Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234938 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jaką szkołe wybrac po gimnzajum ?

Wszystko co tyczy się nauki w szkole gimnazjalnej :]

Nieprzeczytany postprzez lisu133 » 16 Lis 2011, 19:58

Witam !
Mam pewien problem , otóż nie wiem jaką szkolę wybrać po ukończeniu gimn . Ja osobiście za dobrze się nie uczę , ledwo wyciągam średnią 3,3 . Bardzo nie lubie fizyki i chemi , wrecz wszystkie te wzory , rownania to dla mnie czysta magia . No to tak , chcę się wybrac do technikum ale nie jestem pewien do jakiego . Intersuje mnie informatyke ale nie wiem czy dalbym sobie rade z fizyką (slyszalem ze jest jej bardzo duzo) . Także licze na wasze madre odpowiedzi , może Wy mi coś doradzicie ^ ^ .

Awatar użytkownika
lisu133

• Miejscowość:Dąbrowa Górnicza

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Mandy » 16 Lis 2011, 20:14

Na informatyce jest sporo przedmiotów ścisłych, fizyki też pewnie sporo, a jak u ciebie z matematyką? Nieco lepiej czy też ją tak uwielbiasz jak fizykę i chemie? Technikum to dobra myśl, zawsze możesz spróbować na tej informatyce i najwyżej potem się przepiszesz. Jak nie to to może ekonomia( chociaż już jest za dużo ekonomistów na rynku) albo turystyka?
Niebo uczy kochać
Ziemia uczy trwać
Ludzi nienawidzić
Ludzie uczą nas

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 16 Lis 2011, 20:14

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez lisu133 » 16 Lis 2011, 20:32

Z matematyki mam dosyc dobre oceny trójki czasami piątka sie zdarzy haha ! hmm A z ekonomi co można robić ? Turystyka odpada , jakoś mnie to wcale nie interesuje ; D

Awatar użytkownika
lisu133

Nieprzeczytany postprzez Peggy » 16 Lis 2011, 20:39

lisu133 napisał:Z matematyki mam dosyc dobre oceny trójki czasami piątka sie zdarzy haha ! hmm A z ekonomi co można robić ? Turystyka odpada , jakoś mnie to wcale nie interesuje ; D

Po technikum i tak niczego nie osiągniesz, więc idź gdziekolwiek. Informatyczne, czy tam ekonomiczne...nawet samochodowe jak Cię by coś takiego zainteresowało (jedyne technikum, po którym widzę możliwość robienia czegoś w życiu. A no i gastronomia też jest sensowna). Nie przejmuj się tak szkołą po liceum, bo to jeszcze nie jest określanie swojej przyszłości (przynajmniej w 99% przypadków).
Druga strona medalu jest taka, że jak nie wiesz, co Cię interesuje to idź do liceum. Będzie Ci łatwiej. W technikum jest mnóstwo przedmiotów (bo dochodzą jeszcze zawodowe).
It' simply as that
you shouldn't look back
and cry, cry for what's been misunderstood.

Awatar użytkownika
Peggy

• Pochwały:11

Nieprzeczytany postprzez lisu133 » 16 Lis 2011, 21:02

Możliwe , że w liceum dałbym radę ale pózniej są studia więc jak z tym jest ? Za nauką za bardzo nie przepadam ale nauczę się wszystkiego by dobrze wykonywać swój zawód (sęk w tym , że nie wiem nawet w jakim kierunku iść) . Więc jakbym wybrał liceum , a potem zdał maturę , to musiałbym iść na studia , a potem nie wiem jakby to było . Wolę o tym nie myśleć xd .
Z wszystkimi przedmiotami daję sobie radę lecz totalnie nie kapuję fizyki i chemi , więc nie wiem co ze mną będzie ; O

Awatar użytkownika
lisu133

Nieprzeczytany postprzez ekse » 16 Lis 2011, 21:37

Na profilu informatycznym jest wiele fizyki. Zastanów się, jakie przedmioty lubisz najbardziej?
Przypuśćmy, jeśli angielski, to idź na profil językowy. ;)
Liceum jest czasem łatwiejsze od technikum.

Awatar użytkownika
ekse

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 16 Lis 2011, 21:37

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez lisu133 » 16 Lis 2011, 21:42

Najbardziej lubię biologie , informatyke , historie i geografie .

Awatar użytkownika
lisu133

Nieprzeczytany postprzez ekse » 16 Lis 2011, 21:51

Istnieje profil jak gegra-matma-infa. Ale infa to fiza ;d
Może jesteś uprzedzony do fizyki? Skoro jesteś dobry z matmy, to z fizyką nie powinieneś mieć problemów. Ten przedmiot to zwykle wzory i ich przekształcanie.

Awatar użytkownika
ekse

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez lisu133 » 16 Lis 2011, 21:55

Własnie z fizyki tylko tych zadań tekstowych nie umiem przekształcić na wzory . Więc może jednak zdecyduję się na technikum , a zawod technik elektronik ale nie wiem czy jest to dobre wyjście bo to tylko Fizyka . Nie mam pojęcia co wybrać .

Awatar użytkownika
lisu133

Nieprzeczytany postprzez Arsen » 16 Lis 2011, 22:28

Na informatyce dużo fizyki, no ciekawe.. ;)

Ogólnie nie polecałbym inf, bardzo przeładowany kierunek, chyba że bardzo Cię to interesuje, może coś pokrewnego jak grafika komputerowa?
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

• Pochwały:23

Nieprzeczytany postprzez lisu133 » 16 Lis 2011, 22:33

Grafika komputerowa mogłaby być lecz nie wiem jakie szkoły wokół mnie preferują tą opcję . Poszukam trochę .

Awatar użytkownika
lisu133

Nieprzeczytany postprzez Mario29 » 16 Lis 2011, 23:33

lisu133 napisał:Więc może jednak zdecyduję się na technikum , a zawod technik elektronik ale nie wiem czy jest to dobre wyjście bo to tylko Fizyka .

Masz rację, na elektronice jest mnóstwo fizyki. Ja w gimnazjum nie lubiłem fizyki, a mimo to poszedłem na elektronikę. Jest dużo wzorów. Jednak musisz zdecydować sam, zupełnie sam. Nikt inny nie zrobi tego za Ciebie.
Nie jesteśmy normalni.
Jesteśmy lepsi.

Awatar użytkownika
Mario29

Nieprzeczytany postprzez Cinnamon » 06 Gru 2011, 22:38

Peggy napisał:Po technikum i tak niczego nie osiągniesz

Chyba sobie kpisz, dziewczyno? Większej bzdury dawno nie słyszałam. Naprawdę uważasz, że po technikum nic nie osiągnie. Osiągnie więcej niż jakiś tam humanista, który wybierze sobie studnia super nieprzydatne do życia typu filozofia. Sama jestem w liceum, ale szczerze żałuję, że nie zdecydowałam się na dobre technikum chemiczne zamiast biol-chemu. Czekałby mnie dodatkowy rok (co nie jest takie złe), ale przynajmniej już bym miała zawód i praktykę. Pracodawca chętniej by mnie zatrudnił i pierwszy rok studiów bym miała łatwiejszy. A tak muszę skończyć studnia, żeby mieć zawód, a potem przez rok szukać pracy, bo mało kto chce zatrudnić człowieka bez żadnego doświadczenia.
lisu133, nie słuchaj takich bzdurnych wypowiedzi typu "po technikum nic nie osiągniesz" i poszukać czegoś co cię zainteresuje. Wybierz kilka szkół, które mają choć trochę interesujące dla ciebie kierunki i przejdź się na dni otwarte, popytaj ludzi, co się tam robi itp. Jeśli interesuje cię informatyka to spróbuj. Fizyka to nie takie zło, a odpowiednio wytłumaczoną załapiesz w mig. Istnieją też jakieś kursy, korki.

Awatar użytkownika
Cinnamon

Nieprzeczytany postprzez patrysia966 » 07 Gru 2011, 17:27

Jestem w gimnazjum bardzo lubię język niemiecki lubię czytac książki i pracę z ludźmi.Jaki zawód i szkołę powinnam wybrac?Pomóżcie!

patrysia966

Nieprzeczytany postprzez Paula993 » 07 Gru 2011, 17:48

Hmm.. moja przyjaciółka też w gim nie uczyła się za dobrze, jechała prawie na samych 3 i złożyła papiery w LO do klasy mundurowej, chociaż jej oceny nie były jakieś bardzo zadowalające, a jednak dostała się bez problemu. Teraz jeździ na poligony, miała kurs z pierwszej pomocy, cały czas ma różne wyjazdy więc chyba klasa ciekawa ;) A rozszerzoną ma biologię, historię i wos, może i Ciebie coś takiego interesuje? :wink:
Vieti mele... vieti mele...
Dragostea vieti mele...

Awatar użytkownika
Paula993

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry