Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234951 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Kosmos.

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez OsKaReK » 14 Sty 2007, 20:13

Tak jak w temacie co myślicie na temat kosmosu ? Jak myślicie po co on jest taki duży (ciągle się powiekszą) ? Jak stworzył go Bóg to po co ? Czy kryje jakieś tajemnice ?

Współcześnie uznaje się, że Wszechświat powstał wskutek pierwotnej eksplozji, tzw. Wielkiego Wybuchu, przed około 13.5 miliardami lat. Wszechświat rozszerza się nadal, niedawno spostrzeżono że zwiększa tempo ekspansji, jednakże pewnego dnia może też zwolnić bieg i znieruchomieć, po czym zacząć kurczyć się w ostateczną wielką Kontrakcję.

Czekam na odpowiedzi :wink:
"Człowiek - istota ludzka, ma prawo do błędów"

Awatar użytkownika
OsKaReK

• Miejscowość:Dębica

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez Quizer » 28 Sty 2012, 21:10

Redeyed napisał:Według mnie nie ma jednego wszechświata. Jest ich nieskończenie wiele. Pędzą przed siebie w przestrzeni jednowymiarowej, tzw. czwartej współrzędnej - w czasie. Łączy się to z moją teorią dot. podróży w czasie i "naturalnego zabezpieczenia" Wszechświatów przeciwko paradoksom czasu, którą można przeczytać w całości na mojej stronie www. Wiem, że jest niedopracowana, amatorska, ale wydaje mi się, że jest dość logiczna.

Poza całym stekiem bzdur zawartych w tej wypowiedzi akurat jedna być może jest bliska prawdy. Jeśli teoria strun okaże się prawdziwa to rzeczywiście Wszechświatów będzie więcej (oczywiście nie nieskończoność bo nieskończoność jest czystą abstrakcją) ale bardzo duża ilość tworząca twór nazwany Wieloświatem ;)
"We Stand Alone but Stand Together"

Awatar użytkownika
Quizer

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:2

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Sty 2012, 21:10

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez mystery » 28 Sty 2012, 23:55

Jako córka astrofizyka mam ogromny kompleks- że nie rozumiem nawet jednej milionowej tego co nas "tam na górze" otacza. Nie ogarniam, przyznaję, w ogóle nie ogarniam i w obliczu nauk o kosmosie jestem durna jak but. Ale jest w tej sferze coś co mnie kusi i bardzo żałuję, że nie ma obok mnie nikogo, kto mógłby mnie wprowadzić w jakiekolwiek podstawy wiedzy na temat. Sama nie mam jakoś zaparcia, żeby usiąść i poczytać co współczesna nauka ustaliła. Ale bardzo, bardzo chętnie bym o tym posłuchała. Muszę iść popodrywać studentów astronomii, nie ma innego wyjścia ;)
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez Quizer » 29 Sty 2012, 13:51

mystery napisał:Jako córka astrofizyka mam ogromny kompleks- że nie rozumiem nawet jednej milionowej tego co nas "tam na górze" otacza. Nie ogarniam, przyznaję, w ogóle nie ogarniam i w obliczu nauk o kosmosie jestem durna jak but.

Na pocieszenie - Twój ojciec jak i cała reszta astrofizyków na świecie również nie rozumie co najmniej jednej milionowej tego co nas otacza ;) Acz nie zmienia to faktu, że z biegiem czasu rozumiemy coraz więcej.

Ale bardzo, bardzo chętnie bym o tym posłuchała. Muszę iść popodrywać studentów astronomii, nie ma innego wyjścia ;)

Ale pamiętaj aby celować w studia magisterskie i wyżej bo od licencjatów za wiele się nie dowiesz ;P
"We Stand Alone but Stand Together"

Awatar użytkownika
Quizer

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:2

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez mystery » 29 Sty 2012, 14:07

Quizer napisał:Na pocieszenie - Twój ojciec jak i cała reszta astrofizyków na świecie również nie rozumie co najmniej jednej milionowej tego co nas otacza ;) Acz nie zmienia to faktu, że z biegiem czasu rozumiemy coraz więcej.

jedna milionowa to i tak większa wiedza niż moja ingorancja do potęgi pierdyliardowej ;) I celowałabym wyłącznie w magisterskie, albo wręcz w doktorantów, spokojna twoja rozczochrana ;)
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez Paula993 » 29 Sty 2012, 14:20

Dla mnie osobiście kosmos jest nie do ogarnięcia. Kiedyś próbowałam go sobie wyobrazić no ale jak można wyobrazić sobie coś, co jest nieskończenie wielkie :roll: W sumie to trochę przerażające, że w takim ogromnym kosmosie jesteśmy tak naprawdę bardzo, bardzo maleńcy jak mrówki albo jeszcze mniejsi, jakby nas w ogóle nie było. Wystarczy zderzenie z jakąś asteroidą i ciach- nie ma nas. xD
Vieti mele... vieti mele...
Dragostea vieti mele...

Awatar użytkownika
Paula993

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 29 Sty 2012, 14:20

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 08 Kwi 2012, 17:46

Dla mnie bardziej interesujący jest kosmos i wszystkie galaktyki oraz gwiazdozbiory, które nas otaczają niż rzekomy i wyimaginowany Bóg. Przecież to intrygujące jest - jak to wszystko działa, czy gdzieś się kończy, czarne dziury i te sprawy. Niestety lub na szczęście człowiek nigdy się nie dowie całej prawdy.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Odp: Kosmos.

Nieprzeczytany postprzez mr.somebody » 08 Kwi 2012, 17:52

Dla mnie kosmos jest oczywiscie czym ciezkim do ogarniecia. Strsznie mnie kreci i bardzo chcialbym kiedys tam poleciec ;D moze sie kiedys uda ;]
Nie ważne jest ile ciosów zadasz, lecz ile przyjmiesz na siebie, by móc dalej walczyć.

Miłość jest jak cień człowieka
Uciekasz - to Cię goni
A kiedy ją gonisz, - ucieka
Jak cień, jak cień.

Awatar użytkownika
mr.somebody

• Miejscowość:Podkarpacie
  • Pochwały:4

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry