Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Jak patrzycie na grubszego faceta?

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Postprzez garen » 15 Wrz 2011, 14:57

Właśnie jak? Nie chodzi tu o takiego co ledwo na nogach stoi i dostaje zadyszki wchodząc po schodach, ale takiego 10kg nadwagi. Jeżeli jest gruby to jakie warunki musi spełniać? Czy w ogóle nie wchodzi w gre z umawianie się z takim? Nie piszcie, że charakter się liczy, bo to stare, nudne i nie prawda. Piszcie co naprawdę myślicie.

garen

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez givemereason » 15 Wrz 2011, 16:45

Nadwaga nadwadze nierówna, liczy się jeszcze wzrost i ogólna budowa, wygląd, poza tym każda z nas lubi co innego. Są dziewczyny, którym spodoba się wytrenowany, muskularny misiek, a mnie takie coś odrzuca.
Jeśli jest gruby i źle się z tym czuje, polecam jakąś dietę, ćwiczenia, po prostu schudnięcie. Jeżeli mu to odpowiada- w czym problem?
Umawianie się zawsze wchodzi w grę, bo, jak powtarzam, ile pań tyle gustów.
[...] Ojcze Nasz, którego nie ma,
Którego imienia nawet nikt nie wzywa [...]

S. Barańczak

Awatar użytkownika
givemereason

• Pochwały:4

Postprzez mgirl » 15 Wrz 2011, 16:45

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Darcia K » 15 Wrz 2011, 16:48

Lekka nadwaga mi nie przeszkadza (a wychodzę z założenia, że co to jest te przykładowe 10kg), ale już z osobą otyłą bym się nie umówiła.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Postprzez Salami » 15 Wrz 2011, 16:58

garen napisał:Jak patrzycie na grubszego faceta?

Mhrrrrr ciachuszko, pączuszek. Lubię, gdy facet ma troszkę ciałka ;d dla mnie są jak takie miśki. Jest przynajmniej w co się wtulić. Oczywiście musi facet być zadbany, niezależnie od rozmiaru ciała, a zaniedbanie ogólne z nadwagą niestety często idzie w parze. Ale sama waga mi nie przeszkadza (rzecz jasna, jakaś górna granica akceptowalności istnieje także i u mnie :mrgreen: )
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Postprzez Pira » 15 Wrz 2011, 17:07

Mój były był chudy , za chudy trochę:) Aktualny chłopak ma dla mnie idealną wagę i ciało, bo ćwiczy ale nie ma przesadnych mięśni( czego nie lubię). Ale jeżeli chłopak ma 10 kg nadwagi to mi to nie przeszkadza:) chyba wole lekką nadwagę niż niedowagę:) niektórym chłopakom dodaje ona uroku;)))

Pira

• Pochwały:2

Postprzez martuśka. » 15 Wrz 2011, 18:03

Znalazłam pewien zakres, który jestem w stanie zaakceptować w pierwszej fazie znajomości.
Image
Uważam, że nawet numer 5 jest ok ale do tego dochodzi reszta (twarz, styl ubioru, mowa, inteligencja, poczucie humoru itd.) więc jeśli mi się spodoba wszystko to może być.
Ale... W dalszej fazie numer 5 a może nawet 4 koniecznie musiałby przejść na dietę - głównie przez względu zdrowotne. Otyłość to choroba jeśli nie wynika z innych chorób (wtedy to objaw/skutek). Jednak moim zdaniem ZAWSZE trzeba z nią walczyć. Dodatkowo cóż, względy higieny - nie mówię, że osoba szczupła się nie poci ale zazwyczaj obfitość i częstość u osób otyłych jest większa. Do tego fakt, że ja jestem chuda i nie chciałabym sama dla siebie widzieć przeskoku w wyglądzie moim i partnera.
10 kg nadwagi nic nie mówi - większość z tego mogą stanowić mięśnie a nie tłuszcz, BMI się w takich kwestiach nie sprawdza.

Mój obecny partner ma nadwagę tłuszczu ale coraz lepiej idzie mu zrzucanie go. Robi to sam dla siebie, dla swojej wygody a nie mojego widzimisię bo mi jakoś specjalnie jego opona nie przeszkadza.

Nie patrzcie na to, że na zdjęciu jest młody chłopak - sylwetka to sylwetka.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Postprzez mgirl » 15 Wrz 2011, 18:03

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Kropka. » 15 Wrz 2011, 18:10

10 kilogramów u faceta to nic. Wcale by mi t nie przeszkadzało. Facet to facet - powinien być "duży". :mrgreen: Wolałabym, żeby mój partner miał kilka kilogramów za dużo, niż za mało, bo przy takim przynajmniej nie czułabym się jak wielki galu. ; ) Poza tym w ramionach większego mężczyzny wzrasta poczucie bezpieczeństwa. : )
Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I think of nice thing to say
But I dont think I can so fuck you anyway.

Awatar użytkownika
Kropka.

• Pochwały:16

Postprzez Black Haze » 15 Wrz 2011, 18:54

10kg to bardzo fajna nadwaga :) Mój chłopak mniej więcej tyle ma "za dużo", na szczęście nie przejawia się to wystającym brzuchem, tzw mięśniem piwnym, ale cały jest taki mocno zbudowany. I bardzo nie chciałabym, żeby był chudy ;p
"Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia."

Awatar użytkownika
Black Haze

• Miejscowość:Leszno
  • Pochwały:12

Postprzez Nineku » 15 Wrz 2011, 19:02

garen, uważam że jak taki chłop troszkę napakuje, i będzie aktywny fizycznie to przecież wygląda normalnie.
I też wolałabym aby mój miał tyle "nadwagi", bo chwilowo wygląda jak anorektyk :( .
A tak, facet przy kości widać, że lubi zjeść,jest ze sobą i swoim wyglądem w komitywie.

Sama jestem dobrze wyglądająca i te dziesięć kilo więcej, gdy człek ma uśmiech na twarzy jest niezauważalne.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Postprzez Paula993 » 15 Wrz 2011, 19:10

Nie mam nic do grubszych facetów, niektórzy nawet słodko wyglądają z takim misiowatym wyglądem. Aczkolwiek umawiać bym się z takim nie chciała. Sama jestem chuda więc pewnie by to wyglądało śmiesznie. ;p
Vieti mele... vieti mele...
Dragostea vieti mele...

Awatar użytkownika
Paula993

Postprzez rozdarta125 » 15 Wrz 2011, 19:41

Ja nie mam nic do grubszych chłopaków. Mi to nie przeszkadza. Czy gruby czy chudy i tak może być fajnym kumplem. :P Czasem do takiego fajnie się przytulić. xD

rozdarta125

• Miejscowość:Limanowa

Postprzez SecondChance » 16 Wrz 2011, 13:02

Z tego co przedstawila nam martuśka., zaakceptowalabym tylko do trojeczki. Jestem wymagajaca, z grubszym chlopakiem jak 4 czy 5 niestety ale bym sie nie umowila. Moze to przykre. Ale dla mnie jak osoba, kobieta czy mezczyzna wygladaja jak osoba z 4 czy 5 to musza sie koniecznie za siebie wziac! Ciezka praca- no i wszystko bedzie wporzadku. Za chudym tez byc nie mozna, jeszcze u faceta... to wyglada TRAGICZNIE. Mezczyzna musi byc "wiekszy" od kobiety, taka natura. Ale serce nie oczekuje wygladu tylko charakteru. Moze to przereklamowane, ale prawdziwe.
Hip-hop we mnie tętni i nawet kiedy umrę,
Będę miała zamontowane dwa subwoofery w trumnie.

Awatar użytkownika
SecondChance

• Pochwały:1

Postprzez Ylx » 20 Wrz 2011, 13:52

Na grubszego faceta patrzę, jak.. na kogoś, kto przy odrobinie chęci mógłby doprowadzić się do porządku. Nadwaga nie sprawia, że nie mogłabym się kimś zainteresować. Zdarzają się przecież faceci, którzy swoim poczuciem humoru, wygadaniem, zainteresowaniami i jeszcze mnóstwem innych czynników potrafią przyćmić różnorakie wady fizyczne, jakie posiadają.
.

Awatar użytkownika
Ylx
Moderator

• Pochwały:55

Postprzez Hard Candy » 20 Wrz 2011, 20:10

Nie zwracam uwagi na facetów z nadwagą. Atletyczna sylwetka, później będzie tylko gorzej. Lubię jak facet jest gustownie ubrany, widać u niego styl, polot i luz; a jeszcze nie widziałam takiego chłopaka z nadwagą. Nie przepadam za 'miśkami'. Może dlatego tak bardzo lubię informatyków :mrgreen: Klasyka: czym się różni informatyk od pizzy? Pizza jest w stanie wyżywić rodzinę. :mrgreen:
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Postprzez aveiha » 20 Wrz 2011, 20:36

Zawsze wydawało mi się, że otyli mnie nie pociągają. A teraz jestem z typowym miśkiem:) Okrągły i kudłaty - niedźwiadek :D Niesamowicie wygodnie się przy takim śpi;) W dodatku charakter super, myślałam, że tacy mężczyźni już nie istnieją.
Zresztą od kiedy jesteśmy razem zrzucił jakieś 13kg i wraca do formy- nie ma to jak regularne ćwiczenia i dobry seks;)
By nie zwariować w tym świecie trzeba być rozsądnym wariatem.

Awatar użytkownika
aveiha

• Pochwały:6

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry