Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak takie zachowanie będzie wyglądać w oczach dziewcząt?

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Postprzez desperat » 08 Gru 2011, 23:57

Cześć!
Swoje zapytanie chciałbym skierować przede wszystkim do Was dziewczyny (więc w tym właśnie dziale zamieściłem swój temat). Chodzi mi o następującą sytuację:
Idę z dziewczyną wieczorem przez ciemną, niekoniecznie miłą dzielnicę.. Podchodzą do nas typki i chcą ode mnie kase, telefon. Co w takiej sytuacji zrobić? Chodzi mi o to, czy oddać, jednocześnie tracąc honor i wyjść na mięczaka przed dziewczyną, czy może lepiej sprzeciwić się, dostać łomot i też wyjść na mięczaka, który sobie nie poradził? hmm bo na takich pierd.. bandytów nie ma rady. Zastanawiam się jak te zachowania wyglądają w oczach dziewczyn? Lepiej być niezdarą, liczyć, że może zostawią nas w spokoju, czy wdawać się w walkę bez szans? Wolałybyście mieć walecznego chłopaka, który może spędzić najbliższe tygodnie na OIOMie czy mięczaka ale zdrowego?
Ostatnio edytowany przez johanneskate, 09 Gru 2011, 00:07, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Ulepszyłem nazwę

desperat

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez zuza_90 » 09 Gru 2011, 00:45

Jakby mi na facecie zależało to nie chciałabym żeby dał się zabić z powodu idiotycznej komórki...

Zresztą pomyśl jak podejdzie do ciebie 5 gości to jakie masz szanse? I tak stracisz komórkę i kasę i pewnie zdrowie. W wojsku w takiej sytuacji odział się wycofuje ---- taktycznie... Chcesz pokazać dziewczynie że jesteś twardy? Poszukaj gnojków potem... Na uczciwych warunkach ...

Awatar użytkownika
zuza_90

Postprzez mgirl » 09 Gru 2011, 00:45

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Mendoxes » 09 Gru 2011, 01:25

Kup sobie gaz łzawiący i po sprawie.
I kobiety tego Ci na głos nie powiedzą ale i tak większość wolałaby żebyś się postawił ;
Kiedy świat gryzie jak pies wściekły, on przypomina Tobie, że Ty też masz zęby.
Image

Awatar użytkownika
Mendoxes
Moderator

• Miejscowość:Łódź/kajak czy co tam chcecie ;;
  • Pochwały:1

Postprzez Siembi » 09 Gru 2011, 06:24

Czyli wg twojego rozumowania każda kobieta, lubi twardego sk******na, fajtera? Przemoc to ostateczne wyjście, jestem jej przeciwny. Jeśli był bym w skórze kobiety, która jest z mężczyzną i go bardzo kocha, zależało by mi na jego zdrowiu a nie na tym, czy się postawi czy nie, czy ochroni swój "honor" czy odda jakiś zasrany telefon. To nie czasy feudalnej Japonii, gdzie samurajowie przekładali dumę nad zdrowie czy życie. Jeśli bym był w takiej sytuacji sam, może bym jakoś uciekł, lecz idąc z dziewczyną bałbym się, że gdybym się postawił to ona też mogłaby oberwać, nigdy nie wiadomo na jakich debili się trafi. Dobrze, że nie byłem nigdy w takiej sytuacji, idąc samemu, jak i idąc z dziewczyną.

Siembi

Użytkownik zbanowany

Postprzez ema » 09 Gru 2011, 15:48

Mendoxes napisał:I kobiety tego Ci na głos nie powiedzą ale i tak większość wolałaby żebyś się postawił ;

a i owszem. Ale pod warunkiem, że masz szanse wygrać.
Jak przeciwników jest mało, niech będzie jeden, i czujesz sie na siłach żeby mu wlać, to oczywistym jest, że dziewczyna bedzie podziwiać, jaki z Ciebie twardziel bo obroniłes siebie i ją, ryzykując że zbierzesz łomot, nie bałeś się, że Cię obiją itd...
Ale jak jest ich kilku, albo jak nie jesteś urodzonym 'fajterem' to jaki jest sens porywać się z motyką na słońce?
Żadnego, tym bardziej, że i dziewczyna może ucierpieć jak wdasz się w przepychankę z jakimiś oprychami.

Najlepszym wyjściem z takiej sytuacji jest zachowanie się jak facet, nie szczaj po nogach, nie pokazuj że zaraz narobisz w gacie ze strachu, tylko bądź opanowany, zasłoń dziewczynę, daj miłym panom co tam im potrzeba i rozejdźcie się bez większych strat fizycznych. Nie każdy jest Brucem Lee, a zdrowie jest bezcenne.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Postprzez martuśka. » 09 Gru 2011, 15:59

Jeśli sytuacja jest faktycznie podbramkowa, jesteśmy sami a typków jest kilku to sory ale kto za nędzny telefon i kilka złotych dać sobie przestawić kości? Ewentualnie jeśli jest się szybkim w biegu to warto zastosować taki manewr. A jeszcze najlepiej omijać takie dzielnice i chodzić głównymi drogami gdzie są jeszcze ludzie, kamery.
Nie uważam takich rzeczy za sprawę honoru (to słowo aż tak straciło na znaczeniu?), to jest zdrowy rozsądek. Nie masz szans to odpuszczasz - proste.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Postprzez mgirl » 09 Gru 2011, 15:59

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Jarecki » 09 Gru 2011, 16:01

Zgadzam się w pełni z opiniami powyżej, chociaż kobietą nie jestem. Nie ma co szaleć i robić z siebie chojraka, a jak dziewczyna nie umie tego zrozumieć, to wiesz, jak to jest... nie ma takiego wagonu, którego nie można odczepić ;)

Jarecki

Postprzez vetus » 09 Gru 2011, 16:10

Przede wszystkim, to jak ognia trzeba unikać takich sytuacji, nie chodzić w takich miejscach. Ryj nie szklanka, nawet jak dostaniesz łomot i Ci wezmą telefon to wielkiej straty nie ma. Ale co byś zrobił gdyby dwóch Cię przytrzymało, a kolejnych dwóch zaciągnęło Twoją dziewczynę w ciemne miejsce i zrobiło jej krzywdę? NIE WOLNO chodzić z kobietą w takie miejsca.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Postprzez Ser. » 09 Gru 2011, 16:15

Wiadomo, że w wersji romantycznej chciałabym, aby mój facet wyszedł na bohatera spuszczając łomot bandziorom, ale nie oszukujmy się, to nie jest komedia romantyczna, czy też melodramat, ale prawdziwe życie.
Wolałabym już, żeby mój facet stracił komórkę i pieniądze, niż własne zdrowie.
"Wystarczy gest, słowo, by zranić tak boleśnie, zniszczyć szansę, cienką nić porozumienia."

Awatar użytkownika
Ser.

• Pochwały:2

Postprzez Pizzaro » 09 Gru 2011, 17:22

desperat, jak będziesz oddawał telefon to wyjmij kartę pamięci i kartę SIM :)

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Postprzez kopciuszek164 » 09 Gru 2011, 21:00

Mendoxes, wcale ale to wcale nie masz racji. Nie każdy chłopak musi umieć się bić, a poza tym nie wiem czy przykładowo zawodnik z KSW dałby radę kilku takim kolesiom, bo oni są jak jakieś "rośwcieczone stado psów". Już lepeij dać im co chcą i nie trafić do szpitala. Nigdy nie wiadomo czy akurat nie trafiło się na ich zły dzień, bo wtedy to różnie może się skończyć - lepeij nie podskakiwać.
Dziwny ten świat.

Nie ogarniam tego nieogarniętego świata.

kopciuszek164

• Pochwały:3

Postprzez Darcia K » 10 Gru 2011, 17:05

Wolałabym, żeby oddał komórkę i uniknął łomotu, komórkę zawsze można odzyskać, kupić nową, a ze zdrowiem nie ma co ryzykować.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Postprzez amcia » 10 Gru 2011, 17:10

brzydzę się przemocą, więc dla mnie facet kory w takiej sytuacji oddaje telefon wcale nie wychodzi na ciotę.
❤ Feels like, I'm standing in a timeless dream
Of light mists, of pale amber rose
Feels like, I'm lost in a deep cloud of heavenly scent
Touching, discovering You

Awatar użytkownika
amcia
Przyjaciel

• Miejscowość:Jastrzębie- Zdrój
  • Pochwały:4

Postprzez French » 11 Gru 2011, 15:00

Wszystko zależne jest od sytuacji w jakiej się znajduje i trzeba do każdej adekwatnie reagować. Mimo, że ze sportami walki mam styczność od dzieciaka, to wyznaje jedno dobre stare powiedzenie "Gdzie ludzi kupa to i Herkules dupa", a więc jeśli jest tych "bandytów" od 3 w górę to z doświadczenia wiem, że jest problem aby sobie z nimi poradzić, a jeśli podejmiesz walkę (czasem nawet jeśli jej nie podejmiesz) to odniesiesz większe czy mniejsze obrażenia. Sytuacja komplikuje się gdy jesteś właśnie z dziewczyną, bo bardziej niż o utratę honoru czy dostanie łomotu, bałbym się o Nią. Jak to ktoś wcześniej napisał, warto miejsc które uchodzą za niebezpieczne, unikać.
Czasem jednak "bandyci" są na tyle agresywni, że trzeba się bronić wszelkimi możliwymi środkami, może dla Ciebie będzie wyjściem np. gaz.
Fatalnie zaczyna się wtedy gdy osobnik ma przy sobie nóż, ja wtedy nie mając noża przy sobie czy broni palnej, oddałbym takiemu osobnikowi od portfela po komórkę, byleby tylko nie stało się nic wybrance i mnie. W przypadku gdy z sytuacji nie ma wyjścia i z nożownikiem trzeba podjąć walkę, to życzę powodzenia. Gołymi rękoma można niewiele zdziałać, trzeba wtedy już walczyć o życie ;).
Ogólnie to oceniaj sytuację dobrze,jeśli nie musisz podjąć walki to pamiętaj, że nie jesteś wstanie być super-bohaterem nawet gdybyś trenował całe życie judo, combat czy mma. Moim zdaniem, oddanie portfela czy telefonu, nie jest żadną hańbą, a zdrowie Twoje i partnerki jest bezcenne.
Patrząc na zrodzony moją wolą bezkresny żywy potok końskich pysków i ludzkich twarzy, mknący donikąd po szkarłatnym o zachodzie stepie, często pytam siebie: gdzie jestem Ja w tym potoku?
(Czyngis-chan)

Awatar użytkownika
French

• Miejscowość:Enfer Vert
  • Pochwały:6

Postprzez Rockly » 13 Sty 2012, 23:49

Ja co prawda wolę takiego silnego, odważnego - ale bez przesady! Żeby potrafił odróżnić, że czasem trzeba skapitulować z honorem niż wdać się w bójkę i przegrać - to będzie o wiele wiele bardziej upokarzające. W dodatku dziewczyna przez Ciebie będzie cierpiała, martwiła się itd itp. Chcesz tego? :!:
To możliwość spełniania marzeń czyni życie tak fascynującym. - Paulo Coelho

Rockly

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry