Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234945 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Kłamstwo

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Giacobbe91 » 30 Sty 2012, 12:50

Poznałem fajną dziewczynę, która jest po przejściach z chłopakami i nie za bardzo chciała mi ufać ale starała się. Nagle wszystko spieprzyłem bo skłamałem ją o swojej byłej, przepraszałem jak tylko mogłem, nawet wstawiłem na nk foto z przeprosinami album nazwałem K.C. A.D. - wiadomo, że to znaczy Kocham Cię a AD to inicjały jej. Niby mi wybaczyła i powiedziała, że możemy być koleżeństwem. Wiem, że to z mojej winy, pisałem jej, że jestem największym idiotą, że tak zrobiłem, ale ona twierdzi, że koleżeństwo i nic więcej. Bardzo ją kocham, co mam zrobić, żeby mi wybaczyła tak naprawdę i żeby nie myślała o mnie jak tylko o koledze?

Giacobbe91

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 30 Sty 2012, 13:07

Wiedziałeś, że trudno jej zaufać, to powinieneś zdawać sobie jakie mogą być konsekwencje z kłamstwa. No nic mleko się rozlało, nie ma co płakać. Jedynie co możesz zrobić, to nie naciskać na Nią, pokazywać, że żałujesz swojego postępowania. Czas jest Twoim sprzymierzeńcem. Dziewczyna powinna uwierzyć w Twoje zapewnienia, że żałujesz, ale po jakimś czasie i nie po samych pustych słowach. Pokazuj, że nie jest Ci obca i starasz się o Nią. Powinna docenić:)
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 13:07

Awatar użytkownika
mgirl

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez ema » 30 Sty 2012, 13:27

Giacobbe91 napisał: nawet wstawiłem na nk foto z przeprosinami album nazwałem K.C. A.D.

dobra, pozostawię komentarz dla siebie ^^

Facet, zapamiętaj sobie, a najlepiej Wy wszyscy panowie sobie zapamietajcie - kłamstwo, to za przeproszeniem największa ch*jnia w jaką można się wpakować. Jak okłamiecie kobietę w jakimś duperelu i się wyda, to leżycie. Pomyslcie logicznie - skoro facet potrafi skłamać mi w błahostce, to jak zrobi coś powaznego i będzie wisiało na nim widmo 'kary', kłótni, czy rozstania to 120% pewności, że zamiast zachować się jak facet i stawić czoła temu co zrobił, będzie kręcił, kłamał i oszukiwał.
Nie ma związku, w którym jest kłamstwo. Nie dziwię się, że dziewczyna nie zamierza kontynuować znajomości na innej płaszczyźnie niż koleżenstwo. Skoro postanowiła to nie poradzisz, za błędy trzeba płacić. A następnym razem pamiętaj, że kłamstwo nie ma prawo istnieć między ludźmi, którzy są dla siebie ważni. Reszcie świata możesz baje opowiadac, ale nie towarzyszce życia.

EDIT:
dobra, powiedzie, że jestem jędzą i się czepiam, ale co to za nowa moda wyznawania uczuć w formie k.c.?
To już nawet tak wazne słowa pisze się skrótami bo szkoda czasu?

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 30 Sty 2012, 13:38

Giacobbe91 napisał: która jest po przejściach z chłopakami i nie za bardzo chciała mi ufać ale starała się.

Miałeś świadomość, że jest w trudnej sytuacji, ale spieprzyłeś to kłamstwem i jest to tylko Twoja wina. Dlaczego skłamałeś ? Co dokładnie jej powiedziałeś ? Jak się ona o tym dowiedziała ? Bo widzisz, kobiety ( a szczególnie kobiety po przejściach ) są bardzo wrażliwe i pamiętliwe. Oczekiwała od Ciebie ciepła i zrozumienia, a tymczasem skłamałeś. Co miała czuć ? Podzielam jej zachowanie. Kobiety trzeba zdobywać na nowo każdego dnia, one chcą być adorowane - tak mawia moja ciocia i się przychylam do tego.

Giacobbe91 napisał:nawet wstawiłem na nk foto z przeprosinami album nazwałem K.C. A.D. - wiadomo, że to znaczy Kocham Cię a AD to inicjały jej

Szczyt męstwa i odwagi. Chłopie, gdzie Ty masz jaja ? Nie mogłeś już lepiej antyramy zrobić ze zdjęciami ? Szkoda słów... gdzie są prawdziwi mężczyźni ?

Giacobbe91 napisał:Bardzo ją kocham, co mam zrobić, żeby mi wybaczyła tak naprawdę i żeby nie myślała o mnie jak tylko o koledze?

Miłość to bardzo piękne uczucie, a miłość odwzajemniona jest jeszcze piękniejsza. Niestety doznało tego niewielu, a może aż tyle ludzi. Nikogo nie zmusisz do tego, musisz żyć z taką świadomością. Co zrobić ? Dać jej czas i pokazywać, że Ci zależy na niej. Kolejne kłamstwo = sam Ci nakopie. Bezmyślnie raniąc kogoś, na kim Ci zależy nie jest dobrym wyjściem.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Giacobbe91 » 30 Sty 2012, 13:38

Z jej strony też było małe kłamstwo ale powiedziała mi, że skłamała. Ja powiedziałem dopiero po jakimś czasie i cholernie żałuję, że nie powiedziałem prawdy na samym początku

Giacobbe91

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez kurczak960 » 30 Sty 2012, 13:43

Szczerze powiedziawszy cudów już tu nie narobisz, jedynie zostaje okazywać Ci jak właśnie żałujesz tego bez wielkiego nacisku na nią.. Nie dawno byłem w takiej samej sytuacji, tyle że w gorszej - nawet nie chciała mnie słuchać, nie odbierała ani nie odpisywała na gadu a już w rl nie wspomnę . Masz nauczkę na przyszłość, błąd błędem nie powiemy czy Ci wybaczy czy nie, czas okaże ..

@UP
to chyba już taka moda, tak samo u mnie - powiedzmy spośród 10 kontaktów którzy mają opis o treści kocham Cię tylko 1 napisała go pełnymi słowami :)

Awatar użytkownika
kurczak960

• Miejscowość:kraśnik

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 13:43

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Yvonne » 30 Sty 2012, 15:09

Ja mam także ogromne problemy z zaufaniem przez moich kochanych ex. Teraz, gdy spotkałam faceta mojego życia boję się mu wierzyć mimo wszystko :(
Ona Ci już nie zaufa... Lub musisz dać jej bardzo dużo czasu na to, udowadniając, że zawsze mówisz prawdę. A uwierz, że będzie bardzo często popadała w wątpliwości...

Awatar użytkownika
Yvonne

• Pochwały:2

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Giacobbe91 » 30 Sty 2012, 15:20

Ja prawie wciąż staram się podkreślać, że skłamałem bo bałem się powiedzieć prawdy. Często przepraszam, piszę, że żałuje i będę to robił tak długo aż się uda. Choćby miało to trwać latami

Giacobbe91

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez kurczak960 » 30 Sty 2012, 15:55

ale skłamałeś, tak samo bałeś się powiedzieć prawdę jak ja .. nie zostaje Ci nic tylko próbować i czekać, staraj sie sporo z nia gadac w rl, zabawiac ja. mi się niestety nie udało, powiedziala ze nie chce mnie juz znac ale moze Tobie akurat się uda. spróbuj może zaszaleć w postaci bukietu kwiatów z przeprosinami, ale samym pisaniem jej nie poruszysz.

Awatar użytkownika
kurczak960

• Miejscowość:kraśnik

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Adna » 30 Sty 2012, 19:44

Ja nie wiem jak Wy faceci to robicie. Doskonale wiecie, ze ciezko zdobyc zaufanie dziewczyny, ktora jest po przejsciach, a i tak klamiecie. Nawet jezeli za jakis czas jej "przejdzie", to badz swiadomy tego, ze juz drugi raz nie zaufa Ci tak samo mocno, jak na poczatku.
Mowisz, ze kochasz deszcz, a rozkladasz parasolke, gdy zaczyna padac.
Mowisz, ze kochasz slonce, a chowasz sie w cieniu, gdy zaczyna grzac.
Mowisz, ze kochasz wiatr, a zamykasz okno, gdy zaczyna wiac...

Awatar użytkownika
Adna

• Miejscowość:Gdynia

Kłamstwo

Nieprzeczytany postprzez Giacobbe91 » 30 Sty 2012, 21:31

Oj no każdy robi błędy, ale później żałujemy :(

P.S. Ona można powiedzieć, że od początku mi nie ufała, ale próbowała. Wiem, że zrobiłem największy błąd w życiu. Ale po prostu nie powiedziałem jak rozstałem się z poprzedniczką, tzn podałem inną wersję wydarzeń

Giacobbe91

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry