Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234938 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

jaką sztuke walki wybrac?

Jeśli interesujesz się sportem, kibicujesz jakiemuś zespołowi, osobie, to możesz tutaj o tym napisać :)

Nieprzeczytany postprzez Desmin » 13 Maj 2009, 20:24

chciałbym trenować jakąs sztuke walki. mam 18 lat, 60 kg, wiem ze troche za pozno o tym mysle ale coż..
chcialbym aby ta sztuka była nastowiona bardziej na technike, samoobronę, chwyty, ogolną poprawę kondycji i szybkosci (bo z nią u mnie kiepsko..) niz na aspekty duchowe, co doradzicie ?

Desmin

• Pochwały:2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez igulek » 13 Lip 2010, 00:15

Ja natomiast polecam Jiu-Jitsu. Napisałeś, że ważysz 60 kg, to nie wiele jak na faceta, a w tej sztuce nauczane jest jak pokonywać przeciwników większych i cięższych od siebie , właśnie poprzez zastosowanie szybkości w podejmowaniu decyzji, technik, chwytów i pozornym ustępowaniu :D

[edit] właśnie zauważyłam że to dość stary wątek Oo'
Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest. - K.Cobain
Przemądrzałość jest jednym z najbardziej pogardy godnych rodzajów głupoty. - G.C. Lichtenberg

Awatar użytkownika
igulek

• Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Lip 2010, 00:15

Awatar użytkownika
mgirl

Re: jaką sztuke walki wybrac?

Nieprzeczytany postprzez jaro65 » 05 Paź 2010, 10:23

Aikido - to jest sztuka walki(obrony) dżentelmenów, nie polecam boksu kickboxingu - bo będziesz miała obity mózg nie wspomnę o powybijanych palcach i tworzy jak talerz. Jeżeli to robisz dla sportu i dla pasji sztuk walki to polecam Aikido.
oszczędzasz? - lokaty bankowe
symulacja, oprocentowanie - ranking lokat

Awatar użytkownika
jaro65

Nieprzeczytany postprzez qhash » 05 Paź 2010, 13:03

estokada

http://www.estokada.pl/

poczytaj to sie dowiesz co to, bardzo ciekawe, w sumie 4 lata trenowalem, potem kontuzja
"...mes que un club..."

qhash

Nieprzeczytany postprzez rolnicy_net » 18 Paź 2010, 14:46

Tajski Box ; ) Ale Nabierz Troche Masy Jak Na 18 lat Jestes Strasznie chudy . . .
http://Rolnicy.NET - Społecznościowy Portal Rolniczy

Awatar użytkownika
rolnicy_net

Nieprzeczytany postprzez Endejk » 20 Paź 2010, 08:49

Krav Maga. Ale to nie sztuka walki , tylko system walki. Tak czy owak jest najskuteczniejsza z tego prostego powodu ,że nie mam zasad.
Sam trenuje kravke i jestem bardzo zadowolony.
Czy ktoś wie coś więcej na temat vale todo ? Bo jedyne co mi się udało znaleźć w necie na ten temat to http://pt.wikipedia.org/wiki/Vale_todo
I nie jest to bynajmniej sztuka walki -.-

Endejk

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 20 Paź 2010, 08:49

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Iurek » 24 Paź 2010, 01:01

Judo-podstawa jak Ci sie podoba to jedz dalej, potem proponuje jakies mma.
Zwieksz mase jak masz zamiar trenować sztuke walki to wystarczy ze zabierzesz sie dobrze za miche a i tak masa wejdzie.
"Nie poddawać biernie się trzeba wierzyć, ze przed Toba jeszcze mnóstwo pięknych dni."

Awatar użytkownika
Iurek

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez eSeRoka » 06 Maj 2011, 11:01

Tajski Boks polecam najbardziej.

Tylko przed treningami radze rozciągnąć się dobrze i wzmocnić mięśnie ud, bo pierwsze low kicki zadane z większą siłą może nabawić krwiaków na mięśniu co będzie boleć ok 2 miesięcy:)
Mamy coś, czego nie zabiorą nam - pasja, oddanie, fanatyzm! to właśnie MY - Polscy Kibice swoimi działaniami budzimy respekt w całej Europie a także za oceanem. Jesteśmy najlepsi.

Awatar użytkownika
eSeRoka

• Miejscowość:FCM / RRzeszów

Nieprzeczytany postprzez wove » 20 Maj 2011, 18:16

aikido!!

moja kumpela trenuje, to opiera się tylko na obronie i strategii :wink:

Awatar użytkownika
wove

• Miejscowość:piękna

Nieprzeczytany postprzez bisior » 01 Cze 2011, 18:55

Ja polecam Shidokan. To boks tajski + parter. W sekcji prowadzonej na śląsku przez Mariusz Radlińskiego jest 4-5 zajęć tygodniowo w ramach jednej opłaty miesięcznej - jeden dzień stójka, drugi parter i tak na przemian
[Ciach by Puchaty] na PC

bisior

Nieprzeczytany postprzez hetake » 12 Wrz 2011, 20:03

Karate Kyokushin Aikido.
Sama trenowałam, sztuka walki opiera się na samoobronie, umiejętności wykorzystywania ruchów przeciwnika i zmylenia go pozorną ślamazarnością. Oczywiście nie ma samej samoobrony, jest również atakowanie.
Sztuka walki dobra dla każdego, nawet dla osób chorych na serce, które szybko się męczą.
"- Oto bowiem - powiadał ojciec - wielka tajemnica ludzi.
Zaprzepaszczają to, co istotne, i nie wiedzą, co zaprzepaścili."

~Antoine de Saint-Exupéry — Twierdza

Awatar użytkownika
hetake

• Miejscowość:Olsztyn
  • Pochwały:4

Re: jaką sztuke walki wybrac?

Nieprzeczytany postprzez vmax » 14 Wrz 2011, 11:14

hetake napisał:Karate Kyokushin Aikido.
Sama trenowałam, sztuka walki opiera się na samoobronie, umiejętności wykorzystywania ruchów przeciwnika i zmylenia go pozorną ślamazarnością. Oczywiście nie ma samej samoobrony, jest również atakowanie.
Sztuka walki dobra dla każdego, nawet dla osób chorych na serce, które szybko się męczą.

Ja bym jednak z tym karate wstrzymał po 1 brak ciosów z ręki na glowe po 2 garda nie szczelna ? na ulice nie wiem czy to dobre rozwiązanie , trafi sie ktoś kto bardziej "ogarnia fight" i po karate ... , ja bym jednak proponował sztuki bardziej uderzane typu . Kick boxing , Boks , i nawet te MMA ale żeby sekcja nie była nastawiona na judo ani parter . A aikido zanim sie zacznie ogarniać minie XX lat . Sam trenowałem pare sztuk walk w tym Karate i nie polecam do samoobrony.

vmax

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry