HappySad

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

HappySad

Postprzez martusia232 01 Kwi 2007, 18:57

Od jakiegoś czasu uwielbiam ten zespół, mogłabym ich piosenek słuchać bez końca. A Wy co o nim sądzicie? Jakie ich piosenki najbardziej się Wam podobają? hmm bo mi : Koniec i A miało być tak pięknie...
A jeśli płaczę, nie zwracaj na to uwagi. To nie ja, tylko coś we mnie, co pragnie się wydostać. Nieraz nie pozostaje człowiekowi nic prócz łez. To nie żal. Jestem szczęśliwa.
martusia232
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 01 Kwi 2007, 17:00
Miejscowość: Włodawa

Postprzez m-boy 01 Kwi 2007, 18:57

m-boy
user
:)

Dołączenie: 09 Sie 2005, 15:24
Miejscowość: m-forum

Postprzez mitsukai 05 Kwi 2007, 17:58

bardzo lubię piosenki happysadu, tym bardziej, że są dla mnie bardzo specjalne :D dużo rzeczy mi się z nimi kojarzy ^^ moje ulubione to słońce i jeśli, nie rozjadą nas czołgi :D
★☆★
good things come to those who smile о(ж>▽<)y ☆
mitsukai
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 05 Kwi 2007, 14:43
Miejscowość: 不思議国 || 이상한 나라의 :*:・( ̄∀ ̄)・:*:
Pochwały: 1

Postprzez Paranoid Error 05 Kwi 2007, 19:55

Kobieteria napisał(a):Wszyscy w kółko cytują i zachwycają się Happy Sad a ja w życiu ich nie widziałam i nie słyszałam. Od radiowej sieczki popowej i pseudo-rockowej się odcinam, telewizyjnych kanałów muzycznych nie oglądam.

Przyznam szczerze, że nigdy nie słyszałam ich ani jednej piosenki ani w telewizji ani w radiu. Tak więc nawet jakbyś była za pan brat ze środkami masowego przekazu i tak mogłabyś o nich nie słyszeć. No i wiesz z całym szacunkiem każdy ma inny gust i możesz uważać ich twórczość za "pseudo-rockową" ale z tego co wywnioskowałam to w ogóle ich nie znasz. Więc może warto najpierw się zapoznać a potem oceniać :)
Paranoid Error
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Maj 2006, 20:37

Postprzez askaa_ 05 Kwi 2007, 20:30

ja najabrdziej lubie 'Zrozum wreszcie' :mrgreen:
I love Image
askaa_
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 21 Gru 2006, 08:40
Miejscowość: Tamże
Pochwały: 4

Postprzez Kobieteria 05 Kwi 2007, 21:11

Paranoid Error napisał(a):No i wiesz z całym szacunkiem każdy ma inny gust i możesz uważać ich twórczość za "pseudo-rockową" ale z tego co wywnioskowałam to w ogóle ich nie znasz. Więc może warto najpierw się zapoznać a potem oceniać :)

Zrobiłam to co by z czystym sumieniem móc jeszcze raz napisac coś w tym temacie - słuchałam "Od kiedy ropa", "Łydka", "Wrócimy tu jeszcze", "Zanim pójdę" i "Nostress" czyli wszystko, co podeszło mi pod myszkę na onetowskich teledyskach.

I jeszcze raz - świadoma swoich słów - nie podoba mi się. Bardzo.

Przykro mi, statystyka nie może być 100%owa - muszę być jakąś przeciwwagą dla wszystkich fanów HS ;)
Trzeba mnie wziąć do domu, przy stole dębowym
posadzić. Trzeba mnie długo pieścić,
po zimnych stopach gładzić.
Kobieteria
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Lut 2007, 15:28
Miejscowość: main sztetełe Bełz
Pochwały: 1

Postprzez Paranoid Error 05 Kwi 2007, 22:08

Każdy ma inny gust i cieszy mnie to, że masz odmienne zdanie. Jakby wszyscy myśleli to samo byłoby nudno ;) Najważniejsze to być tolerancyjnym w sprawie muzyki. Miałam kolegę który ubóstwiał tylko jeden zespół, miał klapki na oczach i jak ktoś tego zespołu nie słuchał to był u niego od razu skreślony xD
Paranoid Error
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Maj 2006, 20:37

Postprzez Johana 05 Kwi 2007, 22:36

Najlepszy polski zespół! Uwielbiam szczególnie: Hymn 78, Wszystko jedno, 30 raz, Odpocznijmy, wszystko lubię:)
Bo nie wiadomo skąd zawieje wiatr, nie wiadomo komu zima, komu upały..
Johana
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 31 Mar 2007, 20:43
Miejscowość: Podkarpackie

Postprzez m-boy 05 Kwi 2007, 22:36

m-boy
user
:)

Dołączenie: 09 Sie 2005, 15:24
Miejscowość: m-forum

Postprzez ketoprom 05 Kwi 2007, 22:50

jarałam się tym zespołem rok temu.
teraz mi przeszło.
ogólnie ich pierwsza płyta nie jest bardzo znana, bo wszyscy słuchają tej ostatniej, które jest mimo wszystko bardziej komercyjna od 'Podróże z i pod prąd' ;]

Wszystko ma swoje
Wady, zalety

Hierarchia wartości
Obowiązki, przyjemności

ketoprom
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 10 Mar 2007, 17:46
Miejscowość: stolnica

Postprzez Alu 06 Kwi 2007, 15:05

[fquote="askaa_"]ja najabrdziej lubie 'Zrozum wreszcie' Mr. Green[/fquote]
Chyba chodzi o hymn 78...

Brrr, dziwnie się czuje. Niby wszyscy ich uwielbiają, a tytułów nawet nie znają... :? Trochę szacunku.
Alu
user

Dołączenie: 30 Mar 2007, 21:49

Postprzez ~Angel~ 06 Kwi 2007, 16:04

[fquote="martusia232"]A Wy co o nim sądzicie? [/fquote]
Happysad i ich piosenki są boskie :)

[fquote="martusia232"]Jakie ich piosenki najbardziej się Wam podobają?[/fquote]
Praktycznie wszystkie, ale na pierwszych miejscach jest: "partyzant k" "hymn" "czarownicy pies" "ostatni blok w miescie" "psychologa" "To koniec" i potem wszystkie inne :D
pozdro dla innych fanów xD
"Znajdziesz więcej przyjaciół przez dwa miesiące, szczerze interesując się nimi, niż przez dwa lata usiłując zainteresowac innych sobą"

(= Coco Jambo i do przodu =)
~Angel~
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Paź 2006, 15:28
Miejscowość: Okolice Czwy :PP

Postprzez Arwena 06 Kwi 2007, 22:15

znajoma jak pierwszy raz ich usłyszla,powiedziala ze wokalista ma gejowski głos. no moze troche:P w niektorych kawałkach przypomina mi takiego weselnego grajka.głos niewątpliwe oryginalny. pozatym ich lubie ;]
"więc nie bój się deszczu, bo ja jestem deszczem, co pada na twoje włosy i na twoje ręce... "
Arwena
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 09 Mar 2007, 14:54

Postprzez Figa 07 Kwi 2007, 09:16

HappySad to nie moje klimaty, więc nie przepadam za nimi ;). Słyszałam ich jedna piosenkę "Jeszcze jeszcze" i nieszczególnie mi się spodobała ;)
Wróciłam! ;)
Nie pozwól, aby strach przed działaniem wyeliminował Cię z gry.
Zawsze jest ktoś na kogo możemy liczyć, wierzysz w to?
Figa
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 23 Gru 2006, 13:16
Miejscowość: z krainy czarów :)

Postprzez Mara 07 Kwi 2007, 10:13

happysad bardzo mi się podoba. Szczególnie "marihuana" "jeszcze, jeszcze" "wszystko jedno".
[fquote="Arwena"]w niektorych kawałkach przypomina mi takiego weselnego grajka[/fquote]
wokalista ma dość specyficzny głos, ale to daje zespołowi urok.
I'm gonna smash you into pieces of shit that you already are!
Image
Mara
Kumpel
Kumpel
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Sty 2007, 21:58
Miejscowość: Ziemie Odzyskane

Postprzez Agnieszka1991 07 Kwi 2007, 15:34

Uwielbiam ten zespół!!! Są świetni. Podobają mi się praktycznie wszystkie ich utwory, ale najbardziej chyba: ,,jeszcze, jeszcze" i ,,jeśli nie rozjadą nas czołgi" :D
Image
"Nie mogę w to uwierzyć, nie mogę w to uwierzyć. Piłka nożna. Jasna cholera" - Sir Alex Ferguson zaraz po wygraniu Ligi Mistrzów w 1999 roku.
Agnieszka1991
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 08 Lut 2007, 15:12

Postprzez Grogonia 07 Kwi 2007, 17:13

Lubię kilka kawałków jak np. 'Jeśli nie rozjadą nas czołgi', ale ogólnie nie słucham takiej muzyki.. mimo to głos wykonawcy bardzo ciekawy ^^
Łapię chwile ulotne jak ulotka, ulotne chwile łapię jak fotka...
Nie umiesz szczęścia zauważyć? Może za wysoko patrzysz...
Kaliber 44 - Paktofonika - WWO <3
Grogonia
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 12 Gru 2006, 19:12

Postprzez ~Angel~ 07 Kwi 2007, 17:15

[fquote="Agnieszka1991"],,jeśli nie rozjadą nas czołgi"[/fquote]
O tak xD
"Jeszcze jeszcze" może być ;]

[fquote="Figa"]Słyszałam ich jedna piosenkę "Jeszcze jeszcze" i nieszczególnie mi się spodobała [/fquote]
Jeśli będziesz swoje zdanie budowała tylko na przykładzie jednej piosenki to troszkę źle.
Nie chce cię do niczego zmuszać, ale możesz posłuchać sobie jakiejś innej ich piosenki i może akurat przypadnie ci do gustu :) Polecam "partyzant k" "hymn" "psychologa" ... :mrgreen:
"Znajdziesz więcej przyjaciół przez dwa miesiące, szczerze interesując się nimi, niż przez dwa lata usiłując zainteresowac innych sobą"

(= Coco Jambo i do przodu =)
~Angel~
user
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Paź 2006, 15:28
Miejscowość: Okolice Czwy :PP

PoprzedniaNastępna

Powróć do Rock/Metal/Punk