Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak powiedzieć rodzinie o tym że jestem gejem?

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Postprzez damel » 16 Sty 2012, 15:51

witam :)
mam jedno pytanie mam nadzieję że znajdę tutaj odpowiedź.
Od dłuższego czasu męczę swoją psychikę pytaniem jak powiedzieć rodzinie o tym że jestem gejem ?
Moja rodzina jest dość konserwatywna i boję się odrzucenia ale mam dość ukrywania się i tego mojego zakłamanego życia bo zawsze na pytanie mamy gdzie idziesz odpowiadam że na piwo z kolegami albo na kawę z kumpelą a chciałbym powiedzieć prawdę że idę się spotkać z chłopakiem że go bardzo kocham i nie chcę już zeby w takich chwilach jak wesele mojej siostry czy urodziny taty siedział w domu a ja hulał z koleżanką.
Więc może znajdę tutaj pomoc, może ktos miał już podobny problem i podpowie mi jak podejść do tej sprawy
z góry dziękuję za odpowiedzi.

No już Ci poprawie ten temat... następnym razem "precyzyjniej" proszę ; / Menda
Ostatnio edytowany przez damel, 16 Sty 2012, 16:09, edytowano w sumie 1 raz
Każdy z nas jest Aniołem z jednym skrzydłem. Jeśli chcemy pofrunąć, musimy mocno się objąć

damel

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Pizzaro » 16 Sty 2012, 18:02

damel, jak długo jesteś z chłopakiem i ile macie lat ? Kiedy odkryłeś, że jesteś homoseksualistą ? Wie ktoś o tym jeszcze ? Jakie masz plany ? Według mnie będzie szokiem wyznanie tego rodzinie, ale dlaczego miałbyś to dusić w sobie ? Jak bardzo konserwatywna Twoja rodzina jest ? Może jednak zrozumieją, że nie każdy jest taki sam ?

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Postprzez mgirl » 16 Sty 2012, 18:02

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Bishamoth » 16 Sty 2012, 18:08

Dobra, dobra, spokoj. Porzadek zrobiony, sprawy nie zwiazane z tematem zalatwiac na PW.
Image

Szatan się tym forum interesi Image

"Złośliwość rzeczy martwych" -niestety martwy nie jestem :twisted:

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:38

Postprzez vetus » 16 Sty 2012, 19:52

"Mamo, tato. Czy Wam się to podoba czy nie - jestem gejem. Będę całował się z mężczyznami, będę z nimi spał, robił im dobrze a oni mi. Nie będziecie mieli wnuka, ani wnuczki. Przepraszam".

Myślę, że reakcja będzie spoko.

damel napisał:nie chcę już zeby w takich chwilach jak wesele mojej siostry czy urodziny taty siedział w domu a ja hulał z koleżanką.

A jak się tańczy z drugim facetem? Pytam z ciekawości? Kro przyjmuje pozycję kobiety? Niższy?
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Postprzez johanneskate » 16 Sty 2012, 19:53

vetus napisał:Myślę, że reakcja będzie spoko.

:p

W jaki jesteś wieku i czy to już pewne że się nic nie zmieni w tej kwestii?
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Postprzez alooohaa » 16 Sty 2012, 19:56

Jesteś to jesteś, co masz zrobić. I tam będziesz kiedyś musiał powiedzieć to jaki jest sens duszenia tego i ukrywania. Weź powiedz konkretnie i już. Jesteś tego świadomy i to nie jest nic o czym się dyskutuje. A więc "Jestem homoseksualny" będzie najprościej.
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Postprzez mgirl » 16 Sty 2012, 19:56

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez damel » 17 Sty 2012, 02:21

mam 23 lata mój partner 25 jesteśmy razem od 8 miesięcy i bardzo się kochamy
kiedy odkryłem ze jestem homo? hmmm jakieś 5 lat temu już uświadomiłem sobie że się nie zmienię choć próbowałem byłem nawet w związku z dziewczyną przez 3 miesiące ale nic z tego.
ktoś pytał jak się tańczy z chłopakiem? mi nie chodzi o taniec tylko o towarzystwo tańczę tylko z kobietami bo taniec z chłopakiem jest dla mnie pedalstwem czyli obnoszenie się tym pokazywanie że jest się gejem czego my nie lubimy.
Kolejna osoba pytała o konserwatywność mojej rodziny myślę że jest zróżnicowana bo mam bardzo dużą rodzinę wiem że na pewno znajdzie się ktoś kto zaakceptuje ale większość będzie przeciwna na 100%.
Każdy z nas jest Aniołem z jednym skrzydłem. Jeśli chcemy pofrunąć, musimy mocno się objąć

damel

Postprzez Kamil-91 » 17 Sty 2012, 05:00

Skoro jestes nie halo to nie oczekuj zrozumienia od innych bo to jest nienormalne i nigdy to nie bedzie tolerowane.Nie dobrze mi sie zrobiło jak to przeczytałem...

Awatar użytkownika
Kamil-91

Postprzez Krisztina » 17 Sty 2012, 15:59

Dość dobrze Cię rozumiem, sama muszę przemyśleć pewne kwestie... kim jestem. Jeszcze nie wiem ale w Twoim przypadku jest to inna sytuacja bo wiesz że "kochasz inaczej". Najlepiej poczekaj z tym. Chyba nadejdzie taki moment kiedy powiesz to mimowolnie. Może jeszcze nie jesteś na to gotowy...

It's just a simple thing from me to you
The lady that I adore
Cause there's something that you should know

Awatar użytkownika
Krisztina

• Pochwały:1
  • Ostrzeżenia:1

Postprzez Wojak » 17 Sty 2012, 16:49

Kamil-91 napisał:Skoro jestes nie halo to nie oczekuj zrozumienia od innych bo to jest nienormalne i nigdy to nie bedzie tolerowane.Nie dobrze mi sie zrobiło jak to przeczytałem...

Jakby to powiedział adwokat: "Proszę o wykreślenie tej wypowiedzi z protokołu". Każdy, kto mówi Ci, że jesteś nie taki jaki powinieneś, powinien się dobrze zastanowić, bo kto dał mu prawo decydować o tym, jaki powinieneś być ? To nie komuna, nie jesteśmy jednym ciałem. Tworzymy społeczeństwo, które zbudowane jest z INDYWIDUÓW.
-----------------------------------------------------------
Przede wszystkim nie obwieszczaj tego na zjeździe rodzinnym. Powiedz to mamie, tacie i rodzeństwu. Ja zacząłbym od rodzeństwa, bo jak to było w dzieciństwie: Dzieci to jeden sojusz a rodzice to drugi. Prawda jest taka, że prędzej i lepiej zrozumie się rodzeństwo, niż rodzice własne dziecko. Jak mówiłem, "zacząłbym od rodzeństwa". Potem powiedz rodzicom. W jaki sposób ? Może coś w stylu: "Słuchajcie. Możecie mnie znienawidzić, wyprzeć się mnie jako dziecka, ale to nic nie zmieni. Jestem homoseksualistą. Albo to zaakceptujecie i będziemy dalej normalnie żyć, albo nie, odrzucicie mnie i tym samym stracicie własne dziecko." Tylko powiedz to spokojnym, delikatny tonem. Nie mów w sposób nerwowy, nie krzycz, za nic nie unoś się i nie daj się wytrącić z równowagi, bo tylko pokojowa rozmowa może to załatwić. Nawet jak będą krzyczeć, Ty mów spokojnie i opanowanie.
Nie dziw się potem, że przez jakiś okres czasu będą zachowywać się dziwnie. To na prawdę wielki szok i wielkie przeżycie dla rodziny, więc daj im trochę czasu, żeby ochłonęli.

Awatar użytkownika
Wojak

• Miejscowość:ns
  • Pochwały:6

Postprzez Adek1358 » 17 Sty 2012, 17:06

"mamo co byś zrobiła jeśli byś się dowiedziała że jestem gejem???" jeśli usłyszysz coś co cię nie zadowoli to się nie przyznawaj
"Nigdy jak niewolnik, zawsze jak król"

Adek1358

• Miejscowość:Kraków

Postprzez Wojak » 17 Sty 2012, 17:15

Adek1358 napisał:"mamo co byś zrobiła jeśli byś się dowiedziała że jestem gejem???" jeśli usłyszysz coś co cię nie zadowoli to się nie przyznawaj

Żaden rodzic się nie ucieszy i nie o to tu chodzi. Chodzi raczej o akceptacje, a nie zadowolenie.
Kolega pisał u góry, że tak się żyć nie da ;)

Awatar użytkownika
Wojak

Postprzez Adek1358 » 17 Sty 2012, 17:24

Nie chodzi mi oto żeby rodzic powiedział "och tak! Zawsze chciałam mieć geja za syna!" tylko Poprostu albo powie "nie nawidze tych skur..." albo "no nic... Jesteś moim synem, jakoś bym to zniosła..." moja mama akurat jest nie tolerancyjna (zresztą ja też) i napewno była by zła.
"Nigdy jak niewolnik, zawsze jak król"

Adek1358

• Miejscowość:Kraków

Postprzez vetus » 17 Sty 2012, 18:07

Wojak napisał:Tworzymy społeczeństwo, które zbudowane jest z INDYWIDUÓW.

Sprawdź co znaczy to słowo :)
Wojak napisał: Albo to zaakceptujecie i będziemy dalej normalnie żyć, albo nie, odrzucicie mnie i tym samym stracicie własne dziecko.

Mały szantażyk? "Macie mnie zaakceptować albo pakuję walizki?"
Wojak napisał:Nie dziw się potem, że przez jakiś okres czasu będą zachowywać się dziwnie.

Dziwnie? Mało powiedziane.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Postprzez Wojak » 17 Sty 2012, 19:24

vetus napisał:
Wojak napisał:Tworzymy społeczeństwo, które zbudowane jest z INDYWIDUÓW.

Sprawdź co znaczy to słowo :)
Wojak napisał: Albo to zaakceptujecie i będziemy dalej normalnie żyć, albo nie, odrzucicie mnie i tym samym stracicie własne dziecko.

Mały szantażyk? "Macie mnie zaakceptować albo pakuję walizki?"
Wojak napisał:Nie dziw się potem, że przez jakiś okres czasu będą zachowywać się dziwnie.

Dziwnie? Mało powiedziane.

- Wiem co oznacza to słowo i w sensie mereologicznym jest zastosowane dobrze ;)
- Nie chodzi o szantaż... Wiem, źle to zabrzmiało. Nie chodzi o pakowanie walizek, etc. Chodzi o to, że tylko takie dwie opcje istnieją i musi je pokazać. Słowa "albo nie, odrzucicie mnie i tym samym stracicie własne dziecko." mają pokazać, że jeżeli go odrzucą, to sami się go wyprą.
- Nie wydaje mi się... Po co mam tu pisać epopeję narodową o zachowaniu rodziców, którzy dowiadują się o homoseksualnej orientacji syna ? DZIWNIE wystarczy ;)

Awatar użytkownika
Wojak

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry