Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Haruki Murakami

Dział przeznaczony dla wszystkich moli książkowych i nie tylko ;)

Haruki Murakami

Nieprzeczytany postprzez Oleandra » 13 Lut 2009, 23:21

czyta ktoś jego powieści? ja swojego czasu czytałam i mam za sobą już:
- Przygodę z owcą
- Na południe od granicy, na zachód od słońca
- Kronikę Ptaka Nakręcacza
- Sputnik Sweetheart
przyznam, że wtedy trochę mnie zmęczyła jego twórczość. ale zamierzam zabrać się za nią od nowa, bo znów mnie pociągają takie klimaty. tajemniczy, mroczny i eteryczny. najlepiej wspominam 'Kronikę...', świetnie mi się czytało barwne opisy Murakamiego.
a co wy sądzicie o tym autorze? która z opowiedzianych przez niego historii najbardziej przypadła wam do gustu?
"stosunek do świata mam przerywany"

Awatar użytkownika
Oleandra

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:5
  • Ostrzeżenia:-2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Haruki Murakami

Nieprzeczytany postprzez paikea » 15 Sty 2012, 13:32

Pożyczyłam swego czasu kawałek literatury od siostry, by mieć zajęcie w wolnych chwilach na emigracji.
Wśród nich była "Kafka nad morzem". Nietuzinkowa powieść, która siedzi we mnie do dziś.
"O czym mowie, kiedy mowie o bieganiu" przeniosło mnie w dawny mój świat. Świat biegania.
Od tamtej pory nie miałam okazji mieć w ręce innych dziel, ale jak tylko zawitam do Polski, zdecyduje się wrócić w ten niesamowity świat Murakamiego.

paikea

Haruki Murakami

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 15 Sty 2012, 13:32

Awatar użytkownika
mgirl

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry