Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210474 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak wyrzeźbić klate.

Dział dla każdego adepta żelaznego sportu. Prowadzimy dyskusje o zdrowym odżywianiu, suplementach, odchudzaniu i wszystkim co dotyczy kulturystyki.

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez aha159 » 13 Gru 2009, 10:22

Witam!
Mam 18 lat i ważę 63kg wzrost 178cm. I problem mam z budową ciała i nie wiem jak się zabrać do tego, bo do wakacji chce jakoś wyglądać i dlatego proszę was o pomoc jakie treningi robić, oraz na jaką dietę i jakich używek używać typu kreatyna :mrgreen:
Ja zawsze się wstydziłem swojego ciała i się nie rozbierałem np na WF itd.
Bo ja właśnie chcę osiągnąć jakiś rezultat i chce iść śmiało na plaże z kumplami a tak to nie mam odwagi pokazać się i mowie im ze nie idę nigdzie i tyle :oops:

Proszę was o pomoc.
Piśćie na forum oraz na gg 2533197

aha159

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez inget namn » 13 Gru 2009, 14:16

a weidera próbowałeś?
Image

Awatar użytkownika
inget namn

• Pochwały:3

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Gru 2009, 14:16

Awatar użytkownika
mgirl

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez Defqon » 13 Gru 2009, 20:01

http://www.sfd.pl - poczytaj. Za branie kreatyny zabierz się dopiero jak będziesz miał za sobą ok. rok treningu, bo inaczej to będzie kasa wyrzucona w błoto. Ty chcesz samą klatę wyrzeźbić czy resztę partii mięśniowych? Mam nadzieję, że resztę mięśni też. Szczerze Ci powiem, że nie masz co ćwiczyć na rzeźbę, bo masz niedowagę :wink: Pierw poćwicz na masę a dopiero potem na rzeźbę. Masz prawie 180cm i ważysz niecałe 70kg - słabiutko. Powinieneś ważyć z 80kg jeśli chciałbyś dobrze wyglądać po treningu na rzeźbę. Inaczej będziesz wyglądał jak patyczak :lol:
"Kocham Cię, bądź mym oparciem, inspiracją,
Uosobieniem marzeń, piękną, zmysłową kochanką..."

Awatar użytkownika
Defqon

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:5

Re: Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez Mastermark69 » 13 Gru 2009, 20:40

pozytywna_mysl napisał:a weidera próbowałeś?

Weider to zlo. Zrobiłem go 2 razy i zamiast 6paku , mam 4pak ;p
A jest bardzo monotonny ,dlugotrwaly .
Nie polecam ;]
Poszukaj na SFD tam jest wiele takich tematów ;]
http://trybsport.wordpress.com/ -Moje chore paranoje.

"Od alko mam problem z wątrobą jak Prometeusz .
A dragi? nie wale hery bo nie jestem Zeus"

"Widzę szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem"

Awatar użytkownika
Mastermark69

• Miejscowość:...
  • Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez aha159 » 13 Gru 2009, 20:59

No ja wiem ze ja mam nie dowage bo ja tylko jem sniadanie i obiad a kolacje to rzadko jadam jak mi sie zachce zrobic jedzienie xd

Ale macie jakies cwiczenia na poczatek czy cos. Bo moj kumpel jest kulturysta i fajnie wyrzeźbiona klate ma bo chodzil na silke itp. I powiedzial ze przez miecha cwicz na sucho a potem mozesz brac kreatyne. Dobra to rada jest i prosze o jakies cwiczenia co moge cwicic.

A tak wgl to wolal bym wyrzeźbic klate, brzuch, bicepsy itd. i jaka diete mam stosowac no i wlasnie z tym problem bo ja jestem nie jadek i nie jem znanych potraw z pizzeri: pizzy, zapiekanek i takie tam ;/

i mysle ze do wakacji bede jakos wygladal :)

aha159

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez Defqon » 14 Gru 2009, 15:17

No to już robisz błąd nie jedząc kolacji. Ja również ćwiczę i nie stosuję żadnej diety, bo mojemu organizmowi to niepotrzebne. Jem dwa razy więcej po prostu. Praktycznie same zdrowe rzeczy i bogate w białko.

Co do rozpiski ćwiczeń, to musisz sam sobie je ułożyć według Twoich możliwości. Wiesz, mogę Ci dać moją rozpiskę, ale pewnie po pierwszych 2 minutach padniesz :mrgreen: Skoro Twój kolega powiedział, że możesz po miesiącu suchego treningu brać kreatynę, to go pozdrów ode mnie - to jest wyrzucanie kasy w błoto. Po prostu się nie opłaca, bo po miesięcznym treningu kreatyna pójdzie na marne i będą mizerne efekty (jeśli w ogóle będą). Zarejestruj się na www.sfd.pl , siądź, poczytaj i po parunastu minutach czytania będziesz wiedzieć wszystko co powinieneś i sam sobie ułożysz dietę jak i rozpiskę treningową.

A co do Twojego rzeźbienia ciała, to się nawet za to nie bierz, bo masz chłopie niedowagę. Rozumiesz? Trening na masę, masę i jeszcze raz na masę no chyba, że chcesz wyglądać jak patyczak :wink:

Co do diety, to tak jak wyżej napisałem - musisz ją sobie samemu rozpisać (na www.sfd.pl jest kilka przykładów). Każdy organizm jest inny i każda dieta musi być przystosowana indywidualnie do każdego organizmu.

Do wakacji jest jeszcze trochę czasu więc jeśli się przyłożysz i zastosujesz się do tego co napisałem wyżej, to mi będziesz jeszcze dziękować :wink:

Piona.

Awatar użytkownika
Defqon

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 14 Gru 2009, 15:17

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez aha159 » 14 Gru 2009, 16:32

To co mam wgl jesc zeby nabrac masy?
Coś tlustego czy co ;d bo ja w tym ciemny jestem!

aha159

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez Defqon » 14 Gru 2009, 18:12

Ok, czyli chcesz trenować na masę. Jedz dużo rzeczy bogatych w białko. Np. jajka, kurczak, ryż, mleko itd. Ja jadam b. często filet z kurczaka z ryżem (filet z kurczaka + ryż = bomba białkowa). Pij też sporo wody mineralnej niegazowanej.

Kolejny raz Ci piszę, żebyś się zarejestrował na http://www.sfd.pl i po kilkunastu minutach będziesz wiedzieć wszystko! Co, dupy Ci się ruszyć nie chce? Tam masz wszystko opisane od A do Z.

Awatar użytkownika
Defqon

Nieprzeczytany postprzez aha159 » 18 Gru 2009, 19:55

Mam jeszcze takie pytanie!

Ja mam w huj klate nie kształtna moge zdjecie zrobic i pokazać bo kur... wstydze sie wyjsc na basen, jezioro i takie tam.

Prosze pomoc jak zdjecie trzeba to pisać

aha159

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez Defqon » 18 Gru 2009, 20:05

Jeśli chcesz, to pokaż zdjęcie. Będę wiedział o co Ci chodzi dokładnie. Druga sprawa, to co z tego, że masz niekształtną klatę? Rozwiń to, bo nie rozumiem co chcesz z nią zdziałać. A i jeszcze jedna WAŻNA SPRAWA o której zapomniałem Ci napisać. Pamiętaj, żeby jeść 1,5-2 godziny przed treningiem! Po posiłku nasz organizm wykorzystuje większość energi na trawienie pokarmu dlatego w tym czasie nie należy ćwiczyć. Po 2 godzinach można spokojnie wziąść się za trening. Po treningu należy "uzupełnić braki" i zjeść np. ponownie coś bogatego w białko. Jeśli braków nie uzupełnisz, to sobie spier.. mięśnie.

Żebyś nie miał "strasznych" zakwasów, to polecam gorącą kąpiel po treningu :wink:

Awatar użytkownika
Defqon

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez aha159 » 19 Gru 2009, 19:44

aha159

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez Defqon » 20 Gru 2009, 10:38

Normalna klata ziom. Po prostu jesteś chudziutki.

Awatar użytkownika
Defqon

Nieprzeczytany postprzez aha159 » 20 Gru 2009, 11:09

a tam gadasz ;/ ja juz jestem zrezygnowany z zycia i niechce mi sie zyc juz ;/ DEAD plxx

aha159

Jak wyrzeźbić klate.

Nieprzeczytany postprzez Defqon » 20 Gru 2009, 11:53

Dlaczego? Bo masz taką klatę i jesteś chudy? Weź się ziomek w garśći bierz się za trening. Przy dobrym treningu i dietką efekty zobaczysz nawet po niecałym miechu.

Gwarantuję Ci, że ja mam 1000 razy gorsze problemy od Ciebie więc weź się w garść. Ja siedzę teraz z rozje*anym łukiem brwiowym i nie będę miał gdzie mieszkać za miesiąc. Fajnie, nie? :wink:

Awatar użytkownika
Defqon

Nieprzeczytany postprzez aha159 » 20 Gru 2009, 13:48

No niemasz tak fajnie ;p

Szukalem na tej stronce i nie moge sie polapac na tej stronce pomozesz mi? gg 2533197 napisz

aha159

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry