Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1235056 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Kraków vs lublin

Wszystko na temat studenckiego, często pieskiego życia ;)

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez modbo760 » 29 Gru 2009, 22:08

jak wam sie wydaje w którym miescie lepiej sie studiuje??:) atmonsfera, praca itd...

modbo760

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez foxey_lady » 11 Cze 2010, 19:50

Nie mam pojęcia, jak jest w Lublinie, ale Kraków z czystym sumieniem mogę Ci polecić. Wprawdzie sama jeszcze nie studiuję, ale mam wielu znajomych studentów, chodzę na imprezy studenckie itd. Chyba nie znam osoby, która nie byłaby niezadowolona z tego, że jest w Krakowie. Raczej większość chwali to miasto za klimat. Jest drogo, ale jeśli się poszuka, to da się wyżyć za fajne pieniądze. Pracy nie brakuje, teraz na wakacje bardzo łatwo jest coś znaleźć. Ty chciałeś zdawać na Politechnikę? Znajomi chwalą sobie tę uczelnię, ja sama zamierzam tam zdawać w przyszłym roku na architekturę (; No i na nudę nie można narzekać - codziennie coś się dzieje w tym mieście i można załapać się na wiele fajnych i darmowych rzeczy.
Rose is a rose is a rose is a rose

Awatar użytkownika
foxey_lady

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:1

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 11 Cze 2010, 19:50

Awatar użytkownika
mgirl

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez euzebi55 » 11 Wrz 2010, 10:47

Kraków przoduje http://news.o.pl/2010/08/21/galeria-szt ... h-otwarta/

Poszerzona rzeczywistość ?

Zastosowanie nowinek technologicznych poszerza nie tylko odbiór dzieł, ale również sam krąg odbiorców. Nowe technologie jako medium przyciągają do muzeów i galerii nie tylko stałych bywalców i pasjonatów, ale przede wszystkim ludzi młodych, którzy wcześniej rzadko przekraczali progi muzealnych sal. W przypadku Galerii w krakowskich Sukiennicach na uwagę zasługuje wykorzystanie technologii augmented reality, łączącej w sobie świat realny ze światem wirtualnym, która niezwykle poszerza percepcję oglądanych dzieł malarskich.Aplikacja mobilna „Nowy wymiar Sukiennic”, wykorzystująca technologię augmented reality, w wersji dla użytkowników iPhone’a.

Fajna sprawa można zobaczyć więcej i w odpowiadającym nam tempie Polska robi wielkie kroki :D

Awatar użytkownika
euzebi55

• Miejscowość:Lublin
Użytkownik zbanowany

Re: Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez Pina » 11 Wrz 2010, 11:11

Wybrałam Kraków i wiem,że nie będę żałować. :wink:

`Sometimes I feel, that I am from another world... - she sad.

Awatar użytkownika
Pina

• Miejscowość:Wioska Muminków :D
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez ola6 » 12 Wrz 2010, 16:34

Macie racje,patrzac na to co oferuje nam teraz Kraków warto jednak odwiedzić Sukiennice i sparwdzic jaki czujemy sie podczas tego typu wielkich wydarzeń.
A u nas ich zdecydowanie brakuje.

Awatar użytkownika
ola6

Nieprzeczytany postprzez micolay » 12 Wrz 2010, 19:46

Poszerzone rzeczywistość w muzeum??? Brzmi to jak jakieś sf. Muszę to koniecznie zobaczyć, bo aż trudno mi w to uwierzyć.

micolay

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 12 Wrz 2010, 19:46

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez MissMac » 16 Wrz 2010, 13:05

Osobiście wybrałabym Lublin. Po pierwsze jest mniejszym miastem i przez to na pewno bardziej klimatycznym. W ogóle jestem strasznie zawiedziona tym, ze wiele ludzi nie dostrzega potencjalu lubelszczyzny.

Na pewno życie w Lublinie jest tańsze, jak z konkretną pracą trudno mi powiedzieć ponieważ mam ten komfort, że pracy szukać nie muszę. Wszystko co jest potrzebne studentom do życia jest łatwo dostępne ;] Jeśli chodzi o kulturę (teatry, muzea itp.) to też mamy tego pod dostatkiem, ale to dla studenta politechniki chyba nie jest szczególnie istotne.

No i oczywiscie mamy fajne kluby w ktorych mozna sie bawic do bialego rana ;D

Lublin, Lublin, Lublin! :D
Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen
Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć

Awatar użytkownika
MissMac

• Miejscowość:Lublin
  • Pochwały:1

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 19 Wrz 2010, 20:19

Zgodzę się z MissMac. Lublin jest fajnym klimatycznym, studenckim miastem. Nie jest duży ,ale to chyba nie jest wada tylko zaleta tego miasta. Mieszkałam tam rok i nie żałuję. Gdybym miała możliwość, to znowu bym się tam przeprowadziła.

Lublin <3
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez anne » 13 Paź 2010, 00:51

Zdecydowanie polecam Kraków. Piękne, klimatyczne miasto. Sama tam studiowałam i bardzo mile wspominam ten czas. Kina, teatry, muzea, piękne parki i ogromna ilość miejsc na wieczorne spotkania z przyjaciółmi (polecam zwłaszcza knajpki na Kazimierzu). Do tego bliskość Jury Krakowsko-Częstochowskiej, Zakopanego czy Wieliczki. Jeśli chodzi o studia na Politechnice to mam wielu znajomych po tej uczelni i wszyscy są bardzo zadowoleni z tego wyboru i do tej pory tęsknią za imprezami w akademikach i corocznym Rajdem PK:) No i większość z nich nie miała problemów z szybkim znalezieniem pracy w zawodzie.

anne

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez hak€rka » 20 Paź 2010, 12:43

Lublin ! :D
znacznie tańszy, atmosfera niesamowita (zwłaszcza wieczorem na Starym Mieście), dużo uroczych zakątków, pozytywni ludzie, ogromna wręcz oferta kulturalna (Lublin stara się o tytuł Europejskiej Stolicy Kultury).

Wszystko co jest potrzebne studentom do życia jest łatwo dostępne ;] Jeśli chodzi o kulturę (teatry, muzea itp.) to też mamy tego pod dostatkiem.

Do tego Lublin ma to coś, może dlatego ze jest miastem zielonym czyli jest wiele parków i miejsc gdzie można się zaszyć aby spędzić czas w ciszy i spokoju. :)
W Lublinie jest dużo studentów, coś ich tutaj przyciąga. Lublin nawet jest nazywamy miastem studenckim. Jest tutaj pare uczelni wyższych, nie pamiętam ile :D Klubów też jest sporo. :D Poza tym kto tu studiuje to raczej jest zadowolony.

Lublin jest miastem studenckim. Wymieniłam kilka najbardziej znanych uczelni (ale to nie wszystkie):
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Politechnika Lubelska
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
Uniwersytet Medyczny w Lublinie
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wyższa Szkoła Społeczno-Przyrodnicza im. Wincentego Pola w Lublinie
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie

A co do klubów jest ich multum i innych rożnych imprez:D Codziennie coś się dzieje.

Kraków!

(..)studenci mają zniżki prawie wszędzie, ludzie z róznych uczelni się znają i razem imprezują ;d

Tak jak w każdym mieście studenckim przecież. W Lublinie również. :lol:

jest mniejszym miastem i przez to na pewno bardziej klimatycznym. W ogóle jestem strasznie zawiedziona tym, ze wiele ludzi nie dostrzega potencjalu lubelszczyzny.

Zgadzam się z Tobą całkowicie.

Praca w Lublinie jest możliwa, choć ja na samym początku miałam trudności ze znalezieniem pracy ale to wynikało z tego ze nie znałam kompletnie miasta, ludzi - nikogo. Gdy tylko oswoiłam się z nowym miejscem to i znalazłam dobrą pracę i wielu znajomych. :D
Umiałam się dogadać jedynie z tymi, którzy akceptowali mnie całkowicie. Niewielu ich było, ale zawsze znalazła się dobra dusza, która choć na jakiś czas wytrzymywała mój obłęd. Potem odchodziła jak inni...

Awatar użytkownika
hak€rka

• Miejscowość:Lubelszczyzna

Kraków vs lublin

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 20 Paź 2010, 13:13

modbo760 napisał:jak wam sie wydaje w którym miescie lepiej sie studiuje??:) atmonsfera, praca itd...

Często słyszy się opinie że Kraków to "Polskie Miasto Studentów" czasami warto ufać ludziom..
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:20

Nieprzeczytany postprzez ala30 » 21 Paź 2010, 16:25

Z tego co się orientuje najlepiej studiuje się w Krakowie. Jest tam niepowtarzalna atmosfera. Jest bardzo dużo fajnych imprez, świetne kluby, knajpki itd. Ja osobiście uważam że Kraków jest jednym z najfajniejszych miast w Polsce i myślę ze może się w nim rewelacyjnie studiować Powodzenia :)

ala30

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry