Alice też była fajna. Edward przeciętnie, Jacob... wkurzały mnie jego zęby :D

Ogólnie jest bardzo dużo pozytywnych opinii na temat tej drugiej części. Te mało przychylne to zazwyczaj są od osób, które ani nie czytały sagi ani nie oglądały pierwszej części ;) Także ja osobiście uważam, że było warto.
just breathe

Awatar użytkownika
Laraine

• Pochwały:7

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez shwungistka » 28 Lis 2009, 21:58

Ja byłam, ale mimo że książka mi się podobała, to ten film jakoś mnie nie wciągnął. Myślałam że będzie lepszy. Owszem był ciekawy, o wiele lepszy od pierwszej części, ale ja gustuje w bardziej ambitnych filmach.
“Człowiek wydaje pieniądze, których nie ma, na rzeczy, których nie potrzebuje, by imponować ludziom, których nie lubi.”
Image

Awatar użytkownika
shwungistka

• Miejscowość:Ryki
  • Pochwały:2

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Kokieteria » 29 Lis 2009, 10:22

Po pierwszej [nudnej] części nie byłam nastawiona na nic odkrywczego i tym samym nic odkrywczego nie zobaczyłam. Podjęłam się obejrzenia filmu wyłącznie ze względu na mojego Lubego, który wraz ze mną oglądał I część i jako, że nie czytał książki ciekawy był co nastąpi dalej. Nie trzeba dodawać, że musiałam budzić Go średnio co piętnaście minut, gdyż zwyczajnie nie dawał rady. Film nudny, beznadziejny, treść nijaka. Niedobrze się robi od 'wiecznego orgazmu' na twarzy Belli. Odnoszę wrażenie, że szarpnęli ją z ulicy, aby załatać pewną znaczną dziurę. Dziewczyna kompletnie nie potrafi grać, a jedyną 'emocją' jaką jest w stanie z siebie wydobyć to otworzyć usta i dyszeć. Miło zaskoczył mnie Jake - w książce bardzo mnie nudził, miałam ochotę ominąć wszystkie momenty z Nim związane, natomiast w filmie bardzo mi się podobał. Było widać uczucie jakim obdarza Bell. Grzechem byłoby nie wspomnieć o Jego ciele. [Ajj ;)]. Edward wydawał mi się deko przystojniejszy aniżeli w I części [przeprasowana żelazkiem twarz nadal została, aczkolwiek jak gdyby w mniejszym stopniu]. Ten pozytyw mogę wytłumaczyć słabą jakością kopii jaką miałam wątpliwą przyjemność obejrzeć. No i wreszcie - zakończenie. W pierwszej części miało to przynajmniej sens, zachęciło mnie do tego, by obejrzeć część drugą. W obecnej wyglądało to tak, jakby po prostu urwał mi się film. Że też nikt nie miał pomysłu jak zakończyć tę farsę z klasą.
Podsumowując: Jestem na 'tak' tylko dla Jake'a. Po raz kolejny wydaje mi się, że ktoś miał potencjał na zrobienie czegoś dobrego i znów odwalił kaszanę.
Actually I try to be a Super Mom.

Awatar użytkownika
Kokieteria
Przyjaciel

• Miejscowość:Wrocław.
  • Pochwały:48

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Tkaczens^ » 29 Lis 2009, 11:08

Byłam,widziałam i jestem mile zaskoczona. Nie ma porównania do Twilight. W ,Zmierzchu' bardziej podobała mi się ścieżka dźwiękowa, tylko ścieżka.
Najgorzej w filmie grał Pattinson,najlepiej Taylor. Trzeba przyznać,że New Moon to film Taylora,nie Roba.
Wampiry były za blade,oczy za czerwone,wyglądało to śmiesznie ... Za mało było Volturi,a szkoda. Miejmy nadzieję,że w kolejnych częściach więcej będzie z nimi wątków. Strasznie podobała mi się Ashley Greene (filmowa Alice),która wyglądała jak z obrazka,cud miód orzeszki!
Myślałam,że Kristen w ,New Moon' zamknie usta,ale tak się niestety nie stało...

Polecam! ;)
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez Incomprehensible » 30 Lis 2009, 16:43

Na początek: beznadziejne zakończenie.
Ciekawiej zrobiony niż pierwsza część. Na "Zmierzchu" chwilami łapałam się na tym, że zaczynam myśleć o czymś zupełnie innym, bo film tak mnie nudzi. Nie jest to raczej kwestia tego, że czytałam książkę, bo drugą część też czytałam, a nie odrywałam wzroku od ekranu, oglądając ją w wersji filmowej. (;
Btw, myślałam, że Jane była młodsza.
Bella w tej części też była znacznie ciekawszą postacią, chociaż generalnie nie było widać u niej tej rozpaczy po odejściu Edwarda, bo na co dzień też nie była jakoś specjalnie entuzjastyczna w zachowaniu ani wylewna. Dlatego to można było przedstawić lepiej.
Jacob z krótkimi włosami = bardziej mrau niż Jacob z długimi włosami. (;

Tkaczens^ napisał:Najgorzej w filmie grał Pattinson

Pattinsona to tam za wiele nie było. ;P

Nie mam i nigdy nie miałam fazy na "Zmierzch", ale obejrzeć się da.
le coeur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien.

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

• Miejscowość:zielona kraina.

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez amcia » 30 Lis 2009, 19:37

i pierwsza część i ta to jeden wielki kicz ; ) obejrzałam na komputerze i zmarnowałam te kilka godzin na męczenie się.
Totalne badziewie ; )
❤ Feels like, I'm standing in a timeless dream
Of light mists, of pale amber rose
Feels like, I'm lost in a deep cloud of heavenly scent
Touching, discovering You

Awatar użytkownika
amcia
Przyjaciel

• Miejscowość:Jastrzębie- Zdrój
  • Pochwały:4

Księżyc w nowiu

Nieprzeczytany postprzez alexia » 01 Gru 2009, 11:07

Zmierzch był zrobiony słabo jak na dzień dzisiejszy. Na New moon namówiłam kolegę,żeby ze mną poszedł. Nie bardzo chciał,ale się zgodził.
Co do samego filmu,przyznam,że jestem szczerze i pozytywnie zaskoczona.
Spodziwałam się znowu jakiegoś koślawego przedstawienia książki,i tej Kirsten,a jednak stało się święto i film mi się spodobał. Został inaczej nakręcony niź pierwsza część i ciekawiej.
Znacznie ciekawiej.
Podobała mi się rola Jake'a. Strasznie! Taylor dał radę,nie darmo mówi się,że jest lepszy od Pattinsona. ;p
Co do samego Roba,było go mało,ale jakby nie było go wcale,też byłoby dobrze.
Jednak jestem na pozytyw co do filmu,jestem ciekawa tylko,ile scen wycieli tym razem. ; )
“You only live for tomorrow. The ones that live for tomorrow get fucked by the ones living for today. I only live for today.” — Won Bin “The Man from Nowhere”
Heart as big as the city. Heart as big as Liverpool.

Awatar użytkownika
alexia

• Miejscowość:United States Bitch
  • Pochwały:47

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry