Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Iron Maiden

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez zjem ci chleb » 13 Cze 2008, 12:12

Zauważyłem że nie ma tu żadnego tematu poświęconego tej legendzie heavy metalu.Zwracam się więc do użytkowników z pytaniem czy są wśród was miłośnicy tego zespołu? Jeśli tak to napiszcie posta,podajcie też nazwy swoich ulubionych albumów i piosenek

zjem ci chleb

• Miejscowość:warszawa

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez paranoidjolene » 24 Lut 2011, 11:19

Z Meidenami zetknęłam się już jakiś czas temu. A konkretniej z ' Fear of the dark' i jedynie do tej piosenki ograniczała się moja znajomość owego zespołu. Jakoś rok temu w sklepie z odzieżą używaną - całkiem przypadkiem - w ręce wpadł mi ich t-shirt, który sobie zakupiłam, naturalnie. I od tamtego czasu moja playlista Iron Maiden się poszerzyła. Co do ulubionego albumu - nie zdąrzyłam jeszcze przesluchać wszystkich piosenek, aczkolwiek 'The Number of the Beast' mi się strasznie podoba - ale czy jest moim ulubionym albumem, to jeszcze tego stwierdzić nie mogę. Jeśli chodzi o ich nową płytę, to w ogóle do gustu mi przypadła. Wolę ich mhroczniejszą i bardziej energetyczniejszą stronę :roll:

cholernie bym chciała znaleść się w czerwcu na ich koncercie !
Jeden świt, żeby wznieść się ponad mrok...
Śpij aniele mój, może sen uchroni Cię przed moim złem.

Awatar użytkownika
paranoidjolene

• Pochwały:1

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 24 Lut 2011, 11:19

Awatar użytkownika
mgirl

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez Tkaczens^ » 24 Lut 2011, 11:33

Dwa lata temu słuchałam namiętnie, ale teraz preferuję lżejsze brzmienia. Pomimo tego lubię powrócić do tamtych ,lat', powspominać.
Chętnie wybrałabym się na koncert Maidenów, szkoda tylko,że w Warszawie *__* Wybiera się ktoś?
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:20

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez Aquarella » 24 Lut 2011, 13:44

Moimi ulubionymi albumami są "Fear of the dark" i "Brave new world". I nigdy nie "wyrosnę" z rocka i metalu, co już od lat mi ludzie wróżą.
A na koncert wybieram się na 100%. Nie wiem tylko, jak będzie z ekipą, kto ze znajomych ostatecznie pojedzie - na razie liczebność bandy waha się między 2 a 8 osobami. Szkoda tylko, że to festiwal, a nie osobny pełnowartościowy koncert.

Aquarella

Użytkownik zbanowany

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez ensiferum » 25 Sie 2011, 15:04

Klasyka :D .Moje ulubione albumy to Number of the Beast,Powerslave,Fear of the Dark. Najbardziej chyba jednak lubie Fear of the Dark :)

ensiferum

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez fokusmok » 29 Gru 2011, 12:28

W muzyce Ironów jestem zakochana od ponad roku. Moją ukochaną płytą jest "Fear of the Dark", ulubiona piosenka o tym samym tytule oraz "Judas be my guide". Lubię też inne kawałki, ale te jakoś tak utkwiły mi w pamięci. "Fear.." nie wiem dlaczego, cholernie kojarzy mi się z filmem "Zielona Mila".

Lighst out - we live in a world of darkness.
może nie wystarczę, ale będę tuż obok. prócz Ciebie nie ma mnie dla nikogo.

Awatar użytkownika
fokusmok

• Pochwały:1

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 29 Gru 2011, 12:28

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez Sylvan » 25 Sty 2012, 23:04

Uwielbiam Ironów, ich koncert w zeszłym roku to był majstersztyk ;P

Największy sentyment mam do Fear of the Dark bo od tego utworu zaczęła się moja znajomość z Ironami.
Ponieważ zawsze śpiewałem każdy utwór jaki mi sie spodobał musiałem zaśpiewać :P i w całej mojej podróży z muzyką nie spotkałem bardziej wymagających utworów niż muzyka Iron Maiden i głos Bruce'a. (najtrudniejszy utwór świata Aces High ;P)
Był dla mnie największą inspiracją w moim wokalnym rozwoju i w swojej twórczości wokalnej idę w podobny styl.
Inne świetne utwory to Wasted Years, Can I Play With Madness, The Clairvoyant czy Wicker Man, i w ogóle można by wymieniać w nieskończoność, z nowej płyty chociażby When The Wild Wind Blows czy Coming Home.
A najbardziej udane albumy to Seventh Son Of The Seventh Son i Brave New World.
"Nieważne czy myślisz że możesz lub nie, w obu przypadkach masz rację"

Sylvan

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez Pacer » 01 Kwi 2012, 14:53

Iron Maiden.. Historia Heavy Metalu. Słucham od dawna i wciąż uwielbiam. Oczywiście sa płyty których nie trawie a to te z Blayzem Bayleyem.. Nie trawie jak on śpiewa, jestem zwolennikiem Bruce'a I Paula ;d
Utwory które lubię hmm zbyt długo bym wymieniał. Na początku jak pewno u większości zetknąłem się z Trooperem i Fear of The dark. Ale chyba taki który bardzo lubię grać i słuchać to Aces High. Potem Running Free itp. Nie bede się tak rozpisywał ;)
A niestety ich ostatnia płyta nie przypadła mi do gustu..

Awatar użytkownika
Pacer

Iron Maiden

Nieprzeczytany postprzez Lwica_ » 01 Kwi 2012, 15:05

Pacer napisał:Oczywiście sa płyty których nie trawie a to te z Blayzem Bayleyem.. Nie trawie jak on śpiewa, jestem zwolennikiem Bruce'a I Paula ;d

Nie mogę się nie zgodzić, dla mnie Maiden - tylko z Bruce'em. Zaczęłam słuchać gdzieś na początku gimnazjum, nie znudziło mi się do tej pory i nie sądzę, by miało to ulec zmianie. Ulubione albumy: "The Number of the Beast", "Fear of the Dark" i "Dance of Death". I absolutnie wielbię wszystkie piosenki z tych trzech albumów, bez wyjątków. Dla mnie naprawdę mocarny zespół :)

Lwica_

• Pochwały:3

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry