Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234945 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Kłamiecie ?

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez The Answer » 29 Lip 2009, 19:39

Ciekaw jestem jaki macie stosunek do kłamstwa :?: :wink:
Załóżmy że dzięki niemu macie okazję dostać pracę , uniknąć problemów , podbudować nadszarpniętą opinię , wyłudzić u rodziców dłuższy pobyt na imprezie itd , itp ..

Tak więc kłamiecie gdy nadarza się okazja żeby coś na innych wymusić , czy może jednak wolicie powiedzieć prawdę i zaprzepaścić ewentualne korzyści ?

Ja osobiście należę do tej niegodnej grupy , która by osiągnąć korzyść jest w stanie skłamać :devil:
LOVE IS A LOSING GAME

Awatar użytkownika
The Answer

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Malinowooka » 07 Sie 2009, 17:26

Zdarza mi się czasem skłamać, ale raczej rzadko.
fkyup napisał:Jeśli ktoś mówi, że nie kłamie to kłamie, że nie kłamie, bo kłamie.

No dokładnie. Każdy chyba kiedyś skłamał. <;
Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, że nie zasługujesz na mnie, gdy jestem najlepsza.

Awatar użytkownika
Malinowooka
Moderator

• Pochwały:16

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Sie 2009, 17:26

Awatar użytkownika
mgirl

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez justprogresive » 10 Sie 2009, 00:02

klamie ale nigdy nie chce oklamywac przyjaciol , jesli to robie to sa to male klamstwa typu "a dzis nie wyszlam bo mnie boli glowa" - a naprawde bylo np tak ze byl fajny film w tv .
:roll:

Awatar użytkownika
justprogresive

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 28 Sty 2012, 17:21

Nigdy nie kłamię w sposób, który inaczej można określić mianem całkowitego zafałszowania prawdy.
jedyne co zdarza mi się zrobić (co i tak zdarza się bardzo, bardzo rzadko) to lawirowanie słowami tak, by o czymś nie rozmawiać lub czegoś nie dopowiedzieć. Jednak najczęściej i tego unikam.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Mentiroso » 28 Sty 2012, 17:30

Ja nie kłamie. Ja tylko nie mówię całej prawdy (hihi). A tak serio. Myślę, że każdy z nas kłamie. Czasami dana sytuacja tego wymaga. Aczkolwiek ja nie lubię gdy ktoś okłamuje mnie mimo iż proszę go o szczerą opinie. Jeśli skłamie to nie czuję się z tym dobrze. Przynajmniej to. Kłamstwo towarzyszyło człowiekowi od zarania i będzie towarzyszyć dalej.
Przesadą jest już nas zakłamany do szpiku kości rząd ale pomińmy to.

P.S
Mój nick jest złudny, ma coś wspólnego z tym tematem :wink:
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 28 Sty 2012, 17:32

Zdarza mi się kłamać, jak każdemu. Kiedyś robiłam to nagminnie, byle uniknąć jakichś problemów, teraz już tego nie robię tak często, wolę powiedzieć prawdę i mieć czystą atmosferę w domu.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Sty 2012, 17:32

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 28 Sty 2012, 18:12

Gdybym powiedziała, że nie kłamię, to bym dopiero skłamała :mrgreen: Niestety jestem niedoskonałym człowiekiem, któremu zdarza się coś skłamać. Za każdym razem żałuję, choć na szczęście bardzo rzadko zdarza mi się taka sytuacja. I ostatnio jeśli kłamię, to w sytuacji, by kogoś nie urazić z bliskich np. czy smakuje Ci ta zupa, nie mam serca powiedzieć babci, że jest okropna i zrobiłabym ją lepiej:P
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez karr » 28 Sty 2012, 18:25

kłamię, żeby mieć święty spokój. troska i dodatkowe współczucie ze strony rodziny nie są mi do niczego potrzebne, więc kiedy najdzie ich na wypytywanie mnie o samopoczucie, zawsze słyszą że wszystko jest w porządku.
umiejętności aktorskie ćwiczę też przed lekarzem. chociaż w tym przypadku wcale nie jest trudno udawać, wystarczy przemilczeć kilka spraw, które mogłyby go zaniepokoić, a zamiast tego rzucić kilka frazesów które mile połechtają jego dumę, niech sobie konował myśli, że doskonały z niego specjalista...
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.
Oscar Wilde

Awatar użytkownika
karr

• Pochwały:8

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez IronischWesen » 28 Sty 2012, 18:37

Kiedyś dużo za dużo kłamałam. Nie wiem czy w ten sposób ukrywałam swoje prawdziwe 'ja', czy po prostu robiłam coś na swoją korzyść. Nie widziałam w tym nic złego. Rodzice nie lubią chłopaka? Powiem, że idę do koleżanki którą ubóstwiają. Czy mam pożyczyć siostrze kasę? Powiem, że nie mam, choć w rzeczywistości nie chcę jej pożyczyć. Zajarałam? Powiem, że to był jedynie alkohol. I w końcu spotkałam na swojej drodze pewnego Osobnika płci męskiej. Byłam nim zachwycona. Opowiadał mi o sobie, pokazał swój dom, mówił o planach na przyszłość i o swoich przyjaciołach. A w rzeczywistości? Włamałam się z nim do czyjegoś domu, plany na przyszłość to kraść i bajerować a przyjaciele są tacy jak on. Kłamał ze wszystkim. Dosłownie ze wszystkim. I przejrzałam na oczy. Kłamstwo jest złe. Kłamstwo celowe, przemyślane, bezczelne.. I cieszę się, że czasy w których jedynym kołem ratunkowym było kłamstwo minęły.
Chociaż jak wspomniała poprzedniczka, gdy babcia zrobi obiad, który mi nigdy nie smakuje i spyta się czy dobry, to odpowiem: oczywiście, że dobry. Coby nie zrobić jej przykrości. W niektórych sytuacjach mój przykry nawyk pozostał, jednak częściej wyznaję zasadę: bolesna prawda aniżeli piękne kłamstwo. Coś mi się nie podoba, to o tym mówię, gdzieś wychodzę z kimś kogo oni nie lubią? To mówię prawdę i pomimo ich niezadowolenia idę w długą - ważne, że wiedzą z kim. Czasami łatwiej jest skłamać i oszczędzić sobie dłuższych tłumaczeń. Ale staram się tego nie stosować. Wychodzi jak wychodzi, myślę, że dużo się już nauczyłam i wiele jeszcze nauczę.
" Możesz zmienić niebo, które masz nad sobą, ale duszy w sobie nie. "

Awatar użytkownika
IronischWesen

• Pochwały:11

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez castoravie » 28 Sty 2012, 21:10

Nienawidzę kłamstwa.. Jednak przyznam się, że zdarza mi się kłamać, aby osiągnąć coś, co tylko dzięki temu mogę dostać. Oczywiście tylko wtedy, kiedy nie wyrządzam tym nikomu krzywdy. Staram się tego unikać, zwłaszcza jeżeli muszę kłamać prosto w oczy osoby, na których mi zależy.
"Człowiek będzie zupełnie wolny tylko wówczas, gdy otoczy się światem całkowicie stworzonym przez siebie."

Awatar użytkownika
castoravie

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez musak » 28 Sty 2012, 21:35

Nie cierpię kiedy ktoś mnie okłamuje. Dlatego też staram się sam nie kłamać. Wiadomo jednak, że zdarza się... . Są sytuacje kiedy po prostu musimy skłamać, żeby kogoś nie zranić, bądź wpędzić w kłopoty :roll:

Osobiście wolę jednak unikanie tych pytań, na które bym musiał skłamać :wink:
Image

Awatar użytkownika
musak

• Miejscowość:Gdzieś na Śląsku

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Zulman » 28 Sty 2012, 21:43

Ja natomiast dopuszczam kłamstwo w sytuacji gdy kłamstwem ochronie kogoś przed przykrością. Prosty przykład: moja była dziewczyna zaszła w ciąże (nie ze mną rzecz jasna) nie powiedziałem tego mojej mamie jak się pytała co u niej, ponieważ zawsze miała o niej dobre zdanie. Niech żyje w nieświadomości.

Zulman

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez słodkakawa28 » 28 Sty 2012, 21:48

Kiedys mi sie czesto zdarzalo przyznam ze robilam to bez jakichkolwiek wyrzutow sumienia.
Teraz sie pilnuje i staram sie nie klamac co jak zauzwazylam mi sie udaje. 8)
Jak to sie mowi lepsza najgorsza prawda niz najpiekniejsze klamstwo czy cos w tym stylu :)

Awatar użytkownika
słodkakawa28

• Miejscowość:Raj
  • Ostrzeżenia:1

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Paula993 » 29 Sty 2012, 14:15

Chyba każdy ma na swoim koncie jakieś kłamstwa i kłamstewka. Ja osobiście mam ich niestety sporo, ale są to takie małe oszustwa lub zatajanie prawdy typu: nie mówię rodzicom o uwadze, mówię że nie ma pierwszej lekcji a naprawdę po prostu na nią nie idę itd. Nie znoszę jednak kiedy ktoś mnie okłamuje dlatego wiem, że i ja nie powinnam no ale cóż.. czasem muszę.
Vieti mele... vieti mele...
Dragostea vieti mele...

Awatar użytkownika
Paula993

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez Arsen » 29 Sty 2012, 14:54

TAK . Każdy od czasu do czasu kłamie, jeden częściej, drugi rzadziej, a trzeci na prawdę bardzo rzadko ale jednak .
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

• Pochwały:23

Kłamiecie ?

Nieprzeczytany postprzez smętnie » 05 Lut 2012, 12:46

Nieczęsto. Kłamię, kiedy nie chcę ponieść konsekwencji wyjawienia prawdy. Nie lubię być oszukiwana, więc i ja staram się nie okłamywać innych. Ale różnie z tym bywa.
Idziemy niewidomi przez ciemność, ale tą białą laską chcielibyśmy czasem zdzielić kogoś przez łeb. ~Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
smętnie

• Pochwały:2

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry