Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak reagujecie na słowo "kocham cię"?

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Nieprzeczytany postprzez korcia92 » 17 Lut 2008, 17:30

Często zdarza się, że chłopcy zbyt implulsywnie, pod wpływem chwili wyznają swoje uczucia.
martwi mnie to, gdyz nie mam pewności czy bierze sobie miłośc na poważnie
Co kierowało wami kiedy usłyszałyście te słowa bądź same je wypowiadałyście? co wtedy czułyście , jak zachowałyście się ?co było waszą pierwsza reakcją?? :lol: :D :shock:

Awatar użytkownika
korcia92

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Jak reagujecie na słowo "kocham cię"?

Nieprzeczytany postprzez mała89 » 05 Lut 2009, 15:29

Agusia259 napisał:Trudne pytanie.. Każdy ma inne zdanie.. Ja uważam, że jeszcze tak naprawdę to nigdy się nie zakochałam... Chłopacy owszem wypowiadają to pod wpływem chwili, ale raczej dziewczyny robią to częściej..
Miłość to dla mnie... I właśnie.. Wydaję mi się, że to trzeba poprostu poczuć.. Nie da się tego opisać :razz:

Oj nie... u mnie to on częściej chyba mówi:D
Gdyby ludzie myśleli o tym co mówią, nie mówiliby tego o czym myślą...

♥♥Kocham<3<3<3♥♥

Awatar użytkownika
mała89

Re: Jak reagujecie na słowo "kocham cię"?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 05 Lut 2009, 15:29

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 01 Maj 2011, 21:03

Na wypowiedziane słowa kocham Cię podchodzę z dystansem, bo wiele chłopaków mówi to pod wpływem chwili i emocji. Nie należy brać sobie tego za bardzo do serca, bo można bardzo się rozczarować. szczególnie w pierwszych miłostkach. Teraz tych słów nie nadużywam, bo nie muszę tego powiedzieć, żeby Moja Połówka wiedziała, że Go kocham.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 04 Maj 2011, 15:56

Bez żadnych emocji. Może dlatego, że mówi mi to za często.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Nieprzeczytany postprzez fokusmok » 06 Sty 2012, 15:33

Na te dwa słowa od mojego teraźniejszego chłopaka czekałam dosyć długo, ale nawet nie miałam myśli, żeby to zacząć. Zależy jeszcze czy widzisz to na ekranie telefonu, czy słyszył te słowa w realu, że tak to ujmę. Uwielbiam jak On chwyci mnie za rękę, przytuli, pocałuje w czoło i powie 'kocham cię' - wymiękam :D A SMS'em? Ostatnio dostałabm tylko 'kocham Cię, wiesz?' w sumie to nie wiedziałam co odpisać tak mi sie miło zrobiło. Albo 'nie muszisz być zazdrosna, bo kocham tylko Ciebie' mmmm :D
może nie wystarczę, ale będę tuż obok. prócz Ciebie nie ma mnie dla nikogo.

Awatar użytkownika
fokusmok

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez Eirene » 06 Sty 2012, 15:42

Z pewnością należę do osób, które nie rzucają takiego typu słów na wiatr, muszę mieć pewność, że czuję to całą sobą. W związku, w którym aktualnie jestem, to ja pierwsza wypowiedziałam te cudne słowa, bałam się, ale wiedziałam, że chcę tego. Co czułam? Niesamowite szczęście, tak, nigdy nie byłam taka szczęśliwa, jak wtedy, gdy siedzieliśmy w parku łazienkowskim, a ja, cholernie nieśmiałe dziewczę, postanowiłam postawić karty na stół. Od tego momentu minęło prawie pięć lat, jednak ciągle, gdy słyszę od Niego kocham Cię, to mam ochotę zaprezentować dziki taniec radości. Te słowa brzmią super w Jego ustach.
Szukam Cię w miękkim futrze kota.

Awatar użytkownika
Eirene
Kumpel

• Pochwały:43

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Sty 2012, 15:42

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Infini » 09 Sty 2012, 21:24

Gdy obecny partner powiedział, że mnie kocha, to powiedział to tak cicho, że nie dosłyszałam ; D więc biedny musiał powtórzyć ;d Byłam bardzo zaskoczona i powiedziałam "ja Ciebie chyba też", potem nie mogłam sobie wydarować tego 'chyba' ;) Aktualnie reaguję normalnie, uśmiecham się/przytulam/całuję/odpowiadam, że też Go kocham (co jest zresztą zgodne z prawdą),zależnie od sytuacji, ale uwielbiam to słyszeć : )
Przed seksem mężczyzna nie myśli jasno, a kobieta tak. Po seksie sytuacja się odwraca. Męzczyzna myśli jasno, a kobieta nie.

Awatar użytkownika
Infini
Przyjaciel

• Pochwały:9

Nieprzeczytany postprzez nuleczka2208 » 09 Sty 2012, 21:43

ja mam chłopaka od roku i rzadko słyszę "kocham Cię" bo nie jest to typ romantyka i cieszę się z tej wypowiedzi, gdyż wiem, że nie mówi tego bo ja chce to usłyszeć tylko dlatego, że tak czuje i jest szczęśliwy
Smok ma twardą łuskę, ale czerwone serce na wierzchu...

Awatar użytkownika
nuleczka2208

Nieprzeczytany postprzez Jasmine2 » 17 Sty 2012, 20:48

Zalezy w jakich okolicznosciach te slowa sa wypowiadane i przez kogo, jesli facet mowi kocham cie kazdej panience spotkanej w dyskotece, to raczej takie slowa mnie nie ruszaja, co innego jesli jestem z kims od dluzszego czasu i za tymi slowami stoi naprawde cos glebszego

Jasmine2

Nieprzeczytany postprzez brea » 18 Sty 2012, 17:04

ogółem jestem zdania, że "kocham Cię" nie powinno się nadużywać.
tylko jednej osobie wyznałam miłość bo wiem, że tak właśnie czuję i powiedziałam to jakoś po 2 miesiącach bycia razem. z kolei moja reakcja na "kocham Cię" usłyszane z ust drugiej połówki byłą... tragikomiczna ^^ ze stresu się roześmiałam (ale oczywiście zostało mi to wybaczone ;P) jesteśmy razem prawie 3 lata i za każdym razem gdy słyszę "kocham Cię" ściska mnie coś w brzuchu, po czym czekam kilka sekund w ciszy i odpowiadam "ja Ciebie bardziej" :mrgreen:
Pieniądze szczęścia nie dają.
Ale za pieniądze można kupić żelki, a wtedy już całkiem blisko do szczęścia. ^.^

rawr

Awatar użytkownika
brea

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez szkodnik666 » 20 Sty 2012, 13:07

nie wiem dlaczego ale zawsze drętwieje. Staram się jak najszybciej uciec pod byle pretekstem.
Nigdy nikomu nie powiedziałam, że kocham i jak narazie się nie zapowiada.
Oni wszyscy myślą, że jesteś zimna, a Ty masz sercę mała!

Awatar użytkownika
szkodnik666

Nieprzeczytany postprzez podmcdonaldem » 03 Mar 2012, 21:19

Niepohamowany uśmiech. :D No i odpowiadam tym samym.
Nie zmienimy na siłę poglądów ludzi, którzy żyjąc w klatce przestali widzieć kraty.

Awatar użytkownika
podmcdonaldem

• Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 09 Mar 2012, 11:58

Nie zalewa mnie fala niepohamowanych i szalonych emocji, z racji 6letniego zwiazku, jednak nie moge tez powiedziec ze to po mnie splywa, bo wierutnie bym sklamala. Najczesciej po prostu ogarnia mnie poczucie bezpieczenstwa i blogosci. A pierwszego kocham Cie za zadne skarby nie pamietam, ejdzes egol robia swoje.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Nieprzeczytany postprzez mystery » 09 Mar 2012, 14:03

Hard Candy napisał:A pierwszego kocham Cie za zadne skarby nie pamietam, ejdzes egol robia swoje.

A ja mam większe ejdżes a pamiętam :P

Ale generalnie podobnie- nie zalewa mnie dzika fala namiętności, czy coś w stylu wielkiego wzruszenia aż po łzy w oczach, no chyba że okoliczności sprzyjają takim uczuciom, ale to nie kwestia słów :P
Czuje się po prostu szczęśliwa, bezpieczna. Jest błogo i radośnie.
Często po takich wyznaniach robię coś głupiego- bo tak oderwana od rzeczywistości się czuję.
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Nieprzeczytany postprzez vapaus » 23 Kwi 2012, 20:10

Z moim aktualnym chłopakiem było zabawnie - powiedział, że mnie kocha, po dosłownie kilku dniach znajomości. Moja reakcja: "szybki jesteś", z szyderczym uśmiechem. Dopiero potem zdałam sobie sprawę, że to było dość niemiłe ;d
choose to be me.

Awatar użytkownika
vapaus

Nieprzeczytany postprzez matrix18 » 24 Kwi 2012, 10:25

Kilka razy słyszałem do mnie takie słowa jak kocham cie jako najlepszego przyjaciela to miłe :jupi:

Awatar użytkownika
matrix18

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry