Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210205 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Kółko teatralne

Dział poświęcony ciekawym aspektom życia, jakimi z pewnością są sprawy kulturalne. =)

Kółko teatralne

Nieprzeczytany postprzez ciekawska014 » 22 Sty 2007, 18:25

Co myślicie kółku teatralnym??? Bo dla mnie to bomba!!! Nareszcie mogę się wykazać... lubię byś choć przez chwilę kimś innym!!!

ciekawska014

• Miejscowość:Piecki

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Serena » 23 Sty 2007, 15:41

ja też. nawet w zwykłym codziennym zyciu ciągle udaję kogoś kogo chcę... taka gra katirska się przydaje ale też męczy bo tak naprawdę nie znam siebie naprawdę. I nikt włącznie ze mną nie zna mojej prawdziwej twarzy. Sposób na przezywciężenie nieśmiałości, zabawa... chodziłam kiedyś na takie kółko ale zrobiłam się jeszcze bardziej niesmiała i zalękniona. Niewiem czy to miało cos wsólnego z kółkiem... w każdym razie ja to traktowałam jako zabawę a nie jako przymus występy obowiązek i odpowiedzialność. A reszta dzieciaków łącznie z tymi paniami tak... wypisałam się więc... ale powodzenia na twoim kółku.
deszczu deszczu idżże precz
dokąd pójdziesz twoja rzecz
Yoyo biegać chce po trawie
nie przeszkadzaj mu w zabawie

Awatar użytkownika
Serena

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Sty 2007, 15:41

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez malinowa » 04 Lut 2007, 13:34

przez ferie wybieram się na warsztaty teatralne. lubię teatr.

oduczyłąm się już udawać kogoś, kim nei jestem. męczyło to mnie.
w czterech ścianach własnych marzeń dopadnie cię śmierć.

Awatar użytkownika
malinowa

Nieprzeczytany postprzez marc.in » 05 Lut 2007, 21:11

ja chodzę od drugiego semestru drugiej gim ( jestem teraz w trzeciej gim ) i jestem zadowolony. załuję, ze tak późno się zdecydowałem.
jak już napisałaś - BOMBA :P

Awatar użytkownika
marc.in

Nieprzeczytany postprzez Figa » 06 Lut 2007, 08:55

Na kółko teatralne chodzę już jakieś 3 lata, nigdy nie będę tego żałować. Wystawialiśmy juz bardzo dużo przedstawień i tym podobnych rzeczy, (w tej chwili nie będę skromna :twisted: ) prawie zawsze przypadają mi główne role :P . Miałam kształcić się w tym właśnie kierunku, ale zmieniłam plany :).
Wróciłam! ;)
Nie pozwól, aby strach przed działaniem wyeliminował Cię z gry.
Zawsze jest ktoś na kogo możemy liczyć, wierzysz w to?

Awatar użytkownika
Figa

• Miejscowość:z krainy czarów :)

Nieprzeczytany postprzez moniczka1989r » 06 Mar 2007, 19:52

kółko teatralne to wspaniałe zajęcie ja też chodziłam w podstawówce i na początku gimnzazjum potem musiałam zrezygnować teraz żałuję i jest to wspaniały sposób na zabicie nudy i poznania ciekawych ludzi ze szkoły i nie tylko a może kiedyś na wasze przedstawienie zawita ktoś z branży filmowej i was zauważy kto wie
...najważniejsze to nie kochać okiem tylko sercem...:):);)

Awatar użytkownika
moniczka1989r

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Mar 2007, 19:52

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Mateusz » 06 Mar 2007, 19:58

Jak kto lubi :P Mnie np. aktorstwo jakoś nie kręci...
Ale jeśli ktoś chciałby kiedyś zostać aktorem to jak najbardziej polecam tę formę kształcenia się :P(mój kolega jest po czynnym udziału w kółku coraz lepszy) :D
"Kwiaty nie zakwitną bez ciepła słońca. Ludzie nie mogą stać się ludźmi bez ciepła przyjaźni."

Bosmans Phil

Awatar użytkownika
Mateusz

• Miejscowość:z małego miasta w środkowej Polsce

Nieprzeczytany postprzez Loly » 06 Mar 2007, 21:24

Też należałam do kółek.
Teraz jestem w teatrze.
Pozdrawiam ;)
Wiele kobiet nie potrafi zrezygnować z dążenia o kariery, ale są zbyt słabe by zwyciężyć. Noszą uniform i do tego szklane pantofelki. Co można zdziałać w takich butach? Niewiele, najwygodniej się w nich wyczekuje na księcia, który podaruje królestwo.

Awatar użytkownika
Loly
Przyjaciel

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:1
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez Gemini » 16 Mar 2007, 20:32

Ja jestem w trakcie poszukiwać odpowiedniej grupy w mieście, w którym się uczę - jak nie wypali, pójdę do szkolnego kółka w LO xD Trzymcie kciuki w rękach i nogach ;D
"Secret Of Life, nothing was ever achieved without it, and nothing can take its place. No matter what you face in life, if your passion is great enough, you will find the strength. Without passion, life has no meaning."

Awatar użytkownika
Gemini

• Miejscowość:z plemnika xD

Nieprzeczytany postprzez klemenciol » 16 Mar 2007, 20:42

ja właśnie na takie cosik chodze sobie..

ciekawska014 napisał:Nareszcie mogę się wykazać... lubię byś choć przez chwilę kimś innym!!!

to jest właśnie coś dla ciebie
:) KleMeNtyNkA :)

Awatar użytkownika
klemenciol

• Miejscowość:Ź Chorzowa

Nieprzeczytany postprzez Philip » 16 Mar 2007, 20:45

Chodzę, zeby mieć lepsze oceny z polskiego. To nawet ciekawa alternatywa na spędzanie wolnego czasu.
You are a fever
You are a fever
You ain't born typical

Awatar użytkownika
Philip

• Miejscowość:Pomorze. Zachodnie

Nieprzeczytany postprzez dziewczyna39 » 16 Mar 2007, 20:49

tez lubie, a jeszcze niezla jestem i wszystko gra :D grunt to robic to co sie lubi :wink:
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez Paranoid Error » 05 Kwi 2007, 13:55

Ja w podstawówce należałam do kółka teatralnego i bardzo to lubiłam. Wcielanie się w kogoś kim nie jestem, wczuwanie się w jego sytuację. Nauka tekstów, gra i ta cała magia. W gimnazjum nie miałam okazji by udzielać się jako niby-aktor-teatralny, ale może w liceum uda mi się to nadrobić :)
I chciałbym podkreślić, że nie wiąże swojego przyszłego życia z aktorstwem ani niczym w tym stylu. To dla mnie po prostu przyjemne hobby :)

Awatar użytkownika
Paranoid Error

Nieprzeczytany postprzez Królewna » 05 Kwi 2007, 14:44

yh całą podstawówke przejechałam w kółku teatralnym tylko dlatego żeby mieć lepszą ocene z polaka . W gimnaqzjum też byłam w kółku teatralnym ale skecze nie były śmieszne tylko żałosne więc sie wypisałam.Fajna sprawa tylko jak fajna rola jest do odegrania
<jak sprzedałam siebie to sprzedałam drogo...lepiej sprzedać siebie niż sprzedać kogoś>

Awatar użytkownika
Królewna

Nieprzeczytany postprzez S.A.M.A.R.O. » 05 Kwi 2007, 15:56

Kółko teatralne? OKEY. Pod warunkiem, że ktoś poprawia Twoje błędy, uczy poruszania się po scenie - jasełka, czy inne szopki łatwo przygotować.

W podstawówce działałam w kabarecie "Madorki" - szkolny, wygraliśmy parę konkursów. W gimnazjum chciałam kontynuować, ale po dwóch przedstawieniach dałam sobie święty spokój - czułam, że coś robię źle, byłam zła, że się zachwycają moimi rolami, a nie chcą poprawiać. Każdy robi błędy! Poza tym denerwuje mnie jak niektórzy wzorowi uczniowie pchają się do kółek teatralnych - nie mają bladego pojęcia o dykcji etc., potrafią tylko wryć na pamięć tekst. Ech.

W LO mamy świetną polonistkę, która miała wcześniej do czynienia z teatrem, ale niestety dojeżdżam z dalsza i nie mam czasu. Szkoda :(
"Cholerne Morze, Ty znów zwodzisz mnie,
Błękitem głębin Twych. Żagli biel,
Szkunera smukły kształt, wciąż widzieć chcę
I wiatru powiew w napiętych wantach czuć..."

Image

"

Awatar użytkownika
S.A.M.A.R.O.

• Miejscowość:Bielsko-Biała

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry