Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234938 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jaki kierunek wybrać?

Wszystko co tyczy się nauki w szkole gimnazjalnej :]

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez Anna313 » 22 Sty 2012, 21:53

Witam wszystkich. To mój pierwszy post, ale bardzo ważny. Zarejestrowałam tu się z jednego powodu. Byście spróbowali doradzić mi jaka szkołę i związany z tym kierunek wybrać. Gdy byłam w podstawówce chciałam być fryzjerką, no ale mi przeszło, ponieważ zdałam sobie sprawę że to zawód nie dla mnie. Nie dla mnie, ponieważ raz, jest mało opłacalny, dwa nie interesuje się tym zbytnio. Od półtora roku(początku gimnazjum) chciałam zając się handlem. Tylko nie w spożywczaku :), tylko coś związanego z ubraniami, bielizną. Rozważałam nawet zdobycie tego zawodu i próbowanie otworzyć własny sklep. Niestety nie znalazłam dokładnej stawki zarobku(miesięcznej) co do tej pracy. Piszą tylko że jeśli, sklep jest rozkręcony to ta stawka wynosi od 20 do 50 tysięcy. Niestety średnio mi się chce w to wierzyć ale ok. Wracając do samego zawodu, to interesuje mnie to ponieważ mój tata i mój wujek sprzedaje ciuchy tylko że nie ma własnego sklepu. Czasami nawet się zdarzy że jeżdżę z nimi po towar do pobliskiego miasta pod Łodzią i innego miasta pod Warszawą. Kręci mnie to ponieważ, uwielbiam ciuchy. Mam na ich punkcie świra. Pewnie większość dziewczyn ma. Powracając. Gdy tak rozmyślałam na spokojnie to te zajęcie to jedne z tych które mnie kręci. Tylko problem w tym że jak wspomniałam o tym tacie to stanowczo odradzał, bo to nie jest dobrze płatna praca. A ja myślę wręcz przeciwnie. Jeśli dobrze bym to rozegrała. Dobrze wykorzystała wykształcenie które bym zdobyła, to bym nawet coś wykombinowała. Trzecim zawodem który przeszedł mi przez myśl to zawód wizażystki, makijażystki. Tylko że, by gdybym została wizażystką, makijażystkom to bym musiała albo otworzyć własny salon kosmetyczny i jednocześnie zostać kosmetyczką, albo szukać ofert które szukają wizażystki. A akurat w moim przypadku takich ofert, nie byłoby wiele, ponieważ mieszkam w takim regionie gdzie śluby, przyjęcia, zabawy, studniówki są bardzo rzadko. Więc na jedno wychodzi. Ale z drugiej strony ta oferta jest godna przemyślenia. No ale nic. Rozmyślam też zawód grafika komputerowego lub fotografa. Powiem szczerze uwielbiam rysować, na papierze jak i komputerowo. To moja pasja. Jako mała dziewczynka rysowałam Pikachu :D. Powiem szczerze najbardziej interesujące mnie kierunki to: Grafik komputerowy, Sprzedawca, Fotograf. No i teraz stoję w miejscu. Nie wiem co powinnam wybrać. Gdyby jeszcze był jakiś sensowny wybór to co innego. A tak to ani be a me. Mam nadzieje że mi coś doradzicie.

Anna313

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez JakubJ152 » 22 Sty 2012, 22:08

Na sprzedawce to Technikum Handlowe sam chodziłem ,na taki profil.
Kiedyś stanę oko w oko z wrogiem mym
Zemsta jest po latach słodka jak krew
Gdy przyjdzie czas, nie zadrży ręka mi
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

• Miejscowość:Chełmno
  • Pochwały:4

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Sty 2012, 22:08

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez Anna313 » 22 Sty 2012, 22:13

No i teraz czym się zajmujesz, jeśli wolno spytać?

Anna313

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez JakubJ152 » 22 Sty 2012, 22:24

Anna313 napisał:No i teraz czym się zajmujesz, jeśli wolno spytać?

Zostałem jeden rok i siedzę w zawodówce...
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez Anna313 » 22 Sty 2012, 22:26

Aha. Ten sam kierunek?

Anna313

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez JakubJ152 » 22 Sty 2012, 22:29

W zawodówce podobny kierunek to tylko sprzedawca,ale ja mam inny. Mnie to nie kręciło dali mnie na profil handlowy bo nie było miejsca tam gdzie ja się zgłosiłem.
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Sty 2012, 22:29

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez roock#96> » 26 Sty 2012, 18:12

Przede mną również stoi dokonanie takiego wyboru, więc cię rozumiem :D
Pamiętaj, najważniejsza jest pasja. ktoś kiedyś powiedział: Jeżeli będziesz robic to, co kochasz to ani jednego dnia w życiu nie będziesz musiała zarabiac na chleb. Pomyśl, czy dla cb liczą się pieniądze, czy zaintersesowania

Awatar użytkownika
roock#96>

• Ostrzeżenia:1

Jaki kierunek wybrać?

Nieprzeczytany postprzez stoolie » 26 Sty 2012, 23:47

Wybierz to co cię interesuje. Nie myśl o tym, że w tym zawodzie zarobisz więcej a w tamtym mniej. Sugeruj się swoim zainteresowaniem, bo pierwsze co musisz zrobić to skończyć tę szkołę. No chyba, że jesteś kujonem i siedzisz nad książkami po 4 godziny dziennie to droga wolna.

stoolie

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry