Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234949 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Komu Ozzy, komu?!

Nasze forum organizuje także konkursy. :)

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Wydawnictwo TELBIT » 16 Lis 2010, 23:23

Witajcie!

Miło mi zawiadomić, że Wydawnictwo TELBIT i M-Forum zawarło współpracę. :-) Możecie spodziewać się licznych konkursów z nagrodami w postaci książek przez nas wydawanych.

Zaczniemy ostro i rock'n'rollowo. W tym miesiącu będzie miała miejsce polska premiera autobiografii Ozzy'ego Osbourne'a - "Ja, OZZY". W Stanach Zjednoczonych książka niemal od razu trafiła na drugie miejsce listy bestsellerów literatury faktu "The New York Times".

Image

Naprawdę jest o czym czytać, Ozzy był i jest barwną postacią, która przeżyła wiele niesamowitych przygód.

Książkę otrzyma ta osoba, która najbardziej zainteresuje nas swoją historią. Po prostu odpowiedz na pytanie - kiedy, gdzie i jak "poznałeś/aś" Ozzy'ego Osbourne'a.

Jeśli chcesz zwiększyć swoje szanse, możesz odwiedzić naszą stronę na Facebooku, gdzie również prowadzimy konkurs z tą samą nagrodą. :-)

Na zgłoszenia czekamy w tym temacie, przyjmujemy je do czwartku do godziny 23:59. Powodzenia!
Pozdrawiam i życzę powodzenia w naszych konkursach!
http://www.telbit.pl/

Awatar użytkownika
Wydawnictwo TELBIT

• Miejscowość:Warszawa

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Ereszkigal » 17 Lis 2010, 12:49

Wydawnictwo TELBIT napisał:Po prostu odpowiedz na pytanie - kiedy, gdzie i jak "poznałeś/aś" Ozzy'ego Osbourne'a.

To było w moje 21 urodziny :mrgreen: z okazji tzw. oczka otrzymałam od przyjaciół olbrzymi tort. Nie było by w nim nic niezwykłego gdyby nie to, że dokładnie o północy wyskoczył z niego nieco upojony Ozzy usiłujący zaśpiewać mi 100 lat po polsku. Oczywiście złożył mi życzenia i chwilkę później odleciał prywatnym śmigłowcem w siną dal.
"Obawiać się trzeba nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć."

Awatar użytkownika
Ereszkigal
Kumpel

• Pochwały:4

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez mgirl » 17 Lis 2010, 12:49

Awatar użytkownika
mgirl

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Liszka » 17 Lis 2010, 14:09

Ozzyego poznałam przypadkowo. Spotkaliśmy się pewnego dnia na co weekendowej posiadówce u kolegi. W pewnym momencie podszedł do mnie ze słuchawkami i powiedział "posłuchaj.". Chłopak słynął z fatalnego gustu muzycznego i jak na każdą jego propozycję zasłoniłam dłońmi uszy, w końcu uległam.
Leciało "I Don't Want to Change the World" i tak przesłuchałam płyty "No more tears", "Ozzmozis", "Down to Earth".
I żyjemy długo i szczęśliwie w iście bajkowej harmonii, choć Ozzy jest strasznym obrażalskim bo nie rozumie, gdy przestaję go słuchać na rzecz innych wykonawców...
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez NoNameUser » 17 Lis 2010, 14:45

Splunal we mnie odgryziona glowa nietoperza, a potem to juz z gorki.
"The Best Thing God Has Created Is A New Day"
Viðrar Vel Til Loftárása, Sigur Rós.

Remember - all good things are wild and free.

Awatar użytkownika
NoNameUser
Kumpel

• Pochwały:11

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Kicek0 » 17 Lis 2010, 18:15

Nigdy nie spotkałem Ozzy'ego. Chyba, że liczy się przeglądanie się w lustrze. No przecież... ludzie... to JA jestem Ozzy Osbourne.
Zima.
A latem zapominam.

Awatar użytkownika
Kicek0

• Pochwały:10

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Nineku » 17 Lis 2010, 19:56

Początki naszej znajomości łatwe nie były.
Odkąd pamiętam Tatuś mój,
słynący z zamiłowania do strony mroku, już od pieluch raczył mnie swoimi gustami,
często przy głośnym dziecięcym sprzeciwie.
Szkoła ciężka była, usłana ciernistą drogą metalowych riffów i wykładowców z Piekła rodem.
Jednym z nich stał się pan Osbourne, z którym przyszło mi do dziś borykać się.
Długo sympatią nie potrafiłam obdarzyć kogoś, kto bez nawet krzty litości na scenie, w swym diabolicznym obliczu, robił krzywdę małym zwierzątkom,
w tle wydając przy tym paranoiczne dźwięki.

Z czasem, gdy przyszło mi dojrzeć do poziomu , gdzie koziołek raciczkami przybija piąteczkę,
na ścianie zawisł pierwszy plakat z pentagramem, a na lekcji religii publicznie przyznałam,
rock'n'roll rulez!,
postanowiłam, że stanę się mroczniejsza niż mój Profesor.
Od tegoż dnia, przy dźwiękach Black Sabbath, zjadam na kolację nietoperze,
a na cmentarzu do zagryzki z płodów w marynacie, wypijam "Spermę Szatana" *.

*Sperma Szatana jest autentycznym tanim, winem, zaraz przy "Byczej Mocy".
Za urażenie uczuć religijnych, zniesmaczenie i polot epicki, odpowiedzialności nie biorę.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez mgirl » 17 Lis 2010, 19:56

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Mastero » 17 Lis 2010, 20:53

Pewnego razu szedłem ulicą i zauważyłem starszego pana pięknie śpiewającego i grającego na gitarze. Podszedłem do niego i rzuciłem mu 10-cio złotowy banknot po czym spytałem kto jest jego ulubionym artystą.
Odpowiedział mi, że jest to tajemniczy metalowiec Morgan Purple. Gdy wróciłem do domu , od razu włączyłem komputer i starałem się wyszukać jakieś informacje na temat tego tajemniczego Morgana.Niestety nic nie znalazłem o tym człowieku, lecz natknąłem się na stronę z rankingiem o najlepszych artystach w świecie muzyki. Na czele stał Ozzy Osbourne, postać ta zaciekawiła mnie, zacząłem słuchać jego muzyki i zbierać o nim coraz więcej informacji. Na moje siedemnaste urodziny zapragnąłem gitary elektrycznej, którą oczywiście dostałem. Grałem na niej dzień w dzień, stawałem się coraz lepszy, a moim marzeniem było przyłączenie się do kapeli Ozzy'ego Osbourne'a. Na pewnej stronie znalazłem konkurs rozdający bilety lotnicze do Londynu gdzie można było wziąć udział w przesłuchaniu do kapeli Ozzy'ego. Na moje wielkie szczęście wygrałem jeden z biletów, wiedziałem, że jestem już na tyle dobry iż mogę dostać się do kapeli. W dzień lotu,gdy jechałem na lotnisko miałem wpadek. Rozpędzone auto zderzyło się z taksówką w której się znajdowałem. W trafiłem do szpitala, zapadłem w śpiączkę na dwa miesiące. Gdy się obudziłem nad moim łóżkiem stał Ozzy. Ja spytałem się go co tu robi, a on powiedział, że usłyszał o swoim fanie, który miał wypadek i zapadł w śpiączkę. Pewnego dnia wpadł na pomysł na odwiedzenie go i tak tu się znalazł. Oczywiście tym fanem byłem ja. Ozzy spytał się mnie czy jestem w stanie zagrać na gitarze dla niego.Odpowiedziałem mu ,że tak ale nie mam przy sobie swojej gitary. On na to, że ma swoją i pożyczył mi ją, po czym zacząłem grać. Moja gra tak mu się spodobała, że pozwolił mi dojść do swojej kapeli, gdy dojdę do siebie. I tak poznałem Ozzy'ego Osbourne'a, dziwnym przypadkiem nie skończyło się to na samym poznaniu go, ale na wielkiej karierze zawodowego gitarzysty.

Awatar użytkownika
Mastero

• Miejscowość:Koszalin
  • Pochwały:2

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Wydawnictwo TELBIT » 18 Lis 2010, 17:14

Już tylko kilka godzin pozostało do końca konkursu. Znajdzie się jeszcze ktoś chętny na Ozzy'ego? ;-)

Awatar użytkownika
Wydawnictwo TELBIT

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez kika253 » 18 Lis 2010, 17:40

Hmmm...było to dokładnie w moje 15 uorodziny...tak tak
Moim marzeniem było zobaczyć Nowy Jork wedrować ulicami tego miasta nie zwracając większej uwagi na czas. Dolecieliśmy na miejsce rano około godziny 9:00 pojechaliśmy taxi do hotelu HILTON. Było tam straszne zamieszanie spowodowane przyjazem jakiejś większej osobistości. Ja pozegnałam się z rodzicami przed moim pokojem, ponieważ oni sami mieli konferencję w Waszyngtonie na następny dzień i chcieli się przespać w stolicy. Pokój był niesamowity ale wolałam wyjść i zrealizować moje marzenie. Tak więc spacerując uliczkami ruchliwej metropoli dotarłam do pewnej kawiarni. Wyszłam z niej gdy było juz późno, i się ściemniało wiem że nie powinnam chodzić o tej porze alde bardzo chciałam. Dotarłam już do rogu 50 i 54 gdy nagle zza wielkiego budynku hotelu wyszedł nie ktoinny jak sam OZZY OSBOURN !. Zaczął nawijać po angielsku na co ja gdy wyszłam z szoku wytłumaczyłam że to wypadek przeprosiłam najładniej jak umiałam i wtedy odgadł że nie jestem z New York. Rozmowa trwała może 30 minut reporterzy wszystko zepsuli. Pobiegłam nabuzowana do pokoju. Gdzieś około 01:00 ktoś zaczał biegać po korytarzy potem usłyszałam wrzaski z kądś zanałam ten głos...Otwarłam drzwi a za nimi kłócił się z boyem hotelowym nie kto inny jak sam Ozzy z jego córką. Musicie przyznać że miałam fajnych sąsiadów ;)

kika253

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez margaret taczer » 18 Lis 2010, 23:06

ozzy nie był moją pierwszą fascynacją muzyczną. najpierw był ritchie valens - pamiętacie tego nażelowanego latynosa, który wylansował "la bambe", a potem mu się zginęło w katastrofie lotniczej? następnie było the beatles, na które nakręcał mnie o dwa lata starszy kumpel. mięliśmy nawet ambicje zostania gwiazdami ich pokroju. szczerze mówiąc to tylko tak ściemniałem koledze z tymi beatlesami, wtedy nie doceniałem ich twórczości i nie rozumiałem co jest takiego super w "yellow submarine". natomiast zainteresowała mnie pewna płyta z płytoteki ojca tego kolegi. to był taki bazarowy składak black sabbath. staranna okładka miała pewnie rekompensować brak praw autorskich do tego nagrania - lata 90. jednak były dziwne, nikt się wtedy nie przejmował jakimś tam prawem własności intelektualnej, każdy sobie wydawał co chciał i kiedy chciał. no i tak już zostało. ozzy jest mistrzem!

Awatar użytkownika
margaret taczer

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Audrey. » 18 Lis 2010, 23:10

Ozzy'ego poznałam w 2008 roku w jego rodzinnym mieście Birmingham. Pojechałam tam na wakacje w czasie których odbywał się konkurs młodych talentów. Rzecz działa się w szkole do której Ozzy uczęszczał i dlatego też miał być tam gościem specjalnym.
Jako obcokrajowiec, który boi się rozmów w języku angielskim postanowiłam sama poszukac auli w której owy konkurs miał mieć miejsce. Błądząc po szkole i jego niezliczonych korytarzach trafiłam do ciemnej sali z której dochodziły piękne dzwięki grane na harmonijce. To był Ozzy. Oniemiała i z plączącym się językiem zapytałam, czy będzie tak miły i podpisze mi się na ręce. Popatrzył na mazak który mu podałam, na swoją harmonijkę i powiedział, że bardziej od kolejnego autografu chciałby nauczyć czegoś jedną ze swoich fanek. I tak spędziłam swoje najlepsze 30 minut życia na nauce gry na harmonijce. Na koniec podarował mi swój niezwykły instrument na pamiątkę. Ja zaś podarowałam mu moje skrzypce, które akurat miałam przy sobie. ;)
Kobieta bez bogów. O.F.

Awatar użytkownika
Audrey.

• Pochwały:7

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Wydawnictwo TELBIT » 19 Lis 2010, 10:16

Przyszedł czas ogłosić zwycięzcę. Myśleliśmy, że zgłoszeń będzie trochę więcej, ale cóż... to chyba dlatego, że zadanie konkursowe Wam nie pasowało. Postaramy się, aby następne było bardziej sprzyjające.

Pierwszy konkurs organizowany przez Wydawnictwo TELBIT na M-Forum.PL wygrała Liszka. Podobało nam się również "splunięcie głową nietoperza", ale doszliśmy do wniosku, że to nieco obraża Ozzy'ego.

Gratulujemy zwycięzcy! :-)

PS. Liszka, mogłabyś wysłać swoje dane (imię, nazwisko i miejsce zamieszkania) prywatną wiadomością?

Awatar użytkownika
Wydawnictwo TELBIT

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Liszka » 26 Lis 2010, 23:21

W środę dostałam książkę.
Skończyłam pierwszą część i postanowiłam porcjować ja na jeszcze mniejsze kawałki i czytać po stronie dziennie, coby tak szybko się nie skończyła.
Dzię-ku-ję <3
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez daniek123 » 19 Sty 2011, 21:22

Kilka ładnych lat temu byłem na koncercie ozziego w katowicach i mieszkałem w hotelu warszawa razem z ojcem. siedzieliśmy w hotelowej restauracji gdy nagle ojciec powiedział: patrz Ozzy a ja na to co ty pieprzysz a on wstał i szybko ruszył w stronę baru. Odwróciłem się i nagle szok to naprawdę był Ozzy i utykał szedł ze swoją laską ( laska do podpierania się a nie foczka) pierwsze co zrobiłem to chwyciłem serwetkę ( trochę żenada ale to była pierwsza rzecz która przyszła mi do głowy) i pobiegłem do niego prosząc o autograf i dostałem go. Jestem wielkim fanem całej jego twórczości autograf wisi między kolekcją wszystkich płyt black sabbath a płytami z jego solową twórczością. chodzę na wszystkie koncerty typu ozzy fest np w berlinie, Zakk Wylde jeden z jego gitarzystów był dosyć niedawno w warszawskiej stodole, świetny koncert ale nagłośnienie żenujące, Tomy Ajomy w czeskiej Pradze. takie kawałki jak no rest for the witches, paranoid, bark at the moon, Mr. Tinkertrain, sweet leaf, to nieśmiertelne płyty i kawałki. wielki szacunek dla arcymistrza metalu.

daniek123

Komu Ozzy, komu?!

Postprzez Bishamoth » 20 Sty 2011, 06:44

daniek123, gad demed... Konkurs sie zakonczyl w tamtym roku. Patrz na date jak odpowiadasz w jakims temacie!
Image

Szatan się tym forum interesi Image

"Złośliwość rzeczy martwych" -niestety martwy nie jestem :twisted:

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:38

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry