Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234949 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Koniec działania WOŚP?

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Darcia K » 17 Sty 2012, 16:24

Przeglądając internet, natknęłam się na wzmiankę o ustawie refundacyjnej. Co ciekawe, mówi się, że ofiarą tejże może paść samo WOŚP. Poniżej linki do dwóch artykułów:
http://wprost24.pl/ar/288324/Ustawa-w-W ... &KI=807103
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... zecza.html
Co Wy na to? Jak się na to zapatrujecie?
Osobiście sądzę, że to jakaś bzdura. Niemniej jednak, jeżeli okaże się to prawdą, to będzie znaczyło, że jest u nas coraz gorzej - WOŚP działa od lat, gdyby nie Owsiak, to niewiadomo, co stałoby się z tymi wszystkimi chorymi dziećmi, dlaczego nagle to wszystko ma być zabronione? Może i nie lubię dzieci, ale nic mnie tak nie drażni jak to, że ktoś mógłby wpaść na pomysł odebrania im praktycznie jedynych pewnych form pomocy i jeszcze patrzeć na ich cierpienie. Okropieństwo.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Mendoxes » 17 Sty 2012, 16:31

Ta ustawa nijak się ma do rzeczy, które Owsiak chce przekazać, jakiś pismak znadinterpretował ową i tyle, żadnego końca WOŚPU się nie przewiduje.
(Ale bądź co bądź nie wpadam na żadną myśl, czemu refu rzeczy nie można byłoby darować komukolwiek)
Kiedy świat gryzie jak pies wściekły, on przypomina Tobie, że Ty też masz zęby.
Image

Awatar użytkownika
Mendoxes
Moderator

• Miejscowość:Łódź/kajak czy co tam chcecie ;;
  • Pochwały:1

Koniec działania WOŚP?

Postprzez mgirl » 17 Sty 2012, 16:31

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Koniec działania WOŚP?

Postprzez avokaine » 18 Sty 2012, 16:55

Nie wiem czy tylko ten pismak jak to nazwałeś. Wczoraj oglądałam kilka wywiadów ludzi - nie dziennikarzy i mieli podobne obawy. Tu nie chodzi tylko o osławione WOŚP ale o wiele, wiele pomagających organizacji.

Awatar użytkownika
avokaine

• Miejscowość:Ole Ole

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Pizzaro » 18 Sty 2012, 17:37

Ustawa wejdzie, będzie halo w okół niej, wejdą poprawki, a WOŚP przetrwa i będzie dalej koncertować, jak co roku. Przypomnicie sobie jeszcze moje słowa.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Koniec działania WOŚP?

Postprzez korop » 18 Sty 2012, 18:33

Niestety Pizzaro może mieć rację. Szkoda że WOPŚ (wielkie okradanie po świętach) nie pada. Hejtuje Owsiaka bo nazywa się wolontariuszem a pobiera 18 patoli miesięcznie.
Kto nie potrafi mówić jasno i prosto,
ten powinien milczeć.

-Józek, a czemu ty jesteś ateistą?
-Widzisz, my Wodniki z natury jesteśmy bardzo nieufne.

„Bez amnestii dla odchyłów w stylu homo,
o tolerancji dla zboczeńców nic mi nie wiadomo.”

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

• Pochwały:5

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Pizzaro » 18 Sty 2012, 18:47

A tak w ogóle to ustawa ma dotyczyć przedsiębiorstw produkujących lub prowadzących obrót produktami refundacyjnymi. WOŚP może oddać takie rzeczy w formie darowizny.

Temat można zamknąć, bo to wszystko wyjaśnia, tylko trzeba umieć czytać - http://wiadomosci.wp.pl/title,WOSP-nie-bedzie-miec-problemu-z-przekazaniem-pomp,wid,14170297,wiadomosc.html

Tyle.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

Koniec działania WOŚP?

Postprzez mgirl » 18 Sty 2012, 18:47

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Nineku » 18 Sty 2012, 18:49

korop, pobierać może nawet miliony, ale jednak uratował swoją akcją życie wielu dzieci, podczas gdy państwo zawsze bezradnie rozkłada ręce.
Póki państwo nie dokłada do akcji ratowania małych dzieci,a każdego z nas dzieciaczek może takiej pomocy potrzebować, obniża opiekę socjalną, to jestem za każdą akcją ratowania ludzkiego życia wychodzącą z poza polityki.

Koniec WOŚP'a oznacza, że wszelakie szpitale małego pacjenta same zaczną wychodzić z puszkami na ulice,
a jeśli nie szpitale, to rodzice, którym śmierć zaświeci w oczy, bo w szpitalu braknie urządzeń i techniki na podtrzymanie życia. Dziękuję. Hejtersi proszę na pw!
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Wulf » 18 Sty 2012, 18:55

Koniec orkiestry? Przesada.
Zakłądając że faktycznie jest jakiś konflikt prawny (choć interpretacja MZ temu zaprzecza) to zostanie on szybko poprawiony, sprzęt najwyżej przyjdzie troche później.

Korlop każda fundacja ma swoich pracowników którym płaci, ale z tego co mi wiadomo Owsiak nie pobiera pensji z WOŚP, tylko z telewizji, i z wydzielonej z WOSP dla celów gospodarczych mrówki.
Okradanie? Jakieś bzdury wygadujesz.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Mendoxes » 19 Sty 2012, 01:44

korop napisał:Niestety Pizzaro może mieć rację. Szkoda że WOPŚ (wielkie okradanie po świętach) nie pada. Hejtuje Owsiaka bo nazywa się wolontariuszem a pobiera 18 patoli miesięcznie.

Niech i bierze 100 patoli miesięcznie zawsze coś zostanie na sprzęt.
Nie wiem skąd się chłopczyku urwałeś, ale ja widziałem nie jeden respirol właśnie z WOŚPU, poznałem paru ludzi, którzy zostali dzięki owej akcji uratowani, coś czego na pewno by nie było gdyby właśnie nie ten człowiek, soł schowaj się w dziupli i hejtuj swoją małą wiedzę.
Hejtujesz bo nic z tego nie dostajesz? Nikt Cię nie zmusza do wrzucania pieniążków, nie chcesz to nie wrzucaj, ale zagrodę zębów zamknij bo mi się miecz w kieszeni otwiera jak takiego polaczka słucham.
Nie mówię, że owy Pan jest bez wad, ale spróbuj sam coś takiego stworzyć? Nie możesz? nie umiesz?

@temat

Co ma sprzęt do leków refundowanych? ;
Kiedy świat gryzie jak pies wściekły, on przypomina Tobie, że Ty też masz zęby.
Image

Awatar użytkownika
Mendoxes
Moderator

• Miejscowość:Łódź/kajak czy co tam chcecie ;;
  • Pochwały:1

Koniec działania WOŚP?

Postprzez korop » 19 Sty 2012, 15:51

Mendoxes, chyba czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną :oops: . Tak, jestem Polakiem, nie wstydzę się tego. Dalej, jestem wolontariuszem w schronisku dla zwierząt.
Tylko chodzi o tytuł wolontariusza. Czy wiesz co to znaczy? Praca za DARMO. I nienawidzę/hejtuję Owsiaka. Za nazywanie siebie wolontariuszem i pobieranie 18 patoli miesięcznie. A co do samej idei zbierania na dzieci nic nie mam. Ale nigdy nie wrzuciłem, i nie wrzucę ani złotówki, dopóki Owsiak nie powie że pobiera z tytułu WOPŚ kasę dla siebie. Wolontariusz pracuje za darmo. Zapamiętaj.
I jeszcze raz powtórzę:
Wolontariusz pracuje za darmo.
Owsiak pobiera pieniądze = nie jest wolontariuszem
Owsiak nazywa siebie wolontariuszem.

Czujesz sprzeczność czy jeszcze raz wytłumaczyć?
ten powinien milczeć.

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Darcia K » 19 Sty 2012, 15:55

korop napisał:Ale nigdy nie wrzuciłem, i nie wrzucę ani złotówki, dopóki Owsiak nie powie że pobiera z tytułu WOPŚ kasę dla siebie.

Po pierwsze, owszem, nie cała kasa idzie na dzieci, jakiś tam % zawsze jest odejmowany, a to z powodu tego, że te wszystkie koncerty i podobne imprezy KOSZTUJĄ, na to trzeba mieć PIENIĄDZE, myślisz, że te wszystkie gwiazdy i gwiazdeczki to wcielenia Matki Teresy, które nie chcą pieniędzy za robotę?
Po drugie, nawet jeżeli jakaś część pieniędzy idzie do kieszeni Owsiaka - czego nie wiesz i nie będziesz wiedział, bo nie masz fizycznej możliwości sprawdzenia tego, to są tylko Twoje przypuszczenia - powiedz mi, co z tego? Boli Cię to? Chyba ważne, że dzieci są ratowane, tak?
korop napisał:Wolontariusz pracuje za darmo.

Wybacz chłopie, jeżeli czepiasz się takich byle gówienek jak nazewnictwo, to naprawdę musi Ci się nudzić w życiu.
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

Koniec działania WOŚP?

Postprzez korop » 19 Sty 2012, 16:58

Przypuszczenia? Nie. Mam na to jasne i klarowne dowody. W postaci statu WOPŚ. Pewnie nie czytałaś, ale ja tak. Nie wierzysz? To sprawdź to:
- ze statusu WOPŚ http://s.wosp.org.pl/Files/statut_fundacji_wosppdf.pdf punkt 5 ze strony 9
-8 pkt 8 ustawy z dnia 3 marca 2000 r.
-http://www.rp.pl/temat/85176.html
(tylko nie dawać mi za linki ostrzeżenia, bo o to Darcia K chciała jasne dowody)
Czy teraz wiesz o czym mówię, czy nadal masz to za bzdury.

I widzę że kolejna osoba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. :roll:
Napisałem:
A co do samej idei zbierania na dzieci nic nie mam.

Tak więc powtórzę kolejny raz:

Czujesz sprzeczność czy jeszcze raz wytłumaczyć?

Ale podsumować mogę to tak. Każdy kto na widok Owsiaka nie ma kisielu w gaciach, będzie znienawidzony. Przecież on dzieci ratuje, on jest taki wspaniały, och, ach. Tylko szkoda że przy okazji aborcję popiera, może tutaj też wyczują wszyscy pewną niezgodność. :roll:
ten powinien milczeć.

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Darcia K » 19 Sty 2012, 17:05

korop napisał:Tak więc powtórzę kolejny raz:

Tak więc powtórzę kolejny raz, że jeżeli czepiasz się nazewnictwa, to znaczy, że po prostu nie masz co robić.
korop napisał:A co do samej idei zbierania na dzieci nic nie mam.

Łoch, co za wyczyn.
korop napisał:Przypuszczenia? Nie. Mam na to jasne i klarowne dowody. W postaci statu WOPŚ. Pewnie nie czytałaś, ale ja tak. Nie wierzysz? To sprawdź to:
- ze statusu WOPŚ http://s.wosp.org.pl/Files/statut_fundacji_wosppdf.pdf punkt 5 ze strony 9
-8 pkt 8 ustawy z dnia 3 marca 2000 r.
-http://www.rp.pl/temat/85176.html

korop napisał:Czy teraz wiesz o czym mówię, czy nadal masz to za bzdury.

Może i wierzę, zresztą przeczytaj sobie dokładnie, co napisałam w poście poprzednim, zanim się rzucisz komuś do gardła - dla mnie to jest nieważne, że on może i bierze sobie jakiś % z dochodów, ważne, że dzieciom się pomaga.
korop napisał:I widzę że kolejna osoba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. :roll:

I jesteś to najwyraźniej Ty. Nigdzie nie sugerowałam, że masz coś do tej organizacji. Czepiam się tylko tego, że jedynym Twoim powodem do hejtowania osoby Owsiaka jest to, że może i błędnie nazywa się wolontariuszem. Nie uważasz, że powód marny?
korop napisał:Przecież on dzieci ratuje, on jest taki wspaniały, och, ach. Tylko szkoda że przy okazji aborcję popiera,

Spal go za to na stosie. Staram się wspomagać WOŚP, a, cholera jasna, od pewnego czasu jestem w pełni za aborcją, pójdę się ustawię w kolejce zaraz za nim.
korop napisał:może tutaj też wyczują wszyscy pewną niezgodność. :roll:

Której nie ma, bo co innego płód a co innego narodzone już dziecko.
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Pizzaro » 19 Sty 2012, 17:09

Darcia K napisał:Wybacz chłopie, jeżeli czepiasz się takich byle gówienek jak nazewnictwo, to naprawdę musi Ci się nudzić w życiu.

No cóż, to nie jest byle co, bo można to porównać do np. jakiś człowiek nazywa siebie magistrem, a nim nie jest i fałszywie używa tego tytułu w pracy. Jest to oszustwo, a co do Owsiaka - robi wiele dobrego dla reszty, a te akcje pokazują, że jest tym wolontariuszem, lecz takowy pracuje za darmo. U Owsiaka wygląda to inaczej, więc taka działalność jego nie ma charakteru wolontariackiego.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

Koniec działania WOŚP?

Postprzez Darcia K » 19 Sty 2012, 17:37

Pizzaro napisał:Jest to oszustwo

Mało ważne w obliczu tego, ile on już uratował dzieci tym, co robi. Robicie dym z niczego.
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry