Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234950 postów.
PP

mgirl

Elena napisał: tak w ogóle nakazane jest przyjmować komunię świętą, a jest to niemożliwe bez udziału w celebracji eucharystycznej
wiesz, miałam właśnie taką sytuacje... w jednej chwili 11letniej dziewczynce zawalił się świat. i to nie był ten moment, kiedy przestałam wierzyć, wręcz przeciwnie. nigdy się tyle nie modliłam jak wtedy, nigdy tyle nie chodziłam do kościoła. tylko że to niestety nie pomagało.
Adrienne napisał:Tylko wiesz, chyba przesadziłaś z jednym, mianowicie napisałaś, że znasz (AŻ!) niewielu przyzwoitych księży.
mppiłp napisał:Druga sprawa, mówisz o niesieniu krzyża samotności, rutyny itp. Dla nas to tylko słowa, dla nic tryb życia. Gdybyś żyła tak jak oni to pewnie też byś czasem świrowała.
Adrienne napisał:I wiem, że to też tylko ludzie.

mgirl

IMR3VIL napisał:To miejsce pracy dla ludzi ,którzy albo nie umieli robić czegoś innego albo tylko tam ich chcieli.
JetMaster napisał: Dla mnie istnieje on tylko dzięki ludziom którzy są manipulowani i płacą na jego utrzymanie.

Signomi napisał:jak wiekszosc ateistow jestem tolerancyjna dla osob wyznajacych jakakolwiek wiare (co jest zadko spotykane w druga strone).
Bardzo dobrze powiedziane.Nie chodzisz do Kościoła, nie wierzysz w bajki o Bogu - jesteś cool; jesteś praktykującym katolikiem - piep.....y moher z Ciebie.
Rafał napisał:Signomi napisał:jak wiekszosc ateistow jestem tolerancyjna dla osob wyznajacych jakakolwiek wiare (co jest zadko spotykane w druga strone).
A ja obserwuję coś zupełnie odwrotnego, szczególnie u młodzieży. Nie chodzisz do Kościoła, nie wierzysz w bajki o Bogu - jesteś cool; jesteś praktykującym katolikiem - piep.....y moher z Ciebie.
Generalnie jest teraz taki trend - "odcinam się od Kościoła, bo ten zionie nienawiścią i sieje nietolerancję/zacofanie/szowinizm, osobiście to bym za**bał tę ch**ową insytytucję"
A ja obserwuję coś zupełnie odwrotnego, szczególnie u młodzieży. Nie chodzisz do Kościoła, nie wierzysz w bajki o Bogu - jesteś cool; jesteś praktykującym katolikiem - piep.....y moher z Ciebie.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości