Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

House M.D.

Jeśli jesteś fanem dużego ekranu, to nie możesz przejść obojętnie obok tej kategorii.

House M.D.

Postprzez laguna » 12 Maj 2008, 13:37

Jestem pewien, że na forum znajdzie się masa ludzi, którzy oglądają emitowany na AXN i TVP2 serial "House M.D" (Czy jak tam kto woli - "Dr. House") opowiadający o losach cynicznego doktora House'a. Serial (moim zdaniem) absolutnie genialny, chętnie oglądany przez miliony widzów na całym świecie. Emitowany w poniedziałki, środy i piątki (AXN) oraz czwartki (TVP2)
"Wszyscy kłamią"

Awatar użytkownika
laguna

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

House M.D.

Postprzez shwungistka » 05 Sie 2009, 11:45

Kiedyś podobno dodawali do jakiegoś bravo girl czy innego szmatławca, ale ja wstydziłam się o to coś zapytać pani w kiosku...

Dodano 05 Sie 2009, 22:54:39:
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,6880288,Dr_House_doczekal_sie_wlasnej_piosenki.html
Na popcornerze wrzucili piosenkę dedykowaną housowi, a raczej o House. Nie wiem jak wam ale mi się podoba
“Człowiek wydaje pieniądze, których nie ma, na rzeczy, których nie potrzebuje, by imponować ludziom, których nie lubi.”
Image

Awatar użytkownika
shwungistka

• Miejscowość:Ryki
  • Pochwały:2

House M.D.

Postprzez mgirl » 05 Sie 2009, 11:45

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

House M.D.

Postprzez candy » 06 Sie 2009, 22:02

Tak poza tematem - moim zdaniem House ma intrygujące oczy :wink:
A wracając do tematu - Serialom takim jak Ostry Dyżur czy Chirurdzy zawsze czegoś brakowało. Brakowało tam czarnego humoru, postaci takiej jak House - tak bardzo cynicznej, błyskotliwej, gardzącej wszelkimi zasadami, mającym do powiedzenia coś absurdalnego :P

Dr Cuddy: Chcę, żebyś założył lekarski fartuch.
House: Ja chcę dwóch dni wyuzdanego seksu z kimś o wiele młodszym od ciebie. Powiedzmy dwukrotnie.

Wiecie dlaczego go lubię?

House: To moja nowa laska. Wyszczupla mnie, bo jest pionowa.

Dlatego :mrgreen:
Do you really want?
Do you really want me?
Do you really want me dead... Or alive to torture for my sins?

Awatar użytkownika
candy

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:1

House M.D.

Postprzez Pytia » 07 Sie 2009, 18:59

Genialny scenariusz, genialne dialogi, genialne gra, genialny serial co już rzadko spotykane. ;)
Ty co płaczesz, ażeby śmiać mógł się ktoś
- Już dość! Już dość! Już dość!
Odpędź czarne myśli!
Porzuć błędny wzrok!
Niech to wszystko zabierze już noc!
Bo nowy dzień wstaje,
Bo nowy dzień wstaje,
Nowy dzień!

Awatar użytkownika
Pytia

House M.D.

Postprzez MissMac » 17 Sie 2009, 13:39

a juz niebawem 6 sezon :D
Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen
Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć

Awatar użytkownika
MissMac

• Miejscowość:Lublin

Re: House M.D.

Postprzez Isa » 19 Sie 2009, 11:03

Niektorzy nie ogladali jeszcze V ;). Od jutra bedzie V sezon w N, wiec VI to jeszcze odlegla przyszlosc.
ihaaa http://www.youtube.com/watch?v=-57pSjBmBUA&feature=youtu.be

Awatar użytkownika
Isa

• Miejscowość:stolica

Re: House M.D.

Postprzez mgirl » 19 Sie 2009, 11:03

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

House M.D.

Postprzez GreenLadyPunk » 19 Sie 2009, 14:01

Genialny serial, nigdy go nie przestanę oglądać! :mrgreen:
Kiedy słucham muzyki, nie chcę tam słyszeć o kwiatkach. Lubię tam śmierć i zniszczenie.

Prawdziwi przyjaciele wbijają Ci nóż tylko od przodu.

Awatar użytkownika
GreenLadyPunk

House M.D.

Postprzez MissMac » 21 Sie 2009, 14:46

V sezon bedzie od 2wrzesnia :P w srody i czwartki o 20:40 na TVP2 (wiec wyprzedzi Nkę)
Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen
Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot, których mężczyźni nigdy nie mają dosyć

Awatar użytkownika
MissMac

House M.D.

Postprzez lok » 24 Sie 2009, 18:21

Uprzedzę tych co nie widzieli. Nie czekajcie na siłę na związek house cuddy bo przestaniecie zwracac uwage na to co sie dzieje w odcinkach.
Ach wrzesień i 2 godzinny odcinek 6 sezonu. Cant wait.

Awatar użytkownika
lok

House M.D.

Postprzez Isa » 31 Sie 2009, 23:01

No ja jestem dopiero po 4 odcinkach V sezonu. Jeszcze tyle przede mna:D.
ihaaa http://www.youtube.com/watch?v=-57pSjBmBUA&feature=youtu.be

Awatar użytkownika
Isa

• Miejscowość:stolica

House M.D.

Postprzez MissMac » 02 Wrz 2009, 16:56

21go wrzesnia dopiero premiera 6tego sezonu :D (ale to bardzo mnie cieszy, do tej pory zdaze obejrzec 5ty)

Awatar użytkownika
MissMac

House M.D.

Postprzez myraxidos » 07 Wrz 2009, 17:28

ja skonczylam 3, i sciagam 4ty;/ idzie jak krew z nosa, ma ktos moze caly 4ty z napisami i moglby mi nagrac na dvd? zaplace za koszty cd i przesylki ;d;d no albo czy ktos wie gdzie mozna na necie obejrzec, interesuje mnie TYLKO wersja z napisami, niestety tak mam,ze z lektorem nic z tego nie bedzie,a wersji anglojezycznej nie zrozumiem do konca;d

ps. ma ktos moze 6stop pod ziemia od 3sezonu, albo sex w wielkim miescie od 2giego? bede wdzieczna za info!!! :)
Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. — Jonathan Davis

Awatar użytkownika
myraxidos

House M.D.

Postprzez Catwoman » 10 Wrz 2009, 14:52

Tak dużo osób zachwyca się tym House'm, polecali i go, więc akurat trafiłam na jakiś odcinek na AXN i zaczęłam oglądać. Chyba trafiłam na jakiś trefny, gdyż ani mnie nie rozbawił, ani nie zauważyłam nigdzie geniuszu ani w scenariuszu, ani w fabule. Był to odcinek z Carmen Electrą.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

House M.D.

Postprzez shwungistka » 15 Wrz 2009, 22:18

Ja oglądając House'a w telewizji mam ochotę wyrzucić telewizor za okno. Ten lektor się nie nadaje, większość dialogów jest nawet mylnie tłumaczona. Dzieki Bogu że wynaleziono internet i ludziom dobrej woli za napisy :)
“Człowiek wydaje pieniądze, których nie ma, na rzeczy, których nie potrzebuje, by imponować ludziom, których nie lubi.”
Image

Awatar użytkownika
shwungistka

• Miejscowość:Ryki
  • Pochwały:2

House M.D.

Postprzez bwgg » 19 Wrz 2009, 22:06

@Catwoman: Electra-golfistka? Tak, ten odcinek był dosyć dziwny. Wręcz inny niż typowy "House".

@shwungistka: Niestety tak mają wszystkie tłumaczenia. Ale i tak polecam oglądanie bez napisów, naprawdę da się. Jeśli czegoś nie zrozumiem to rzeczywiście stopuję i sprawdzam.

btw. jeśli ktoś nie oglądał serialu w kolejności chronologicznej - polecam się poprawić. Zacząłem oglądać dopiero w wakacje powtórki 4tego sezonu, wcześniej widziałem jakieś pojedyncze odcinki - teraz oglądam po kolei i naprawdę robi to różnicę.

Awatar użytkownika
bwgg

• Miejscowość:Kraków

House M.D.

Postprzez Aru » 19 Wrz 2009, 23:17

bwgg - współczuję Ci. Naprawdę oglądasz serial po angielsku i stopujesz go w niektórych momentach, aby sprawdzić w sieci o co chodzi? W sensie, że poszukać tłumaczenia? Mam pomysł - wsadź sobie napisy od początku i rzucaj na nie okiem, gdy nie będziesz czegoś rozumiał. Ja tak robię, gdy występuje terminologia stricte lekarska.

Co do serialu - dobry, dobry. Są nudniejsze i lepsze odcinki. W V sezonie było więcej tych nudniejszych, niestety. Cóż, nadrobili to ostatnimi odcinkami, ale i tak wyglądało to tak, jakby autorzy podtrzymywali sezon tlyko po to, aby dojść do tych ostatnich odcinków.

Ciekawe, co zobaczymy teraz?
If you want to make an apple pie from scratch, you must first invent the Universe.

Awatar użytkownika
Aru

• Miejscowość:Szczecin
  • Pochwały:6

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry