przez JackBlue » 01 Lut 2012, 15:21
Lubię ludzi z pasją, takich którzy do "czegoś" dążą. Nie poddają się. Idealistów, wiernym swoim przekonaniom. Oczywiście wiadomo, że tylko krowa nie zmienia poglądów, ale nie lubię ludzi którzy zmieniają swoje zdania w ważnych tematach co chwile. Albo mówią to co chcę usłyszeć. Ludzie powinni być "umiarkowanie" szczerzy. umiarkowanie, czyli mówiących zawsze prawdę ale w tedy kiedy jest na to czas i miejsce, a nie jak to mi się zdarzyło kiedyś usłyszeć, ni z gruchy, ni z pietruchy uwagę dotyczącą mojego wyglądu, chociaż nikt o zdanie nie prosił a temat rozmowy był o czymś innym. To nie było mówienie prawdy, tylko bezczelne wytykanie palcami. Takiego czegoś nie znoszę. (Nie ukrywam, że bardzo mnie uraziła ta sytuacja, chociaż nigdy wcześniej nie przejmowałem się krytyką). Poza tym człowiek musi być radosny, nie powinien narzekać cały czas bez wyraźnego powodu. Nie lubię też gdy ludzie czepiają się czyjejś odmienności.
Chyba trochę się zagalopowałem i zacząłem pisać o ludziach których nie lubię, ale nie kasuję treści, bo w końcu jest to pewna integralna z tematem część wypowiedzi.
Kto żyje bez szaleństwa mniej jest rozsądny niż mniema
Ludzie, którzy nigdy się nie śmieją, nie są poważnymi ludźmi.