Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234941 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Kampania informacyjna

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Kampania informacyjna

Postprzez NyanCat » 20 Lip 2011, 13:09

W ostatnim czasie w miastach zaczęły się pojawiać billboardy PiSu i SLD. W telewizji praktycznie w każdej przerwie reklamowej leci spot PiSu, mimo, że kampania wyborcza się jeszcze nie zaczęła. Kampania ta została natomiast nazwana informacyjną. Tyle, że jak partie polityczne mogą informować obywateli o czymkolwiek obiektywnie? Co myślicie o tej próbie obejścia konwencji wyborczej?
Ideały są jak gwiazdy. Jeśli nawet nie możemy ich osiągnąć, to należy się według nich orientować
G. B. Shaw

Awatar użytkownika
NyanCat

• Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Kampania informacyjna

Postprzez Pirat » 20 Lip 2011, 13:17

Zmienić jedno słowo i zgrabniej od razu się robi, czarodzieje.
Kampania wyborcza i tyle, a jako obiektywne informacje traktowane są tylko przez zwolenników ów partii.
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Kampania informacyjna

Postprzez mgirl » 20 Lip 2011, 13:17

Awatar użytkownika
mgirl

Kampania informacyjna

Postprzez Wulf » 20 Lip 2011, 14:15

Nowy kodeks wyborczy to był w dużej mierze bubel prawny, dobrze że TK go w dużej mierze uwalił.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Kampania informacyjna

Postprzez Hard Candy » 20 Lip 2011, 15:30

Krew mnie zalewa jak widzę te pseudo - informacje reprezentowane przez Kaczyńskiego. Skoro już przed wyborami obchodzi przepisy i szuka luk w prawie, jak można zaufać jego partii, że będzie podążała według wartości w nazwie?
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Re: Kampania informacyjna

Postprzez NyanCat » 20 Lip 2011, 19:28

Hard Candy napisał:Skoro już przed wyborami obchodzi przepisy i szuka luk w prawie, jak można zaufać jego partii, że będzie podążała według wartości w nazwie?

Dokładnie tak samo wypowiadał się dzisiaj jakiś politolog. Wydaje mi się, że Jarek jest już po prostu tak zdesperowany, że chwyta się wszystkiego.
Ideały są jak gwiazdy. Jeśli nawet nie możemy ich osiągnąć, to należy się według nich orientować
G. B. Shaw

Awatar użytkownika
NyanCat

Kampania informacyjna

Postprzez Tawerna » 20 Lip 2011, 21:15

Czuję, że moja inteligencja jest obrażana, gdy ktoś próbuje mi wmówić, że to tylko kampania informacyjna. Co to w ogóle ma być kampania informacyjna? Tak, jakby w tym kraju dało się przeżyć nie znając nazwiska Kaczyński (bo na plakacie nic innego nie ma). Błogosławiony ten, któremu się to udało.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

A. Einstein

Awatar użytkownika
Tawerna

Kampania informacyjna

Postprzez mgirl » 20 Lip 2011, 21:15

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Kampania informacyjna

Postprzez Blud » 21 Lip 2011, 10:39

Kampania informacyjna... he he... ;) Na pewno wszystko będzie rzeczowe i czysto informacyjne. Żadnych ataków.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

Kampania informacyjna

Postprzez MiR » 21 Lip 2011, 10:40

Pan Kaczyński chyba na sile chce pokazać jaki to on biedny i jak to wszyscy są przeciwko niemu i wgl ta katastrofa to tez wina wszystkich z sejmu. Nigdy nie lubiłem polityki i chyba dobrze...
Staram się być dobrym człowiekiem... a moje efekty pozostawiam ocenie innym...

Awatar użytkownika
MiR

• Pochwały:2

Kampania informacyjna

Postprzez babsi » 21 Lip 2011, 13:11

Ja nie oglądam tych wszystkich "informacji" które na siłę wciskają. A nie sorry oglądałam ale śmieszne przeróbki :lol:
NyanCat napisał:jak partie polityczne mogą informować obywateli o czymkolwiek obiektywnie?
obiektywnie? nie ma mowy! przecież walczą o władzę więc wyciągają wszystkie brudy byle wygrać
Stary rok się kończy
A nowy zaczyna
Panie gospodarzu nalej lampkę wina!
A Ty gospodyni zrób nam kanapeczki
Będziemy Ci śpiewać piękne kolędeczki

Awatar użytkownika
babsi

Puchar

Kampania informacyjna

Postprzez Wulf » 21 Lip 2011, 18:42

To już bez znaczenia, TK zniósl ten zakaz.
Zresztą i tak należalo pogratulować prawodawcom wprowadzenia zakazu którego - pomijając niekonstytucyjność - i tak nie miał kto egzekwować (PWK mogła jedynie sobie pogadać).

PiS-owi zapewne chodziło o to żeby szybciej i głośniej zacząć kampanie i w zasadzie cel osiągneli.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Kampania informacyjna

Postprzez Blud » 23 Lip 2011, 10:29

Cel wszyscy mają jednakowy i zrobią wszystko, żeby go osiągnąć.
www.wyborcza.biz - BIZNES, LUDZIE, PIENIĄDZE

Blud

Postprzez Whoisyourdaddy » 27 Lip 2011, 22:29

Nazywanie tego kampanią informacyjną to robienie z ludzi totalnych debili. Pokazuje to tylko ,gdzie niektórzy mają wyborców. A Jarusiowi odbija coraz bardziej. Facet jest tak zaślepiony nienawiścią do PO ,że zrobi wszystko byle tylko odebrać im władzę.
Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.

Awatar użytkownika
Whoisyourdaddy

Użytkownik zbanowany

Kampania informacyjna

Postprzez NyanCat » 30 Lip 2011, 18:46

Widział ktoś najnowszy spot PiSu w TV (ten z parą prezydencą i hasłem "oni czekają na prawdę" czy jakoś tak)?
Jestem ciekawe czy na razie krąży tylko w sieci czy już można na to trafić w pasmach reklamowych.
G. B. Shaw

Awatar użytkownika
NyanCat

Kampania informacyjna

Postprzez Salami » 30 Lip 2011, 18:53

Nasz kochany Prezes to uosobienie hipokryzji, żałosna chorągiewka i tyle.
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Postprzez Whoisyourdaddy » 30 Lip 2011, 21:06

Jestem ciekawe czy na razie krąży tylko w sieci czy już można na to trafić w pasmach reklamowych.

Jaruś to doskonały przykład homofoba i tego czego nie powiniem robić człowiek aspirujący na tak wysokie stanowisko. Wyobraża sobie teraz ktoś aby Kaczor został premierem??? Bo ja nie .Tuska jaki jest taki jest ,ale w porównaniu z tym hobbitem to niebo ,a ziemia.
Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.

Awatar użytkownika
Whoisyourdaddy

Użytkownik zbanowany

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry