Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak powiedzieć rodzinie o tym że jestem gejem?

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez damel » 16 Sty 2012, 15:51

witam :)
mam jedno pytanie mam nadzieję że znajdę tutaj odpowiedź.
Od dłuższego czasu męczę swoją psychikę pytaniem jak powiedzieć rodzinie o tym że jestem gejem ?
Moja rodzina jest dość konserwatywna i boję się odrzucenia ale mam dość ukrywania się i tego mojego zakłamanego życia bo zawsze na pytanie mamy gdzie idziesz odpowiadam że na piwo z kolegami albo na kawę z kumpelą a chciałbym powiedzieć prawdę że idę się spotkać z chłopakiem że go bardzo kocham i nie chcę już zeby w takich chwilach jak wesele mojej siostry czy urodziny taty siedział w domu a ja hulał z koleżanką.
Więc może znajdę tutaj pomoc, może ktos miał już podobny problem i podpowie mi jak podejść do tej sprawy
z góry dziękuję za odpowiedzi.

No już Ci poprawie ten temat... następnym razem "precyzyjniej" proszę ; / Menda
Ostatnio edytowany przez damel, 16 Sty 2012, 16:09, edytowano w sumie 1 raz
Każdy z nas jest Aniołem z jednym skrzydłem. Jeśli chcemy pofrunąć, musimy mocno się objąć

damel

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez sindi24 » 25 Sty 2012, 22:17

HOMOSEKSUALIZM to nie choroba!!! nie da się tego wyleczyć!!! nie można z tym walczyć bo jak walczyć z samym sobą?!nie wierze że nadal są ludzie tak zacofani w tych tematach!!! gej nie jest winien tego że jest gejem. LUDZIE TO NIE CHOROBA ANI MODA- TO ŻYCIE a życie ma wiele barw, nie ma ludzi takich samych, tak samo jak nie ma tylko hetero są jeszcze homo,bi,trans itp

sindi24

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 25 Sty 2012, 22:17

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Mentiroso » 25 Sty 2012, 22:45

Wiadomo nie będą zachwyceni. Ale jakbyś im tego nie powiedział to musisz. Po prostu zrób to prosto w twarz. Po co owijać w bawełnę. Jakbyś tego nie zrobił reakcja będzie zaiste podobna.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Nieprzeczytany postprzez Sylvan » 26 Sty 2012, 11:21

Zrób tak:
- Mamo idę na noc do kumpla (tutaj jego imię)
- Dobrze, idź
i tak codziennie aż spyta:
- Po co ty tak co noc chodzisz do tego kumpla
- Jak to po co? Oż kurde, zapomniałem wam powiedzieć że jestem gejem, no kurcze, a wiedziałem że coś mi umknęło...

A na poważnie, żałosnym jest twierdzenie że homoseksualizm jest czymś normalnym bo każdy ma prawo do miłości. To jest sprowadzanie miłości do pojęcia miłość = romantyczne uczucie.
Miłość to dużo dużo więcej niż tylko erotyczna relacja.
Niektórzy ludzie przez wzgląd na kalectwo także nie mogą uprawiać seksu też bez niego żyją i wcale nie znaczy to że są skazani na brak miłości. Homoseksualizm jest psychicznym kalectwem.
W grece rozróżnia się cztery rodzaje miłości: storge - do rodziny, filia - do przyjaciół, eros - miłość romantyczna, i agape - bezinteresowna miłość do drugiego człowieka.
Mężczyzna może kochać drugiego mężczyznę ale miłość taka nazywa się przyjaźnią i każdy facet który ma prawdziwego przyjaciela wie jakie to silne uczucie.
I wcale nie trzeba go podtrzymywać czy rozniecać seksem, to jest chore.
Skoro możliwa jest taka więź bez seksu wśród mężczyzn heteroseksualnych to jest też możliwa u homoseksualisów.
"Nieważne czy myślisz że możesz lub nie, w obu przypadkach masz rację"

Sylvan

Nieprzeczytany postprzez qxReVeRxp » 26 Sty 2012, 14:17

Sylvan napisał:Niektórzy ludzie przez wzgląd na kalectwo także nie mogą uprawiać seksu też bez niego żyją i wcale nie znaczy to że są skazani na brak miłości.

On nie mówił nic o seksie , więc nie za bardzo rozumiem o co ci w tej chwili chodzi.

Sylvan napisał:W grece rozróżnia się cztery rodzaje miłości: storge - do rodziny, filia - do przyjaciół, eros - miłość romantyczna, i agape - bezinteresowna miłość do drugiego człowieka.

Jak mu pomoże ta darmowa lekcja Greckiego ?

Sylvan napisał:Mężczyzna może kochać drugiego mężczyznę ale miłość taka nazywa się przyjaźnią i każdy facet który ma prawdziwego przyjaciela wie jakie to silne uczucie.
I wcale nie trzeba go podtrzymywać czy rozniecać seksem, to jest chore.

Nie jesteś gejem prawda ? Więc nie rozumiem skąd możesz wiedzieć czy on go nie kocha jak drugą osobę , a nie przyjaciela ? Może on kocha swojego partnera tak jak ty , ja czy wiele innych osób swoje ukochane ?

damel napisał:chciałbym powiedzieć prawdę że idę się spotkać z chłopakiem że go bardzo kocham

Nie wiem czy mogę ci coś poradzić bo nie wiem jak to jest być na twoim miejscu , ale jak bym był to w pierwszej kolejności spróbował bym porozmawiać o tym z matką , a potem z ojcem i resztą rodziny...
"Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym." - Jan Paweł II

Awatar użytkownika
qxReVeRxp

Nieprzeczytany postprzez Sylvan » 26 Sty 2012, 15:19

Jak mu pomoże ta darmowa lekcja Greckiego ?

To dotyczyło komentarza pewnej pani na temat miłości

On nie mówił nic o seksie , więc nie za bardzo rozumiem o co ci w tej chwili chodzi.

On nie ale inni tak...

Nie jesteś gejem prawda ? Więc nie rozumiem skąd możesz wiedzieć czy on go nie kocha jak drugą osobę , a nie przyjaciela ? Może on kocha swojego partnera tak jak ty , ja czy wiele innych osób swoje ukochane ?

Wiem bo mam kumpla który jest gejem i mówił mi jak to u niego wygląda, że nawet zakochał się w koledze ale mimo to żyje i nie afiszuje się z tym. Nie uważa żeby to było warunkiem szczęścia...

Sylvan

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Sty 2012, 15:19

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez damel » 26 Sty 2012, 19:03

Sylvan napisał:Skoro możliwa jest taka więź bez seksu wśród mężczyzn heteroseksualnych to jest też możliwa u homoseksualisów.

widzę że nic nie kumasz heteroseksualny mężczyzna nie czuje popędu seksualnego do przyjaciela a w przypadku homoseksualisty jest odwrotnie on nie poczuje czegoś takiego do kobiety chyba że jest Bi.
Każdy z nas jest Aniołem z jednym skrzydłem. Jeśli chcemy pofrunąć, musimy mocno się objąć

damel

Nieprzeczytany postprzez Sylvan » 28 Sty 2012, 00:37

widzę że nic nie kumasz heteroseksualny mężczyzna nie czuje popędu seksualnego do przyjaciela

Ty nie kumasz kontekstu w jakim się wypowiadam. ja mówię o miłości, przyjaźni, nie o seksie homoseksualnym który jest dewiacją.
Mówie to w kontekście że jest możliwa miłość bez kontaktów seksualnych, czy to do kobiety czy mężczyzny, i problem wygląda inaczej niż napisała tutaj jedna osoba, ze każdy ma prawo kochać i być kochanym, zgadzam sie nikt nikomu nie zabrania miłości. ale seks to już inna bajka.

Miłość dwóch mężczyzn nie może być piętnowana ale ich seks jak najbardziej, co daje (kontrowersyjny, ale mam prawo wyrazić woje zdanie) wniosek ze geje nie walczą o prawo akceptacji ich miłości ale o społeczne zaakceptowanie ich życia seksualnego...

Sylvan

Nieprzeczytany postprzez cheveux » 28 Sty 2012, 16:26

Jeżeli jesteś blisko ze swoimi rodzicami, powiedz wprost. Mamo, tato, chcę was o czymś poinformować tylko powiedzcie, że wysłuchacie mnie do końca. Jestem gejem, uświadomiłem to sobie 5 lat temu, nic z tym nie mogę zrobić, taki się urodziłem, nie pociągają mnie kobiety, a mężczyźni i nie mam na to wpływu. Jeśli Cię kochają, jesteś dla nich ważny, powinni zrozumieć. Chociaż to może być dla nich niemały szok. Najlepiej powiedzieć wprost, owijanie w bawełnę nic nie da.

Awatar użytkownika
cheveux

Nieprzeczytany postprzez castoravie » 28 Sty 2012, 21:14

Najlepiej wyczuj odpowiednią chwilę, przygotuj rodzinę na tę wiadomość i szczerze powiedz, jak sprawa wygląda. Twoja rodzina na pewno bardzo Cię kocha i zaakceptuje to, kim jesteś. To nie jest nie złego. Powodzenia :)
"Człowiek będzie zupełnie wolny tylko wówczas, gdy otoczy się światem całkowicie stworzonym przez siebie."

Awatar użytkownika
castoravie

Nieprzeczytany postprzez podmcdonaldem » 03 Mar 2012, 20:45

Po prostu powiedz. Najprościej jak potrafisz, ale przygotuj się na trochę krzyku i cichych dni. Z doświadczenia powiem Ci, że nawet jeżeli reakcja rodziny nie będzie pozytywna to po prostu przywykną, a Tobie będzie lepiej. :wink:
Nie zmienimy na siłę poglądów ludzi, którzy żyjąc w klatce przestali widzieć kraty.

Awatar użytkownika
podmcdonaldem

• Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez Śuna666zuo » 21 Mar 2012, 13:43

hmm to może być dla cb duże wyzwanie ,żeby o tym powiedziec rodzinie ... ale chyba tak bd najlepiej dla ciebie i dla twojej rodziny że nie bd ich oszukiwał ... powiedz całą prawdę , przecież to nie jest nic takiego złego , to twój wybór i trzeba to uszanować .. no i mam nadzieje ze twoja rodzina to zrozumie i uszanuję ..

Awatar użytkownika
Śuna666zuo

• Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez dj_prroi » 21 Mar 2012, 14:11

Moim zdaniem twoja rodzina się domyśla o tym, nie da się ukryć niektórych rzeczy! np. sposób patrzenia, zachowania się, rozmawiania z drugim człowiekiem mówi wszystko...

A jeśli nie, to po prostu im to powiedz swoimi słowami, obojętne jak to powiesz, byle się dowiedzieli a z biegiem czasu każdy zrozumie...

NIE BÓJ SIĘ! masz prawo!

dj_prroi

• Ostrzeżenia:2

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry