Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234935 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak z koleżanki zrobić dziewczynę?

Rozmawiamy tutaj na wszystkie męskie tematy, między innymi o kobietach ;) Dział przeznaczony dla Panów.

Nieprzeczytany postprzez kakamil225 » 08 Paź 2011, 14:20

Witam! Często czytam i spotykam ten problem wśród moich znajomych, że gdy chłopak i dziewczyna zaczynają nawiązywać lepszą relację to kończy się to na przyjaźni. Gdzie leży ten problem? W czym jest błąd? Jak samemu go nie popełnić? Jak przejść ze zwykłej relacji kolega i koleżanka na wyższą? Ostatnio byłem na imprezie i mój kolega odprowadzał koleżankę, bo spała u kumpeli. Gdy wrócił powiedział nam, że są ze sobą. Ale czy do tego był potrzebny alkochol? Nie wydaje mnie się. Nie można też tak od razu wyjechać do kogoś z tekstem "A może byśmy chodzili razem?". Trzeba najpierw się trochę pospotykać, ale nie każda dziewczyna powie, że chętnie z tobą się umówi i gdzieś wyjdzie. Gdy jej to zaproponujesz i zostaniesz odrzucony znajomość może się popsuć. Kończąc ten post mam wrażenie, że mam problem ze strachem przed odrzuceniem.

Awatar użytkownika
kakamil225

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Bum! » 08 Paź 2011, 14:25

Jeśli nawet zapytasz i spotkasz się z typowym odrzuceniem, to raczej w tej sytuacji nawet jak byś czekał to nic to nie da- to nie było to i tyle.
Wielu czuje strach przed odrzuceniem, ale trzeba brać sprawy w swoje ręce. Są dziewczyny które same dają znak, że chcą czegoś więcej, są takie które należy trochę przycisnąć.

Awatar użytkownika
Bum!

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 08 Paź 2011, 14:25

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez vetus » 10 Paź 2011, 11:29

A bo widzisz, o dziewczynę trzeba zagrać z losem... Dotykiem, spojrzeniem, błyskotliwością, zadarciem o intymność, pazurkiem... Spasujesz - będzie tylko koleżanką :)
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Re: Jak z koleżanki zrobić dziewczynę?

Nieprzeczytany postprzez rikimaru546 » 10 Paź 2011, 16:06

Myśle że duże znaczenie ma tutaj dotyk(przytulic,reka na kolanie) a z czasem pocałunek i już wszystko wiadomo .
http://cwiczenia-dieta-suplementy.blogspot.com/

rikimaru546

Nieprzeczytany postprzez kakamil225 » 10 Paź 2011, 21:14

Tak pięknie brzmi, ale w rzeczywistości to co wymieniliście powyżej wygląda na zboczeństwo. Wiem, że to głupie, ale tak jest. Rozwińcie jakoś bardziej swoją myśl.

EDIT;

Jak tak bardziej się zastanowiłem to samo powitanie powinno być wyróżniające się. Powinienem pocałować ją w policzek o tak: :* Ale jest taki problem, że nie robię tego wobec innych dziewczyn, więc może wyglądać to dziwnie. Jeżeli ona zapytałaby mnie z jakiego powodu to zrobiłem, bo wcześniej tak nie było to znalazłbym jeszcze jakąś odpowiedź, ale głupio całować kogoś w gronie koleżanek. Nie będę całował wszystkich, bo nie znam za dobrze jej kumpeli, a po za tym to ma mnie wyróżniać, więc nie mogę stosować tego do wszystkich dziewczyn. HELP!

Awatar użytkownika
kakamil225

Nieprzeczytany postprzez SkrzypekBezSkrzypek » 21 Paź 2011, 17:12

Musisz zdac sobie sprawe, ze raz sie zyje. Nic Ci tu po podpowiedziach, idz i sprobuj! Powodzenia!

Awatar użytkownika
SkrzypekBezSkrzypek

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 21 Paź 2011, 17:12

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Dyzek27 » 21 Paź 2011, 17:44

Nie wiem ile masz lat więc ciężko coś zaproponować, ogólnie to bądź facetem i bój się okazywać zainteresowania. Mimo, że teraz ( podobno ) obie strony działają aktywnie to jednak facet powinien być tym co robi krok naprzód ;)

Awatar użytkownika
Dyzek27

• Miejscowość:Utajnione

Nieprzeczytany postprzez SkrzypekBezSkrzypek » 23 Paź 2011, 13:52

... i koniecznie daj znac jak poszlo :)

Awatar użytkownika
SkrzypekBezSkrzypek

Nieprzeczytany postprzez williewonka » 26 Paź 2011, 10:59

Powiedz jej że jest wyjątkowa, że chciałbyś ją gdzieś zabrać :) A jeśli wszystko będzie dobrze spędzicie razem miło czas to powiedz jej po prostu że bardzo Ci się podoba i chciałbyś z nią być :)
ściagaj i pobieraj, twórz swój dysk w sieci http://chomikuj.pl/?page=450613

Awatar użytkownika
williewonka

Nieprzeczytany postprzez Peggy » 26 Paź 2011, 12:50

Bardzo nie podoba mi się nazwa tematu. Nie można sobie ZROBIĆ z koleżanki dziewczyny :/ Co to w ogóle za stwierdzenie...
Albo jest chemia między dwiema osobami, albo jej nie ma i nic z tego nie wyjdzie. Jasne? Czy nadal nie bardzo?
Po tym, co napisałeś wnioskuję, że jesteś mniej więcej w wieku gimnazjalnym (a w tym wieku bardzo sporadycznie zdarzają się poważne związki...), więc pozostaje Ci zaproponowanie wyjścia gdzieś we dwoje, na lody/na spacer/do kina/gdziekolwiek. To będzie pierwszy i najlepszy krok. I nie bój się. Raz się żyje. A podejście nagle z jakimś tam buziakiem jak ona stoi z koleżankami, w sytuacji kiedy nigdy tak się nie zachowywałeś, może okazać się śmieszne, żałosne i w ogóle najgorszym z możliwych pomysłów.

Tak poza tym to spodobało mi się stwierdzenie Vetusa:
vetus napisał:A bo widzisz, o dziewczynę trzeba zagrać z losem... Dotykiem, spojrzeniem, błyskotliwością, zadarciem o intymność, pazurkiem... Spasujesz - będzie tylko koleżanką :)

Ładnie to ująłeś. Ale to chyba nie bardzo rada dla niego. Za młody jest. Boi się pocałować koleżankę w policzek, czy tam zaprosić gdzie, a co dopiero tak 'strategicznie' to rozegrać.
It' simply as that
you shouldn't look back
and cry, cry for what's been misunderstood.

Awatar użytkownika
Peggy

• Pochwały:11

Nieprzeczytany postprzez niezmienny92 » 03 Lis 2011, 18:40

Więcej bezpośredniego kontaktu.. wzrokowego czy fizycznego.. więcej spotkań sam na sam :)
http://poggadaj.ypeople.pl - Wylosuj szczęśliwy numer!

Awatar użytkownika
niezmienny92

Nieprzeczytany postprzez mido » 18 Gru 2011, 01:37

Albo zacznij interesować się inną dziewczyną (albo udawać) - wtedy na pewno coś w koleżance się złamie :mrgreen:

mido

Nieprzeczytany postprzez OEMTelevision » 18 Gru 2011, 14:54

Przede wszystkim! wyglądem i zachowaniem

Dodatki: alkohol, pieniądze itd nie wszystkie zwracają uwagę na to samo

Awatar użytkownika
OEMTelevision

Nieprzeczytany postprzez RainbowUnicorn » 18 Gru 2011, 19:49

kakamil225 napisał:"A może byśmy chodzili razem?"

Jakbyś tak wyjechał potencjalnej kandydatce, to na 95% spotkałbyś się z odrzuceniem.

Awatar użytkownika
RainbowUnicorn

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry