Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak takie zachowanie będzie wyglądać w oczach dziewcząt?

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Nieprzeczytany postprzez desperat » 08 Gru 2011, 23:57

Cześć!
Swoje zapytanie chciałbym skierować przede wszystkim do Was dziewczyny (więc w tym właśnie dziale zamieściłem swój temat). Chodzi mi o następującą sytuację:
Idę z dziewczyną wieczorem przez ciemną, niekoniecznie miłą dzielnicę.. Podchodzą do nas typki i chcą ode mnie kase, telefon. Co w takiej sytuacji zrobić? Chodzi mi o to, czy oddać, jednocześnie tracąc honor i wyjść na mięczaka przed dziewczyną, czy może lepiej sprzeciwić się, dostać łomot i też wyjść na mięczaka, który sobie nie poradził? hmm bo na takich pierd.. bandytów nie ma rady. Zastanawiam się jak te zachowania wyglądają w oczach dziewczyn? Lepiej być niezdarą, liczyć, że może zostawią nas w spokoju, czy wdawać się w walkę bez szans? Wolałybyście mieć walecznego chłopaka, który może spędzić najbliższe tygodnie na OIOMie czy mięczaka ale zdrowego?
Ostatnio edytowany przez johanneskate, 09 Gru 2011, 00:07, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Ulepszyłem nazwę

desperat

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez foxey_lady » 14 Sty 2012, 00:34

amcia napisał:brzydzę się przemocą, więc dla mnie facet kory w takiej sytuacji oddaje telefon wcale nie wychodzi na ciotę.

Ja dokładnie tak samo. Nie wyobrażam sobie patrzeć jak mój chłopak się biję, albo jest bity.
Rose is a rose is a rose is a rose

Awatar użytkownika
foxey_lady

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 14 Sty 2012, 00:34

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez onglesmarron » 14 Sty 2012, 20:44

Zdrowego mięczaka :)
"Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli"

Awatar użytkownika
onglesmarron

Nieprzeczytany postprzez Kimko » 15 Sty 2012, 00:14

Oczywiście w pytaniu była hipotetyczna sytuacja. Chyba wolę opcję "żywy mięczak":) Jeżeli ktoś nas kocha to oczywistym będzie właśnie ta droga. A jeżeli jakaś kobieta woli opcje "mniej żywy bohater" to znaczy, że nie chce chodzić z tobą tylko z jakimś archetypem faceta.

Kimko

Nieprzeczytany postprzez ennostiel » 15 Sty 2012, 00:47

Wiele zależy od konkretnej sytuacji i co będzie się działo dokładnie... ale zdecydowanie nie uważam za mięczaka faceta, który nie wda się w bójkę z podejrzanymi typkami. Przeciwnie - wszelkie rozwiązanie, które pozwoli uniknąć przemocy, będzie baaaardzo odpowiednie. Obronić się przed atakiem - jasne. Ale przy minimum szkód i obrażeń ciała ;]
'Sometimes it falls upon a generation to be great. You can be the great generation'
(N. Mandela)

Awatar użytkownika
ennostiel
Moderator

• Miejscowość:Szczecin/Wawa
  • Pochwały:28

Nieprzeczytany postprzez Catwoman » 30 Sty 2012, 21:05

Mój narzeczony jest dosyć silny i był raz w podobnej sytuacji, gdzie kilku na niego skoczyło - i pogonił im kota :)

Ale wiem, ze w końcu trafi się taki n bandziorów, kiedy on sobie nie poradzi. I takiej sytuacji wolałabym, żeby oddał portfel/komórę, a potem - ewentualnie - obmyślał plan zemsty.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 21:05

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Adrian13 » 10 Lut 2012, 21:08

Plan zemsty.... ta......
Szedłem sobie jakiś czas temu z dziewczyną, podeszło trzech gości. Oddałem iPhone'a i kilkaset złoty, na nią nie zwrócili uwagi. Ona nic nie mówi, tylko się do mnie zaczyna tulić z uśmiechem, że nie wiem co. Trochę się od nich oddalamy, ja wyjmuję iPada i dzwonie do kumpli. Mija kilka minut, a tam tych trzech leci obitymi ryjami, a za nimi sześciu moich. Odzyskuję sprzęt. A dziewczyna ..... zła na mnie, jak nigdy: "Nie mogę być z kimś, kto dla głupich zabawek jest taki brutalny!!! Gdy oddałeś im wszystko, ze względu na mnie, to było to takie wspaniałe!"..... ręce opadają (nóż oczywiście miałem jak zawsze, ale nie ryzykowałbym przy układzie 1vs3).

Adrian13

Nieprzeczytany postprzez ema » 10 Lut 2012, 21:15

Adrian13 napisał:. A dziewczyna ..... zła na mnie, jak nigdy: "Nie mogę być z kimś, kto dla głupich zabawek jest taki brutalny!!! Gdy oddałeś im wszystko, ze względu na mnie, to było to takie wspaniałe!"..... ręce opadają (nóż oczywiście miałem jak zawsze, ale nie ryzykowałbym przy układzie 1vs3).

A tam, dobrze zrobiłeś. A jak panna taka mądra to mogła oddać Ci kasę za telefon, skoro nie pozwoliłaby Ci go odzyskać.

Awatar użytkownika
ema

• Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 10 Lut 2012, 23:56

Adrian13, ona chyba za dużo kasy ma, że tak lekko przyjęła oddanie takich rzeczy ;] Nie przejmuj się nią, bo jej pewnie przejdzie i nie rozumiem jej zachowania ;q

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez korop » 11 Lut 2012, 00:20

Wszystko zależy od sytuacji. A najlepiej mieć ją zaplanowaną do końca. Kiedyś podeszło do mnie 5 15-16 latków. Wtedy miałem 18. Chcieli przytulić frajera. A sytuacja patowa. Stoję tyłem do ściany. Przede mną 5 gości, z ławek kibicuje im jeszcze kilku. Wiedziałem że przebić się przebiję i pobiegnę(kilka lat rugby daje taką pewność). Ale co dalej. Dorwali by mnie i tak. Jedynie Bóg mógł mi pomóc. Spojrzałem w niebo, z nadzieją na wsparcie. I otrzymałem. Oni spojrzeli też w górę, a ja myk do restauracji której drzwi były za mną. A tam już kupiłem colę i siadłem przy stoliku. Dygotałem cały, ale najważniejsze cały:)

Historia prawdziwa, nie imputować żadnych ateistycznych/religijnych wniosków. Po prostu mało kto patrzy w górę, jak ma w gębę dostać i to dało mi szanse.

Wniosek. Kombinować do końca. Może komuś taka wersja rozwoju wydarzeń kiedyś się przyda.
A przy dziewczynie... jej kazałbym spieprzać, a ja do boju jeżeli byłyby jakieś szanse. Jak nie, to noszę dwa telefony. Jeden mogę oddać. :oops:
Kto nie potrafi mówić jasno i prosto,
ten powinien milczeć.

-Józek, a czemu ty jesteś ateistą?
-Widzisz, my Wodniki z natury jesteśmy bardzo nieufne.

„Bez amnestii dla odchyłów w stylu homo,
o tolerancji dla zboczeńców nic mi nie wiadomo.”

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

• Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez ema » 11 Lut 2012, 10:07

korop napisał:Jak nie, to noszę dwa telefony. Jeden mogę oddać.

o właśnie, to też nie jest głupi pomysł - jak nie telefony to chociażby trzymać luzem dychę czy dwie w oddzielnej kieszeni, jak zażądają to wyciągnąć, uznają, że więcej nie masz i zapchają się niczym. Zawsze lepsze to niż utrata kilku stówek.

Awatar użytkownika
ema

• Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Lwica_ » 11 Lut 2012, 14:03

W sytuacji, gdy goście mieliby przewagę liczebną, wręcz modliłabym się o to, by mój facet nie zaczynał się z nimi szarpać. Czułabym się bezpiecznie nie przy chłopaku, który za wszelką cenę chce udowodnić swoją męskość, mimo że zdaje sobie sprawę z faktu, iż nie bardzo ma szanse, tylko przy mężczyźnie potrafiącym myśleć rozsądnie i w związku z tym oszacować realnie swoje szanse. W takim układzie byłyby one niewielkie, więc cieszyłabym się, gdyby oddał im ten telefon i obeszłoby się bez bijatyki. Najważniejsze jest zdrowie faceta i jego partnerki.

Lwica_

• Pochwały:3

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry