Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234882 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Guns N' Roses

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

Guns N' Roses

Postprzez Velvet » 06 Gru 2006, 22:19

Czyli co sądzicie o tej grupie rockowej? Tak sie składa, że to mój ulubiony zespół. ;p
Zachwyca mnie głos Axl'a Rose, genialne riffy i solówki gitarowe Slasha w takich piosenkach jak np. "Sweet Child o' Mine", "November Rain".
Grupa wyrobiła swój styl i przeszła do historii rocka. Szkoda, że skład zespołu często ulegał zmianie, lecz na pewno ten, który występował w latach 1985-1990 najlepiej pozostanie w pamięci fanów.
Jeśli ktos nie zna (niedopuszczalne ;p) polecam szybsze kawałki: "Sweet Child o'Mine", "Welcome To The Jungle" oraz jedną z najlepszych rockowych ballad - "November Rain".

Awatar użytkownika
Velvet

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Guns N' Roses

Postprzez enary » 18 Lis 2008, 13:42

Kurcze dziwie się ,że mają tyle fanów no i to młodzież;) U mnie w szkole nikt ich nie słucha ,nawet ich nie znają. Jak widzę wymieniacie ich znane kawałki. Jednak też mają inne fajne jak np:Bad Apples, So fine, Back off Bitch, Move to the City
Image
Image

Awatar użytkownika
enary

Guns N' Roses

Postprzez mgirl » 18 Lis 2008, 13:42

Awatar użytkownika
mgirl

Guns N' Roses

Postprzez komx » 20 Lis 2008, 17:48

No to mam nadzieję, że wszyscy tutaj podobnie jak ja z niecierpliwością czekają na Chinese Democracy ;) Pierwszy album od 17 lat tu niewątpliwie istotne wydarzenie dla świata muzyki i kultury.

By the way... Moje ulubione kawałki GN'R to "Welcome to the Jungle" i "Paradise City".
Image

Awatar użytkownika
komx

• Miejscowość:Koszalin

Guns N' Roses

Postprzez IgreKowiCz » 20 Lis 2008, 18:19

http://rapidshare.com/files/165384983/Guns_N_Roses_-_Chinese_Democracy__2008___RETAIL_.rar
:mrgreen:

Macie :wink:
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:20

Guns N' Roses

Postprzez Pirat » 23 Lis 2008, 10:55

Odnośnie nowego albumu, cóż myślałem, zresztą tak jak wszyscy że będzie to wielki niewypał. Widocznie myliliśmy się. Płyta nie jest zła, chociaż jak na tworzoną przez 17lat może powodować niedosyt…
Niektóre wycieki z 2006r. podobały mi się bardziej od ostatecznych wersji (np. Catcher In The Rye i The blues), ale może to po prostu kwestia przyzwyczajenia.

„I.R.S.” brzmi jakby z Appetite’a co jest jak najbardziej na plus.

Kompletnie spartaczony jest „Madagascar”, Axl brzmi tam jak pijany emeryt. Tak jest jak próbuje się ulepszyć singiel na siłę.

Kolejną piosenką na minus jest „This I love”. To chyba miała być jakaś powtórka z wykonania „November Rain” na fortepian i gitarę podczas ostatniego koncertu oryginalnych Gunsów. Cóż, nie udało się, jednak solówka jest dość przyjemna.

Podoba mi się „Scraped”, fajna do posłuchania, dobre riffy, Axl tam jeszcze jakoś brzmi.
„Shackler's Revenge”, bardzo mocne brzmienie gitar i to jest fajne. Znowu - jakby AFD.

Z takich przyjemniejszych jest jeszcze „Better”, to był chyba pierwszy singiel jaki słyszałem z nowych Gunów, i nie mogłem się do niego przekonać. Z czasem jednak mi się spodobał i dość często go słucham.

W nowej płycie podoba mi się wplatanie sekcji smyczkowych, zwykle rockowy zespół źle na tym wychodzi, ale tutaj się to akurat udało, szczególnie w „There was a time” i „Prostitute”.

I oczywiście zostaje tytułowy singiel „Chinese Democracy”. Powiem krótko – fajny. Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z „Welcome to The Jungle”, choć wiem że nie są podobne..

Ogólnie, album ciekawy, przyjemnie się słucha, momentami trochę jakby AFD, trochę Use Your Illusion, jednak czas robi swoje. Axl nie brzmi już tak jak kiedyś, nie ma brzmienia Gibsona Slasha, jednak to co jest, jest dobre.

a tak na marginesie - fajna okładka^^
Image
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Guns N' Roses

Postprzez IgreKowiCz » 23 Lis 2008, 11:37

Odnośnie tej okładki to jest naprawde zajebista, chyba jedna z lepszych okładek jakie widziałem :wink:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Guns N' Roses

Postprzez mgirl » 23 Lis 2008, 11:37

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Guns N' Roses

Postprzez polenta » 23 Lis 2008, 12:11

By the way... Moje ulubione kawałki GN'R to "Welcome to the Jungle" i "Paradise City".

moje także, dodam jeszcze Sweet Child O'Mine :)

a okładka rzeczywiście super
You hit me once
I hit you back
You gave a kick
I gave a slap
You smashed a plate over my head
Then I set fire to our bed !!!

Awatar użytkownika
polenta

• Miejscowość:The Middle of Nowhere
  • Pochwały:1

Guns N' Roses

Postprzez IgreKowiCz » 23 Lis 2008, 18:56

Sweet Child O'Mine, przpiękna solówka, dosłownie przepiękna :mrgreen:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Guns N' Roses

Postprzez Renatazxcvbnm » 23 Lis 2008, 19:06

Cóż nowa płyta nie zachwyca na pewno tak jak use your illusion czy appetite for destruction, ale kto by tego wymagał ;) Better mi się podoba i there was a time a reszta... nie wsłuchiwałam się dokładnie ale chyba też niczego sobie, pomijając, że to już nie to... Po za tym boli to, że zamiast slasha współpracował z nimi koleś z kubełkiem KFC na głowie (Buckethead)... Nie znam się, ale uważam, że gra gorzej...
IgreKowiCz napisał:Sweet Child O'Mine, przpiękna solówka,

najlepsza! ^ ^
Żyć na świecie tak długo i przeżyć tak mało – to hańba.

Awatar użytkownika
Renatazxcvbnm

Guns N' Roses

Postprzez IgreKowiCz » 23 Lis 2008, 19:31

Renatazxcvbnm napisał:Po za tym boli to, że zamiast slasha współpracował z nimi koleś z kubełkiem KFC na głowie (Buckethead)... Nie znam się, ale uważam, że gra gorzej...

Hmmm.. cały dorobek Bucketheada jest imponujący, strasznie duże tego wszystkiego ma. Wiadomo że nie zastąpi Slasha, bo ich styl grania jest bardziej odbijający niż zbliżający. Moim zdaniem Bucket jest troszkę niedopieszczony jako gitarzysta, nie może po prostu znaleźć swojego miejsca, tylko szlaja się od zespołu do zespołu.

Slash gra teraz w Velvet Revolver i funduje naprawde dobre granie :mrgreen:
Contraband dobra płyta, drugiej jeszcze nie słyszałem :|

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Guns N' Roses

Postprzez Pirat » 24 Lis 2008, 10:45

A teraz artykuł jaki znalazłem odnośnie Chinese Democracy:
Chiński zakaz dla albumu Guns N'Roses

Legenda muzyki rockowej pod ostrzałem chińskich mediów rządowych. Nowe dzieło zespołu zatytułowane "Chinese Democracy" zostało okrzyknięte "atakiem na chiński naród".
Wydawca płyty już wcześniej informował, że nie będzie jej można kupić w Chinach z powodu krytycznych tekstów pod adresem władz CHRL. Niektóre utwory są jednak dostępne dla Chińczyków za pomocą internetu.

W tytułowej piosence wokalista Axl Rose wspomina o organizacji religijnej Falun Gong, która została zdelegalizowana przez władze chińskie.

Dziennik Global Times napisał w artykule "Amerykański zespół wydaje album z jadowitym atakiem na Chiny" , że chińscy internauci określają płytę jako element spisku niektórych państw Zachodu, mający na celu przejęcie kontroli nad światem przy wykorzystaniu demokracji jako pionka.

http://www.tvn24.pl/-1,1574424,0,1,chin ... omosc.html
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Guns N' Roses

Postprzez IgreKowiCz » 24 Lis 2008, 12:00

W takich sporach jestem po środku, z jednej strony Chińczycy nie powinni się w żaden sposób irytować, bo jednak tak u nich jest. Z drugiej jednak strony GnR mogli nie czepiać się chińczyków, tylko pokazać błędy amerykańskiej konstytucji, również mogli a w zasadzie powinni przedstawić Ku-Klux-Klan, nędze i biedę ludzi dalej żyjących w Getcie itp itd. :| / Płyta może zostać hitem ale raczej w branży politycznej, w zasadzie GnR mogło to rozwiązać inaczej - ale to już jest ich subiektywny pogląd na życie :wink:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Guns N' Roses

Postprzez Ad4m » 29 Lis 2008, 07:14

Niestety nie miałem jeszcze okazji do przesłuchania nowej płytki (w całości) ale chyba dostane ją na święta, :D Cóż, Guns N' Roses to jeden z moich ulubionych zespołów. Głównie doceniam ich (i tu chyba oryginalny nie będę) za solówki Slasha i głos Axla, do którego długo nie byłem przekonany. Szkoda, że nie grają już w starym składzie. Ulubione utwory: Rocket queen, November rain, Estranged, Don't cry, Sweet child o'mine, Civil war, Patience.

Awatar użytkownika
Ad4m

Guns N' Roses

Postprzez IgreKowiCz » 29 Lis 2008, 07:53

Ad4m napisał:Szkoda, że nie grają już w starym składzie.

Widać że większości brakuje Saula Hudsona, jest na to rozwiązanie posłuchajcie sobie zespołu Velvet Revolver :mrgreen:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Re: Guns N' Roses

Postprzez komx » 29 Lis 2008, 08:06

Pirat napisał:I oczywiście zostaje tytułowy singiel „Chinese Democracy”. Powiem krótko – fajny. Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z „Welcome to The Jungle”, choć wiem że nie są podobne..

Oba są na początku, toteż oba rozpoczynają albumy, no i oba są charakterystyczne. Może dlatego.

A okładka w istocie interesująca ;)
Image

Awatar użytkownika
komx

• Miejscowość:Koszalin

Guns N' Roses

Postprzez Gerta » 11 Sty 2009, 15:03

Lubię ich bardzo chociaż moja znajomość ogranicza się do dwupłytowego "Use your illusion" i kilku innych piosenek. Zaznajomił mnie z nimi kolega, szybko doszłam do wniosku, że to bardzo dobry zespół. Genialne ballady a poza tym świetna przeróbka "Live and let die".
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa"
J.Tuwim

Awatar użytkownika
Gerta

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry