Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234949 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Koniec działania WOŚP?

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 17 Sty 2012, 16:24

Przeglądając internet, natknęłam się na wzmiankę o ustawie refundacyjnej. Co ciekawe, mówi się, że ofiarą tejże może paść samo WOŚP. Poniżej linki do dwóch artykułów:
http://wprost24.pl/ar/288324/Ustawa-w-W ... &KI=807103
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... zecza.html
Co Wy na to? Jak się na to zapatrujecie?
Osobiście sądzę, że to jakaś bzdura. Niemniej jednak, jeżeli okaże się to prawdą, to będzie znaczyło, że jest u nas coraz gorzej - WOŚP działa od lat, gdyby nie Owsiak, to niewiadomo, co stałoby się z tymi wszystkimi chorymi dziećmi, dlaczego nagle to wszystko ma być zabronione? Może i nie lubię dzieci, ale nic mnie tak nie drażni jak to, że ktoś mógłby wpaść na pomysł odebrania im praktycznie jedynych pewnych form pomocy i jeszcze patrzeć na ich cierpienie. Okropieństwo.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez korop » 19 Sty 2012, 18:05

Dla mnie ważne są te tytuły, bo sam jestem wolontariuszem.
Tą wypowiedzią zasugerowałaś mi że mam coś do takich akcji.
powiedz mi, co z tego? Boli Cię to? Chyba ważne, że dzieci są ratowane, tak?

No tak, najlepiej usuwać dzieci, by kasa która zbierana jest na sprzęt mogła w większej części od Owsiaka trafiać... A teraz jeszcze mi rzeczowo wyjaśnij jaka jest różnica pomiędzy płodem a dzieckiem? Ale rzeczowo, używając konkretnych argumentów, a nie feministycznych pierdółek. Jedna orkiestra podobna była do ratowania jeszcze nienarodzonych dzieci, to już w ogóle paranoja, co nie? Czy po prostu znów się czepiam słówek? :roll:
Kto nie potrafi mówić jasno i prosto,
ten powinien milczeć.

-Józek, a czemu ty jesteś ateistą?
-Widzisz, my Wodniki z natury jesteśmy bardzo nieufne.

„Bez amnestii dla odchyłów w stylu homo,
o tolerancji dla zboczeńców nic mi nie wiadomo.”

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

• Pochwały:5

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Sty 2012, 18:05

Awatar użytkownika
mgirl

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 19 Sty 2012, 18:14

korop napisał:A teraz jeszcze mi rzeczowo wyjaśnij jaka jest różnica pomiędzy płodem a dzieckiem?

Taka, że dziecko jest już na świecie i przykładowo dla mnie jego życie ma pierdyliard razy większą wartość niż płód.
korop napisał:Jedna orkiestra podobna była do ratowania jeszcze nienarodzonych dzieci, to już w ogóle paranoja, co nie?

Co kto lubi, dla mnie trochę tak.
korop napisał:Dla mnie ważne są te tytuły, bo sam jestem wolontariuszem.

Ja pierniczę, dobra, inaczej. Teraz Owsiak nie przyznaje się do tego, że ma jakieś zyski z tego, co robi, nazywa się wolontariuszem - i to jest złe, tak? No to teraz wyobraź sobie, że ten sam człowiek udziela jakiegoś wywiadu czy czegoś, podczas którego macha do kamery łapką i mówi 'cześć, tak naprawdę to mam zyski z tych imprez, okłamywałem Was te wszystkie lata, wcale wolontariuszem nie jestem' - i co? Szczęśliwy byś był? To taka istotna kwestia?
korop napisał:Tą wypowiedzią zasugerowałaś mi że mam coś do takich akcji.

Nie było to moim zamiarem, nie moja głowa w tym, co sobie do tego dorobiłeś, ja napisałam jasno w którymś z poprzednich postów - nie miałam na celu ukazania Ciebie w świetle tego złego, co to ma pretensje, że ktoś dzieci chce ratować.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez korop » 19 Sty 2012, 23:55

Ja pierniczę, dobra, inaczej. Teraz Owsiak nie przyznaje się do tego, że ma jakieś zyski z tego, co robi, nazywa się wolontariuszem - i to jest złe, tak? No to teraz wyobraź sobie, że ten sam człowiek udziela jakiegoś wywiadu czy czegoś, podczas którego macha do kamery łapką i mówi 'cześć, tak naprawdę to mam zyski z tych imprez, okłamywałem Was te wszystkie lata, wcale wolontariuszem nie jestem' - i co? Szczęśliwy byś był? To taka istotna kwestia?

Tak, tego właśnie od niego oczekuję.Przyznania się do kłamstw

Taka, że dziecko jest już na świecie i przykładowo dla mnie jego życie ma pierdyliard razy większą wartość niż płód.

Fajnie. Czyli jak rozróżniasz dziecko od płodu? Dziecko to płód który zdążył się narodzić?
Czy dziecko poczęte przez cięcie cesarskie to dziecko czy płód, bo nienarodzone lecz wyjęte. Czy może dopiero jak ujrzy słońce to światło. A jak ślepe to nie dziecko lecz płód. Czyli dzień przed porodem gdy żadne zmiany w ciele nie zachodzą to jeszcze płód, dzień po dziecko. A jak była operacja na wyjętym z brzucha płodzie, to jest on dzieckiem czy nadal płodem? Nie wiem. Poprosiłem grzecznie o rzeczowe argumenty, ale nadal nie dostałem. Coś mi się widzi że ich nie ma.
ten powinien milczeć.

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez Wulf » 20 Sty 2012, 05:26

Korlop zabawna sprawa, ale w tamtych linkach nic nie było o 18 patolach.
Co więcej w twoim rozumieniu wolontariatu, to poinformuje Cię, że w praktyce większość fundacji itp zajmujacych sie pomaganiem nie ma nic wspólnego z wolontariatem, bo istnieja w nich normalne etaty.

Poza tym pomyliłeś dwie sprawy szefowanie fundacji opartej na pracy wolontariuszy, a byciem wolontariuszem.

A płododyskusje proponuje przenieść do tematu o aborcji gdzie na ostatnich stronach jest troche o tej kwestii.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez korop » 20 Sty 2012, 08:45

Znaczy że linków Wulfie nie czytałeś, przynajmniej ze zrozumieniem. A więc też wytłumaczę co tam piszę, bo widzę zrozumienia brak.
W statucie pisze iż członkowie zarządu pobierają pensje w wysokości określonej w takiej a takiej ustawie.
W ustawie piszę że ta pensja wynosi 6-kriotność średniej pensji przemysłowej, określonej w ostatnim kwartale. W linku do gazety jest wysokość tej pensji przekraczająca 3 tysiące.
A teraz łączymy fakty. 6 * 3 000=18 000. Czy teraz wszystko jasne? Czy jeszcze coś wytłumaczyć?

I urwał, nie pomyliłem pracy z wolontariuszami a wolontariatem. Owsiak nie raz określa się wolontariuszem. A że pracuje z wolontariuszami, to się zgodzę. Ale on sam wolontariuszem nie jest. Czy to nie wynikło już co najmniej 3 posty temu? Czy naprawdę powtarzać muszę wszystko i tłumaczyć jak dzieciom?
ten powinien milczeć.

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 20 Sty 2012, 08:45

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez Wulf » 22 Sty 2012, 19:06

korlop Ty chyba nie czytasz tego co linkujesz...
"5. Członkowie Komisji Rewizyjnej moga otrzymywac z tytułu pełnienia funkcji w tym organie
zwrot uzasadnionych kosztów lub wynagrodzenie w wysokosci nie wyższej nia okreslone w art.
8 pkt 8 ustawy z dnia 3 marca 2000 r. o wynagradzaniu osób kierujacych niektórymi podmiotami
prawnymi."
(to ten punkt 5 ze storny 9)

Ten punkt dotyczy komisji rewizyjnej, do której prezes fundacji nie może należeć co wynika z poprzednich punktów w statucie. Co więcej to są zapisy które są standardowe dla wszystkich fundacji więc nie wiem o co ten hałas.
I żeby zabawniej było te zapisy określają górną granice płac w fundacjach, i nijak (jak to ze statusów) nie wynika ile zarabia ten czy inny czlonek, równie dobrze mogą nie pobierać żadnej pensji. Więc jedynie bijesz piane, zamiast podawać dowody.
Zresztą nawet jeśli Owsiak i pare osób pobiera tam jakieś pensje (a pobierają, podobnie jak zapewne niemal we wszystkich fundacjach) nijak nie widzę w tym zarzutu przeciw WOŚP.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Koniec działania WOŚP?

Nieprzeczytany postprzez Kisioł » 26 Sty 2012, 00:31

WOŚP to zdecydowanie zbyt droga impreza - tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
Kisioł
Grafik

• Miejscowość:Hohenstein

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry