Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

HappySad

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

HappySad

Postprzez martusia232 » 01 Kwi 2007, 19:57

Od jakiegoś czasu uwielbiam ten zespół, mogłabym ich piosenek słuchać bez końca. A Wy co o nim sądzicie? Jakie ich piosenki najbardziej się Wam podobają? hmm bo mi : Koniec i A miało być tak pięknie...
A jeśli płaczę, nie zwracaj na to uwagi. To nie ja, tylko coś we mnie, co pragnie się wydostać. Nieraz nie pozostaje człowiekowi nic prócz łez. To nie żal. Jestem szczęśliwa.

Awatar użytkownika
martusia232

• Miejscowość:Włodawa

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

HappySad

Nieprzeczytany postprzez Kropka. » 14 Mar 2011, 19:47

Przyznam, że nigdy nie przesłuchałam ich ani jednej płyty. Znam tylko jedną piosenkę. Wiem, że może być to fajny zespół, jednak mam do niego jakieś nieuzasadnione uprzedzenie, dlatego nie przepadam za tym zespołem.
Can't believe you were once just like anyone else
Then you grew and became like the devil himself
Pray to god I think of nice thing to say
But I dont think I can so fuck you anyway.

Awatar użytkownika
Kropka.

• Pochwały:16

HappySad

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 14 Mar 2011, 19:47

Awatar użytkownika
mgirl

HappySad

Nieprzeczytany postprzez givemereason » 28 Mar 2011, 18:24

W zasadzie lubię, ale wkurza mnie, że po raz kolejny przyjeżdżają do mojego miasta, trzeci raz w przeciągu roku i trzech/czterech miesięcy! Do tego bilety coraz droższe, bez przesady. Nie uważam, że warto wydawać na nich cztery dychy, zwłaszcza, że na scenie specjalnie aktywni nie są, bynajmniej nie byli pod koniec 2009 roku.
[...] Ojcze Nasz, którego nie ma,
Którego imienia nawet nikt nie wzywa [...]

S. Barańczak

Awatar użytkownika
givemereason

• Pochwały:4

HappySad

Nieprzeczytany postprzez evances » 05 Maj 2011, 15:30

Kiedyś ich naprawdę lubiłam, jakiś rok temu, może dwa lata. Byłam na koncercie i po tym strasznie mi zbrzydli. Jak widziałam te wszystkie dziewczyny z podstawówki, ubrane w różowe bluzy i walające się po ścianach... Ja wiem, wiem! Nie ocenia się po pozorach i takie tam, ale uwierzcie - fani też tworzą zespół. Strasznie mnie wkurzały i wszystkich dookoła, przez co zespół dla mnie się skiepścił. Zaraz potem przyszły mi na myśl kolejne refleksje, ze ten zespół to chyba jest dla wszystkich "przejściówką" jest szau, jest szau, a potem ni ma, przynajmniej tak było ze mną i z kilkoma znajomymi. Na dzień dzisiejszy irytuje mnie głos Kuby, ich pseudoartystyczne teksty, takie na mus i wciąż o jednym, do znudzenia - miłość, młodość, zakochanie, to jest to o czym śpiewają. Kilka piosenek o tej tematyce byłaby na miejscu, ale aż tyyleee? No ilez można. Tyle z mojej strony na ich temat (;
Czy tu się głowy ścina?
Czy zjedli tu murzyna?
Czy leży tu Madonna?
Czy tu jest jazda konna?

Well come on and let me know,
Should I stay or should I go?

Awatar użytkownika
evances

• Miejscowość:Somewhere over the rainbow.

HappySad

Nieprzeczytany postprzez nozycoreka » 05 Cze 2011, 10:00

Ja wszystkie lubię z małymi wyjątkami : )

nozycoreka

• Miejscowość:Łódzkie

HappySad

Nieprzeczytany postprzez Mercurial » 10 Cze 2011, 14:39

Jak widziałam te wszystkie dziewczyny z podstawówki, ubrane w różowe bluzy i walające się po ścianach... Ja wiem, wiem! Nie ocenia się po pozorach i takie tam, ale uwierzcie - fani też tworzą zespół.

it calls FunGirls. We all hate them.

A tak na poważnie. Fungirlsy są wszędzie. Tworzą się jak mrówki. Napalone trzynastki w sweet bluzach recytujące tekst np. Taką Wodą Być. Wkurza mnie to tak samo jak ciebie, bo chociaż ich wielbią i kochają (a jest tak tylko z tego powodu iż dany zespół stał się sławny) to nie rozumieją tego co śpiewają. Z takimi to tylko pod ściane...
Każde zawody wydają się uczciwe, jeśli wszyscy zostali oszukani... - Stephen King

Undisclosed Desires...

Awatar użytkownika
Mercurial

• Pochwały:1

HappySad

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 10 Cze 2011, 14:39

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Re: HappySad

Nieprzeczytany postprzez Światłocień » 10 Cze 2011, 19:50

Kuźwa, denerwuje mnie ta wszechobecna nagonka na happysad - wydaje mi się być tak samo mechaniczna jak uwielbienie dla tego zespołu wśród gimnazjalistek. Że melodie proste? Znam zespoły o randze kultowych, które grają prościej. Rammstein też ma banalne melodie i jakoś nikt nie kwestionuje ich zaje*istości. Chłopaki z rozwagą używają przesterów i naprawdę mnóstwa drobnych dźwiękowych ornamencików, które nadają całości smaku. Ich muzyka jest IMO sto razy bardziej klimatyczna od jakiś hybrydowatych kawałków aspirujących do miana neoklasyki. Teksty też maja naprawdę dobre. "Długa Droga W Dół" to chyba generalnie jedna z nielicznych piosenek o nieszczęśliwej miłości (a zauważmy, że jest ich na kopy) której tekst nie wlatuje jednym uchem a wylatuje drugim tylko zostawia po sobie jakiekolwiek wyrazistsze uczucie, myśl, wyobrażenie...

I zastanawiam się tylko czy to faktycznie ja mam inne niż większość ludzi poglądy na to co w sztuce wartościowe i dobre czy po prostu jestem w stanie jako nieliczny wyrazić swoją opinię bez sugerowania się tą powszechną.
-Stary, mówię ci..Jej usta jak czerwone wino, którym mam ochotę upić się do nieprzytomności. Jej włosy-cudny jedwab o zapachu, który według producenta szamponu powinien pewnie być truskawkowy.Cudo.
-Skończyłeś?To teraz strzel jeszcze drina i podbijaj.

Awatar użytkownika
Światłocień
Kumpel

• Miejscowość:Łódź
  • Pochwały:6

HappySad

Nieprzeczytany postprzez Mercurial » 11 Cze 2011, 13:23

Że melodie proste? Znam zespoły o randze kultowych, które grają prościej.

Jak happysad ma banalne teksty to ja jestem M&M'sem. Większość zespołów które grają rock alternatywny starają się używać wielu symboli, alegorii, ukrywać treść za czymś innym. A jak jakaś napalona trzynastka usłyszy: "O udupienie totalne" to już jej się morda cieszy bo ktoś został wydupczony. Większość ludzi którzy zachwycają sie zespołem ponieważ stał sie sławny, tak łapie te teksty, i nie powiecie mi że nie. Nie raz spotkałem się z kimś kto twierdził że Łydka to piosenka o polityce....
Każde zawody wydają się uczciwe, jeśli wszyscy zostali oszukani... - Stephen King

Undisclosed Desires...

Awatar użytkownika
Mercurial

HappySad

Nieprzeczytany postprzez evances » 11 Cze 2011, 16:30

Mercurial, och jej, tak, Ty wiesz najlepiej o czym śpiewa piosenkarz, czytasz w jego myślach, prawda?
Jak mnie wkurza jak ktoś uważa, że wie o czym dana piosenka mówi i nie zgadza się z interpretacją drugiego człowieka. Takie małe "ale" - To nie Ty wiesz o czym są teksty, tylko ich twórca, Ty możesz jedynie się domyślać. Jeśli ktoś uważa, że Łydka jest o polityce - proszę bardzo. Może jest? Nigdy nie wiadomo co autor chciał nam przesłać w tekście.

Do mnie nie przemawiają teksty Hepisedu.
Czy tu się głowy ścina?
Czy zjedli tu murzyna?
Czy leży tu Madonna?
Czy tu jest jazda konna?

Well come on and let me know,
Should I stay or should I go?

Awatar użytkownika
evances

• Miejscowość:Somewhere over the rainbow.

HappySad

Nieprzeczytany postprzez lusia94 » 13 Lip 2011, 16:57

Każdy interpretuje to czego słucha na swój sposób,
kto nie chce, niech nie słucha-PROSTE ! :roll:

Jestem fanka polskiego rocka, więc zdarza sie, że Happysadu równiez słucham.
Niektóre ich utwory na prawdę "wpadają" w ucho.
:D

" I nie ukrywam, że ulegnę jeszcze raz
I popełnię setny raz to samo zło.."

Awatar użytkownika
lusia94

HappySad

Nieprzeczytany postprzez MissTake » 18 Lip 2011, 20:22

Mi się nigdy nie podobał. Tak samo jak nie przepadam za smętnym Myslovitz
I don't ever want to hate U
It's not part of the plan
So keep Ur charms where I can't see it
And Ur hands where I can

Awatar użytkownika
MissTake

• Miejscowość:Rumia
  • Pochwały:12

HappySad

Nieprzeczytany postprzez nussanka » 26 Lip 2011, 18:22

Bardzo lubię ten zespół ;) Słucham go od dawna i mam wiele ulubionych piosenek między innymi : Nie ma nieba, Pętla, Od kiedy ropą, Z pamiętnika Młodej Zielarki, Noc jak każda inna, Ostatni blok w naszym mieście, Styrana, Odpocznijmy.. Mogła bym tak jeszcze długo wymieniać, gdyż podoba mi się większość ich piosenek ;D

Awatar użytkownika
nussanka

• Miejscowość:Kraków

HappySad

Nieprzeczytany postprzez nopeas » 26 Lip 2011, 19:59

uwielbiam !
wszystkie są świetne.
ostatnio często słucham : W piwnicy u dziadka : ))

Pamiętasz to miejsce w piwnicy u dziadka?
Kiedy przychodziła jesień, zrzucali tam węgiel i jabłka
i tam całowaliśmy się pierwszy raz. <3
" Zanim piorun i tęcza przejdą przez smutków most. Zanim dzień stąd odleci na chmurze. Zanim groszki i róże pocałują się znów przez płot. Zanim kurz pozamiata podwórze... "

nopeas

HappySad

Nieprzeczytany postprzez miss.dee » 26 Lip 2011, 21:51

Bradzo lubię,pomimo tej całej nagonki na nich, jedni ubóstwiają, inni wyzywają. Co jakiś czas wpada mi w ucho konkretnie jedna , której słucham przez cały czas, ostatnio było to ''nie ma nieba'' .

miss.dee

HappySad

Nieprzeczytany postprzez masochistka » 26 Lip 2011, 23:27

Od czasu do czasu lubię sobie posłuchać. I chociaż teksty są proste to mimo wszystko ciekawe, można interpretować na różne sposoby. Każda piosenka ma w sobie coś. Jest coś takiego fajnego w prostocie tego zespoły.Tylko denerwuje mnie ta cała moda na HappySad i gimnazjalistki ''jarające się'' tym zespołem, uważające go za nie wiadomo co. Owszem - są dobrzy, fajnie się ich słucha, ale bez przesady.
ja składam się z części niespójnych, przeczących sobie nawzajem.

Awatar użytkownika
masochistka

• Pochwały:3

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry