Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

mgirl

Antykozak napisał:Tak może trwać latami, bo przyjaźń która się kiedyś skończy, to naprawdę Nią nie jest więc może usuń słowo "prawdziwa" z nazwy tematu?;)

mgirl

anot napisał:Antykozak, piedzielisz, że tak delikatnie powiem ;]
moja przyjaźń trwaŁA 17 lat i była prawdziwa, ale wszystko w życiu się zmienia łącznie z ludźmi..
Antykozak napisał:Tak może trwać latami, bo przyjaźń która się kiedyś skończy, to naprawdę Nią nie jest
Antykozak napisał:sam mam kumpla z którym się znam od piaskownicy i przestaliśmy się w pewnym sensie przyjaźnić, bo każdy ma swoje życie.
vetus napisał:A więc jeśli ktoś jest Twoim przyjacielem 40 lat, a później wyjedzie na drugi koniec świata wyrzucając telefon do oceanu to automatycznie to przekreśla i "przyjaźń" zmienia status na "koleżeństwo", tak? Bo nie przetrwała?
vetus napisał:No to był przyjacielem czy nie? No bo się skończyła, więc chyba wg Twoich kryteriów przyjaźnią nie było.
Bajki o ogromnej przyjaźni, aż do śmierci, która wszystko wybacza łącznie z miłością do własnej żony czy innych perypetii, włóżmy między książeczki o smokach.
Rajtar napisał:Jeśli przyjaźń się kończy to nigdy nie była przyjaźnią
Na przyjaźń nie ma recepty albo jest, albo jej nie ma.
Antykozak napisał:Pierw przeczytaj mojego następnego posta a dopiero potem pisz na mój temat, bo mnie nie zrozumiałeś.
Antykozak napisał:osoba która przerwie daną przyjaźń np. z powodu kłótni, to nigdy tym przyjacielem nie była.
Rajtar napisał:Historia zna i takie przypadki.
Rajtar napisał:Mieliście kiedyś coś takiego że widzicie jakąś osobę pierwszy raz i już czujecie, że jest to osoba z którą spędzicie resztę życia?
Antykozak napisał:Tak może trwać latami, bo przyjaźń która się kiedyś skończy, to naprawdę Nią nie jest
vetus napisał:A więc jeśli ktoś jest Twoim przyjacielem 40 lat, a później wyjedzie na drugi koniec świata wyrzucając telefon do oceanu to automatycznie to przekreśla i "przyjaźń" zmienia status na "koleżeństwo", tak? Bo nie przetrwała?
Darcia K napisał:Człowiek, któremu zależy, który poważnie traktuje swoją przyjaźń, nie wyjeżdża ot tak 'wyrzucając telefon do oceanu'.
Darcia K napisał:To jest oczywiste, że to NIE była przyjaźń.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości