Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Homoseksualne małżeństwa :>

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Homoseksualne małżeństwa :>

Nieprzeczytany postprzez Quba » 09 Gru 2005, 17:56

No właśnie co o tym myślicie :> Już 21 Grudnia staną się one legalne w Wlk. Brytanii i tegoż samego dnia Elton John wychodzi za mąż za Jakiegoś Johna :> ]:-> Dla mnie to jest co najmniej chore...

Inny przykład:
George Michael: Nie mógłbym żyć w niepewności, że mój partner po mojej śmierci nic nie dostanie...

Straszne. Przynajmniej Kaczor jest przeciw... Wiem, ze wszyscy ludzie są równi, ale bez przesady.

Awatar użytkownika
Quba
Administrator

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:7

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Eart » 06 Maj 2007, 12:24

[fquote]Zastanów się, kto tu potrzebuje pomocy.
[/fquote]
Jestem homofobem, i trudno. Nie lubie ich, nie trawie. Mam nadzieje że nei będę widział na ulicy gejów łażących za rączkę. Jak ich lubisz... to lub. Ale ja nie muszę!
ŻOŁNIERZE HARDCORU WALCZĄ DO OPORU!

Awatar użytkownika
Eart

• Miejscowość:Bielsko-Biały ;)

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Maj 2007, 12:24

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez bledny » 06 Maj 2007, 12:27

oni Ciebie też nie muszą tolerować, pamiętaj ;]
no ale przecież tak częsta w dzisiejszych czasach sytuacja, gdy trzech łysych panów tłucze 'kolegę niesłusznej orientacji' jest prawidłowa, prawda? a gdy ta sytuacja jest odwrotna, to już jest przecież przestępstwo i degrengolada?
Image
"Bez wymiarów przepastne powietrze w postaci
Czy to ty? To nie ty..."

Awatar użytkownika
bledny

• Miejscowość:z nienacka ;]

Nieprzeczytany postprzez karolciaa » 06 Maj 2007, 12:33

No cóż, moim skromnym zdaniem to zwiazek dwóch mężczyzn mógł by być legalny, nie mam nic do gejów i nawet dwóch takich znam:) Są naprawde wpożadku... Jak to mówią gej najlepszym przyjacielem kobiety hehe... No i zgadzam sie z wiekszością tutaj wypowiedzianych opinii zwiazek homo tak ale bez dzieci!!
Nawet gdyby caly świat przeciwko był Ty decyduj to Twój los:D:D

karolciaa

Nieprzeczytany postprzez NieLubieMasła » 06 Maj 2007, 12:52

Jestem homofobem, i trudno.

Jak dla mnie to właśnie choroba ;). Nikt Ci nie każe ich lubić, ale przynajmniej zachowaj swoje nienawistne spostrzeżenia dla siebie. Chyba nie chciałbyś czytać, że powinno się Ciebie zabić albo wbić na pal żeby było ciekawiej.
Life isn't about waiting for the storm to pass. It's learning to dance in the rain.*

*In the end it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.

Þó langt í burtu ég mun alltaf elska þig! (:

Awatar użytkownika
NieLubieMasła

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez Kobieteria » 06 Maj 2007, 13:03

Eart napisał:Jestem homofobem, i trudno.

A to akurat jest jednostka chorobowa.
Homofobia to lęk przed jakimkolwiek kontaktem z homoseksualistą, wejściem w relacje społeczne, interpersonalne oraz strach przed tym, że samemu jest się mniejszościowej orientacji. Homofob nie dąży do zwalczenia wszystkich gejów i lesbijek - tak jak arachnofob nie chce znieść z powierzchni ziemii wszystkich pająków. To panika w przypadku kontaktu z obiektem.
To co? Jesteś homofobem?
W takim razie polecam poszukać dobrego psychiatry skoro uważasz, że u Ciebie aż tak zaawansowane stadium.

To, co Ci dolega to po prostu nietolerancja...

Przepraszam i offtop kończę.
Trzeba mnie wziąć do domu, przy stole dębowym
posadzić. Trzeba mnie długo pieścić,
po zimnych stopach gładzić.

Awatar użytkownika
Kobieteria

• Miejscowość:main sztetełe Bełz
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 06 Maj 2007, 13:03

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Homoseksualne małżeństwa :>

Nieprzeczytany postprzez cyniczna » 03 Lip 2007, 20:58

jeśli ludzie się kochają, wiedzą że chcą za sobą spędzić całe życie to raczej nie mam nic przeciwko.. bardziej już bym miała uwagi przy tym, że w związkach homoseksualnych mogą być wychowywane dzieci. . temu byłabym przeciwna.. silnie zadziałałoby to na psychikę dziecka.. szkoła.. też nie było by to normalne jakby pani zadała pytanie.. :jak ma na imię twoja mama? .. Odpowiedź brzmiałaby na przykład : Ziutek.. nie byłoby to za fajne i normalne..
Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową
tęskniłam lata... Każde twoje słowo
słodkie w mem sercu wywołuje dreszcze -
mów do mnie jeszcze...

Mów do mnie jeszcze.. ludzie nas nie słyszą
Słowa twe dziwnie poją i kołyszą,
Jak kwiatem, każdem słowem twem się pieszczę -
Mów do mnie jeszcze..

Awatar użytkownika
cyniczna
Przyjaciel

• Miejscowość:in your mind
  • Pochwały:11

Nieprzeczytany postprzez anethka » 03 Lip 2007, 21:05

cyniczna_ napisał:jeśli ludzie się kochają, wiedzą że chcą za sobą spędzić całe życie to raczej nie mam nic przeciwko.. bardziej już bym miała uwagi przy tym, że w związkach homoseksualnych mogą być wychowywane dzieci. . temu byłabym przeciwna.. silnie zadziałałoby to na psychikę dziecka.. szkoła.. też nie było by to normalne jakby pani zadała pytanie.. :jak ma na imię twoja mama? .. Odpowiedź brzmiałaby na przykład : Ziutek.. nie byłoby to za fajne i normalne..

Całkowicie się zgadzam.

Awatar użytkownika
anethka

Nieprzeczytany postprzez Magic » 03 Lip 2007, 21:35

powiedzmy że zawsze bede przeciw , jest to dla mnie obrzydliwe i ciesze się ze coraz bardziej się tępi homosexualizm. A juz nie mówie o adopcji przez taką pare , bo to zupełna paranoja , takie dziecko nie bedzie miało życia . Zawsze przeciw ....
Image
Image
Image
Image

Awatar użytkownika
Magic

• Miejscowość:Opola, miejsca gdzie wczyscy znają mnie

Nieprzeczytany postprzez Eart » 03 Lip 2007, 22:17

Magic napisał:powiedzmy że zawsze bede przeciw , jest to dla mnie obrzydliwe i ciesze się ze coraz bardziej się tępi homosexualizm. A juz nie mówie o adopcji przez taką pare , bo to zupełna paranoja , takie dziecko nie bedzie miało życia . Zawsze przeciw ....

Swój człowiek! Dokładnie Przecież to nie naturalne, niezgodne z natura!!! To na pewno jest choroba, kiedyś przecież nie było to na taka skale! Ale lesbijki są niczego sobie... ;)
ŻOŁNIERZE HARDCORU WALCZĄ DO OPORU!

Awatar użytkownika
Eart

• Miejscowość:Bielsko-Biały ;)

Nieprzeczytany postprzez [NoSZ]ZuberSzmyk » 03 Lip 2007, 22:34

nie mam nic przeciw do gejow bo mam paru kumpli gejow(ja nie jestem gejem)Ale tak jak wszyscy pisza bez adopcji dzieci
Krąże ciemną doliną , ale zła się nie ulękne,
bo sam złem jestem

[NoSZ]ZuberSzmyk

• Miejscowość:Nenagh,Irlandia

Nieprzeczytany postprzez Twistka » 03 Lip 2007, 22:49

Moim zdaniem to zwykli ludzie którzy mają prawo do miłości. Pary homoseksualne też powinny mieć prawo do adopcji dzieci. Tak, tak wiem. Ale dlaczego nie? Co macie przeciwko? Że wychowają kolejnego homoseksualistę? Czy to znaczy że jedno z ich rodziców też było homoseksualistą skoro jego dziecko nim jest? Co do wartości jakie oni będą im wpajać, czym one się będo różniły od innych? Czy będoąna każdym kroku mówili hetero są źli, musisz być jednym z nas! Wątpie. Zdaje sobie sprawę z tego że dla małego dziecka to będzie dziwne że ma dwie mamusie czy dwóch tatusiów. Ale czy matka wychowująca dziecko z babcią bez żadnego męskiego wzorca wychowa to dziecko źle? Nie sądze. Wię pytam. Czemu nie?
http://loops.pl - zapraszam

"Kto potrafi zatrzymać czas ten potrafi żyć wiecznie."

Awatar użytkownika
Twistka

• Miejscowość:Pułtusk

Nieprzeczytany postprzez Ewoo$ :*:* » 03 Lip 2007, 23:03

ja nic do homo nie mam, ale z punktu psychicznego..z punktu fizycznego to troche powalone..^^
motto: zakuc, zaliczyc, zapomniec..;P

Ewoo$ :*:*

• Miejscowość:100lica..^^

Nieprzeczytany postprzez Szlachcic z papugą » 03 Lip 2007, 23:17

Ja do małżeństw homoseksualnych nic nie mam i rozumiem, że chcą być razem także w świetle prawa... ale nie jestem za adopcją dzieci i tu nie chodzi o to, że to dziecko też będzie homoseksualistą bo każdy rodzi się ze swoją orientacją seksualną, ale o to jak będzie traktowane w szkole, przedszkolu... Na pewno będzie poniżane i będzie czuło sie gorsze... Uważam, że każdy odpowiedzialny gej albo każda odpowiedzialna lesbijka się ze mną zgodzi, że nie można myśleć tylko o tym, że chce się mieć dziecko, ale trzeba też pomyśleć o jego przyszłości...
Po pierwsze: "żyjmy hucznie i wesoło, a po nas choćby potop"...
...bo przecież: "człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce"...
...a kończąc: "Jeszcze chwile panie kacie, jeszcze chwile..."

Awatar użytkownika
Szlachcic z papugą

• Miejscowość:ze średniowiecznego grodu Glatz

Nieprzeczytany postprzez amcia » 03 Lip 2007, 23:25

Małżeństwa homoseksualne w niczym i nie przeszkadzają, ale gdy taka para chce zaadoptować dziecko, to już troszkę widzę to z innego punktu widzenia. Wiadomo, nie wolno wpychać nosa w nie swoje sprawy, ale pomyślmy o tym dziecku, co będzie za kilka lat gdy pójdzie do przedszkola/ szkoły? Może (a na pewno) być gnębione przed kolegów, nauczycieli etc.
Na początku byłoby cudownie, ale później na prawdę rozpętało by się piekło dla takiego dzieciaka, którego wychowują dwaj mężczyźni a do jednego musi mówić mamo.
❤ Feels like, I'm standing in a timeless dream
Of light mists, of pale amber rose
Feels like, I'm lost in a deep cloud of heavenly scent
Touching, discovering You

Awatar użytkownika
amcia
Przyjaciel

• Miejscowość:Jastrzębie- Zdrój
  • Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez askaa_ » 03 Lip 2007, 23:28

dla mnie każdy niech będzie szczęśliwy oby nie robił tym krzywdy innym. To samo tyczy sie małżeństw homoseksualnych. Nikomu krzywdy tym nie robią. Nie chcecie ? nie tolerujcie, nikt was nie zmusi. Patrzcie na swoje zycie zamist krytykowac zycie innych.
Siła jest kobietą

Awatar użytkownika
askaa_

• Miejscowość:Tamże
  • Pochwały:6

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry