Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak poznać, że podobasz się dziewczynie

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Nieprzeczytany postprzez kakamil225 » 29 Wrz 2011, 20:05

Witam! Ostatnio zauważyłem, że pewna dziewczyna, która jest ode mnie młodsza wykazuje pewne zachowania, które mogą świadczyć o tym, że się jej podobam. Z klasycznych internetowych blogów w stylu "Bądź uwodzicielem" możemy przeczytać taki standardowy opis;

"1. Kontakt wzrokowy.

Jeżeli kobieta podczas rozmowy z Tobą patrzy Ci prosto w oczy, oznacza to, że prawdopodobnie Cię lubi, zwłaszcza jeżeli kontakt wzrokowy utrzymuje się dłużej niż normalnie. Czasami mijając kobietę na ulicy lub obserwując dziewczynę w klubie, możesz zauważyć, że podąża ona za Tobą wzrokiem, albo utrzymuję długi kontakt wzrokowy, co również sygnalizuje, że jesteś dla niej atrakcyjny.

Ale nie wszystkie kobiety są na tyle odważne i śmiałe, żeby patrzeć nieznajomym prosto w oczy. Sygnałem zainteresowania ze strony mniej śmiałych kobiet, może być również celowe unikanie kontaktu wzrokowego (nie mylić z ignorowaniem). Łatwo poznać takie unikanie kontaktu wzrokowego, bo kobieta stosująca tą taktykę zazwyczaj jest speszona twoją obecnością.

2. Mowa ciała.

Najlepszą metodą na poznanie czy podobasz się kobiecie czy nie, jest obserwowanie jej mowy ciała. Jeżeli naprawdę pociągasz kobietę z która nie znacie się zbyt długo, nie będzie ona w stanie całkowicie zrelaksować się w Twoim towarzystwie. Będzie starała się wyglądać atrakcyjnie, będzie próbowała Ci zaimponować na rożne sposoby, żebyś ją zauważył i poderwał. Całą tą wewnętrzną presję, którą dziewczyna będzie odczuwała, żeby jak najlepiej wypaść przed Tobą, możesz dostrzec na jej twarzy i w jej zachowaniu.

Na twarzy mogą pojawić się rumieńce, źrenice w oczach się rozszerzą, oczy staną się „szkliste”. Dziewczyna zainteresowana facetem w jego obecności bawi się włosami, częściej oblizuje usta, częściej się śmieje, szczególnie z jego dowcipów.

Kobieta która jest Tobą zainteresowana, gdy z nią rozmawiasz, ma ochotę Ciebie dotykać. Dlatego nie zdziw się, gdy nieznajoma dziewczyna po kilku minutach rozmowy z Tobą, zacznie delikatnie klepać Cie po ramieniu, albo łapać za ręce. Dla kobiet takie zachowanie jest normalne, właściwie większość z nich, oczekuje aby mężczyzna, który im się podoba robił to samo.

3. Skupienie uwagi na Tobie.

Jeżeli kobieta uważa Cie za naprawdę atrakcyjnego faceta, zaczyna coraz bardziej się Tobą interesować, poświęca coraz więcej uwagi i czasu na znajomość z Tobą. Ten moment następuje wtedy, gdy się trochę poznacie lub gdy znacie się już bardzo dobrze. Wtedy gro kobiet na chwilę zmienia się w myśliwych, przechodzi do ofensywy i stara się poderwać faceta.

Ponieważ chcą Cie jak najlepiej poznać, zaczynają zadawać osobiste pytania, oczywiście jednym z nich jest „Czy masz dziewczynę?”. Kontynuując głębsze poznanie Ciebie, dziewczyny interesują się najmniejszymi nawet detalami z Twojego życia osobistego i większość z nich zapamiętają na bardzo długo.

Gdy dziewczyna już „przeprowadzi z Tobą wywiad” i naprawdę jej się spodobasz, masz już z górki.

Teraz kobieta będzie starała się spędzać z Tobą jak najwięcej czasu. Oczywiście rzadko kiedy Ci o tym powie, dlatego będzie stosowała najbardziej wymyślne, a czasem oklepane metody, żeby być w kontakcie z Tobą i spotkać się.

Jeżeli zdarzy Ci się, ze kobieta przyjdzie do Ciebie z prośbą o pomoc w naprawie komputera, przeniesienia mebli, odetkania kranu, a jednocześnie przy tym wygląda atrakcyjniej niż zwykle i z niewyjaśnionych dla Ciebie powodów, bardziej interesujesz ją Ty niż rzecz, w której potrzebowała pomocy, możesz być pewny, że naprawdę wpadłeś jej w oko."
Źródło; jak-poderwac-dziewczyne.blogspot.com

Chciałbym poznać opinie dziewczyn na ten temat, bo wiem, że nie wszystkie dziewczyny są takie same i nie o każdej można dowiedzieć się z takiego "ogólnika". Napiszcie z czym się zgadzacie, a z czym nie. Później porównam to sobie z zachowaniem znajomej.

Awatar użytkownika
kakamil225

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 29 Wrz 2011, 20:41

Może najpierw napiszesz jakie zachowanie ona przejawia względem Ciebie, że tak to odbierasz :) ? Będzie łatwiej.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 29 Wrz 2011, 20:41

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Thug_life » 29 Wrz 2011, 21:49

1. Patrzy na Ciebie ukradkiem.
2. Idąc korytarzem (zakładając, że chodzicie razem do szkoły, jeśli nie, to ulicą na przykład) z koleżankami, "nagle" zaczynają się dziwnie zachowywać, tzn. zapada gromka cisza ewentualnie w drugą stronę - one starają się zwrócić na nią Twoją uwagę mówiąc głośniej, śmiejąc się czy głośno wymawiając jej imię.
3. Na Twój widok klasycznie ją paraliżuje. Zakładając, że rozmawiacie, to ucieka wzrokiem, nie wie co powiedzieć. Zakładając, że jesteście na "cześć" lub znacie się "z widzenia" - ucieka wzrokiem, zachowuje się lekko nerwowo lub prowokuje Cię wzrokiem, jeśli jest osóbką z gatunku tych, co to pierwszy krok lubią robić.
4. Uśmiecha się do Ciebie.
5. Poprawia włosy na Twój widok. (To u większości kobitek taki jakiś odruch dziwny)

Póki co tyle, zgadzam się z Pizzaro. Daj znać, po czym wnioskujesz, że wpadłeś jej w oko. Nie z blogów, tylko tak z życia.

Autor postu otrzymał pochwałę
"Czasami wystarcza promyk słońca"
ewentualnie
http://www.photoblog.pl/ragot

Awatar użytkownika
Thug_life

• Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez Siembi » 30 Wrz 2011, 00:32

Jej sutki zamieniają się w diody LED i emanują światłem, które jest widoczne przez każdy biustonosz!

Siembi

• Pochwały:1
Użytkownik zbanowany

Re: Jak poznać, że podobasz się dziewczynie

Nieprzeczytany postprzez kakamil225 » 30 Wrz 2011, 17:35

Z tych, które wymieniłaś te pogrubione się zgadają
Thug_life napisał:1. Patrzy na Ciebie ukradkiem. (Kilka razy idąc korytarzem widziałem, że spogląda na mnie, pomimo iż patrzyłem przed siebie, a nie na nią.
2. Idąc korytarzem (zakładając, że chodzicie razem do szkoły, jeśli nie, to ulicą na przykład) z koleżankami, "nagle" zaczynają się dziwnie zachowywać, tzn. zapada gromka cisza ewentualnie w drugą stronę - one starają się zwrócić na nią Twoją uwagę mówiąc głośniej, śmiejąc się czy głośno wymawiając jej imię. (Kilka razy widziałem jak siedziała z przyjaciółką i obydwie patrząc się na mnie, a jednocześnie uśmiechając rozmawiały o czymś po cichu.
3. Na Twój widok klasycznie ją paraliżuje. Zakładając, że rozmawiacie, to ucieka wzrokiem, nie wie co powiedzieć. Zakładając, że jesteście na "cześć" lub znacie się "z widzenia" - ucieka wzrokiem, zachowuje się lekko nerwowo lub prowokuje Cię wzrokiem, jeśli jest osóbką z gatunku tych, co to pierwszy krok lubią robić. (Kiedy wychodziłem z czegoś w rodzaju magazynu i akurat szła z koleżankami, to tak ją zaskoczyłem, że aż mruknęła oczami. :) Do dziś mnie to bawi.)
4. Uśmiecha się do Ciebie. (Tak zgadza się, prawie zawsze jak się widzimy to się uśmiecha. Kiedyś chodziła z inną dziewczyną po klasach, żeby coś ogłosić. W międzyczasie tamta mówiła patrzyliśmy sobie w oczy i się uśmiechaliśmy do siebie).
5. Poprawia włosy na Twój widok. (To u większości kobitek taki jakiś odruch dziwny) Na to jakoś nie zwróciłem uwagi, ale możliwe.

Ja ogólnie jestem osobą zaczepną, więc już kilka razy pytała się mnie i śmiała jednocześnie; "Czemu się tak we mnie zaczepiasz?". Coś w tym stylu.
Jak sądzicie, można coś wnioskować z takiego zachowania?

Awatar użytkownika
kakamil225

Nieprzeczytany postprzez Thug_life » 02 Paź 2011, 12:13

Mam pomysł.
Jest piękna, polska, złota jesień. Zaproś ją na spacer do parku, lasu... Pozbieracie kasztany, liście. To takie proste, ale jednocześnie bajeranckie. Pogadacie. Jak tematów zabraknie, to o pogodzie - temat rzeka - a to liście kolorowe, a to słoneczko świeci, a to kasztany ładne. Może się udać. Próbuj.
"Czasami wystarcza promyk słońca"
ewentualnie
http://www.photoblog.pl/ragot

Awatar użytkownika
Thug_life

• Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Paź 2011, 12:13

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez kakamil225 » 02 Paź 2011, 22:03

Na początku muszę ci podziękować, że działasz nadal w tym temacie. Już wcześniej proponowałem jej pójście na kosza, ale zapisała się na siatkówkę i prawie codziennie nie ma czasu. A po za tym ona ma w lutym ma dopiero 14 lat, a ja w styczniu 16, więc jest troszkę młoda i boję się co na to powie, ale chyba faktycznie warto spróbować. Słuchaj masz jakiś pomysł co można zrobić jak dziewczyna jest obstawiona koleżankami? Bo najczęściej w takiej sytuacji ją spotykam.

Awatar użytkownika
kakamil225

Nieprzeczytany postprzez andre19 » 03 Paź 2011, 01:41

kakamil225 napisał:co można zrobić jak dziewczyna jest obstawiona koleżankami?

Złap ją za rękę i odciągnij zdala od nich :) Ewentualnie możesz ją zawołać żeby do ciebie podeszła.

andre19

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez domso » 27 Sty 2012, 00:00

andre19 napisał:
kakamil225 napisał:co można zrobić jak dziewczyna jest obstawiona koleżankami?

Złap ją za rękę i odciągnij zdala od nich :)

jeżeli rzeczywiście podobasz się tej dziewczynie to będąc nią chyba umarłabym ze szczęścia na taki gest :) jednak tu potrzeba sporo odwagi :) koleżanki nie będą miały nic przeciwko, jeszcze ją kopną żeby szybciej poszła, bo pewnie się nasłuchały na Twój temat ;) powodzenia!

domso

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry