Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Immortal

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

Immortal

Nieprzeczytany postprzez TrueNorvegiaBM » 21 Cze 2011, 18:27

Immortal to jeden z moich ulubionych zespołów. Każdy z ich albumów bardzo sobie cenię, jednak najbardziej lubię "Sons of Northern Darkness", od którego zacząłem poznawać zespół i wydaje mi się, że postąpiłem słusznie, bo na tym albumie są bardzo przystępne kawałki; ciekawe partie perkusji (w ogóle Horgh to najlepszy bębniarz jaki był w Immortal, z zajebistym feelingiem gra) oraz "Battles In The North", które mnie po prostu miażdży. Pod przykrywką bardzo dużej szybkości, oraz na pierwszy rzut oka jednostajnej perkusji, mamy świetne melodie, jak i bardzo miłe brzmienie. Tak naprawdę jest to jedna z płyt, przy których nie potrafię siedzieć w miejscu. Dla mnie są to absolutne 10/10. Do płyty "Diabolical Fullmoon Mysticizm" długo się przekonywałem, ale teraz też ją bardzo polubiłem. Najbardziej mi się podobają z niej kawałki "Cryptic Winterstorms" i "A Perfect Vision of the Rising Northland", przez te klimatyczne zagrywki gitarowe. Tak naprawdę ta płyta to jedna z bardziej klimatycznych płyt, które znam. "Pure Holocaust" to dla mnie po prostu bardzo dobry blackowy album, którego słucha się z dużą przyjemnością. "At the Heart of Winter" natomiast bardzo lubię za tę zmianę, jaka dokonała się w Immortal, pod względem muzycznym. Jeśli ktoś nie lubi specjalnie black metalu, to radziłbym mu zacząć poznawać Immortal od tej właśnie płyty, gdyż bębny tu nie są blackowe, a raczej heavy metalowe wręcz. W sumie ten album to już nie jest bm, a raczej taki heavy/black. "Blizzard Beasts" nie traktuję jako jakiś kvlt, jak to niektórzy robią. Uważam go raczej za takie zmienianie stylu, bo owszem, kawałki nadal mają dużą szybkość, ale są bardziej przystępne, nie mówiąc już o "Mountains of Might", które mogłoby znajdować się na "At the Heart of Winter" i nie gryzłoby się z pozostałymi utworami tam zamieszczonymi. Jednak jedną z wad tego albumu, jest jego brzmienie, nie podoba mi się po prostu."Damned in Black" oraz "All Shall Fall" nie znam (tzn. jakieś pojedyncze numery odsłuchiwałem na YT), ale nie sądzę, żeby płyty te odbiegały od jakości pozostałych albumów. Podsumowując, Immortal jest jednym z najważniejszych zespołów w black metalu (a moim zdaniem w metalu ogólnie) i każdy, kto się tą muzyką interesuje powinien ten band znać.

Far above the Raven Gate
The spread wings of Blashyrkh wait
Above the roaring depths
Sits the oath of frost on the elder Raven Throne

Image
You couldn't save me
You couldn't save the them
You couldn't save the world from misery

Awatar użytkownika
TrueNorvegiaBM

• Miejscowość:Warszawa
  • Pochwały:3

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Re: Immortal

Nieprzeczytany postprzez Światłocień » 01 Lip 2011, 16:03

Słuchałem płytek "At the Heart Of Winter" i "All Shall Fall". Generalnie muza dobra, nie należy jakoś do moich faworytów ale mają naprawdę niezłe momenty - w instrumentalnym wstępie do "At The Heart Of Winter" idzie się zakochać taki jest klimaciarski :wink: Na początku Immortal mnie nieco odrzucił bo patrząc po imidżu i statusie jaki kapela posiada na scenie blackowej spodziewałem się surowiutkiego łojenia w stylu wczesnego Mayhem i Burzum, a po zapuszczeniu płytki uszu mych dobiegła jakaś przedziwna fuzja black metalu z heavy metalem. Niemniej nie jest złe i każdemu fanowi gatunku wypada się zapoznać choćby z ciekawości. :P
-Stary, mówię ci..Jej usta jak czerwone wino, którym mam ochotę upić się do nieprzytomności. Jej włosy-cudny jedwab o zapachu, który według producenta szamponu powinien pewnie być truskawkowy.Cudo.
-Skończyłeś?To teraz strzel jeszcze drina i podbijaj.

Awatar użytkownika
Światłocień
Kumpel

• Miejscowość:Łódź
  • Pochwały:6

Re: Immortal

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 01 Lip 2011, 16:03

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Immortal

Nieprzeczytany postprzez TrueNorvegiaBM » 04 Lip 2011, 16:30

Immortal jest o tyle ciekawy, że płyty są zróżnicowane. Jak chce się posłuchać czegoś mocniejszego to słucha się pierwszych płyt, a jak ma się ochotę na lżejszy black z naleciałościami, to śmiało można sięgać po dokonania z ostatniej dekady, których niestety nie ma zbyt wiele, gdyż zespół w międzyczasie się rozpadł.
You couldn't save me

Awatar użytkownika
TrueNorvegiaBM

Immortal

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 16 Gru 2011, 01:26

Immortal ostatnią płytką niestety rozczarował, liczyłem że Abbath jebnie coś mocniejszego a tutaj taka wtopa.. a klipem do All Shall Fall jeszcze się dobili - miał być Black Metal, wyszło pajacowanie w Coprse Paincie :wink:
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:20

Immortal

Nieprzeczytany postprzez TrueNorvegiaBM » 22 Gru 2011, 12:06

A ja ci powiem, że poziom "All Shall Fall" jest dość wysoki. Oczywistość, że do wcześniejszych startu nie ma, ale z przyjemnością jej słucham. A co do klipu, to przecież wiadomo, że Immortal Black Metalu nie gra. ;)
You couldn't save me

Awatar użytkownika
TrueNorvegiaBM

Immortal

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 22 Gru 2011, 19:01

TrueNorvegiaBM napisał:Oczywistość, że do wcześniejszych startu nie ma

no normalna sprawa...

TrueNorvegiaBM napisał:A ja ci powiem, że poziom "All Shall Fall" jest dość wysoki.

przy ani jednym odsłuchu tego nie odczułem...

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Immortal

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Gru 2011, 19:01

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Immortal

Nieprzeczytany postprzez TrueNorvegiaBM » 23 Gru 2011, 00:11

No chyba mi nie powiesz, że Horgh lipę odwalił. Albo że riffy są słabe. Ok, nie są ciężkie, ale są niezłe, wpadają w ucho. Patrzeć na wszystkie dokonania Immortal przez pryzmat "Battles in the North", to tak jakby patrzeć na wszystko od Darkthrone przez pryzmat "A Blaze...", a przecież nie da się obiektywnie ocenić w ten sposób późniejszych dokonań, proszę Cię bardzo. ;)
You couldn't save me

Awatar użytkownika
TrueNorvegiaBM

Immortal

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 23 Gru 2011, 18:30

TrueNorvegiaBM napisał:No chyba mi nie powiesz, że Horgh lipę odwalił

On nigdy nie odwalił lipy :wink:

TrueNorvegiaBM napisał:Albo że riffy są słabe. Ok, nie są ciężkie, ale są niezłe, wpadają w ucho.

Nie no, ja może tego już tak nie czuję - gdzieś się u mnie zaciera pewna odrębność między Immortalem nowym a starym, nie wiem.. może BM tak teraz powinien brzmieć. Jedno mogę powiedzieć, to fakt że kawałek "Norden on Fire" chłosta jaja :mrgreen:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Immortal

Nieprzeczytany postprzez Kisioł » 24 Gru 2011, 05:11

Muzyki zespołu nie znam zbyt dobrze, ale uwielbiam ich teledyski. :lol:

Awatar użytkownika
Kisioł
Grafik

• Miejscowość:Hohenstein

Immortal

Nieprzeczytany postprzez TrueNorvegiaBM » 24 Gru 2011, 17:24

Nie no, BM tak brzmieć nie powinien. ;) Tak Immortal brzmi, a skoro tak brzmi, to powinien tak brzmieć.
You couldn't save me

Awatar użytkownika
TrueNorvegiaBM

Immortal

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 24 Gru 2011, 22:18

Kisioł napisał:Muzyki zespołu nie znam zbyt dobrze, ale uwielbiam ich teledyski. :lol:

ahahahah, nie no beka... ;D

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry