Jakie sprawdziany w tym tygodniu?
Jakie macie sprawdziany w tym tygodniu? Możecie też pisać, czy już umiecie, czy jeszcze nie, przemyślenia - zaliczycie, czy będziecie musieli poprawiać.
Ja zacznę:
Poniedziałek: sprawdzian z angielskiego z dwóch działów. Raczej umiem, mamy na lekcji tak, że po omówieniu działu, jest z niego 20minutowy test, potem przystępujemy do działu drugiego, następny teścik, powtórzenie dwóch działów i duża praca klasowa. Osobiście miałam to szczęście, że jeden test napisałam na 3, którą poprawiłam na 5, a drugi test napisałam od razu na 5, dodatkowo wiem, jakie mniej więcej będą zadania. Mam pozytywne odczucia co do tego testu, boję się tylko jednego zadania.
Wtorek: poprawa z matematyki, z ułamków, potęg i innych takich podstaw, z których mądra Darcia dostała 2
Czwartek: sprawdzian z biologii, z komórki zwierzęcej i innych takich biologicznych pierdół. Nie umiem, ale w środę do tego przysiądę, bo akurat z biologii mam tylko jedną ocenę, którą jest piękna, prosta jak drut jedyneczka.
Piątek: sprawdzian z matematyki, ze wzorów skróconego mnożenia, potęgi o wykładniku wymiernym, pierwiastków i procentów. Ćwiczyłam to na korepetycjach, ćwiczyłam na indywidualnych zajęciach w szkole i jutro też to będę robić, więc mam pozytywne odczucia. Tylko tych pierwiastków się boję...