Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234939 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Janusz Palikot - Nowoczesna Polska - czy oby na pewno.

Nowinki ze świata i wszystko o polityce, zarówno tej polskiej, jak i zagranicznej. =)

Postprzez mona20 » 02 Paź 2010, 20:16

Janusz Palikot znowu sieje zamęt w poselskich szeregach zamierza odejść z PO i założyć własną partię polityczną. Osobiście ceniłam Janusza Palikota ale teraz mam mieszane odczucia, czy tu jeszcze chodzi o politykę czy tylko o porachunki poselskie. A tak wiele można było zrobić w materii przyjazne państwo - a tu kompletna lipa, klęska, nieskończony temat. Po co to, po co nowa partia? Wytłumaczcie mi.
pomagam znaleźć pracę CV wzór, wzory CV

Awatar użytkownika
mona20

• Miejscowość:Warszawa

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez ramireez » 02 Paź 2010, 20:21

Może ma już dość ograniczeń? Zauważ, że zaraz po tym jak się pojawił pomysł jego partii zastukało do niego CBA. Kolesie nasłali ;). Ja osobiście cenię Janusza Palikota, jest wykształcony, ma kasę, nie musi doić państwa (nie pobiera diety poselskiej z tego co słyszałem), mówi jak jest i nie owija w bawełnę. Jeśli stworzy partię zapoznam się z jej programem, prawdopodobne jest, że ją poprę, a może i nawet się zapiszę jako sympatyk czy aktywista, czy jakkolwiek się to nazywa.
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Awatar użytkownika
ramireez

• Pochwały:2

Postprzez mgirl » 02 Paź 2010, 20:21

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Catwoman » 02 Paź 2010, 20:36

Janusz Palikot chce popłynąć na antyklerykalizmie, jaki teraz nastąpił. Przyciągnie to zapewne wielu młodych ludzi, którzy mają lewicowe poglądy.

Poczekam na program tej partii. Na razie promuje się ona tylko wspomnianym już przeze mnie antyklerykalizmem oraz niechęcią do Kaczyńskich.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

Postprzez ramireez » 02 Paź 2010, 20:37

Catwoman napisał:Na razie promuje się ona tylko wspomnianym już przeze mnie antyklerykalizmem oraz niechęcią do Kaczyńskich.

Zakładając, że tak jest, to niestety i antyklerykalizm i niechęć do Kaczyńskich ma swoje powody i szczerze mówiąc uważam, że są powody do takich postaw.
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Awatar użytkownika
ramireez

• Pochwały:2

Postprzez Catwoman » 02 Paź 2010, 20:56

ramireez, tylko mnie, jako zwykłego zjadacza chleba bardziej interesuje to, czy na przykład moje dziecko będzie miało porządną edukację, a ja czy nie będę musiała tańczyć na rurze w Niemczech, aby je wykarmić ;) Odciąć Kościół od państwa - zgadzam się, tylko niech to nie będą czcze deklaracje. Niech krytykuje Kaczyńskiego, ale niech to nie będzie jego źródłem energii.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

Postprzez Morion » 02 Paź 2010, 22:41

Janusz Palikot z całym swoim jestestwem, w mojej ocenie, jest człowiekiem, który sowicie opłacając PO dostał się do sejmu. Następnie prostą propagandą przeciwko Kościołowi, dotarł do młodych ludzi, którzy z braku wiary i zazdrości Maybacha Rydzykowi, poprali PO.

Morion

Postprzez mgirl » 02 Paź 2010, 22:41

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Interceptor » 03 Paź 2010, 00:20

Shit prawda z tym całym państwem, liczy się władza, pieniądze i pasożytowanie na bezmózgim organizmie narodu. Nie wiem za co ktokolwiek mógł cenić Palikota, chyba tylko za satyrę polityczną, której wcale niemało, ale tak jaskrawej jeszcze nie było.

Awatar użytkownika
Interceptor

• Miejscowość:Bydgoszcz

Postprzez Kicek0 » 03 Paź 2010, 07:41

To kolejna prowokacja, Palikot jest naiwny jak dziecko o czym zresztą mówił sam Kazimierz Kutz, do tego jego pycha i małostkowość nigdy nie pozwolą mu poczuć prawdziwej władzy - to dla niego za dużo, on musi mieć kogoś kto będzie popuszczał smycz, ale mimo to wciąż ją trzymał.
Zima.
A latem zapominam.

Awatar użytkownika
Kicek0

• Pochwały:10

Postprzez Tawerna » 03 Paź 2010, 10:22

Kicek0 napisał:Palikot jest naiwny jak dziecko o czym zresztą mówił sam Kazimierz Kutz,

Też jestem naiwna i wierzę w Don Kichotów.
Palikota szanuję bardzo i zgadzam się z nim w niemal każdej kwestii. Co do jego 15 postulatów, to z niecierpliwieniem czekałam na oddzielenie państwa od kościoła, aborcję, in vitro, legalizację związków partnerskich, równą płacę dla kobiet i mężczyzn, jednomandatowe okręgi wyborcze, koniec z subwencjonowaniem partii z budżetu państwa, i likwidację senatu.
Kilka jednak wydawało mi się zbyt populistycznych, jak np. darmowy internet i środki antykoncepcyjne. Ludzie się cieszą, biją brawo, ale chwila, skąd weźmiemy na to kasę? Zdając sobie sprawę, z tego, jak wielkiego rzędu są to wydatki, wcale nie jestem zwolenniczką tych pomysłów, a na pewno nie w ciągu najbliższych lat. Najpierw wyjdźmy na prostą.
Parytety są dla mnie całkowitym nieporozumieniem. To, ze będzie więcej kobiet na listach wyborczych, nie znaczy, że więcej ludzi na nie zagłosuje. Osobiście, nawet, gdyby na liście znajdowały się same kobiety i jeden mężczyzna, prawdopodobnie zagłosowałabym na mężczyznę. Jak ktoś z tyłu sali krzyknął na kongresie do Manueli Gretkowskiej: "a kto Ci zabrania kandydować, babo?!"
Kolejna sprawa, edukacja seksualna. Co właściwie miałoby być na tych lekcjach? Sama antykoncepcja i choroby weneryczne, to trochę za mało na roczną naukę. Najpierw chciałabym poznać konkrety,
Wartymi uwagi propozycjami, były natomiast oświadczenia zamiast zaświadczeń. Obecnie mnie to jeszcze nie dotyczy, ale jako nauczycielka będę musiała dostarczać pełno bezsensownych zaświadczeń m. in. o niekaralności i o tym, że nie mam chorób wenerycznych. Jak niby miałabym tych uczniów zarazić? Podobnie spodobała mi się propozycja jawności dokumentów urzędowych i jeżeli decyzja nie zostanie przez urząd wydana w odpowiednim terminie, będzie to równoważne z decyzją pozytywną. Te pomysły to naprawdę dobry sposób na walkę z biurokracją hamującą naszą gospodarkę i utrudniającą życie każdemu obywatelowi.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

A. Einstein

Awatar użytkownika
Tawerna

Postprzez Wulf » 03 Paź 2010, 21:57

Ja poczekam na rozwój wypadków i to jak ten ruch będzie wyglądał. Kto wie może na niego zagłosuje, bo jest tam pare postulatów które mi się podobają, a których spełnienia nie widzę woli wśród innych ugrupowań (nawet jeśli je głoszą).
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Postprzez Mafioso19 » 07 Paź 2010, 19:51

Może i postulaty ma ciekawe, ale on sam nie będzie w stanie w sejmie nic zdziałać.
Polityka ulegnie zmianie dopiero wówczas, gdy mądrość będzie się rozprzestrzeniać równie łatwo, jak głupota.
Winston Churchill

Awatar użytkownika
Mafioso19

• Miejscowość:Żywiec

Postprzez Pirat » 08 Paź 2010, 20:44

na razie jest to w fazie haseł. jak pojawi się z jego strony coś poważnego wtedy się zobaczy. tego kongresu nie oglądałem, cóż inne rzeczy miałem na głowie, ale pewnie nic nie straciłem - ogólniki, hasła, "ja lepszy, oni źli" czyli standardowy zestaw na takich imprezach niezależnie od przynależności partyjnej. wpierw niech zbuduje coś poważnego, przygotuje jakieś projekty bo póki co to (dla mnie) niewiele znaczy
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Postprzez Tawerna » 08 Paź 2010, 23:04

Mafioso19 napisał:Może i postulaty ma ciekawe, ale on sam nie będzie w stanie w sejmie nic zdziałać.

Ale z partią już tak. Wg mnie byłaby to jedyna partia z prawdziwym elektoratem, który nie jest ani bardziej przeciwko innej opcji niż za w stosunku do partii, na którą głosuje, czy wybiera po prostu mniejsze zło. Ludzie naprawdę mają nadzieje na zmiany.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

A. Einstein

Awatar użytkownika
Tawerna

Postprzez dziewczyna39 » 08 Paź 2010, 23:24

Ludzie naprawdę mają nadzieje na zmiany.

a ludzie to kto? bo wiesz, narod sklada sie z wielu osob. czesto o skrajnie roznych pogladach. i tak, mozna robic kalkulacje podpierajac sie demokracja i zmieniac kraj tak jak chca. ale to raczej nie jest dobry pomysl. w ogole podejmowanie decyzji bo sa popularne nie jest rozsadne. ale podejmowanie decyzji tylko pod jedna grupe spoleczna jest pomyslem okropnym. palikot najchetniej zapomnialby o tym, ze sa ludzie o innych pogladach i zamiast obywateli jednoczyc podzielilby ich jeszcze bardziej. dajcie spokoj, nie mozemy zmieniac panstwa i miec nadzieje, ze wszyscy o "zacofanych" ogladach niedlugo umra.
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:6

Re: Janusz Palikot - Nowoczesna Polska - czy oby na pewno.

Postprzez jaro65 » 09 Paź 2010, 15:17

Niestey Polska i Polacy są podzieleni, najbardziej mnie boli to że konserwatywana cześć społeczeństwa która obstaje za PIS i kościołem chce żebyśmy to my młodzi pracowali całe życie na pensje Księży i związkowców, utrzymywali nierentowne kopalnie itd., większość ludzi pochodzenia chłopskiego chce żebyśmy dotowali bogatych rolników jestem za modernizacją Krus dla bogatych oczywiście. Palikot może to zmienić ale bardzo w to wątpię jak na wstępie przypomnę Polska i Polacy są podzieleni - DEMOKRACJA.

Awatar użytkownika
jaro65

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry