aha159 napisał:No od dzisiaj własnie ostatni raz zjadlem 3 grzeseski a czekolady dalem siostrze niech tyje ;p
Dobry początek, oby tak dalej

.
Powiedz mi jak przytyc. A widziales moja fotke? I ile mi to zajmnie zeby zajebiscie wyzeźbic bo chce na wakacje wygladac jakos. Po ile serii robic??
Wystarczy mi waga i wzrost. Na pewno do wakacji zdążysz. Oczywiście jeśli będziesz trenował i trzymał dietę. Do przytycia dobre jest 'białko', ale pamiętaj że jeśli nie będziesz trenować regularnie to z efektów nici. Poza tym białko to wydatek 100 zł i wg mnie ta odżywka jest o wiele gorsza niżeli kreatyna czy BCAA.
Co do serii to początkowo 8 (po 10 razy dane ćwiczenie), następnie po 3 tygodniach zwiększ do 12, następnie znów po 3 tygodniach do 16 itd (oczywiście mam na myśli brzuszki i pompki), czyli przykładowo robisz 10 pompek (2 min. przerwy) i kolejne 10 pompek - aż dojdziesz do 8 serii

.
Jeśli chcesz ćwiczyć na ławeczce to rób 8 serii po 10 razy (wyciskanie).
A ten srodek BCAA szkodliwy jest czy co bo ja niemam pojeecie na ten temat bo ty bierzesz to cos wiesz.
Wszystko jest poniekąd szkodliwe - zwłaszcza tabletki. Jeśli będziesz brał 2 tabletki 45 min. przed treningiem (popijasz 1 szklanką wody) i 2 tabletki 10-15 min. po treningu to nic Ci nie będzie

. Dodatkowo w dni nietreningowe 30 min. przed posiłkiem 1 tabletkę.
I czy mam zeby wyzezbic cialo to musze byc caly czas najedzony? Bo ja kolaji niemam tak zaczesto

Trenuje się 1h po posiłku, zwłaszcza że odżywki bierze się na pusty żołądek.
I napisz w jakich mniewiencej godzinach jesc i tez mniewiejcej ile mam jesc itp.
To zależy od dnia. Dam Ci taki przykład: (tryb, (.../...) - godzina)
Śniadanie (7:00/8:00/9:00)4 kanapki z masłem, szynką, ogórkiem i serem. Do tego sok/herbata (odradzam kawę). Można też zjeść jogurt/owoc.
II Śniadanie (10:00/11:00/12:00)Banan/Pomarańcze itp. lub jogurt, kanapka, drożdżówka itp.
Obiad (14:00/15:00/16:00)
Jakaś zupa, makaron, ryż, delikatne mięsko itp.
Trening (17:30/18:30)
Odlicz 30 min. na przyswajanie odżywek.
Kolacja (20:00/21:00/22:00)
Raczej nabiał typu jajecznica, sery, ryby w puszce, pasztet ale może ewentualnie być dżemik, miód

itp.
Podwieczorek (to zależy)
Jakieś owoce, jogurt, orzechy itp.
Pamiętaj aby unikać też alkoholu.
Jedna myśl, jestem pewien znów noc każe śpiewać - może dziś zasnę w niebie jak prawdziwy poeta.
Vicente.comeze.com - blog o sztukach walki.