Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1380461 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

BSOD -dyskusja na temat programów pod window$ różnych twórców...

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez sentir1994 » 13 Mar 2008, 18:31

Siemka proszę o pomoc! Rodzice ciągle zakładają nowe hasło na kompa. Kiedyś słyszałam że bez znania hasła także mozna wejść na komputer na tryb awaryjny czy coś PROSZE NIECH MI KTOŚ POMOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
sentir1994

  • Posty:16
  • Rejestracja:13 Mar 2008
  • Płeć:Kobieta

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Mexter » 13 Mar 2008, 21:48

Musisz wyciągnąć baterie,która resetuje biosa z płyty głównej na kilka minut.

Awatar użytkownika
Mexter

  • Posty:479
  • Rejestracja:28 Lut 2008
  • Miejscowość:Kraków
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:28
Użytkownik zbanowany

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Mar 2008, 21:48

Awatar użytkownika
mgirl

Online

  • Posty:4367
  • Rejestracja:28 Lut 2008
  • Miejscowość:M-Forum
  • Płeć:Kobieta
  • Wiek:18

Re: jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Degi89 » 13 Mar 2008, 21:58

A więc:

Najprostszy sposób to wejście przez tryb awaryjny(wciskamy przy uruchamianiu kompa F8 i wyskakują nam tryby uruchomienia systemu-wybieramy tryb awaryjny. Komp pomięli trochę i włączy się)pojawia nam sie dologowania nowy użytkownik o nazwie ADMINISTRATOR.Wchodzimy na nie (hasło można założyć na to konto przy instalowaniu wina ale w 99% nikt gonie włącza) wchodzi nam, potem Start -> Panel Sterujący -> Konta użytkowników klikasz na ten profil na którym chcesz zmienić hasło i klikasz zmień hasło. Nie będziesz musieć podawać starego ;) Możesz też zrobić własne konto xD

Pozdro ;)

Degi89

  • Posty:56
  • Rejestracja:31 Gru 2007
  • Płeć:Mężczyzna

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Jozin » 14 Mar 2008, 09:05

Słyszałem, że jest program do łamania tych haseł ale nie pamiętam nazwy. Poszukaj na google.pl.....

Jozin

  • Posty:108
  • Rejestracja:19 Lut 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:17
Użytkownik zbanowany

Re: jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez bartek_dragonx » 16 Mar 2008, 12:13

Mozna przez tryb awaryjny.
Mozna też tak że kiedy jesteś na kompie gdy rozice wpisali za ciebie hasło to łatwo je zmienić nie znając go.

Wejdż w "start" potem "uruchom..." i wpisz tam cmd. Potem w kolejnym okienku wpisz taki shemacik. net user użytkownik hasło. net user wpisujesz. potem spacje, a następnie uzyytkownika któremu chcesz zmienic hasło, a potem spacje i nowe hasło czyli np.
net user Kamil 8179223

bartek_dragonx

  • Posty:26
  • Rejestracja:20 Sie 2007
  • Miejscowość:Świnoujście
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:18

Re: jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Kasownik_z_autobusu » 16 Mar 2008, 21:20

Wszyscy doradzają, a nie sprecyzowano nawet o jakie hasło chodzi :lol: .

Kasownik_z_autobusu

  • Posty:254
  • Rejestracja:06 Maj 2007

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Jozin » 16 Mar 2008, 22:30

Łatwo się domyślić, że chodzi o hasło do konta usera :P

Jozin

  • Posty:108
  • Rejestracja:19 Lut 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:17
Użytkownik zbanowany

Re: jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Degi89 » 17 Mar 2008, 15:14

Jozin napisał:Łatwo się domyślić, że chodzi o hasło do konta usera :P


xD

// następnym razem wnieś coś do tematu - Prt..

Degi89

  • Posty:56
  • Rejestracja:31 Gru 2007
  • Płeć:Mężczyzna

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez IksDe » 17 Mar 2008, 16:43

Jeśli to windows XP, to tryb awaryjny nie jest wymagany, wystarzczy 2x nacisnąć razem ctrl+alt+del podczas logowania. Wyświetli się standardowe okienko logowania znane z poprzednich wersji systemu. Na górze wprowadzasz 'Administrator', dół zostawiasz pusty.
Jest sposób odzyskania hasła bez jego zmiany przy pomocy programu pwdump 3/4, samdump2, bkhive, L0phtCrack itd., ale to wyższa szkołą jazdy i oceniając cię po sposobie zadania pytania nie dasz sobie rady (bez obrazy).
Hasło można usunąć w ogóle przy pomocy specjalnie do tego stworzonej wersji systemu - Winternals Administrator's Pak, ale wtedy hasło zmieni się na puste i nie ma bata, że rodzice się nie skapują.
Pozdro

Awatar użytkownika
IksDe

  • Posty:25
  • Rejestracja:16 Mar 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:21

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Morthgar » 19 Mar 2008, 15:49

Aby uruchomić komputer należy wcisnąć przycisk "power".
Chillout zone.Again

Awatar użytkownika
Morthgar

  • Posty:1804
  • Rejestracja:12 Sty 2008
  • Pochwały:3
  • Płeć:Mężczyzna

Re: jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez stalker9 » 02 Kwi 2008, 12:07

ludzie na biosa jest genialny trick :jupi: trzeba wcisnąć 4 razy z rzędu reset (tak jeden po drugim odrazu) powinno sie pojawić okienko z odliczaniem , poczekać do końca odliczania, po odliczaniu jeszcze jeden reset i nie ma hasła. :jupi: koniec wykładu życze miłej zabawy

stalker9

  • Posty:1
  • Rejestracja:02 Kwi 2008
  • Płeć:Mężczyzna

Re: jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Puchaty » 02 Kwi 2008, 15:26

stalker9 napisał:ludzie na biosa jest genialny trick :jupi: trzeba wcisnąć 4 razy z rzędu reset (tak jeden po drugim od razu) powinno się pojawić okienko z odliczaniem , poczekać do końca odliczania, po odliczaniu jeszcze jeden reset i nie ma hasła. :jupi: koniec wykładu życzę miłej zabawy



rzeczywiście to może być myśl..


Ja zauważyłem, że przy podkręcaniu proca za dużym bios się resetuje automatycznie bez wyciągania baterii, co znaczy, ze hasło też ucieka ;>
Ten kilkakrotny reset moze być oznaka awarii i możliwe, ze bios tak to załapał
To już nie to samo
See you later... ;-)

Awatar użytkownika
Puchaty
Przyjaciel

  • Posty:5644
  • Rejestracja:06 Wrz 2005
  • Miejscowość:Olsztyn
  • Pochwały:22
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:24

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Konocha » 06 Kwi 2008, 16:27

Jeżeli to BIOS to wyciągaj baterię.
Jeśli Na Windowsa Naciśnij Ctrl+Alt+Delete około 3 razy i wyświetli ci się ekranik z kontem bez hasła ^^
POMAGAM PRAWIE WE WSZYSTKIM =]
GG:505025
E-Mail:brotherohbrother@wp.pl
Moge ci Pomóc tylko napisz!

Awatar użytkownika
Konocha

  • Posty:91
  • Rejestracja:06 Kwi 2008
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:23

Re: jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Puchaty » 06 Kwi 2008, 22:28

Konocha napisał:Jeżeli to BIOS to wyciągaj baterię.
Jeśli Na Windowsa Naciśnij Ctrl+Alt+Delete około 3 razy i wyświetli ci się ekranik z kontem bez hasła ^^




A ja dziś przetestowałem fajny pomysł który dał mi do myślenia.

Otóż jak wspominałem wcześniej bios mojej płyty głównej (ami z 2006 roku) robi automatycznego reseta ustawień/biosu przy błędzie systemu.

Metodą overclock CPU.

Kręcimy proca tak mocno, że się nie uruchomi. Potem restart i bios nas informuje, że wcześniej nie było możliwe uruchomienie komputera i system został przestawiony na ustawienia fabryczne (czytaj bez hasła)

of koz na wlasna odpowiedzialnosc ;p
To już nie to samo
See you later... ;-)

Awatar użytkownika
Puchaty
Przyjaciel

  • Posty:5644
  • Rejestracja:06 Wrz 2005
  • Miejscowość:Olsztyn
  • Pochwały:22
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:24

jak uruchomić komputer bez znania hasła?

Nieprzeczytany postprzez Konocha » 07 Kwi 2008, 17:35

Kręcimy proca tak mocno, że się nie uruchomi. Potem restart i bios nas informuje, że wcześniej nie było możliwe uruchomienie komputera i system został przestawiony na ustawienia fabryczne (czytaj bez hasła)


Ale moze byc tak ze rodzice hasla pilnuja :shock:
Wtedy dupa zbita :P
Trzeba Uwazac
POMAGAM PRAWIE WE WSZYSTKIM =]
GG:505025
E-Mail:brotherohbrother@wp.pl
Moge ci Pomóc tylko napisz!

Awatar użytkownika
Konocha

  • Posty:91
  • Rejestracja:06 Kwi 2008
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wiek:23

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetleń
    Ostatni post

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry