Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234938 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jakie gry polecilibyście w stylu Fallout'a ?

Gry na typowego blaszaka

Nieprzeczytany postprzez FleurDeCoton » 06 Lis 2011, 19:58

Cześć ;) Od kilku miesięcy jestem wielką fanką gry Fallout: New Vegas, ale wypróbowałam już wszystkie możliwe zakończenia, odkryłam chyba wszystkie miejsca na mapie i zaczyna mi się nudzić. Szukam czegoś nowego w podobnym stylu, ale kompletnie nie wiem jak i gdzie szukać, dlatego proszę o pomoc ;)
Najważniejsze jest dla mnie:
- żeby rozgrywka była dowolna, tzn. nie level po levelu, tylko w międzyczasie wykonywania zadań można sobie do woli zwiedzać świat gry
- duży wybór broni
I żeby to nie było nic w stylu fantasy, nie kręcą mnie druidzi, rycerze i smoki ;p Chyba, że gra jest naprawdę wybitna, to mogę spróbować ;) Wymagania nie grają roli, póki co mam mocarny sprzęt, miejmy nadzieję że uciągnie :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez Nineku, 06 Lis 2011, 20:07, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Zmiana nazwy tematu
Commie ghosts, trying to steal our rockets and fly to moon, so they can paint it pink and put Lenin's face on it.

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Jakie gry polecilibyście?

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 06 Lis 2011, 20:06

Spróbuj Oblivion, może i fantasy, ale grać można godzinami. ktoś kiedyś wspomniał o nieskończonej ilości misji, poza tym mapa jest serio sporych rozmiarów.
Możesz w poszukiwaniach zahaczyć o Stalkera, podobnież strzelanie do sporej ilości przeciwników, apokaliptyczny klimat i kilka części gry na długie wieczory.
Nie wiem, czy widziałaś Mass Effect , gra jest w stylu polowanie na kosmitów i zabijanie sporych ilości wrogów, ale z tego co widziałam umojej połówki (mój komp nie dźwiga już takich gier), można się nieźle wkręcić.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Jakie gry polecilibyście?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Lis 2011, 20:06

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez FleurDeCoton » 06 Lis 2011, 20:24

O, Stalker wygląda ciekawie :) W najbliższym czasie wypróbuję :mrgreen: Znasz jeszcze jakieś godne polecenia tytuły z serii gier post apokaliptycznych? :wink:
Commie ghosts, trying to steal our rockets and fly to moon, so they can paint it pink and put Lenin's face on it.

Awatar użytkownika
FleurDeCoton

Nieprzeczytany postprzez Migotliwa » 25 Lis 2011, 15:06

Spróbuj:
"Borderlands" - klimat fallout'owy, mnóstwo broni
"Rage" - trochę płytszy, ale klimat postapokaliptyczny, oprócz typowej strzelanki masz jeszcze jazdę autami w stylu Mad Maxa
"Skyrim" - najnowszy Oblivion, świetny klimat, mimo że fantasy, wkręca doszczętnie
"Age of Conan" - darmowa gra mmo, rozbudowana, świetny klimat (fantasy)
"Metro 2033" - fps z fantastycznym klimatem postapo. 2 Książki też polecam - rewelacja!
Zgadzam się z przedmówcą, Stalker i Mass Efect to też godne tytuły na setki godzin.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Migotliwa

Nieprzeczytany postprzez myślnik » 25 Lis 2011, 23:43

FleurDeCoton, to ja Ci opowiem o Stalkerze - akurat skończyłem trzecią część (Call of Pripyat). Pamiętam, że grając w F3 czerpałem dziecinną frajdę z fajnej rzeźni, ładnych lokacji, ciekawego świata. W Stalkerze jest inaczej, bardziej mroczno i brudno. Nawet pogoda zdawała się pokazywać, że nie jestem mile widziany w Zonie, która otacza reaktor w Czarnobylu.

Co do rozgrywki:
- czegoś takiego jak levelowanie nawet tu nie uświadczysz.
- broni jest multum i masz możliwość modyfikowania ich
- ciekawe questy poboczne
- można bardziej strachać niż przy Falloutach (ale horror to też nie jest)

Polecam.
-

Awatar użytkownika
myślnik

• Miejscowość:Łódź
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez Zamaaa » 21 Gru 2011, 22:57

The Fall -last days of gaia. Klimat jak z Fallouta, rozgrywka prowadzona w czasie rzeczywistym z aktywną pauzą (nie ogarniasz akcji to zatrzymujesz na chwilę). Prowadzisz oddział ludzi przez to co zostało z ziemi po wybuchu bomby jądrowej i robisz wszystko to co w falloucie :D

Zamaaa

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 21 Gru 2011, 22:57

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry